Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 7 минути, maxthon написа:

Освен в случаите, когато си седнал? Та седни си на трибуквието и повече ако обичаш не изръсвай такива лай.. от него.

Туитър ботчето го направи. И явно се е наложило да се коригира след като са се усетили какво са написали. Но и това по никакъв начин не показва какво се вижда на самия клип. Нещо, че гори е ясно. След като няма никакви признаци това да е руска техника остава само един вариант.

преди 1 час, maxthon написа:

Работино е точно конкретно видео, което ти пусна и то няма как да е резултат от атака край Бахмут. Нали там е била предполагаемата атака на руснаците, която толкова се мъчиш да докажеш като съществуваща? Единствените мерки, които може да взема е да продължа да ти показвам защо пусканата от теб информация е невярна. Да не говорим, че в случая се използва и лансет. Тоест се използва срещу украинска цел.

Още дълбаеш дъното, ако не си се усетил да ти го кажа :) Това сигурно бота го е написал ,а? Чакай ти си бота.. Смехурко

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 4 минути, Звяра!!! написа:

А ние мислим , че са врагове !

Просто приема със сарказъм определената му гаранция.

току-що, maxthon написа:

Просто приема със сарказъм определената му гаранция.

Не се закопавай повече бре човек - жалко е за тебе вече.. Тотална щета си във всяко нещо което напишеш.

Военна лодка на украинския флот (ние имаме същите) решила че натовското разузнаване е голяма работа.

Резултат - надупчени като сито от оръдието на су-30 .

https://t.me/readovkanews/64642

ПП

Косьо гола вода си мой човек. Бетер Кокич

преди 1 минута, kosyo написа:

Чакай ти си бота..

Аз нямам вина, че ботчето си е объркало пропагандата. Нито пък ,че ти си бил толкова бърз в това да ни уведомиш, че си го направил преди да се редактира. Дай по същество какво се вижда на клипа и как това е руска техника. Има ли или няма признаци това да е техника използвана от руснаци? Какви са те? Ако няма какво означава това?

преди 9 минути, Звяра!!! написа:

А ние мислим , че са врагове !

От свое име ли казваш "ние", или се изживяваш "мислител" на някаква групичка ?!

Колко ли ще се изненадаТЕ, ако един ден се окаже, че бай ви Дън и компания са част от сценаристите, барабар с чичо ви Вова... 

преди 4 минути, maxthon написа:

Аз нямам вина, че ботчето си е объркало пропагандата. Нито пък ,че ти си бил толкова бърз в това да ни уведомиш, че си го направил преди да се редактира. Дай по същество какво се вижда на клипа и как това е руска техника. Има ли или няма признаци това да е техника използвана от руснаци? Какви са те? Ако няма какво означава това?

преди 1 час, maxthon написа:

Работино е точно конкретно видео, което ти пусна и то няма как да е резултат от атака край Бахмут. Нали там е била предполагаемата атака на руснаците, която толкова се мъчиш да докажеш като съществуваща? Единствените мерки, които може да взема е да продължа да ти показвам защо пусканата от теб информация е невярна. Да не говорим, че в случая се използва и лансет. Тоест се използва срещу украинска цел.

:)Bydi1.thumb.png.aecfd059d253ceb4438da27156854cad.png

преди 3 минути, Joss Bomon написа:

От свое име ли казваш "ние", или се изживяваш "мислител" на някаква групичка ?!

Колко ли ще се изненадаТЕ, ако един ден се окаже, че бай ви Дън и компания са част от сценаристите, барабар с чичо ви Вова... 

Ти още малко и ще кажеш , че Щатите/САЩ ги управляват руснаците от Кремъл ?

преди 6 минути, Звяра!!! написа:

Ти още малко и ще кажеш

Кристалната ти топка е счупена, а и не си схванал мисълта ми.

Гледай кой печели от ситуацията и си прави изводи...

