Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

току-що, M.Николов написа:

Ааа, някой трябва да си свърши работата!

Колкото и да е неприятно.

Надай ся...

Туй коет Господ е свършил, доктор нимой поправи...

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 10 минути, Реджеп Иведик написа:

бягат защото така са преценили.

А,стига ве ??? Бягат ,защото така са преценили ??? Ами да, преценили са,че ще ги избият азерите и са изоставили,и домовете си, и всичко...

https://novini.bg/sviat/balkani/803802

преди 10 минути, andiay написа:

Та... ще коментираш ли статиите по същество, или ша продължиш да са хвалиш къв готин Иванушка си?

Залагам на второто...

Какво да коментирам в тези статии , сигурен съм , че дори не си прочел какво пише !?! Само Сирена може да чете такива статии.

Цитат

Но според редица широко пренебрегвани научни изследвания, забравени предупреждения от западни държавници и интервюта с няколко експерти - включително високопоставени бивши правителствени служители, които ръководеха стратегията на Русия в продължение на десетилетия - този разказ е погрешен.

Много от тези анализатори твърдят, че САЩ са сгрешили в усилията си да предотвратят избухването на войната, като са отказали да предложат да оттеглят подкрепата си за Украйна да се присъедини един ден към НАТО или съществено да преразгледат условията си за влизане. И те твърдят, че желанието на Русия да започне война заради статута на Украйна в НАТО, което тя възприе като екзистенциална заплаха за националната сигурност и посочи като основна част от обосновката си за инвазията, беше толкова ясно толкова дълго, че отказа подкрепата за нейното евентуално влизане можеше да предотврати нахлуването.

Признаването на тази възможност не извинява действията на Москва, които са отвратителни. Нито пък означава, че настояването на Русия за регионална хегемония е справедливо или етично. И в крайна сметка не е гаранция, че Путин така или иначе не би нахлул. Има и други фактори – включително, но не само, общия гняв на Путин срещу отдалечаването на Киев от руското влияние и господство и неговата изолация като вземащ решения – които може да са били достатъчни, за да стимулират инвазията.

Другия линк е по интересен и доста подробен.

Поне да ограничи щетите....

за околните.

Надай ся...

"Спасението на давещите се е в ръцете на давещите се"....

Па и ко ти пука за околните му, да не е у вас я...

Околните му да си берат гайлето...

току-що, Реджеп Иведик написа:

Запек ли имаш ?

Чак пък и щети за околните...

Е, нормално е Иванушка всичко да свързваш със стомашно-чревния тракт...

Знаем, че забравяш коги и  къде да фърляш "бомбите"....

Но... не съди за другите по себе си...

Нещо по статиите?

По същество?

преди 6 минути, andiay написа:

"Спасението на давещите се е в ръцете на давещите се"....

Остап Бендер разбира се е прав, но.........защо му отказваш полагащото му се лечение(на папагала, не на Бендер:)).

току-що, free... написа:

акво да коментирам в тези статии , сигурен съм , че дори не си прочел какво пише !?! Само Сирена може да чете такива статии.

Дзверче, прочел съм много добре какво пише...

Още повече, че за разлика от теб, разбирам, какво пише..

За разлика от теб, знам и кои са хората цитирани в тази статия....

Та, проучи кой кой е...

Що се отнася до Сирена, тя никога не би прочела тази статия по ред причини, но главната е, че съдържанието не се връзва с мирогледа й....

Но... никой нимой та спре да си фантазираш, щом туй ти помага да си "обясняваш" нещата...

Мен това само ме забавлява....

Допада ми да те провокирам да са хвалиш с простотата ти....

преди 4 минути, free... написа:

Давай по него тогава...

преди 2 минути, M.Николов написа:

Остап Бендер разбира се е прав, но.........защо му отказваш полагащото му се лечение(на папагала, не на Бендер:)).

Щот лечение нЕма, а не че некой му отказва....

Нимой са бъркаш в работите на Господ...

Както и Айнщайн са е уверил - Господ обича да играе на зарове...

преди 10 минути, andiay написа:

Нимой са бъркаш в работите на Господ...

Не бих си и помислил.

По темата:

https://fakti.bg/world/818779-povratna-tochka-na-voinata-v-ukraina

и леко куриозно:

https://fakti.bg/world/818747-ot-baza-na-nato-sa-bili-otkradnati-850-tona-kerosin

преди 22 минути, free... написа:

Какво да коментирам в тези статии , сигурен съм , че дори не си прочел какво пише !?! Само Сирена може да чете такива статии.

Какво пак бълнуваш за мен , бре ? 

Някаква параноя ли те гони , че мога да диктувам на Анди какво да пише и какво не ? 

