Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 4 минути, andiay написа:

Не ми е попадало, но и не ме учудва...

А и 2 млрд. долара за оръжие в днешно време нищо не са...

За нашите "чертежи" дадохме повече, а тепърва ша имаме да даваме още повече...

Бизнеса требе да работи...

Американския, па и доларите те ги печатат...

https://fakti.bg/world/818493-sasht-predlagat-na-polsha-zaem-ot-2-miliarda-dolara-za-armiata

Отбележи как са го формулирали.

:)

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

току-що, free... написа:

И това ще стане , твоите хора като останат ще четем само интелигентни неща.

Дядо Ицо ще напише Украинците какви "дришльоци" са и всички ще се наредят на опашка да му харесват коментара. След това дядо Велев ще напише как Русия е победила и как няма такава държава Украйна и пак всички ще се наредят да го лайкват. След това ще се появи Мориати и ще заръмжи "бббъъъъъърррр, ммммъъъъъъррррр, хххххъъъъъъърррр" и всички на опашката за лайкове. Накрая дядо Киро ще покаже картинка на амеби и ще напише "ава обърках са ваа" и всички пак на опашката за лайкове. Като види всичко това Тошев , ще напише "имам гуми за смяна" и ще офейка!

Накрая ще се изпокарат и ти ще се появиш да ги похвалиш! :lol6:

А ти па никогиш нема да са събудиш....

Не за друго, а щот на сън мое да си нещо друго, а не дзверче....

Па тираджия да са подиграва  на тема професия... е, туй веч е наистина забавно....

Дай на дзверче трибуна и нема съжаляваш...

Ша умре да са хвали с простотата си, та даже и ша са търкаля от смях...

преди 9 минути, free... написа:

И това ще стане , твоите хора като останат ще четем само интелигентни неща.

Дядо Ицо ще напише Украинците какви "дришльоци" са и всички ще се наредят на опашка да му харесват коментара. След това дядо Велев ще напише как Русия е победила и как няма такава държава Украйна и пак всички ще се наредят да го лайкват. След това ще се появи Мориати и ще заръмжи "бббъъъъъърррр, ммммъъъъъъррррр, хххххъъъъъъърррр" и всички на опашката за лайкове. Накрая дядо Киро ще покаже картинка на амеби и ще напише "ава обърках са ваа" и всички пак на опашката за лайкове. Като види всичко това Тошев , ще напише "имам гуми за смяна" и ще офейка!

Накрая ще се изпокарат и ти ще се появиш да ги похвалиш! :lol6:

Абе , чакай да те питам

В САЩ се обсъжда създаването на хибриди между човек и прасе (ВИДЕО – БГ СУБ)

29.07.2023

В САЩ се обсъжда създаването на хибриди между човек и прасе

https://thebulgariantimes.com/в-сащ-се-обсъжда-създаването-на-хибрид/

Това сега Нормално ли е , според твоята Неориентирана глава ???

Какъв Франкенщайн трябва да си , за да Помислиш изобщо за такъв хибрид ??? М ? 

Какво Мислиш ???

преди 3 минути, Inana.. написа:

.....................................

Знаеш ли кво ? 

Много мразя някой да ми казва - "аз съм неутрал " , а в същото време по цял ден да кряка тук против Русия и Путин и да лиже задните части на европейските нагли бюрократи и глобалните Чудовища !!! 

Застани като храбрец и си признай , че искаш да бъдем в "европата " само и само да можеш да си свободен да излизаш да търкаш пейките на запада за някое евро и това ти е основният мотив !  Ама не само твоят де !

На всички илоти в темата е това Мотивът !!! Много ги  е страх да не би да затворят границите и да ги "върнат " от чужбината им !

Разбирам ви нелепите мотиви , ама не мога да ги Приема , защото за мен Родината е Приоритет !!!

Приоритета ми е БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРИТЕ ! 

Този Изстрадал Български Народ , чийто Предци Създадоха тази Цивилизация !!! 

А сега техните потомци са превели гръб под тежкият ботуш на некви Алчни , Мрачни и Зли Чудовища !!!

Ти това не можеш да разбереш !!!

Ако беше Истински Българин нямаше да искаш да слугуваш на човекоядните Изроди от запад !

Винаги съм казвала - Всички ПРОИЗХОДЖАТ ОТ БЪЛГАРИТЕ !!!  

Племената на Българите Създадоха и оформиха държавите с течение на вековете !

Българската следа я има даже в индианците , които са обитавали Америката !

Това , което направиха с Българската История е ГНУСЕН ЦИНИЗЪМ !

Ти не се гордееш , че си българин и си потомък на останалата малка БЪЛГАРИЯ !!!

Искаш да предадеш българите на ВРАГОВЕТЕ НИ !!!

