Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 5 минути, Тhе Monstеr написа:

Само ти ли не разбра, че никой няма да плаща с рубли и Путя клекна по въпроса. До тук с топките. Както казах, Путин няма ресурс да играе с високи залози и затова постоянно блъфира. Неуспешно.

Ха-ха-ха,кой бил клекнал...

Ало , Земя вика Марс, събудете се, имате делириум... 

преди 1 минута, absurt написа:

Ами, явно само аз не съм разбрала. Днес в новините казаха, че бил подписал указа и влязло в сила. Ще съм ти благодарна, ако ми дадеш някакъв линк към официален източник? 

Само дето Европа ще си плаща с долари и евро. Това го каза лично Путин. Указите му имат стойност единствено на територията на Русия. Зацепваш ли? Блях... ти си чугун- и да ти го кажа пак няма да зацепиш. Путин ще взима доларите и еврата от Европа, а на олигарсите ще плаща в рубли. Това е цялата врътка.

преди 39 минути, АСПЕКТ написа:

Какво мислят израелтяните за войната?

Това не е резонансно. И подкрепата за Украйна е благодарение на "телевизора", а при някои разбираемо, защото ги издаваше руския акцент. Слагат руснаци и украинци  в общ кюп и презрително ги наричат руски свинеяди. Иврит е беден на цинизми и псувни, и масово се псуват на руски. Над 70% от израелтяните нямат идея що е то Русия и Украина. Войната е някъде там, нас това не ни засяга и затова такива скодумни отговори. Реално предмет география в Израел не се изучава, а историята се свежда единствено до живота на евреите през вековете. Те не знаят какво е СССР, какво е болшевик, кой е Ленин. Никаква Червена армия не е превзела Берлин. Побеждава САЩ и от коцлагерите ги освобождава САЩ.  Нещо съществено - в училищата се изучава американски английски, затова и се мъчат да се лигавят като тях, което е цирк на звуци, омесен от акцента на еднотипния ма-ме-ми-му хъркащ и шъкащ  иврит.

Около 10 000 украинци за последния месец се пръкнаха. Засега живеят в празните хотели заради ковида. Веят украински флагове. Дали са  им право на престой една година на християните. На евреите-украинци лесе пасе. Израел дели хората по конфесия преди всичко. Евреи (свои), християни (иди-дойди) и камилари (сещай се). Последните две фракции са трън в ануса на Санта Клаусите (равините).

Интернет се напълни с фотоси на подбити Z-танкове.
И впечатляват тези с отнесени купол. Куполът е бронирана стомана и тежи десетки тонове.

spacer.png

Израел е в топ-10 по продажба на оръжия в света. Това е неговата реална икономика. ELTA, IWI, Rafael  са монстри в бранша. В Украйна са постъпили около 2400 единици Matador, дело на Рафаел. Това е малък противотанков комплекс, който изстрелва ракета носител. Тя прелита над купола на танка и стреля на свой ред кумулативен заряд по люковете. Това е слабо в бронята на танка. Заряда прогаря бронята и създава високо налягане и температура, достатъчна да унищожи екипажа. Разбира се, поражението е достатъчно, да възпламени боекомплекта. Но, за да отлети купола от шасито говори, че танкът е натъпкан с осколочно-фугасни снаряди, т.е. не са очаквали бой от противников танк. Подкалибрен или бронебоен снаряд съдържа много по-малко количество инициализиращо вещество.

С думи прости - Украйна е лаборатория, изпитателен стенд на тактически съвременни западни оръжия срещу "путинските чудеса".

преди 2 минути, Moriati написа:

Ха-ха-ха,кой бил клекнал...

Ало , Земя вика Марс, събудете се, имате делириум... 

Рано си са наквасил. В Енгланд е още 19 и 45.

преди 6 минути, absurt написа:

Ами, явно само аз не съм разбрала. Днес в новините казаха, че бил подписал указа и влязло в сила. Ще съм ти благодарна, ако ми дадеш някакъв линк към официален източник? 

Радул получава делириумни фантазии просто, иска му се неистово Русия да клекне,ама тц, остава си с фантазиите само 😄😄

преди 23 минути, Тhе Monstеr написа:

Тва питах Синбад как ще стане, ама или аз не разбрах, или той не можа да обясни. Пробвай ти ако искаш.

Руснаците ще търгуват с рубли навсякъде където има банки извън санкционираните от САЩ и ЕС, там ще се трупат рубли, и според логиката на търсенето и предлагането рублата трябва да стане скъпа, но пак не се знае какво точно ще стане. Мисля че страните от ОПЕК също ще се споразумеят с Москва, как да изнасят своя петрол, може да го предлагат също в рубли за да се възползват максимално там където е удачно. Кой знае какво ще стане, икономиката и финансите са толкова непредсказуеми, сигурен съм че ще се появят финансови канали и врътки, които ще заобикалят санкциите от ЕС и САЩ, а и кво става ако путин например поевтини драстично газа.

