Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 9 минути, Banesc написа:

Оръжие-чудо......

image.thumb.png.f955f2643ee31ee69571fc4b0e484db4.png

преди 9 минути, kosyo написа:

Честно казано очаквах да ги разбираш малко повече нещата ама се оказа слабак.. Само празни приказки и тъпи опити за заяждане и извъртане като не ти е изгодно (разбирай винаги) довеждащи до месеци мълчание след това. Но явно си решил че след като няма повече къде да се опозорш, можеш да го даваш през просото. Давай - става все по-забавно с теб.

Не говори в първо лице, единствено число.

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

Как рашистките пропагандони лъжат и се изложиха с поредния фейк-видео :)

Неистово им трябват "новини " за успехи, ама пусто като няма.... :)

преди 10 минути, maxthon написа:

Оръжие-чудо......

image.thumb.png.f955f2643ee31ee69571fc4b0e484db4.png

Само това ви остана.. беззъбо да злобеете.... :)

преди 5 минути, maxthon написа:

Човек такива като тебе ги дъвча по цял ден мислиш ли че можеш да ме ядосаш - честно?  По цял ден ти давам линкове, ти даде ЕДИН само  дето направо срина цялото ми доверие в тебе (майтап). Реши че ще го подминеш все едно че нищо не е станало и тук вече се омаза до ушите. Тия работи минават пред други хора но не и пред мен. Да беше казал - ок подведоха ме, сбърках - добре. Може  и на мен да се случи - признавам , но това ти идва много нанагорно. Ами щом е така -  сега ще си носиш последствията. Жалък трол без никакъв капаците който единстветното което прави е да злепоставя своите хора. 3-ти ден една победа не можеш да запишеш. Всеки път си тръгваш с подвита опашка и на другия ден идваш за още .. Толкова $!%!%№!% поведение дори и при индийците не съм срещал дори. Пожелавам ти искрен успех в това начинание - питах те вчера кажи от кой урок не си бягал че поне да ти дам някаква преднина че да вземеш точка поне - не .. явно си бягал от всичките..

преди 4 минути, miro20 написа:

Неистово им трябват "новини " за успехи, ама пусто като няма.... :)

На Украйна да. В предвид, че им е даден последен срок до ноември да прекъснат сухоземния мост към Крим.

преди 3 минути, kosyo написа:

Човек такива като тебе ги дъвча по цял ден мислиш ли че можеш да ме ядосаш - честно?

Преди като обещаеше да се ядосаш и да ме почваш и пак последваха драсканици, опити за извъртане и всички неща, които се опитваш да причислиш на други.  Като гледам днеска не изневеряваш на този стил.

преди 3 минути, maxthon написа:

На Украйна да. В предвид, че им е даден последен срок до ноември да прекъснат сухоземния мост към Крим.

Преди като обещаеше да се ядосаш и да ме почваш и пак последваха драсканици, опити за извъртане и всички неща, които се опитваш да причислиш на други.  Като гледам днеска не изневеряваш на този стил.

Сигурно ти си им го дал този срок нали? а то драсканиците си ти - до тук както казах даде един линк и то фалшив. Това е едиственото защото ги знеш нещата наизуст но не искаш да ни светнеш нас на кюфтетата а си пазиш ценното инфо от първа ръка само за теб. Защо така не е ли тук мястото да споделяме информация? Хайде сподели 2-ри линк към нещо да видим от къде ще изкочи заека този път.. Сиурен съм че ще успееш този път да покажеш някакви познания по даване на линкове без да са фалшиво естествено.. Като първия който дори не направи опит да отречеш ами замълча за цял месец и ме остави тука с разни не-разбирачи да се забавлявам... Хайде душо - пусни нещо за душата- сподели информация дето да не идва от теб този път и да ни сложи в ъгъла.

преди 9 минути, miro20 написа:

Само това ви остана.. беззъбо да злобеете....

Никой не злобее. Еленски се снима в самолета точно в стил Топ Гън. Нормално за актьор. Ф16 има доста специфични изисквания към пистата и това не е съветски/руски самолет. Ако има разбира се и летище, от което да излети.

преди 4 минути, maxthon написа:

Никой не злобее. Еленски се снима в самолета точно в стил Топ Гън. Нормално за актьор. Ф16 има доста специфични изисквания към пистата и това не е съветски/руски самолет. Ако има разбира се и летище, от което да излети.

Днес ме вдъхновяваш:

Като си говорим за снимки - какво ще кажеш за това видео от посрещането? Ех сега ако беше пристигнал другаря Пу... Щеше да се се вписва повече в обстановката. Само да намекна че дадох още един линк - за разлика от тебе:). Казвам го ако случайно не си разбрал намека ми за пореден път..