Няма как да простя Невежеството ти , разбираш ли ....

Не мога да го направя заради другите Българи , за които България е ВСИЧКО !!!

Тези Изроди - Чудовища дойдоха на Българска земя - заграбиха и Унищожиха Всичко , с което Българският народ се гордееше и ти искаш да им лижеш задните части , за да можеш да им ходиш по земите да бачкаш като роб ??!!! 

ТРАГЕДИЯ СТЕ ВСИЧКИТЕ НЕВЕЖИ НЕВЕСТУЛКИ !!!

Казах и пак ще ти го кажа , аз съм бил във всички държави в Европа без Норвегия и Финландия! За какво ми е Европа и кой ще ме спре ако поискам да отида? Русия ли ще ме спре? :nono:

Аз съм Българин и то истински за разлика от тези , които са в твоя отбор и наричат себе си Българи!

Ти обвиняваш мен , че искам да лижа зад.ка на САЩ а в същото време лижеш зад..ка на Русия?

Неутрален съм , аз съм на страната на България и заставам зад нея и всичко което решат. Не се крия като вас , не съм предател като всички русофили!!!;)

преди 5 минути, Inana.. написа:

Абе , чакай да те питам

В САЩ се обсъжда създаването на хибриди между човек и прасе (ВИДЕО – БГ СУБ)

29.07.2023

https://thebulgariantimes.com/в-сащ-се-обсъжда-създаването-на-хибрид/

Това сега Нормално ли е , според твоята Неориентирана глава ???

Какъв Франкенщайн трябва да си , за да Помислиш изобщо за такъв хибрид ??? М ? 

Какво Мислиш ???

fake.jpg

преди 50 минути, Без умствен капацитет написа:

май искаш да пасеш от същата весела тревичка - не си е давам:D

За тая тревичка ли става въпрос?

:D

Стадо овце изяде около 100 кг канабис в Гърция

Ако Русия не беше нападнала Украйна всичко щеше да продължава по-старо му, нямаше сега да спираме руския петрол и да гоним руски агенти. Така че те сами са си виновни, а не както вие се опитвате да кажете, че САЩ са виновни.

преди 7 минути, free... написа:

Аз съм Българин и то истински за разлика от тези , които са в твоя отбор и наричат себе си Българи!

Леко да не се изхвърлиш...

току-що, free... написа:

И за туй наричаш един от символите на България "гьолове и локви"?

Е, аз не съм бил във всички страни в Европа, но за разлика от теб там къдет съм бил, дори и по работа, не съм гледал само шосета и ТИР-паркинги....

То и Иванушка вика, че бил в Куба и затуй знае, че песента "Гуантанамера" възпявала "кубино-американската вечна братска дружба"....

Не е само да обикаляш, требе и да имаш очи да виждаш и акъл дет да разбере ко виждат очите....

преди 10 минути, andiay написа:

И за туй наричаш един от символите на България "гьолове и локви"?

Е, аз не съм бил във всички страни в Европа, но за разлика от теб там къдет съм бил, дори и по работа, не съм гледал само шосета и ТИР-паркинги....

То и Иванушка вика, че бил в Куба и затуй знае, че песента "Гуантанамера" възпявала "кубино-американската вечна братска дружба"....

Не е само да обикаляш, требе и да имаш очи да виждаш и акъл дет да разбере ко виждат очите....

Не съм и тираджия но квот си искаш мисли, все ми е едно а и едва ли някога ще кажа какъв съм и какво работя. Това са лични неща , които вас не ви касаят.

И ти кво си ми запоказвал тези локви след като съм бил в Алпите, не мислиш ли, че е смешно?

Пиши си там глупостите и не ме цитирай. :getout:

П.П. Къде избяга онзи паляк който щеше да ми показва други Български форуми в които може да пишеш за любовта си към Русия? Защо избяга, скри се, докога ще чакам? :impatience:

преди 1 минута, free... написа:

Казах и пак ще ти го кажа , аз съм бил във всички държави в Европа без Норвегия и Финландия! За какво ми е Европа и кой ще ме спре ако поискам да отида? Русия ли ще ме спре? :nono:

Ти обвиняваш мен , че искам да лижа зад.ка на САЩ а в същото време лижеш зад..ка на Русия?

Неутрален съм , аз съм на страната на България и заставам зад нея и всичко което решат. Не се крия като вас , не съм предател като всички русофили!!!;)

Чакай малко бе , Тъпан - Не искаш ли да гледаме европата и фаш и като цяло запада , М ???

Значи ти мислиш , че аз съм за РУСИЯ  и тъпият ти промит мозък ме свързва с некъв комунизъм и затворени граници и липса на банани и сникърси и кока-кола ??

Човече , като ти казвам , че си Невеж значи е така и трябва да го Проумееш !

