Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 3 минути, N1K17Y написа:

България ще си го премести в другия крачол. 

Ти не си България !!! Имаш право само да си преместиш лявата топка надясно , друго няма просто какво да преместиш !!!

Отивай и се мести в канавката в ляво !

преди 1 минута, Реджеп Иведик написа:

Лъжепрасето не дочака коледа.

Те и Прасето баннаха, ма не ти пука за него.

Пука ми ! Къде е прасето ? 

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 1 минута, Реджеп Иведик написа:

Не знам. Май и него са баннали.

Чакай да те питам сега , като скачаш тук за западните лешояди - това знаеш ли го

Наталия Сотирова - Обявяването на Независимостта на 22 септември 1908 година съвсем не означава, че България автоматично става независима държава. През октомври започват дълги и мъчителни преговори между София и Цариград.
Турция иска страната ни да ѝ плати 650 милиона златни франка за суверенитета си. В тази цена е включена изградената по турско време инфраструктура на територията на България. Добавени са и всички дължими данъци и плащания по дълга, които страната ни е пропускала да плаща.
По изчисления на българското правителство обаче сумата не е по-голяма от 80 милиона златни франка. Преговорите се превръщат в пазарлъци и към края на годината отношенията между двете страни вече са много обтегнати.
Османската империя започва да предвижва войски към българската граница, с което иска да каже, че няма да отстъпи и ако трябва, ще се стигне дори до конфликт.
На този натиск правителството отговаря подобаващо и обявява мобилизация на Осма Тунджанска дивизия, която също е изпратена на границата. Започва опасно напрежение.
В тази ситуация, която изглежда патова и нерешима, много важна роля изиграва руският император Николай Втори. Той предлага един компромис, който удовлетворява и двете страни. Русия приема да опрости дълга на Османската империя от 125 милиона златни франка, а България да плати на Петербург 82 милиона златни франка, тоест да изплати турският дълг към Русия. Предложението е оформено в договор за кредит и подписано от българското и руското правителства.
В края на краищата България плаща на Русия само 11,330 млн. златни франка, защото започват поредица от войни. На практика това е само едно плащане по дълга, който е разсрочван многократно.
След идването на власт на болшевишкото правителство Ленин заявява, че Русия няма претенции нито да получава, нито възможност да плаща, на когото и да било задължения натрупани от имперската власт. Така че тази сага със заплащането на българската независимост приключва без България да плати почти нищо.
Официалната дата, на която държавата ни получава своята независимост, е 6 април 1909 година. Тогава е подписан българо-турския протокол, с който Османската империя признава суверенитета на Царство България.

И Костадинов също го разказа , при поздрава си към българите по случай празника на Независимостта 

https://dnes.dir.bg/svyat/parva-ostavka-sled-skandala-s-bivsh-natsistki-voenen-privetstvan-v-kanadskiya-parlament

За съжаление се оказа вярно...Зеленски и членове на канадския парламент са аплодирали нацист от СС от Втората Световна Война...

Когато се разбра кой е бил този човек, се разрази огромен скандал, като реакция имаше и от страна на Русия. Хунка е служил в 14-а гренадирска дивизия на паравоенната нацистка организация СС, чиито престъпления срещу човечеството по време на Холокоста са добре документирани.

преди 4 минути, Coco1 написа:

В съседната ти стая 

Микроби да не ме цитират ! 

С Инана ви виждам всичките !

преди 1 минута, Inana.. написа:

Микроби да не ме цитират ! 

С Инана ви виждам всичките !

Дядо Сирен колко самоличности имаш в главата

преди 2 минути, Лудият Учен написа:

https://dnes.dir.bg/svyat/parva-ostavka-sled-skandala-s-bivsh-natsistki-voenen-privetstvan-v-kanadskiya-parlament

За съжаление се оказа вярно...Зеленски и членове на канадския парламент са аплодирали нацист от СС от Втората Световна Война...

Мда , и ето какво се СЛУЧИ

Председателят на Камарата на общините на парламента на Канада подаде оставка заради нацисткия поздрав на Зеленски !!!