Врекохме се във вечна служба на Зеленяка - тва е положението.
Е, поне докато е подкрепян от САЩ.

https://dnes.dir.bg/politika/10-strani-ot-yugoiztochna-evropa-podpisaha-sas-zelenski-deklaratsiya-za-podkrepa-na-ukrayna 

преди 7 минути, kosyo написа:

Сигурно ти си им го дал този срок нали? а то драсканиците си ти - до тук както казах даде един линк и то фалшив. Това е едиственото защото ги знеш нещата наизуст но не искаш да ни светнеш нас на кюфтетата а си пазиш ценното инфо от първа ръка само за теб. Защо така не е ли тук мястото да споделяме информация? Хайде сподели 2-ри линк към нещо да видим от къде ще изкочи заека този път.. Сиурен съм че ще успееш този път да покажеш някакви познания по даване на линкове без да са фалшиво естествено.. Като първия който дори не направи опит да отречеш ами замълча за цял месец и ме остави тука с разни не-разбирачи да се забавлявам... Хайде душо - пусни нещо за душата- сподели информация дето да не идва от теб този път и да ни сложи в ъгъла.

А после кой се занимавал с празните приказки. Втория линк (от Работино) нали го даде. Но пък било Бахмут. Толкова се оплете в пропагандата си и най-вече с геолокацията, че забрави да гледаш най-същественото. А то е да гледаш техниката.

преди 6 минути, kosyo написа:

Днес ме вдъхновяваш

Да не би да е някакъв празник на локума?

Първите птички :) Една изтрита страница , но интернет помни:

https://web.archive.org/web/20230821193149/https://www.gshra.ru/oficialnoe-obrashenie-glavy-respubliki--adygeya_21-08-2023.html

Главата на република Адыге́я (признавам си не бях чувал за нея) от 24.09.2023:

- регулярни мобилизационни сборове

- никавки масови мероприятия,  вечер по не повече от 2-ма човека по улиците

- ограничение на задграничните паспорти

- гордо съобщават че са пилотните в цяла самая могучая за регистър на донаборниците

- контрол на входа и на изхода на градовете. За излизане от републиката за повече от 30 дена - бележка от военното окръжие. При нарушения - обявяват се за общонационално издирване.

Чака се сега 2-рата ревизия на страницата...На родените в тази република - честито..

преди 6 минути, maxthon написа:

А после кой се занимавал с празните приказки. Втория линк (от Работино) нали го даде. Но пък било Бахмут. Толкова се оплете в пропагандата си и най-вече с геолокацията, че забрави да гледаш най-същественото. А то е да гледаш техниката.

Да не би да е някакъв празник на локума?

Факти момче - факти се искат тука - другото са приказки на вятъра. Значи първо не беше там , след това едното не било от там. Вчера те цитирах как се оплете отново в кълчищата ама минаха повече от 3 часа от тогава и днес продължаваш да мислиш че съм забравил. Сега вече май те бие на там е (ама така несигурно без доказателства много ясно) ама вече не са тия ама са другите. Аз съм дал локация а ти да си дал нещо? Пак ти манеквам нещо - барем се усетиш че сигурно и бабите на пазата го направиха вече.

Гледай как опустяло това летище след атаката:

Направо жал да ти стане.

Какви са фактите Косьо :)

Маса украински народ е в запорожието с Мавици т за ретранслатори, Суичблейд 200/300, безброй малки Мавик, Леопарди, Страйкери, западни пушки и картечници (че тия мутри са продали запаса от АК) 

Хсймарси с ракети бол, м777 с Ескалибур на корем, разведката на НАТО на 4 смени (не се шегувам)

И за 35 дена (от новата акция) 

ЕДНО ГОЛЯМО НИЩО - 4 км и едно село дето днес евакуирали 91 годишната местна жителка

Остана ти да се заяждаш

и да пускаш по някое видео чат пат - ама от Херсонска област

:offtopic_s:

Как може бе! Как може това момиче Нургюл Салимова  така да направи!? Сега очаквам някой глист като Глишев да и поиска обяснение що е подала ръка на рускинята, от Посолството да и откажат виза за големите турнири в САЩ, а набеденият академик Дянков и Мара Габара да и издърпат ушите задето е нямала украинско знаменце на ревера. Ццццц...Ти да видиш!

преди 33 минути, kosyo написа:

Факти момче - факти се искат тука - другото са приказки на вятъра.

Факт ли е, че даде украинска техника в Клещеевка и в Работино? Видео завъртяно по украински канали не прави техниката руска. Прави я такава каквато се идентифицира след като гледаш видеото. След като няма отличителни белези, че е руска вероятно ще е всякаква друга, но не и украинска. И като стана въпрос за Работино.... Днес пак е ден за пореден опит за перемога там.  Засега като предните опити.