Малко помощ - всички големи печелят, а големите в Европа са на ръба на криза...

преди 2 минути, kosyo написа:

:)Bydi1.thumb.png.aecfd059d253ceb4438da27156854cad.png

Само, че си виж поста тук как си стои старата публикация на бота. Побързал си да я пуснеш преди да и направят корекцията. А и горе има малко въпроси на които няма как да отговориш. Неудобни са и няма да има и наченка на отговор. Обективно ботчето не пуска никакво доказателство какво има на клипа. И се налага на всеки да се вгледа в него, а не само да чете какъв е коментара на бота. След като не виждам все още отговор на въпросите, това ме кара дълбоко да се съмнявам в коментара на бота, с който явно сте на едно мнение.

преди 17 минути, maxthon написа:

преди 1 минута, maxthon написа:

Само, че си виж поста тук как си стои старата публикация на бота. Побързал си да я пуснеш преди да и направят корекцията. А и горе има малко въпроси на които няма как да отговориш. Неудобни са и няма да има и наченка на отговор. Обективно ботчето не пуска никакво доказателство какво има на клипа. И се налага на всеки да се вгледа в него, а не само да чете какъв е коментара на бота. След като не виждам все още отговор на въпросите, това ме кара дълбоко да се съмнявам в коментара на бота, с който явно сте на едно мнение.

Аха сега аз съм виновен. Значи това е Роботино - нямам нищо против да ми дадеш геолокацията. Или е Бахмут.

Сега като за деца:

•  ако е  Бахмут - защо твърдиш че е Роботино тук -
  • Ако е Роботино - дай ги тия координати да му пиша на човека че е грешка - ти ги разбираш тия работи - трябва да се оправиш.

Да не залитнеш пак по други въпроси че имаш такав тенденция. .Чакам че човека е на линия и с интерес иска да знае истината за това видео от къде е. Нищо че той го е пускал - все пак иска и 2-ро мнение.

преди 37 минути, kosyo написа:

Важното е че ти доказа за пореден път колко си зле - толкова зле като твойте хора То не че е очакваше нещо друго но ми харесва в каква зверска серия си попаднал. Ще даваш ли твойта локация че смятам да напиша това в подписа си - нещо от родам че въпреки че си артилерист не можеш да намериш едно село на картата. Пълен аматьор - тотал щета направо - но пък с какви претенции - майко мила..

Артилерист !?

Наистина ли му вярваш ?

Не личи да е на повече от 25г.

току-що, kosyo написа:

Аха сега аз съм виновен.

Е кой е виновен, че разпространява неща, които не е сигурно какво се вижда? Питай си за останалите неща защо бота се е коригирал след като първо е пуснал поста, че е Работино. Не координатите са по-важни в случая (локацията е линията на съприкосновение), а какво на практика се вижда на материала. Вижда ли се, че това е техника използвана от руснаци? Ако е така по какво си личи? Ако ли не какъв е другия вариант да има техника там?

преди 6 минути, BANKATA написа:

Иди пусни тото, че може и да си познал. Всъщност не ставаш за врачка.

преди 1 минута, maxthon написа:

Е кой е виновен, че разпространява неща, които не е сигурно какво се вижда? Питай си за останалите неща защо бота се е коригирал след като първо е пуснал поста, че е Работино. Не координатите са по-важни в случая (локацията е линията на съприкосновение), а какво на практика се вижда на материала. Вижда ли се, че това е техника използвана от руснаци? Ако е така по какво си личи? Ако ли не какъв е другия вариант да има техника там?

Ми да ти си виновен че коментираш неща от които не разбираш - Да чакам ли още правилния отговор . Имаше 2 опции къде ми бягаш на 3-та? Значи бота е пуснал че Роботино (грешно ама се оправил) и ти казваш че е Роботино нали така (ама не си се поправил). Що бъркаш друже - аз се кълнях в тебе че си мега разбирач пък ти да бъркаш толкова с тия локации?  Да се окаже че не било Роботино пък да е Бахмут - дето аз го казах,а? Кой е в грешка сега - ти или аз?