ПОИСКАХА МУ ГЛАВАТА !!!

https://otupor.com/?p=1345

преди 9 минути, Inana.. написа:

Пука ми ! Къде е прасето ? 

Нали ти казах, не помниш ли?

Звяра забавя но не забравя!

Питай Андиту, той го разбра по трудния начин накрая се смилих над него и за това сега пише. Стана но жал.

Ай че имам работа, ше ми се скарат.

ПОЛША ВЕДНАГА ПОИСКА ОТ КАНАДА НАЦИСТА , КОЙТО ВДИГНА ЮМРУК !!!

https://otupor.com/?p=1342

преди 1 минута, free... написа:

Питай Андиту, той го разбра по трудния начин накрая се смилих над него и за това сега пише. Стана но жал.

Ще се обадя да те уволнят направо !

преди 33 минути, Реджеп Иведик написа:

Лъжепрасето не дочака коледа.

Те и Прасето баннаха, ма не ти пука за него.

Вярно ли? 

Беше ми от любимците. 😕

преди 55 минути, Реджеп Иведик написа:

Каза, ама на турски.

Начи като каже "Чурулик Мегдан" да се разбира "Площад Славейков"

"Площад Славейков" му се разбира какво пише обаче

Излезе и видеото от излитането на Вагнеровци от Мали и пристигането им:

Право на концерта - на челните места. Пишат нямали спирачки

И дрончета:

преди 47 минути, free... написа:

Интриганте , единственото нещо , което Анди е разбрал за теб е , че си инфантилен самотник , който се чуди как да си разнообрази живота между паркингите на магистралите .  Не искам да усещам самочувствието ти , когато разговаряш с мен ! Нито искам да гледам как някой се изживява на нещо , което не е и никога няма да бъде , докато разполага с наличният си мижав потенциал !

Единственото , което правиш при социалните си разходки по форумите е целенасочено и инфантилно провокиране на Внимание , за да запълниш социалните си нужди и липси !  Участието ти в този форум е социална компенсация за потребностите и оскъдиците ти .

Разбирам те , не те упреквам , НО - Има си теми за спам и разгръщане на емоционални потребности !

От кумова срама изпляскаш 2-3 пропаганди и всичко друго ти е спам и лични разговори - заигравания с потребителите за вниманието им ! 

Та интриги , та паранои , та чудеса !!! 

И като като те стопалка някой сериозен потребител и вой до небесата и натагъдък в "проблемите " - " ама моля другарко той ме удари " ?!

Намира ли ти се инструментариум да разкодираш какво ти казвам ? 

Или е по-важно да припкаш там където сериозните хора обсъждат сериозни теми и да им подскачаш около масата ? 

Разбирам защо се засилваш именно тук да пишеш , ама освен негативи нищо друго не носиш .

И не само ти !!! Всичките от малоумното ви отборче разписват тук , за да си начешат личностно -социалните и психични проблеми !

Стоварвате ми се тука на мегдана да ви "лекувам " !

НЕ СЪМ ТУК ДА РАБОТЯ !!!

Тук съм да общувам с хората и да им нося Спокойствие и Увереност във Прехода , през който минават !

Изобщо не ми се занимава с дебили , гамени и малоумници - имбецили .

преди 25 минути, Coco1 написа:

Така е !!! Като чуят руският химн и американските знамена сами ПАДАТ !!

Освен да се излагаш, какво искаш да докажеш с това?

на 25.09.2023 г. в 23:26, andiay написа:

Може да се случи и тук, дори и като членки на НАТО и ЕС...

Справка Кипър...

преди 13 минути, Inana.. написа:

Дядо Сирен подмладил си се в интерната :giggle1:

378824311_10159558511371709_7304885818386489267_n.jpg

О' ето я и другарката от Казанлък долетя на метлата да се изяви и разкърши фусти и галоши.

Домакинята между печката и пералнята и хладилника , с ролките по главата се писала , че е родена през 1997г. , но ние си затваряме деликатно очите , че "момата " има спомени и страхове още от времето на комунизма !  

