Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 3 минути, absurt написа:

Разбира се, че не е за теб. А, що се отнася до мразенето, не си го причинявам към никого. Затова се впечатлявам от способността ти да мразиш разни непознати по идеологически, верски и подобни причини. Пък ти се гордей, какво друго ти остава?

Карай по темата тогава и не си мъчи акъла, кого и защо мразя.

току-що, vpvelev написа:

Кой ти е казал че руснаците не са се справили с украинците?

Това е лошо при вас платените тролове, че като четете лъжливите и пропагандаторски сводки, които ви пускат, започвате да им вярвате и се отдалечавате от действителността.

Според Реджеп например украинците вече са минали Урал и след 3-4 дена са във Владивосток.

Напротив. аз гледам какво е в момента положението с военните действия.

Рашистите отстъпват и се приготвят да окупират по стабилно югоизточна Украйна, за да си подосигурят Крим.

преди 1 час, gagodrago написа:

---------------

Най-тъжното е, че всички тези укропитецu от азов, айдар, десен сектор и прочее украински идиоти,  са радикални българомразци.

Със всякакви малцинства в украйна, включително и с българското малцинство се отнасят по най-жесток и брутален начин.

То затова нашите български идиоти и русофоби не смеят да отидат при тях в Украйна, защото в най-добрия случай ще бъдат пребити като кучета, а в най-лошия случай укронацистите ще им изпразнят по един пълнител в краката.

Разбира се, това са опровергани лъжи.

Най тъжното е че има такива  като теб с мозък 'тотална щета" . Като във вицовете за блондинки сте.

Отрязали главата на един комунист путинист от България , той още 2 часа обикалял МОЛА и крещял за бандеровци нацисти

:)

преди 1 минута, miro20 написа:

Напротив. аз гледам какво е в момента положението с военните действия.

Рашистите отстъпват и се приготвят да окупират по стабилно югоизточна Украйна, за да си подосигурят Крим.

Всъщност.....агресора не отстъпва. Просто се прегрупира за атака, там където най много го боли. В случая, путлер не е навит да остви Динбас (яно е защо - и аз да съм ще хвърля всичко жио да се бие там). Ама и Крим е важен за него - иначе новия СеСеСере....през крив макарон

преди 3 часа, Anneliese написа:

Нацизмът в България е забранен, пише си го и в законите ни. А някои "журналисти" ги нарушават. Като българска гражданка имам пълното право да им знам имената на предателите - наглеци! А са предатели, защото подкрепят нацизма, зверствата и престъпленията на нацистите! В нормална държава, тия ще са дълго зад решетките!

6ca876b7e512b1d33e588c12e61804b7.gif

Май кат гледам не е забранен щото ти си на свобода а и си имаме доволно нацита в парламата

Не ми се ослушвайте като мишки у брашнян чувал, ами ми кажете имената на предателите!

И ко ще стане ако не ти ги кажем?

Минижупката от соца па-па замина ли за Расия да готви яхния на ватенките или още оплюва всичко живо що не иска да живее в миналото с нея :rolleyes:

преди 28 минути, Реджеп Иведик написа:

Не си. Нейната омраза е всеобхватна. От злоба да се не отърве...

Аа в сравнение с форумната нацистка е вода ненапита :)

преди 2 часа, vpvelev написа:

Започна ли да изтрезняваш и леко да се страхуваш как ще ни се стъжни положението, че пак заложихме на губещия кон.

Това изгледа ли го или и то е фейк:

Я да питам още един, който също няма да отговори. Можеш ли да покажеш цените в Сърбия, след като те залагат на "печелившия" кон ? 

преди 50 минути, absurt написа:

Как ми се иска, да ви уредят една среща с него, та да си излеете омразата очи в очи! да видим, кои са путьовците, че тук само яхниени герои тракат по клавиатурите.

Ти, персонално, отново си готов да се направиш на глупав- неразбрал написаното. Само че за втори път го правиш. Третият ще е доказателството, че наистина си такъв.

Очи в очи ? С 20 метра маса ? Или пред зелен екран ? 

преди 42 минути, ncl написа:

Не знам, Кадиров твърди точно обратното.

Кадиров твърди, че трепе украинци, докато се снима пред руска бензиностанция :lol6:

Всичките станаха за смях. 