Международната сцена изобщо не ти е Ясна и изобщо не знаеш за какво подскачаш !  

В момента Русия и Путин се явяват Оръжието на Моите Интереси !!!  

На моите БЪЛГАРСКИ ИНТЕРЕСИ !!! 

Те Преследват "техните си славянски " Интереси , но тези политически , икономически интереси за Визията на Света като Многополюсен Модел е и моят ИНТЕРЕС - БЪЛГАРСКИЯТ !

Искам Българите да живеят Здравословен ЖИВОТ и Достоен за нашите природни Ресурси !!!

Ти вдяваш ли изобщо какво ти говоря ???

България НЯМА ВОЕННАТА МОЩ НА РУСИЯ ! ВОЕННИЯТ КАПАЦИТЕТ И ПОТЕНЦИАЛ !

Ако го Имахме ние БЪЛГАРИТЕ - Щяхме Ние да водим Войната с хегемона и Чудовищата !!!

НАЯСНО ЛИ СИ , ИЗОБЩО ? 

Българите Воюваме в момента с оръжията на руснаците !

Те носят нашите корени !!! 

Сега Воюват за нашите общи Интереси !! 

Ако не бяха те - сега щеше да носиш маската и пиукаш по улицата с чипа ! 

За вас всичко е "черно и бяло " !!! За зомбираните ви мозъци - толкова !

Световният цирк и Схема изобщо не можете да я схванете и едва ли някога ще разберете какво се случва наистина .

Например ти самият би ли допуснал , че "зелко " е главният шут на Путин и всичко е схема да източат парите на запада и да се види с какво разполага изобщо противника и докъде му стиска да стигне ? 

Какви са Фактите досега ? 

Наливат милиарди в Украйна - къде са парите никой не знае !!!

Накараха Европа да изправи санкции на Русия - Тя стана по-богата и Преразпредели Света !!!

Оформи се нов икономически , политически и териториален блок !!!

Създадоха се нови съюзници , чиято Мощ и Сила подгъна колената на хегемона и накара да дърпа НАЗАД !!!

И не  само това , ами Пробуди Човечеството и му показа Истинското Лице !!!

Накара колониите на запада да Изправят Оръжие и да отвоюват свободата си и ги научи да защитават ресурсите си от алчните дълги ръце на изродите окупатори !!

Имаше ли полза тази военна операция ???

ОГРОМНА БЕШЕ - ПРЕВРАТ НА ХЕГЕМОНА !!!

Дай сега да видим и малко Факти

"

Русия и Украйна са във война, която нито една от страните не се опитва да спечели, защото се опитват да източат парите на Съединените щати в полза на Путин, според бивш служител на администрацията на Зеленски

Бивш служител на администрацията на Зеленски каза пред NATIONAL FILE:  „Много военни анализатори бяха изненадани да отбележат броя на войските, с които Русия започна своята офанзива в Украйна. Беше невъзможно да се превземе който и да е голям град с такъв брой войски и не можеше да се говори за спечелване на войната и завземане на такава обширна територия, каквато Украйна заема.

Официалната версия, изнесена в медиите, е следната – Владимир Путин е надценил възможностите си, разузнаването е дало грешна информация и за руснаците е било пълна изненада, че украинците са започнали да оказват съпротива.

Руските войски стояха в покрайнините на Киев. Нищо не ги заплашваше. Въпреки това руснаците отстъпват и се изтеглят от територията на Украйна. Последва отстъпление в района на Харков – бягство без нито един изстрел. Официалното обяснение на случилото се звучи така: руската армия всъщност е слаба и раздирана от вътрешни противоречия, а украинската, напротив, е много силна. Ако помогнете на украинците с пари и оръжие, те бързо ще победят руската армия, Владимир Путин ще бъде свален от власт, а Русия ще се разпадне на малки държави, както се случи с Югославия след смъртта на Йосиф Броз Тито.

Тази версия много се хареса на всички. Пари и оръжия потекоха в Украйна.

Но какво наистина се случи? Възможно ли е толкова опитен играч като Владимир Путин да е сгрешил толкова фатално? И защо за година и половина бойни действия руските ракети не унищожиха нито един мост, нито една транспортна артерия, по която са били и продължават да се доставят войски и оръжия на източния фронт?

В Русия войната в Украйна не се нарича война. За руснаците това е специална военна операция. Помислете върху тези думи. Не война, а специална операция! Спомнете си, Владимир Путин многократно е казвал с лукава усмивка: „Война още не сме започнали“.

Между другото, в самата Украйна Владимир Зеленски също не е обявил война на Русия. Думата „война” не слиза от телевизионния екран, всички я казват, но юридически война няма. Страната е във военно положение, което се удължава на всеки няколко месеца, но никой законно не е обявил война.