преди 20 минути, maxthon написа:

Факт ли е, че даде украинска техника в Клещеевка и в Работино? Видео завъртяно по украински канали не прави техниката руска. Прави я такава каквато се идентифицира след като гледаш видеото. След като няма отличителни белези, че е руска вероятно ще е всякаква друга, но не и украинска. И като стана въпрос за Работино.... Днес пак е ден за пореден опит за перемога там.  Засега като предните опити.

Тъжно - пак не виждам факти.... Явно ще се учим още...Я дай на малки стъпки да караме че големите крачки не ти се удават. Къде съм казал АЗ че е на място различно от Бaхамут. Обърни внимание на детайла, вникни в него и ме цитирай. Очаквам с интерес следващото ти "объркване" което да включа в списък ми за теб.. Давай човек - смело и безотговорно - ти го можеш това с празните приказки, сега се чакат доказателствата.

kosyo

това с броенето оттече миналата година - факта  е ЧЕ НЯМА ПЕРЕМОГА

Целенето на самотни т72 с Джавелини отмина в историята

Стига си се дърлил с maxthon, това перемога не ти дава. 

Укрите ги готвят за многогодишна отбрана - стана си война 

Ще обявят тотална мобилизация, затваряне на границите - а вероятно и купони и лимити на храни и консумативи

преди 28 минути, kosyo написа:

Къде съм казал АЗ че е на място различно от Бaхамут.

И десет пъти да ти го повторят няма да вденеш. Показа друг клип и прокламира: Това са останките от същата тази атака край Бахмут. И се оказа видео от Работино. И още украинска техника настъпила мотиките. Първото видео още веднага се коментира, че е южно от Бахмут, но само едните координати не показва по никакъв начин чия е техниката. И след като няма никакви белези, че техниката е руска остава още само един вариант.

преди 7 минути, maxthon написа:

И десет пъти да ти го повторят няма да вденеш. Показа друг клип и прокламира: Това са останките от същата тази атака край Бахмут. И се оказа видео от Работино. И още украинска техника настъпила мотиките.

Така де пак не виждам доказателства къде съм казал че не е при Бахмут. Да чакам ли още или директно да ти кажа че пак ТИ ИЗЛЪГА?

И сега си мислиш че пак ще ти се размине и ще ме разкарваш по конспекта? 4-ти пореден ден се излагаш , на бас че и утре си така. Дават ли награда за 7 дена поредни гафове. Ще направя всичко възможно да я получиш.

преди 28 минути, kirko12 написа:

Ще обявят тотална мобилизация, затваряне на границите - а вероятно и купони и лимити на храни и консумативи

Аха - така е точно като онази република дето си изтриха документа че май подрани малко..

Коде чети моето момче за демократична Украйна 

От вчера никакви чужди журналисти в Запорожие че виждат каквото НЕ ТРЯБВА 

Според швейцарското издание Le Temps изключение правят кореспондентите, които имат писмено разрешение от главнокомандващия въоръжените сили на Украйна Валерий Залужни. Отбелязва се, че директивата за ограничаване на достъпа до фронтовата линия е влязла в сила без предварително предупреждение.

Предполага се, че подобни мерки са свързани, наред с други неща, с високо ниво на загуби сред украинския личен състав.

photo_2023-08-22_11-35-15.jpg

преди 3 минути, kosyo написа:

Така де пак не виждам доказателства къде съм казал че не е при Бахмут.

Показа видео (второ) и го обяви за такова от атаката край Бахмут, а всъщност даде такова от Работино.

преди 12 часа, M.Николов написа:

Има гьонсурат в темата, но не е този, за който си мислиш.

Разликата в случая с българите и България и "украинците" и Украйна е много проста.

Както сам си посочил преди 1877г. е имало 2 държави с името България на тази територия, тоест местното население с пълно право може да се нарича българско.

И нито една държава с името Украйна преди 1877г. на която и да е територия!

Та за какви "украинци" и Украйна ми говорите преди 1917г.?

Какво не правят хората за малко внимание.  Без някакви илюзии... лика-прилика сте си.

Макстон е ясен.

г-н инж. Велев, в бързината да му помогне, включи грешната логика, имперската... и без да се усети, по аналогията
- украинци (и други) - в руската империя - руснаци, ни изкара... там кви бяха... аа, сетих се...
- "тракийци, македонци, добруджанци, мизийци" (бих добавил и люлинци, надежденци...) - българи... и спря. Ама беше късно. Щото продължението по неговата логика е - в османската империя (все още) - османци... османци само заради БаалБек, на мен в случая "турци" ми звучи по... някак... Виж колко красиво излиза. На Шипка са се били руската войска (с цялото си многообразие) и турското опълчение (с цялото си многообразие), с турците. Найс, а?