преди 1 минута, petie1 написа:

Май кат гледам не е забранен щото ти си на свобода а и си имаме доволно нацита в парламата

Закона забранява нацизма, не крайнодесните и крайнолевите партии. Тъпи, ама...

преди 18 минути, miro20 написа:

Ще си осигурят украински флаг над Севастопол ще си осигурят.

На Чернобаевка неска играли 14 серия. Рич Форестър се развел с Брук. Малоумниците още не са се отказали да опитват.

Няма по тъпа армия от рашистката !!!

Винаги се намират предатели за пари да изменят на родината и да дрънкат глупости!:getout:

Аа за руснаци може за българи не може а?

преди 32 минути, ncl написа:
преди 42 минути, Реджеп Иведик написа:

Касапите на Кадиров са чакали и бесни кучета, долни предатели

Не знам, Кадиров твърди точно обратното.

Глупости . Кадиров и чеченците по принцип, нищо друго не могат,освен да воюват.

Кадиров в прав текст си призна наскоро че никакви инвестиции не може да привлече, нищо не произвеждат ,нямат отрасли и т.н. и т.н. и самостоятелно няма да оцелеят дори три месеца.

https://www.gazeta.ru/social/2022/01/24/14455081.shtml

И че единствено се издържат от субсидията от РФ.  Изцяло ! Това е като купена държавица. Затова и чеченците вече не искат независимост.

Независима държава означава свой бюджет, самостоятелна издръжка, отговорност пред народа и света. А така под крилото на РФ им е най удобно.

- Защото живеят на пълна издръжка без да си мръднат пръста, и което е по важно - реално законите на РФ не важат там. Те си живеят по собствени ислямо-монархични  закони, като привидно "уж" спазват и руските. Но само формално. С цар монарх - Кадиров.

РФ е федерация от 85 равноправни субекта в които са 22 републики.  Да сте чули някога и някъде някоя друга република / субект от федерацията да има статут като чеченците ?

Да сте чули за техен някой си Кадировец ? Не нали?  Дори не знаете нито едно име от останалите 21 републики и кой как управлява.

Както съм казвал, статута на пиявица на шията на руския бюджет - това е цената чеченците да не колят русначета, както колеха през двете войни с тях.

В момента в който спрат парите от РФ , кучето Кадиров ще обърне отново палачинката. Бъдете сигурни

И от най вярно куче, ще почне отново да коли руснаци, и окото му няма да мигне.

преди 5 минути, BANKATA написа:

Закона забранява нацизма, не крайнодесните и крайнолевите партии. Тъпи, ама...

Това беше ирония, ако прочетеш постовете на форумното наци ще се сетиш какво имам предвид

преди 1 час, absurt написа:

То, ти мразиш като комунист, а си тръгнала да съдиш другите. 

Що се отнася до тия милиарди, дето сме ги плащали, откъде ли сме ги взели- разорени от войната, разрушени от бомбардировките на американци и англичани? 

И не трябва да се учудваш въобще .

Люк Фери: Диалектика на красивата душа, която иска да умираме за Украйна

Цитат

Днес красивата душа смята, че да се преговаря с Русия би било малодушие, липса на героизъм, тя иска да изпратим самолети в Украйна, НАТО да затвори въздушното ѝ пространство, с риск тази ескалация да доведе до тотална война.

bc5.jpg

Андрей Гурков, Дойче веле

Ама моля Ви, дами и господа! Нещо не сме се разбрали. Откъде накъде смятате, че след 31 март Русия ще престане да доставя природен газ на "неприятелски страни", ако те искат да плащат в своите изцяло "компрометирани валути" долар и евро и не желаят да се разплащат в рубли? И кой Ви е казал, че на "Газпром" бил даден едноседмичен срок да внесе съответните изменения в действащите договори? Путин го бил казал? На 23 март? На съвещание с правителството? Е, хайде сега…

Как Кремъл се уплаши и даде на заден ход

"Ние с вас вече сме си говорили, че плащането и доставката - това е процес с определена продължителност във времето", обясни пред изумените журналисти говорителят на руския президент Дмитрий Песков. И добави, че от 1 април естествено няма да има никакво преминаване към нови правила за разплащане.