Някога на ЛС , ако си спомняш ме помоли да въдворим мир в тази тема , като се ангажира да промениш агресивното отношение и поведение на трептил митков , като в замяна пожела от мен да направя сходна умиротворителна "акция " с Анди и да уталожим "спора " им . 

Помниш ли какво ти казах тогава ? 

Казах ти , че не мога да влия на Анди , защото Анди си е Анди и решението му как ще взаимодейства с потребителите си е негов Избор и Воля !

Обаче ти не преставаш с тъпите си интриги , че аз казвам на Анди какво да пише и какво - не ! 

Знаеш ли защо е Тъпо ???

Да ти обясня !!! 

Анди не е Войн и само ви подритва смешно и саркастично , типично в стила си , който вече е разпознаваем за всички пишещи и четящи в тази тема !

Къде по дяволите видя Нещо , макар и малко , което да те провокира да мислиш , че аз стоя зад него ? 

Ако аз стоях зад Анди щяхте да ядете от "моите шамари " , които ви болят , а не да ви потупвам с "камшичето " подигравателно , както прави той !!!

Така , че радвай се , че не е благоразположен да ме остави Аз да му движа "перото " !!!

Нооо в темата има доста добри мои "привърженици " , които носят Полъх от МОЯТ МАНИЕР ! 

Което е Радост за очите ми , естествено ... 

Като си прочета моят отбор и усмивката ми засиява на лицето - Интелигентен Отбор Юнаци !

Браво !!! :party4:

А невестулките - хвани единият- прасни другият ! Зомби Апокалипсис - Невежи , Пробити амигдали , Примитиви - дебили !

И сега , преди сервирам новините - Изгледайте това Интервю !!

АМЕРИКАНЦИТЕ ПРИЗНАВАТ , ЧЕ НЯМАТ ВЪЗМОЖНОСТ ДА ВОЮВАТ ОТКРИТО С РУСИЯ !!

https://www.facebook.com/tsoncho.ganev/videos/839156331029651/

и ЗА ЛЪЖИТЕ ИМ И ЗА МАНИПУЛАЦИИТЕ И ПРОПАГАНДИТЕ ИМ И Т.Н.

ИСТИНАТА ЩЕ ВИ ЗАБОЛИ , АМА ВСЕ ПАК ПРЕДИ ВСИЧКО - ИСТИНАТА !

преди 1 час, Реджеп Иведик написа:

Има си международно признати граници.

Няма такова нещо. Има "по-силният печели". Питай Милошевич

овчицата , като подуши , че съм дошла на полянката и ще си строши копитцата да тича към мен да ми се радва :D

преди 6 минути, Inana.. написа:

Като си прочета моят отбор и усмивката ми засиява на лицето - Интелигентен Отбор Юнаци !

А невестулките - хвани единият- прасни другият ! Зомби Апокалипсис - Невежи , Пробити амигдали , Примитиви - дебили !

Умря циг...та която ги хвалеше и се появи ти , иначе едва ли някой ще им каже браво!

Невестулките ако не си забелязала са само две вече , :( аз и Реджеп.

Скоро ще си пишете само вие между вас си , едва ли ще е за дълго ......

преди 7 минути, Inana.. написа:

Какво пак бълнуваш за мен , бре ? 

Някаква параноя ли те гони , че мога да диктувам на Анди какво да пише и какво не ? 

Някога на ЛС , ако си спомняш ме помоли да въдворим мир в тази тема , като се ангажира да промениш агресивното отношение и поведение на трептил митков , като в замяна пожела от мен да направя сходна умиротворителна "акция " с Анди и да уталожим "спора " им . 

Помниш ли какво ти казах тогава ? 

Казах ти , че не мога да влия на Анди , защото Анди си е Анди и решението му как ще взаимодейства с потребителите си е негов Избор и Воля !

Обаче ти не преставаш с тъпите си интриги , че аз казвам на Анди какво да пише и какво - не ! 

Знаеш ли защо е Тъпо ???

Да ти обясня !!! 

Анди не е Войн и само ви подритва смешно и саркастично , типично в стила си , който вече е разпознаваем за всички пишещи и четящи в тази тема !

Къде по дяволите видя Нещо , макар и малко , което да те провокира да мислиш , че аз стоя зад него ? 

Ако аз стоях зад Анди щяхте да ядете от "моите шамари " , които ви болят , а не да ви потупвам с "камшичето " подигравателно , както прави той !!!

Така , че радвай се , че не е благоразположен да ме остави Аз да му движа "перото " !!!

Нооо в темата има доста добри мои "привърженици " , които носят Полъх от МОЯТ МАНИЕР ! 

Което е Радост за очите ми , естествено ... 

И сега , преди сервирам новините - Изгледайте това Интервю !!