преди 14 минути, Profruit написа:

Това не е резонансно. И подкрепата за Украйна е благодарение на "телевизора", а при някои разбираемо, защото ги издаваше руския акцент. Слагат руснаци и украинци  в общ кюп и презрително ги наричат руски свинеяди. Иврит е беден на цинизми и псувни, и масово се псуват на руски. Над 70% от израелтяните нямат идея що е то Русия и Украина. Войната е някъде там, нас това не ни засяга и затова такива скодумни отговори. Реално предмет география в Израел не се изучава, а историята се свежда единствено до живота на евреите през вековете. Те не знаят какво е СССР, какво е болшевик, кой е Ленин. Никаква Червена армия не е превзела Берлин. Побеждава САЩ и от коцлагерите ги освобождава САЩ.  Нещо съществено - в училищата се изучава американски английски, затова и се мъчат да се лигавят като тях, което е цирк на звуци, омесен от акцента на еднотипния ма-ме-ми-му хъркащ и шъкащ  иврит.

Около 10 000 украинци за последния месец се пръкнаха. Засега живеят в празните хотели заради ковида. Веят украински флагове. Дали са  им право на престой една година на християните. На евреите-украинци лесе пасе. Израел дели хората по конфесия преди всичко. Евреи (свои), християни (иди-дойди) и камилари (сещай се). Последните две фракции са трън в ануса на Санта Клаусите (равините).

Интернет се напълни с фотоси на подбити Z-танкове.
И впечатляват тези с отнесени купол. Куполът е бронирана стомана и тежи десетки тонове.

spacer.png

Израел е в топ-10 по продажба на оръжия в света. Това е неговата реална икономика. ELTA, IWI, Rafael  са монстри в бранша. В Украйна са постъпили около 2400 единици Matador, дело на Рафаел. Това е малък противотанков комплекс, който изстрелва ракета носител. Тя прелита над купола на танка и стреля на свой ред кумулативен заряд по люковете. Това е слабо в бронята на танка. Заряда прогаря бронята и създава високо налягане и температура, достатъчна да унищожи екипажа. Разбира се, поражението е достатъчно, да възпламени боекомплекта. Но, за да отлети купола от шасито говори, че танкът е натъпкан с осколочно-фугасни снаряди, т.е. не са очаквали бой от противников танк. Подкалибрен или бронебоен снаряд съдържа много по-малко количество инициализиращо вещество.

С думи прости - Украйна е лаборатория, изпитателен стенд на тактически съвременни западни оръжия срещу "путинските чудеса".

Чшшш,май хамериканизма наистина има почва в Израел, и там почват да постват снимки на отнесени украински куполи поствани в телеграм от руски източници, предоставяйки ги за руски, и бълнуващи за рафаелски вундервафли...

Споко гойкичи, лобута по укрите е кашерен 😄😄😏 

https://ru.m.wikipedia.org/wiki/Матадор_(гранатомёт)

преди 36 минути, miro20 написа:

Е колко да е подценена рублата.... Дела им в световния БВП беше май 1.5 % 

Какво очакваш от бензиноколонка ?

Между другото, някой може ли да даде статистика колко барела руска нефт е купена  сега от Индия и др , и пътува към тях  ?

Видях нещо за около 13 милиона барела от началото на войната. 

преди 6 минути, Тhе Monstеr написа:

Рано си са наквасил. В Енгланд е още 19 и 45.

Но затова ти тъкмо навреме си успял, виждам 😄😄😄 

Брех тез жени,да пропият до такава степен някого...тц тц тц 

преди 6 минути, Тhе Monstеr написа:

Само дето Европа ще си плаща с долари и евро. Това го каза лично Путин. Указите му имат стойност единствено на територията на Русия. Зацепваш ли? Блях... ти си чугун- и да ти го кажа пак няма да зацепиш. Путин ще взима доларите и еврата от Европа, а на олигарсите ще плаща в рубли. Това е цялата врътка.

Да си високомерен простак е лесно, но показва само, че си простак. Не че това, което говориш е вярно. Поисках ти линк за потвърждение, ти ми правиш квалификации и ръсиш заклинания. 

ПП. Що си мислиш, че Путин ще си отреже клона с олигарсите, на който седи? Малко мисъл да вкарваш понякога, ще ти е от полза. 

И ако имаш линк, който да потвърди твърденията ти, дай го.