Мегафонът на Кремъл направи това изявление, което мигом гръмна из световните медии, само часове, след като германският вицеканцлер и министър на икономиката Роберт Хабек включи системата за ранно предупреждение на цялата страна - в случай че се стигне до извънредна ситуация с газоснабдяването. Тоест, Германия, която е най-големият задграничен клиент на "Газпром" - при това с голяма преднина пред останалите, започна да предприема първи мерки за мига, когато доставките на руски газ ще спрат изцяло. И тъкмо тогава се обади Песков…

Защото в Кремъл изведнъж се усетиха, че са го прекалили с антизападните пропагандни игрички, които публиката толкова горещо обича, та се налага на всеослушание да дадат на заден ход. Понеже инак проклетите "неприятелски страни" ще вземат сами да се откажат да купуват от Русия един от малкото ѝ продукти за износ. А пустата му валута е толкова необходима тъкмо сега, за да се продължи войната и да се смекчат последствията от мащабната икономическа криза, до която същата тази война доведе Русия. Тоест, кръгът се затвори и нещата пак опряха до взаимната зависимост в енергийната сфера, на която Германия така упорито се доверяваше през последните месеци.

Владимир Путин се опита да изиграе Запада, но сметката му излезе ужасно крива. Впрочем, властелинът в Кремъл напоследък доста често си прави криви сметки. Той погрешно оцени шансовете си при военното нахлуване в Украйна, подцени силата на украинската армия, реакцията на украинското общество, сплотеността на Запада, жестокостта на наложените санкции и мащабите, в които западни фирми ще напуснат руските пазари. Сега Путин сбърка за пореден път, като недооцени готовността на големите западни държави да се откажат от руския газ, дори ако това им нанесе осезаеми икономически загуби.

Със своя рубладжийски шантаж президентът на Русия не остави на водещите западни страни, обединени в Г-7, друг изход, освен категорично да отхвърлят това изнудване. Те формално се аргументираха с необходимостта да се спазват договорите, които предвиждат заплащане само в евро или долари. В същото време Кремъл осигури на германското правителство едно твърде убедително алиби за пред избирателите: не Берлин е поискал да се променят условията на дългосрочните договори, не Берлин заплашва със спиране на доставките на руски газ.

Москва разбира само от резки и категорични отговори

Дори ако от разплащането в рубли, а съответно и от вноса на руски газ, биха се отказали само четирите европейски страни от Г-7 (Германия, Италия, Франция и Великобритания), Русия начаса би загубила половината си газов пазар в Европа. А това е единственият пазар, за който тече гориво по експортните тръбопроводи от Западен Сибир. Достатъчно ще е компании от Австрия и Полша да се присъединят към бойкота на рублата (както вече обещаха) - и "Газпром" ще изгуби най-малко 2/3 от продажбите си в Европа.

Виждаме, че никой в Москва не е готов да понесе такива загуби. Още повече, че европейците с нарастващо темпо се отказват и от вноса на въглища и петрол от Русия. Валутната импровизация на Путин просто даде на Запада поредното ярко доказателство, че Кремъл твърде зле изчислява последствията от своите ходове. И най-вече, че в Москва днес разбират само от резки и категорични отговори. След изявлението на Песков правителството на Германия все пак не бива да отменя подготовката за извънреден режим в газовата сфера. Впрочем, същите мерки вече взе и австрийското правителство. Защото Русия стана прекалено непредсказуема. И всички трябва да са подготвени във всеки един момент за нови рубладжийски фантазии и външноикономически експерименти на нейния президент.

преди 11 минути, miro20 написа:

Дори не знаете нито едно име от останалите 21 републики и кой как управлява.

Лично аз ги знам. А ти знаеш ли всички щати на САЩ?!

преди 21 минути, Coco1 написа:

Минижупката от соца па-па замина ли за Расия да готви яхния на ватенките или още оплюва всичко живо що не иска да живее в миналото с нея :rolleyes:

Пишлегарски, аз живея в настоящето, ама в реала, не като теб да правя колажчета на ишлиме за жълти стотинки. И не, не ми трябват такива като теб в настоящето ми. Хич не си прави илюзии че бих те взела с мен дори до кофата, докато хвърлям боклука.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.