АМЕРИКАНЦИТЕ ПРИЗНАВАТ , ЧЕ НЯМАТ ВЪЗМОЖНОСТ ДА ВОЮВАТ ОТКРИТО С РУСИЯ !!

https://www.facebook.com/tsoncho.ganev/videos/839156331029651/

и ЗА ЛЪЖИТЕ ИМ И ЗА МАНИПУЛАЦИИТЕ И ПРОПАГАНДИТЕ ИМ И Т.Н.

ИСТИНАТА ЩЕ ВИ ЗАБОЛИ , АМА ВСЕ ПАК ПРЕДИ ВСИЧКО - ИСТИНАТА !

:Dвладетелката на света - още ли отказваш да помогнеш на русия - браво на теб, точно така, руснаците трябва да мрът:emoji_orte-96:

а аз на ЛС :Dисках да си направиш косата червена

преди 2 минути, Inana.. написа:

овчицата , като подуши , че съм дошла на полянката и ще си строши копитцата да тича към мен да ми се радва :D

май искаш да пасеш от същата весела тревичка - не си е давам:D

току-що, free... написа:

Умря циг...та която ги хвалеше и се появи ти , иначе едва ли някой ще им каже браво!

Невестулките ако не си забелязала са само две вече , :( аз и Реджеп.

Скоро ще си пишете само вие между вас си , едва ли ще е за дълго ......

Знаеш ли - Ще Бъде Празник за моите очи да останат само "моите хора " !!! 

Ще Бъде една Интелигентна ТЕМА от НОВИНИ за "войната и Света , повлиян от тези събития " !

Колкото по-рано Напуснете и преустановите дебилното си участие в тази тема , толкова по-скоро тази тема ще излети в класациите нагоре !!!

Защото тази тема не се чете само от потребители на този форум !!! 

Чете се и от много други хора , които не са регистрирани Тук !!!

Нито ви искаме мнението , нито ни интересува простотиите и откровените тролски пропаганди , с които искате да се заявите в тази тема.

Така , че ако можеш - подбирай си отборчето "амеба " и аре у свет ! 

преди 6 минути, Без умствен капацитет написа:

:Dвладетелката на света - още ли отказваш да помогнеш на русия - браво на теб, точно така, руснаците трябва да мрът:emoji_orte-96:

а аз на ЛС :Dисках да си направиш косата червена

май искаш да пасеш от същата весела тревичка - не си е давам:D

Ела сега , сладка козичке , да ти "разкажа " за Европейските Чудовища

Гледай хубавко !!

https://www.facebook.com/rumen.marinov.5/videos/696121818325332

Това са ФАКТИ !!!

преди 1 минута, Inana.. написа:

Ще Бъде една Интелигентна ТЕМА от НОВИНИ за "войната и Света , повлиян от тези събития " !

Колкото по-рано Напуснете и преустановите дебилното си участие в тази тема , толкова по-скоро тази тема ще излети в класациите нагоре !!!

Защото тази тема не се чете само от потребители на този форум !!! 

Чете се и от много други хора , които не са регистрирани Тук !!!

Нито ви искаме мнението , нито ни интересува простотиите и откровените тролски пропаганди , с които искате да се заявите в тази тема.

Така , че ако можеш - подбирай си отборчето "амеба " и аре у свет ! 

Предизвикваш ме да не се отказвам ли?

:ass:

преди 2 минути, Inana.. написа:

да ти припомня ли какво казваш за фактите от фейсбук

преди 21 минути, M.Николов написа:

Не бих си и помислил.

И не грешиш...

преди 22 минути, M.Николов написа:

Мне, авторката е събрала тюрлюгювеч, за да предложи на някои желаното, но това нема да го направи реалност...

Прибързани и изсмукани изводи от полуфакти = полуфабрикат подходящ за микровълнова...

Много е рано да се говори за поврат, независимо в коя посока....

За съжаление - мирът скоро нема да настъпи...

Освен ако некоя от замесените страни не извърши огромна глупост...

САЩ немоат си позволят да спрат помощта към момента, прекалено много са "инвестирали"...

На поляците пък никой нема и да им позволи....

Скорошно разследване на Нюзуик за ролята на ЦРУ в конфликта доказа, че Полша е основата за достъпа на оръжия към Украйна, чрез ЦРУ...

Ако си спомняш, точно в Полша бяха тайните затвори за изтезания на ЦРУ по време на "войната срещу тероризма"...

След 90-та година Полша е бастионът на американските интереси в Източна Европа...

преди 4 минути, free... написа:

Ни са отказвай, мола та...

Де ша намера таквоз дзверче, дет обича само да доказва, че е дзверче, па даже и да са хвали с това....

П.С. И къф е тоа мерак да си показваш разголените задни части?

Особено па в днешно време?

Късмет ша е за теб, ако само ги сритат, че кат ги връткаш на некой мое му хрумне друго нещо, мхм...