Като млад Владимир Путин обичаше да цитира Сун Дзъ: „Пътят на войната е път на измама“.

24 февруари 2022 г. не беше началото на войната. Това беше имитация на война, но не и истинска война. Това обяснява цялата странност на случващото се. И ако е така, тогава всичко веднага става логично и разумно.

На първия етап целта на Владимир Путин беше да хване в капан боеспособни военни части на украинската армия и да ги унищожи заедно с оръжията, доставени на Украйна. Затова не се прекъсват транспортни коридори и не се взривяват мостове. Ако Владимир Путин беше превзел Украйна за три дни, както мнозина прогнозираха, щеше да има гражданска война за много години. В действителност всичките му противници са или унищожени (над 300 000 украински войници, без да се броят ранените, изчезналите и предалите се) и унищожени на бойното поле, или са емигрирали от Украйна (над 15 милиона души, според Върховния комисар на ООН за бежанците).

В резултат на това, според плана на Владимир Путин, Украйна трябва да остане с население, лоялно към руските власти, и такова, което не е способно на съпротива. Подобно мащабно прочистване на населението би било невъзможно да се извърши в мирно време.

Владимир Путин приложи същия подход към Русия. Чрез въоръжен конфликт Владимир Путин прочисти нелоялното към него население. Над 700 000 руснаци напуснаха Русия. Много руснаци се озоваха зад решетките. Бойните действия се оказаха много удобен инструмент за обезвреждане на нежеланите.

Владимир Путин не се интересува много от загубите сред руските военнослужещи. В Русия има две най-боеспособни частни армии – частната военна компания Вагнер и армията на Рамзан Кадиров. И двете са много ефективни, но нито една от тях не трябва да представлява заплаха за Владимир Путин. Когато говорят за загубите на руската армия, дават цифри, но малцина гледат кой точно стои зад тези числа. Основните жертви са сред армията на Рамзан Кадиров близо до Киев и на източния фронт сред войници от частната военна компания Вагнер. Загубите сред руските парашутисти са минимални. Елитните руски войски са в резерв и чакат своето време.

Владимир Путин се стреми да въвлече страните от НАТО във война колкото е възможно повече, без да се конфронтира директно с тях. Това е много фина игра на ръба на ядрен конфликт.

Владимир Зеленски играе основна роля в тази игра. Той, като капризно дете, непрекъснато настоява Украйна да бъде приета в НАТО, като иска все повече пари и оръжия. В същото време от началото на военните действия в Украйна през февруари 2022 г. Владимир Зеленски вече е получил над 150,8 милиарда долара от чужди държави и международни организации. Почти една трета, 48,5 милиарда долара, отидоха за нуждите на украинската армия. Но Володимир Зеленски казва, че това не е достатъчно.

На 10 август 2023 г. президентът Джо Байдън поиска от Конгреса на Съединените щати да одобри 24 милиарда долара допълнителни разходи за Украйна. За военна помощ на Украйна са предвидени 13,1 милиарда долара. Според информационния лист на Белия дом 9,5 милиарда долара са предназначени за военно оборудване и снабдяване, а други 3,6 милиарда долара за допълнителна военна, разузнавателна и друга подкрепа. Помощта е предвидена да продължи до края на първото тримесечие на 2024 г. В същото време никой не иска да отговори на въпроса – за какво точно ще бъдат изразходвани вече получените от Украйна 150 милиарда долара?

Армията на Зеленски страда от зашеметяваща корупция, включително унищожаването на финансирани от Запада оръжия, според бивш служител на администрацията на Зеленски

..........................

"

Зеленски е приемал пари от Русия по време на войната, според бивш служител на администрацията на Зеленски

Бивш служител на администрацията на Зеленски каза пред NATIONAL FILE: „Правителството на Зеленски продължава да търгува с Русия и продължава да получава пари от Русия. Правителството на Зеленски и самият Зеленски са получавали пари от Русия, докато страната е във война с Русия! Звучи шокиращо, но е истина. Денис Чернишев, бивш заместник-министър на правосъдието на Украйна, говори открито срещу корупцията в правителството на Зеленски. Срещу него също е образувано наказателно дело.”

Вътрешният кръг и финансите на Зеленски са обвързани с Русия и той няма интерес действително да победи Русия във войната според бивш служител на администрацията на Зеленски

Бивш служител на администрацията на Зеленски каза пред NATIONAL FILE: „От самото начало на президентската кампания Русия активно работи за победата на Володимир Зеленски. Това се изразяваше както в информационна подкрепа, така и в финансова подкрепа. Володимир Зеленски е получил пари чрез мрежа от компании, контролирани от руските служби за сигурност, чийто основател или краен бенефициент е съпругата на Володимир Зеленски, Олена. Именно тя управлява и все още управлява бизнеса на Володимир Зеленски и държи всички пари на семейството в ръцете си. Нейното влияние върху Володимир Зеленски е огромно. В същото време, за разлика от съпруга си, който е склонен към нарцисизъм, Олена Зеленска е склонна да не привлича вниманието към себе си и винаги е в сянка.