преди 10 минути, maxthon написа:

Иди пусни тото, че може и да си познал. Всъщност не ставаш за врачка.

Щом ме пращаш да пускам тото значи съм познал ;)

А ако си по-дърт, то...по-лошо за теб. ;)

току-що, BANKATA написа:

Щом ме пращаш да пускам тото значи съм познал ;)

А ако си по-дърт, то...по-лошо за теб. ;)

Е иди и пусни тотото. Ако спечелиш 6-цата, значи и сега си познал. Успех с тотото. Джакпота не е лош.

преди 20 минути, BANKATA написа:

Артилерист !?

Наистина ли му вярваш ?

Виждал е той по филмите той как се стреля.. Хал-хабер си няма, но обичам да го бъзикам по радиото и да му четкам скапаното от мен самочувствие:)

x230822071323-800x451.jpg.pagespeed_ic._2FmNmPR8N.webp.ad7c84586c610644523b6a63c34a4bd1.webp

Сам си изкопа гроба. Украйна предреши съдбата на Байдън

22.08.2023, 07:11 Виктор Жданов 33876
коментара Америка

/Поглед.инфо/ В САЩ нараства броят на недоволните от политиката на Белия дом спрямо Киев. В навечерието на президентските избори от това се възползват политическите съперници на Джо Байдън. Как украинският дневен ред ще се отрази на бъдещето му?

Непопулярна помощ

От 40 милиарда долара, които Байдън поиска от Конгреса за външна политика миналата седмица, 24 са за режима в Киев. Общо от февруари 2022 г. САЩ са отпуснали 43,7 милиарда на Украйна, пише “Вашингтон Пост” Това е най-голямата финансова подкрепа, предоставена от Вашингтон на друга държава след Втората световна война.

На народа това не му се харесва. Анкета на Си-Ен-Ен показа, че 55% от американците са против поредния транш, 51% са убедени, че вече са направили достатъчно за Киев. Голяма е и подкрепата за продължаване на финансирането – 48%, но в края на февруари 2022 г. процентите бяха 62.

Опозицията не спи

Група републикански конгресмени настояха Байдън да оттегли искането до подробно обяснение за какво точно ще бъдат използвани парите. Конгресменът от Джорджия Марджъри Тейлър-Грийн, републиканка, каза, че Съединените щати не могат да си позволят такъв вид разходи, трябва да се справят с вътрешни проблеми.

"Ястребите" също са недоволни. Бившият помощник на Тръмп по националната сигурност Джон Болтън каза, че политиките на Байдън само забавят поражението на Киев. Според редица конгресмени президентът не се справя добре с обяснението на обществеността колко е важно да се подкрепя Украйна.

Според съперника на Байдън на изборите, демократа Робърт Кенеди-младши, всъщност Вашингтон е изпратил повече от сто милиарда долара на Киев. „А 15 милиона американци нямат здравни осигуровки, 30 милиона ги лишаваме от купони за храна“, възмущава се той. И предлага дипломатическо уреждане на конфликта.

Друг кандидат за президент, Вивек Рамасвами, нарече срам инициативата на Байдън, стартирала в момент, когато повече от сто американци загинаха от пожарите на Хаваите. Що се отнася до украинския конфликт, Рамасвами също е за преговори.

Лоши перспективи

Дори тези, които гласуват за демократите, не са сигурни за Байдън. Според проучване на “Нюзуик” 75% от привържениците на Демократическата партия се съмняват в способността му да ръководи страната, като 21% определят опасенията си като сериозни.

Сега рейтингът на Байдън е 40% (според “Галъп”). За месеца минус три точки. Социолозите подчертават, че изследването е направено в дните на юлската среща на високо равнище на НАТО, където президентът обеща много на Украйна. От следвоенните държавни глави на американската държава само Джими Картър (1977-1981) се е представял по-зле през този мандат.