Па знам ли, мое да търсеш некой от двата варианта, или двата в комплект....

Покриваш сички критерии за мазохизъм, па и акъла ти не е в излишък....

П.П.С. Ко стана с линковете, намери ли помощ от приятел?

преди 16 минути, Inana.. написа:

И това ще стане , твоите хора като останат ще четем само интелигентни неща.

Дядо Ицо ще напише Украинците какви "дришльоци" са и всички ще се наредят на опашка да му харесват коментара. След това дядо Велев ще напише как Русия е победила и как няма такава държава Украйна и пак всички ще се наредят да го лайкват. След това ще се появи Мориати и ще заръмжи "бббъъъъъърррр, ммммъъъъъъррррр, хххххъъъъъъърррр" и всички на опашката за лайкове. Накрая дядо Киро ще покаже картинка на амеби и ще напише "ава обърках са ваа" и всички пак на опашката за лайкове. Като види всичко това Тошев , ще напише "имам гуми за смяна" и ще офейка!

Накрая ще се изпокарат и ти ще се появиш да ги похвалиш! :lol6:

Последно четох, че американците предлагат на Полша 2 млрд. долара кредит за оръжия.

Не ми е попадало, но и не ме учудва...

А и 2 млрд. долара за оръжие в днешно време нищо не са...

За нашите "чертежи" дадохме повече, а тепърва ша имаме да даваме още повече...

Бизнеса требе да работи...

Американския, па и доларите те ги печатат...

преди 2 минути, free... написа:

Не , ти не искаш нищо друго , освен да се представиш като "жертва " на по-Силният и Интелигентен отбор !

И това го правиш защото нямаш друг избор - чувстваш се "пребит " и нямаш други средства , с които да реагираш и ти остава само един Изход от ситуацията - заемането на ролята на "жертвата " ! 

Както "господарите ти правят " ! Русия е Виновна за Всичкооо !!!

Те са Агресорът , лошите , изчадията и так дале ! 

И това тук е същото , само , че микро-система на голямата сцена , която се играе ! 

Правиш се на Жертва , за да може после да ревеш на админите - " ама моля ви , спасете ме от тези копейки " , " те са зли , вулгарни , агресивни и ма бият по канчето  , а аз съм един такъв мирен , сносен , тих интригант и само искам Мир и Любов навсякъде по света и ако има някоя сгодна женица да ми прави пиле фрикасе у кабината на камиона и да ми опъва палатката - ехееее Живота ще е песен ... "  

Оставям те да измислиш някоя песен от края на 80-те 

.....................................

Знаеш ли кво ? 

Много мразя някой да ми казва - "аз съм неутрал " , а в същото време по цял ден да кряка тук против Русия и Путин и да лиже задните части на европейските нагли бюрократи и глобалните Чудовища !!! 

Застани като храбрец и си признай , че искаш да бъдем в "европата " само и само да можеш да си свободен да излизаш да търкаш пейките на запада за някое евро и това ти е основният мотив !  Ама не само твоят де !

На всички илоти в темата е това Мотивът !!! Много ги  е страх да не би да затворят границите и да ги "върнат " от чужбината им !

Разбирам ви нелепите мотиви , ама не мога да ги Приема , защото за мен Родината е Приоритет !!!

Приоритета ми е БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРИТЕ ! 

Този Изстрадал Български Народ , чийто Предци Създадоха тази Цивилизация !!! 

А сега техните потомци са превели гръб под тежкият ботуш на некви Алчни , Мрачни и Зли Чудовища !!!

Ти това не можеш да разбереш !!!

Ако беше Истински Българин нямаше да искаш да слугуваш на човекоядните Изроди от запад !

Винаги съм казвала - Всички ПРОИЗХОДЖАТ ОТ БЪЛГАРИТЕ !!!  

Племената на Българите Създадоха и оформиха държавите с течение на вековете !

Българската следа я има даже в индианците , които са обитавали Америката !

Това , което направиха с Българската История е ГНУСЕН ЦИНИЗЪМ !

Ти не се гордееш , че си българин и си потомък на останалата малка БЪЛГАРИЯ !!!

Искаш да предадеш българите на ВРАГОВЕТЕ НИ !!!

Няма как да простя Невежеството ти , разбираш ли ....

Не мога да го направя заради другите Българи , за които България е ВСИЧКО !!!

Тези Изроди - Чудовища дойдоха на Българска земя - заграбиха и Унищожиха Всичко , с което Българският народ се гордееше и ти искаш да им лижеш задните части , за да можеш да им ходиш по земите да бачкаш като роб ??!!! 

ТРАГЕДИЯ СТЕ ВСИЧКИТЕ НЕВЕЖИ НЕВЕСТУЛКИ !!!

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.