Счетоводител в сянка на семейство Зеленски е Юрий Аристов, главен изпълнителен директор на компанията за доставка на риба и морски дарове Atlantic Umma, която е фактически монополист в Украйна. Рибата и морските дарове се доставят от Русия. Юрий Аристов също контролира доставките на благородни метали и диаманти, които се доставят от Русия в Украйна. Юрий Аристов официално фигурира в регистрите като собственик или управител на повече от 20 фирми. Крайният бенефициент и реален собственик обаче е Олена Зеленска. Всички тези компании са тясно свързани с Русия. Между другото, в Русия, в Крим и в Москва Олена Зеленска притежава елитни недвижими имоти, за които все още вярно плаща данъци в руския бюджет.

След като Владимир Зеленски дойде на власт през 2019 г., Юрий Аристов стана народен депутат на Украйна като 42-ият член на Върховната рада. Той е и заместник-председател на Комитета по национална сигурност, отбрана и разузнаване на Украйна и ръководител на Комитета по бюджета. Така Володимир Зеленски получава пълен контрол върху бюджета на Украйна, което му отваря нови източници на обогатяване, а Русия поставя свой човек на ключова позиция в украинския парламент.

След идването на власт на Владимир Зеленски всички ключови позиции в Украйна са заети от хора, свързани по някакъв начин с Русия. Например, вторият човек след Володимир Зеленски в Украйна е Андрий Ермак, ръководителят на украинската президентска администрация. С Русия го свързват не само общи бизнеси. Родителите му и сестра му живеят в Русия и той също притежава недвижими имоти в Русия, също като Володимир Зеленски. Бившият началник на управлението на Службата за сигурност на Украйна в Харковска област Роман Дудин публично заяви, че Андрий Ермак работи за руското разузнаване.

На 8 юли 2022 г. конгресменката Спартц изпрати писмо до президента Байдън с искане за брифинг относно процедурите за надзор, проведени спрямо началника на кабинета на президента Зеленски, Андрей Йермак. Прессъобщението на конгресмена Спартц гласи:„Знам, че президентът Зеленски води опасна война с хитър враг. Той прекарва голяма част от времето си в изграждане на международна подкрепа, за да защитава страната си, но има витаещ вътрешен проблем, който трябва да реши – началник на кабинета на президента, Андрий Йермак… Ще изброя някои от сериозните обвинения срещу г-н Йермак и нека сам се заеме с тях: 1. Изтичане на информация към Беларус и в крайна сметка към Русия за операцията на Украйна за залавяне на „групата Вагнер”, довела до нейния провал; 2. Лошо управление на провалените мирни преговори с Русия преди войната; 3. Уверяване на украинското ръководство, че няма да има нападение от Русия през февруари, противно на западното разузнаване, за да попречи на Украйна да се подготви правилно за войната; 4. Саботиране на Херсон и предоставянето му на руснаците за организиране на трагедията на батальона „Азов”; 5. Забавяне на покупките на спешно военно оборудване чрез украинското министерство на отбраната и изискване на неразумни или дори незаконни условия; и 6. Умишлено забавяне чрез заместник Олег Татаров назначаването на независим антикорупционен прокурор.“

Съветникът на Андрий Ермак Михайло Подоляк има също толкова интересна биография. Според списание "Фокус" Михайло Подоляк заема почетното 3-то място в списъка на най-влиятелните украинци. Михайло Подоляк крещи най-силно за убиване на руснаци и битка докрай, но в същото време брат му Владимир е руски гражданин, полковник от ГРУ (Главно управление на Генералния щаб на въоръжените сили на Руската федерация, бивш Главно разузнавателно управление). Бащата на Михайло Подоляк също живее в Москва. Луксозният недвижим имот на Михайло Подоляк в руската столица е регистриран на членове на семейството.

Прехвърлянето на Михайло Подоляк от Беларус в Украйна през 2004 г. прилича на класическа схема за прехвърляне на агент с по-нататъшно проникване в политическия бомонд на Украйна.

Всяка разузнавателна агенция има свои собствени практики, определени шаблони, които са усъвършенствани и тествани през годините. Руското разузнаване също има такива шаблони, наследени от КГБ на Съветския съюз. Достатъчно е да си припомним известния съветски шпионин Йосиф Григулевич, който като високопоставен дипломат и представител на Коста Рика вбеси съветската делегация, ръководена от Андрей Вишински, по време на VІ-та сесия на Общото събрание на ООН в Париж. Те не можеха да помислят, че всъщност под името на пламенния антисъветски настроен Теодоро Б. Кастро се крие агент на съветското разузнаване. Кастро беше агент на съветското разузнаване Йосиф Григулевич.