Знае и 2 и 200 кукувичката  и информира в профелчето , че има интереси към "мъже " ! 

За какво й са тези мъже и помни ли какво да ги прави , ама нейсе ... 

Сигурно смята , че това сега е модата . :biggrin:

Подозирам , че отдавна е преминала фертилната възраст и либидо никакво не Струи от нея , ама "мъже " търси !!! Сигурно да я галят по терлиците :indoorplants:

Иииии понеже в нейният отбор няма нито един " Мъж " , все ходи - струва да се изпердаши пред погледа на моите Мъже !!!

Ходи , заяжда се с тях , търси си внимание , като една друга от форума , която ако не изяде партия шамари от някой мъж не мое да заспи . 

Само тежката десница и мириса на потни мъжки жлези й припомнят да се почувства жена . 

Та такива неща - лирично отклонение беше това !

Сега искам да попитам госпожата от Казанлък -  какво мисли за този Циничен Закон , които "светлият и справедлив запад " , пред който тя коленичи и лази и развява байраци

https://www.facebook.com/100068472902580/videos/848532839910358/

ИСКАТ КОНФИСКАЦИЯ НА ЗЕМЯТА И ГЛАДОМОР !!!

Очаквам Отговорът ти !!!

ТОВА НЕ Е КОНСПИРАЦИЯ , ЗА ДА МИ СЕ ИЗМЪКВАШ ПО ТЕРЛИЦИ !!!

Въпросът ми е към другите невестулки от отборчето на несретниците !

Това са ФАКТИ И СЕ СЛУЧВА ВЪВ ЕП 

преди 4 минути, Inana.. написа:

Домакинята между печката и пералнята и хладилника , с ролките по главата се писала , че е родена през 1997г. , но ние си затваряме деликатно очите , че "момата " има спомени и страхове още от времето на комунизма !  

Знае и 2 и 200 кукувичката  и информира в профелчето , че има интереси към "мъже " ! 

:handshake:

преди 5 минути, Hristo52 написа:

:handshake:

Искаш ли да видиш как всички невестулки ще се направят , че не са прочели въпросът ми ? 

НИКОЙ от отбора на зомбираните няма да даде отговор на щекотливият ми въпрос ! 

преди 20 минути, БаалБек написа:

Освен да се излагаш, какво искаш да докажеш с това?

Здравей, Душице...

Дай да видим за кво съм са "изложил" според теб...

Че ми се струва, че ти в момента се излагаш...

Иначе, с примера ти доказвам, че ЕС и НАТО са безсилни, ако Турция реши да постави под свой контрол чужда територия...

Само не ми излизай и ти с номера, че по онова време Кипър не е бил член на ЕС или НАТО...

Да, Кипър не е бил, но Гърция е била член и на двете организации...

При това на острова има и две военни бази на Великобритания, която също е член на НАТО, а тогава и на ЕО...

А и периодичните спорове с Гърция ясно показват, че НАТО няма да вземе страна...

С оглед на днешната ситуация в света, Турция става още по-важна чисто стратегически за НАТО и не се осланяй на това, че НАТО би тръгнал срещу Турция, за да защити друг периферен свой член като България...

А ЕС е тъпо дори да го споменаваш, защото той па съвсем нема как да влияе на Турция при подобен казус...

Но... както казах, Турция няма никакъв интерес към български територии...

Онова филмче е предизборен "фишек"...

Давай сега да видим кой и за какво се излага...

Пълна лудница: От Украйна скочиха на УЕФА заради руските отбори :D

Цитат

Украинските отбори за юноши и за девойки до 17 години няма да участват в състезания под егидата на УЕФА, до които ще бъдат допускани руски национални тимове, съобщиха от Украинската футболна асоциация (УАФ)

https://www.gol.bg/a/91-footballsviat/378302-palna-ludnitsa-ot-ukrayna-skochiha-na-uefa-zaradi-ruskite-otbori

преди 11 минути, andiay написа:

Здравей, Душице...

Дай да видим за кво съм са "изложил" според теб...

Че ми се струва, че ти в момента се излагаш...