"Настоящата администрация реши да отпусне пари на Киев според бюджета за 2023 г., който приключва на 30 септември. Те бързат. Възможно е екипът на Байдън да не получи нищо през 2024 г. Те искат да хванат последния влак ", обяснява пред РИА Новости главният изследовател на Института САЩ и Канада на РАН Владимир Василиев.

С развитието на президентската кампания, която традиционно се провежда под флага на вътрешния дневен ред, администрацията също ще се изправи пред този проблем, продължава той. "Парите отиват за външна помощ, за Украйна, но не и за собствените нужди. Опозицията ще се възползва от това. Може би републиканците ще поискат доклад и одит. Много зависи от резултатите от украинската контраофанзива", отбелязва експертът.

През последния половин век външната политика на американските власти не донесе нищо друго освен проблеми. "Виетнам, Ирак, Афганистан, сега Украйна. Тези разходи не дадоха никакъв ефект. Напрежението в страната ескалира поради разпределението на средствата между вътрешни и външни програми. Трябва да изберат или оръжия, или масло", заключава анализаторът.

Алексей Зудин, старши преподавател в МГИМО смята, че засилването на противниците на помощта за Украйна в САЩ не трябва да се преувеличава, но ще има определен ефект.

"Мъртвото обвързване на администрацията на Байдън с режима в Киев ще има обратен ефект върху тях. Има личен интерес за семейството на действащия президент, корупция. Това дава добри възможности на републиканците", казва политологът.

Политическите перспективи на Байдън зависят от резултатите на украинския конфликт. "Не можете просто да вземат всичко и просто да го оставят. Още повече, че не толкова отдавна американците избягаха от Афганистан и това се свързва с него. Ако добавим падането на режима в Киев, съдбата на президента ще бъде решена, “, подчертава Зудин.

Байдън се постави в задънена улица. Той не може нито да откаже военно-техническата подкрепа на Киев, нито да изпрати войски в Украйна. Затова е принуден да продължи политика, която не носи точки.

pogled

Макар и с половин уста, някои започнаха да си признават за налапаната кукичка без червей...

Инсценирана хореография ли беше бунтът на Пригожин? - Свят | Vesti.bg

преди 2 минути, Joss Bomon написа:

Макар и с половин уста, някои започнаха да си признават за налапаната кукичка без червей...

Инсценирана хореография ли беше бунтът на Пригожин? - Свят | Vesti.bg

Цонке много си объркана

преди 6 часа, kosyo написа:

република Адыге́я

Бил съм в столицата на републиката Майкоп. Там основното население са мюсюлмани ,има малко руснаци,които командват там. Населението в повечето случаи са овчари и живеят в някакви села наречени аули. Ходил съм в тях /поканиха ме/ за да ям печен баран,гостоприемни хора ,НЕ употребяват алкохол, иначе приличат на грузинците  по външен вид.Яко, още по съветско пушеха коноп и ставаха малко превъзбудени.Познавах един руснак ,готин човек ,учител ,разказваше как като новобранец са ги вдигнали по тревога през нощта и се озовали в Афганистан ,беше с напълно побеляла коса ,а да е бил на около 25 години . Имаше тогава още доста голяма престъпност ,през нощта НЕ е желателно да се разхождаш по улиците. Помня че до столицата пътувахме по един магадан  от летището ,които беше без никакви завои ,прав път ,пътувахме поне 10 часа. Такива работи.

преди 2 часа, Joss Bomon написа:

Това НЕ ти ли се струва СТРАННО . Путлер  НЕ отиде в ЮАР ,отказа и Турция ,първоначално така бяха решили. Не мърда от массква, защо ли? Като се знае колко е страхлив ,там трябва да се търси истината,дочул е че докато го няма в массква може да го сменят !

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.