преди 3 минути, G_A_G_O_V_69 написа:

Руснаците ще търгуват с рубли навсякъде където има банки извън санкционираните от САЩ и ЕС, там ще се трупат рубли, и според логиката на търсенето и предлагането рублата трябва да стане скъпа, но пак не се знае какво точно ще стане. Мисля че страните от ОПЕК също ще се споразумеят с Москва, как да изнасят своя петрол, може да го предлагат също в рубли за да се възползват максимално там където е удачно. Кой знае какво ще стане, икономиката и финансите са толкова непредсказуеми, сигурен съм че ще се появят финансови канали и врътки, които ще заобикалят санкциите от ЕС и САЩ, а и кво става ако путин например поевтини драстично газа.

Руснаците могат да купуват нещо си в рубли, да кажем от Китай. Китай ще им връща рублите за газ. После? От Индия какво ще си купят за рубли? Или от Иран.

преди 9 минути, G_A_G_O_V_69 написа:

Как бе от един месец съм  в Швейцария и се чака само да се подготви схемата на плащане ще има врътка всичко ще е платено па кой иска да си купува рубли за тоя що духа.

преди 2 минути, Pifi Pedolino написа:

Как бе от един месец съм Швейцария и се чака само да се подготви схемата на плащане ще има врътка всичко ще е платено па кой иска да си купува рубли за тоя що духа.

Брех,от един месец в Швейцария и вече успял да влезе в висшите банкови ешалони и корпоративни тайни 😄😄😄😄 

Ба си,ти ще надминеш по фантазии и Графа да го Ева... 😄😄😄

Нали само на "вражеските" държави ще продава в рубли, на другите по старата схема. С Иран, Китай, Индия или долари или с каквото се разберат. Лавров затова е в Индия, да ги моли да плащат в рубли. 

Спада в износа на петрол е ударил 26%, при газта имат увеличение 10%

преди 4 минути, Pifi Pedolino написа:

Как бе от един месец съм Швейцария и се чака само да се подготви схемата на плащане ще има врътка всичко ще е платено па кой иска да си купува рубли за тоя що духа.

ше има врътки, сигурен бъди, особено ако пък на путин му подшушнат нещо от сорта да намали цените на газа. 

преди 5 минути, absurt написа:

Да си високомерен простак е лесно, но показва само, че си простак. Не че това, което говориш е вярно. Поисках ти линк за потвърждение, ти ми правиш квалификации и ръсиш заклинания. 

ПП. Що си мислиш, че Путин ще си отреже клона с олигарсите, на който седи? Малко мисъл да вкарваш понякога, ще ти е от полза. 

И ако имаш линк, който да потвърди твърденията ти, дай го.

https://www.mediapool.bg/evropa-shte-prodalzhi-da-plashta-za-ruski-gaz-v-evro-prez-april-obnovena-news334022.html

https://www.bgonair.bg/a/4-world/260720-putin-kam-sholts-evropa-mozhe-da-prodalzhi-da-plashta-ruskiya-gaz-v-evro

https://money.bg/economics/putin-kam-sholts-evropa-mozhe-da-prodalzhi-da-plashta-v-evro-za-ruski-gaz.html

https://www.dw.com/bg/руският-газ-ще-може-да-се-плаща-в-евро-русия-използва-фосфорни-оръжия-и-касетъчни-бомби/a-61313131

https://www.svobodnaevropa.bg/a/31781096.html

https://www.actualno.com/europe/putin-kym-sholc-evropa-moje-da-prodylji-da-plashta-za-ruski-gaz-v-evro-news_1732508.html

преди 4 минути, Тhе Monstеr написа:

И всички тези достоверни източници се позовават на Една германка каза че .... 😄😄😄😄😅😅😅😅 

Още се хиля 😄😄😄 

А Дойче веле продължава да копае дъното с фосфорните бомби и касетъчни по жилищните квартали 😅😅 Явно бъркат Русия и Израел ,мдам

преди 1 минута, Moriati написа:

И всички тези достоверни източници се позовават на Една германка каза че .... 😄😄😄😄😅😅😅😅 

Още се хиля 😄😄😄 

А Дойче веле продължава да копае дъното с фосфорните бомби и касетъчни по жилищните квартали 😅😅

Е да, гаражните сайтчета и групички у фейса- там е истината!!!

току-що, Тhе Monstеr написа:

Е да, гаражните сайтчета и групички у фейса- там е истината!!!

ТЦ, аз гаражни не ползвам като теб,нито фейсбук инфо 😏😄😄😄

преди 7 минути, BANKATA написа:

Нали само на "вражеските" държави ще продава в рубли, на другите по старата схема. С Иран, Китай, Индия или долари или с каквото се разберат. Лавров затова е в Индия, да ги моли да плащат в рубли. 

Спада в износа на петрол е ударил 26%, при газта имат увеличение 10%

Целта е наказване на западния модел икономика като цяло по света, а не само контраудар по наглеците наглосаксонски и техните васали...   А в това са заинтересувани много страни... Мхм..

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.