Ти па удари уземи Александр II Николаевич - Императоръ и Самодержецъ Всероссійскі (рус. дореф.), Царь Польский и Великий князь Финляндский... 
Питаш «Та за какви "украинци" и Украйна ми говорите преди 1917г.?»... разбирай нямало е таквизе...  
Еехх, ако Александр II Николаевич - Императоръ и Самодержецъ Всероссійскі (рус. дореф.), Царь Польский и Великий князь Финляндский знаеше, че няма, колко нерви и време щеше да си спести. А моеше и да се оварди... А той завалията, по-зле от Дон Кихот. Тоя барем се е борил с вятърни мелници, а ние - с нищо. Е, борил се е с украинофилията и украинофилите, ма то като не е имало Украйна и украинци... тая борба... бошлаф работа, колко да ти замаже очите... 
Даже имам чувството, че е подписал "Эмский указ — традиционное наименование выводов Особого совещания, подписанных императором Александром II, 18 (30) мая 1876 года в германском городе Бад-Эмс (нем. Bad Ems)" само за оправдание... и може би да се опита да те прецака. Казвам може би, щото, доколкото те познавам, нема му мине номера... и ти ше се топнеш в лубриканта и ше почнеш да се суеш насам-натам.
Те...

spacer.png

На 2.5 страници, 5-6 пъти се "украинофил-ства", и разбира се, вместо "украински език" се мъдрят "малоруски наречия".

Имах някъде и донякъде подходяща карта ... пише там Ukraina... обясняват нешо за левобережна...  централна и източна... ма не ви я предлагам, щото нема сми. Издадена е 1700 и нещо си от некакъв Лотер или Лотар беше... нема значение к'во му е името, некъф соросоид ше да е бил.

Та такива ми ти работи как'Сийке. Както вече споменах, написах горното (без указа) без някакви илюзии.

пп ааа, щех да забравя... 

Русофѝл - мн. русофѝли, м. Привърженик и поклонник на всичко руско.
Прилагаме субституция, демек заместваме "русо" с "украйно" и получаваме...
Украйнофѝл - мн. украйнофѝли, м. Привърженик и поклонник на всичко украинско. ... нещо като имагинерната окръжност - Геометрично място  в една равнина, на намиращи се на равно разстояние от дадена точка (център на окръжността) точки, които ги няма.

Страшни са руZнаците и на макетите не прощават:

преди 2 минути, maxthon написа:

Показа видео (второ) и го обяви за такова от атаката край Бахмут, а всъщност даде такова от Работино.

Така де, къде го това видео че пак не го виждам да ме цитираш...Пътьом го загуби ли нейде?

Плачи Косьо плачи

Нема спирка западната пропутинска преса - мори яко и дронове НЕ ПРИЗНАВА

https://t.me/rybar/51010

https://t.me/aviapro1/33399

https://t.me/boris_rozhin/95546

Руснаците настъпват - даже в Америка са разбрали тия мръсни путинисти

photo_2023-08-22_10-38-05.jpg

преди 13 минути, kosyo написа:

Така де, къде го това видео че пак не го виждам да ме цитираш...Пътьом го загуби ли нейде?

image.thumb.png.b0e0d6148f80e814e6a12dfbc210fc74.png

От неделя и вече не помниш (още вчера не помнеше) какви си ги писал. А може да се окаже и като при русенския клоун и да не си го написал и ти това. На него му е присъщо да се отрича от думите си. Като нищо може да има и друг клоун. Ха сега обясни дали твърдиш, че даваш видео около Бахмут след като отлично се вижда, че не е от там?

преди 6 минути, maxthon написа:

image.thumb.png.b0e0d6148f80e814e6a12dfbc210fc74.png

От неделя и вече не помниш (още вчера не помнеше) какви си ги писал. А може да се окаже и като при русенския клоун и да не си го написал и ти това. На него му е присъщо да се отрича от думите си. Като нищо може да има и друг клоун. Ха сега обясни дали твърдиш, че даваш видео около Бахмут след като отлично се вижда, че не е от там?

Като казах че не ставаш за нищо - не говоря празни приказки:

С това си изказване за пореден път ДОКАЗВАШ всяко едно мнение за теб и най-вече че не разбираш от карти - нищо че се водиш само артилерист.Само тука твойта групичка може да се върже на такива празни приказки. Изяснихме ли въпроса или искаш още от същото?

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.