Във всички времена най-успешните агенти на съветското (а по-късно и на руското) разузнаване най-шумно проклинаха Съветския съюз и бяха известни като пламенни антисъветчани. Сега сме свидетели на подобна ситуация в Украйна."

преди 33 минути, free... написа:

Ако Русия не беше нападнала Украйна всичко щеше да продължава по-старо му, нямаше сега да спираме руския петрол и да гоним руски агенти. Така че те сами са си виновни, а не както вие се опитвате да кажете, че САЩ са виновни.

Бегай , легай 

на никакъв въпрос не си в позиция да ми отговориш ! 

Зомбираните , всичките сте едно семе -  няма отговори , само картинки и отвеждане на темата и въпросите на опонента в 3-та глуха ! 

Ей така като стане и ми вдигате адреналина !!!

Ей тази песен преди няколко месеца казах да я научите наизуст

https://www.facebook.com/100092677741989/videos/243378091726346

Почвайте щото всички ще я пеете 

И ти не знаеш какво пишеш , какви граници и какви банани, комунизъм те е подгонил. Чела си глупостите в другата тема.

Парите не са пари в кеш както си мислиш ами са във вид на помощи! Тези помощи включват оръжия, ракети, военна техника и други. Нищо не се източва от запада ами се дават неща, които вече не са необходими на държавите. Лека че ми се спи вече.

току-що, free... написа:

Казах ли, че никогиш нема спреш да сънуваш?

Е, ето че па доказа правотата ми....

"Ако стана Мис Свят, ще работя за мира и благоденствието на всички хора, няма да има войни, глад, мизерия и т.н. и т.н".....

Ей туй ти йе "мисленето"....

Желаното е едно, а реалността е друго...

Ако не бе дзверче, щеше да ги разграничаваш...

Ако бе избрал да трупаш собствени знания, а не да копираш чужди, щеше да ги разграничаваш...

току-що, free... написа:

Не съм и тираджия но квот си искаш мисли, все ми е едно а и едва ли някога ще кажа какъв съм и какво работя. Това са лични неща , които вас не ви касаят.

И ти кво си ми запоказвал тези локви след като съм бил в Алпите, не мислиш ли, че е смешно?

Пиши си там глупостите и не ме цитирай. :getout:

Ти си казвал, че си тираджия...

Което не е срамно, само по себе си, макар и както ти казах, това да не ме влече...

Без значение какво работиш, дзверчето си е дзверче, не поради работата си...

А ти не смяташ ли, че е смешно да претендираш, че си българин и милееш за България, а да възхваляваш Алпите?

И къде си бил в Алпите - Матерхорн?

Или докъдето вози лифта?

Е, и аз съм ходил и в Алпите, и в Пиренеите, и в Андите (видиш ли чилийската част на Патагония и ша забрайш Алпите), и на Гранд Каньон, и на водопада Виктория, и на Титикака (даже спах там в плаваща къща), и на още куп други планини, езера, водопади и т.н....

Нищо с нищо не може да се сравнява, дзверче....

А никъде няма на толкова малка територия, толкова разнообразни природни дадености, както в България...

Имаме един куп планини, всяка от които е коренно различна от другите, но всички са красиви...

И това не са просто мои думи, а са и впечатленията на чужденци с които съм се запознавал по време на преходите си и с които съм се сприятелил....

А планините ни са пълни с чужди туристи...

Но дзверче като теб нема от де да знае, то смета, че като се е возило на лифт в Алпите и вече нема ко да види и ей големата рабута....

Седемте Рилски езера са най-разпознаваемия български туристически продукт в чужбина, повече дори и от морето....

За съжаление, "българи" като теб са на път наистина да ги превърнат в "гьолове"....

Дзверче роден, дзверче ша си живуркаш, "алпиецо"....

преди 3 минути, free... написа:

И ти не знаеш какво пишеш , какви граници и какви банани, комунизъм те е подгонил. Чела си глупостите в другата тема.

Парите не са пари в кеш както си мислиш ами са във вид на помощи! Тези помощи включват оръжия, ракети, военна техника и други. Нищо не се източва от запада ами се дават неща, които вече не са необходими на държавите. Лека че ми се спи вече.

Заспивай , че толкова простотии скоро не бях чела !

току-що, Inana.. написа:

Скоро като спрем със Реджепа да пишем ще четеш тогава, само на твоите дядовци простотиите! :giggle1:

току-що, Inana.. написа:

Дали спи или не, нема значение....

Се сънува...

При това детски сънища, наивно-глуповати....

Но... природа....

току-що, andiay написа:

Дали спи или не, нема значение....