Иначе, с примера ти доказвам, че ЕС и НАТО са безсилни, ако Турция реши да постави под свой контрол чужда територия...

Само не ми излизай и ти с номера, че по онова време Кипър не е бил член на ЕС или НАТО...

Да, Кипър не е бил, но Гърция е била член и на двете организации...

При това на острова има и две военни бази на Великобритания, която също е член на НАТО, а тогава и на ЕО...

А и периодичните спорове с Гърция ясно показват, че НАТО няма да вземе страна...

С оглед на днешната ситуация в света, Турция става още по-важна чисто стратегически за НАТО и не се осланяй на това, че НАТО би тръгнал срещу Турция, за да защити друг периферен свой член като България...

А ЕС е тъпо дори да го споменаваш, защото той па съвсем нема как да влияе на Турция при подобен казус...

Но... както казах, Турция няма никакъв интерес към български територии...

Онова филмче е предизборен "фишек"...

Давай сега да видим кой и за какво се излага...

Ще има да чакаш да ти отговори .

Отиде да търси думички и фрази по фейса , с които да сглоби що годе някакъв ответ по моят пост , където й бръкнах директно в амигдалата и й оголих нерва на егото . 

Сега настръхнала сърфира из нета и речници и се чуди какво да ми "измайстори " .

Ти си по-лесен - ще ти домъкне некви копи и ще се изнесе с 200 навън :D

преди 1 час, Inana.. написа:

Интриганте , единственото нещо , което Анди е разбрал за теб е , че си инфантилен самотник , който се чуди как да си разнообрази живота между паркингите на магистралите .  Не искам да усещам самочувствието ти , когато разговаряш с мен ! Нито искам да гледам как някой се изживява на нещо , което не е и никога няма да бъде , докато разполага с наличният си мижав потенциал !

Единственото , което правиш при социалните си разходки по форумите е целенасочено и инфантилно провокиране на Внимание , за да запълниш социалните си нужди и липси !  Участието ти в този е социална компенсация за потребностите и оскъдиците ти .

Разбирам те , не те упреквам , НО - Има си теми за спам и разгръщане на емоционални потребности !

От кумова срама изпляскаш 2-3 пропаганди и всичко друго ти е спам и лични разговори - заигравания с потребителите за вниманието им ! 

Та интриги , та паранои , та чудеса !!! 

И като като те стопалка някой сериозен потребител и вой до небесата и натагъдък в "проблемите " - " ама моля другарко той ме удари " ?!

Намира ли ти се инструментариум да разкодираш какво ти казвам ? 

Или е по-важно да припкаш там където сериозните хора обсъждат сериозни теми и да им подскачаш около масата ? 

Разбирам защо се засилваш именно тук да пишеш , ама освен негативи нищо друго не носиш .

И не само ти !!! Всичките от малоумното ви отборче разписват тук , за да си начешат личностно -социалните и психични проблеми !

Стоварвате ми се тука на мегдана да ви "лекувам " !

НЕ СЪМ ТУК ДА РАБОТЯ !!!

Тук съм да общувам с хората и да им нося Спокойствие и Увереност във Прехода , през който минават !

Изобщо не ми се занимава с дебили , гамени и малоумници - имбецили .

Лелееее, тези всичките глупости които написа са от злоба. Личи ти от далече колко лош човек и всички го виждат това. :speak:

За добро и светлина говориш на хората, ужас, нямам думи.

И кво сега, кво искаш,  цялото ти отборче го направих на пух и прах. Каквото и да напишеш е излишно, рискуваш и ти да станеш за смях. Откажи се, не се излагай, не си струва за каквото и да го правиш. 

Аз влизам във форума да се забавлявам а не като теб да печеля копейки.

Аз съм на страната на доброто и много добре го знаеш.

преди 2 минути, AAUUXX написа:

Пълна лудница: От Украйна скочиха на УЕФА заради руските отбори :D

https://www.gol.bg/a/91-footballsviat/378302-palna-ludnitsa-ot-ukrayna-skochiha-na-uefa-zaradi-ruskite-otbori

театъра за овце върви с пълна сила :D

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.