Се сънува...

При това детски сънища, наивно-глуповати....

Но... природа....

Няма да заспи лесно след "среща" с мен ...

Просто се оттегля защото знае , че не може да стои изправен срещу мен .  :)

........................................................

овчице , къде се изгуби пиленце ? 

Ела да ти дам домашната да учиш , когато ме няма

Франсоа Митеран : Българският народ е един от създателите на цивилизацията на нашата планета!
Английският изследовател, Арнолд Тойнби пише в 12-томното си издание за историята на народите, че "... В СВЕТА Е ИМАЛО 21 ЦИВИЛИЗАЦИИ. ЕДНА ОТ ТЯХ Е БЪЛГАРСКАТА. РАЗШИРЯВАЛА ГРАНИЦИТЕ СИ ПОСРЕДСТВОМ СВОЕТО СИЛНО КУЛТУРНО ВЛИЯНИЕ. Простирала се е от Белград до Крим и от Карпатите до Бяло Море, наричано в древността Тракийско."
Известният английски историк проф. Норман Дейвис казва: "БЪЛГАРИТЕ СА В ЯДРОТО НА ЕВРОПЕЙСКАТАЦИВИЛИЗАЦИЯ" С много факти, той доказва, че България е най-старата нация на Стария континент. Нещо повече, според него, когато България е била държава, Европа е "ходела права под масата".
Президентите на Франция за българите:
Шарл де Гол: „БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВА Е ЛЮЛКАТА НА ЕВРОПЕЙСКАТА КУЛТУРА И ЦИВИЛИЗАЦИЯ” 1962 г.
Франсоа Митеран : “БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД Е ЕДИН ОТ СЪЗДАТЕЛИТЕ НА ЦИВИЛИЗАЦИЯТА НА НАШАТА ПЛАНЕТА.”
Италианският президент Карло Чампи в словото си при откриването на зимната олимпиада в Торино през 2006 г каза: "БЪЛГАРИТЕ СА ЕДНИ ОТ ПЪРВИТЕ ТВОРЦИ НА НАШАТА ЦИВИЛИЗАЦИЯ".
Руския академик Дмитрий Лихачов:"...И чуждите завоеватели не можаха да победят тази ДЪРЖАВА НА ДУХА, защото в защита на българския народ в плътен строй стояха българският език, писменост икултура!... Българската държава на Духа се простира от Балтийско море до Тихия океан и от Северния ледовит океан до Индийския".
"...вие сте най-древната от съществуващите днес културни нации и то не само в Европа, но и в света. Миналото погълна античността, древния Рим, Гърция и т.н., но България остана като жива отломка от древната европейска култура, най-древната ...отломка. И затова трябва да я съхраним, та днешна България да не бъде само последната отломка от миналото, но и първата от бъдещето – първата култура, която ще прекрачи в третото хилядолетие и ще понесе културата към бъдещето..."
"Една от историческите заслуги на българите е тази, че задържаха успешно няколко века турците далече от сърцето на Европа. Те платиха прескъпо с кръвта си, с вярата си, свободата си и упадъка на брилянтната им култура по онова време" - Проф. Санте Грачоти, Италия
„Цар Симеон бе Карл Велики за България, но по-образован от нашия Карл Велики и много по-щастлив от него, защото положи основите на една национална литература." - Френският историк Алфред Рамбо
“Българите бяха оня народ,който допринесе най-много за организиране и оформяне на цивилизацията на цяла Източна Европа. Прабългарите са организирали българо-славянските племена в една нация, в която българският дух и култура са останали подкваса за вечни времена”.
Проф. Геза Фехер - византолог, изследвал също историята на древните българи и маджари, както и историческите връзки между тях. Негово дело са трудовете - „Военното дело на прабългарите” и „Облеклото и оръжието на старата българска войска”
"Украинците, а също така и белорусите, и руснаците, всички си спомняме, че писмеността, културата ни и православната християнска вяра произхождат от България. Искам да припомня и факта, че двамата първи украински патриарси са етнически българи – Григорий Цамблак и Киприан".
Вячеслав Похвалски – посланик на Украйна в България.
Византийски Тропарх от 999 година: "Те, българите, някога бяха най-справедливия от всички народи и от всичко на света почитаха най-много тези добродетели и сами достигаха голяма слава, а градовете и народите се присъединяваха към тях доброволно".
Академик Омелян Прицак (специалист по средновековна история) от Университета "Харвард", пред една световна аудитория е заявил следното, което ни кара да се чувстваме горди, че сме българи: "В СРАВНЕНИЕ С ПОТОМЪКА НА АТИЛА - ЦАР СИМЕОН I, ВИЗАНТИЙСКИЯТ ИМПЕРАТОР Е ИЗГЛЕЖДАЛ КАТО ПАРВЕНЮ"!
„Това е народът (българите), който преди тебе имаше всичко, което е пожелавал; народ в който този е придобивал титли, който е купувал благородството си с кръвта на неприятеля, в който бойното поле прославя рода, понеже у тях се смята без колебание за по-благороден оня, чието оръжие е било повече окървавено в сражение; те са народ, комуто преди битката с тебе не се е случвало да срещне противник, който да му устои, и народ, който дълго време е извършвал войните си само с набези”.
Магнус Феликс Енодий – „Похвално слово за крал Теодорих” (6 в.).
„Земята Ще се отвори (ще излезе тракийското злато) и ще се открие кои са в същност българите. Българите не са чергари, а откъдето са минали са оставили държава и бел град (белокаменни градове). Българското писмо е едно от най-старите на планетата”. - Ванга
Източник:
Стихове и..

...................................
Всичко да научиш , не да ми се фръцкаш тука с токчета червенки !!!

Ходят тези зомбираните невестулки да ми се прекланят пред онези аматьори американските , които Откраднаха протоколите на Васил Левски и създадоха ЦРУ !!!

мДА !!! И барелеф имат имат даже в сградата на ЦРУ на Левски !!!

Американската Сигурност на Америка ползва за своето създаване откраднатите протоколи на Васил Левски по времето на Илинденското Преображенско въстание от комитетите на ВМРО . 

И ЧЕ ГЕВАРА  и той от Левски се е учил !!

.................................

Тази Истина Историческа да я Научи цялата агитка на невестулките !!!

Научете се да се Гордеете с Българският си Произход !!!!

американските какво ви дадоха ???? 

М ? 

Ето какво ви донесоха

381009421_304980282177812_21483275665295003_n.jpg

преди 5 часа, Inana.. написа:

Много мразя някой да ми казва - "аз съм неутрал "

И аз.

Секи е на нечия страна и си личи от космоса кой за кого вика.

Даже предлагам да се влиза в темата с униформа, за да са по-малко жертвите от приятелски огън.

Нашия отбор на светлината да е с тризъбец, за да гоним нечистите сили, а вашата хунта от изчадия на ада да е с чугун и петолъчка поръсени обилно с вата и на обяд в столовата да сърбате супата  със сърп и чук.

преди 4 часа, andiay написа:

Е, и аз съм ходил и в Алпите, и в Пиренеите, и в Андите

Ходил си от дивана до хладилника. На почивки.

преди 5 часа, Inana.. написа:

Русия е създадена преди 500 години от хибриди между свиня и куче.

Затуй им викат свиньособаки.

преди 1 час, Реджеп Иведик написа:

Ходил си от дивана до хладилника. На почивки.

Не съди за другите по себе си, Иванушка...

Желано версъс реално...

П.С. Ша коментираш ли статиите по същество?

Нъл ривеше, че не се говорело по темата...

преди 7 минути, andiay написа:

Не съди за другите по себе си, Иванушка...

Аз съм обиколил света амнайсе пъти.

Ходил бил той.

Какво за статиите ?

Писани са от полезни идиоти.

Звяра е прав. Като баннаха Истинскотопрасе и Лъжепрасето, тебе са те натоварили с чаршафите.

преди 1 час, Филипов написа:

Уничтожено грънци. Изнесено е зад граница.

Отделно братята американци вече дават атакамси.

Начи и германците почват да дават тауруси.

А стормшадоу и скалпи вече имат. Унищожихте няколко със щаба на флота, ако информацията е пробила чугунените ви филтри.

Скоро ще почнете да унищожавате атакамси с Кримския мост

преди 6 часа, free... написа:

Майдан и преврат са първопричини.  САЩ са поръчители.  Въобще представяш ли си Украйна без казаци?   Бандеровците реално ги прогониха, а земите им са руски от векове.   В САЩ все още лъжат стареца Байдън, че Русия губи в Украйна и той все още вярва в това.   Ще помагат на хохлите в Киев докато съответства на глобалните им интереси.  После ще ги изоставят и тях.   А Русия няма накъде - прогоненото казашко население сега е при тях в РФ. Шест милиона души.  Затова е борбата за земите им.     

преди 6 часа, Inana.. написа:

Добре, че се появи снощи да прочетем и твоите простотии, че бяхме започнали да ги забравяме вече.

преди 6 часа, Inana.. написа:

Няма да заспи лесно след "среща" с мен ...

Просто се оттегля защото знае , че не може да стои изправен срещу мен .  :)

Директно си заспах и то по-сладко отколкото ако не се беше появила за да се посмея...

Поне научих нещо ново, че ти не си на страната на Русия и не харесваш Путин. Не знам защо дядовците от твоя отбор ти се радват толкова много, на тях това казвала ли си им го?

Добро утро!

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.