Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 1 минута, Inana.. написа:

И аз задавам същите въпроси !!!

Що така ???  МЪЛЧАНИЕ И ЛИЦЕМЕРИЕ !!!

преди 20 минути, Без умствен капацитет написа:

ти по диплома си манипулатарка - и затова те прескачаме

преди 7 минути, kirko12 написа:

Косьо

Днеска два бтр-а и едно САУ

Ударените от Ланцет цели са 500 за септември (до днес)

В интервюто за ВВС украинската бригада се оплаква от ПРЕВЪЗХОДСТВОТО НА РФ при дроните.

Странно явно не са гледали едно интервю на Мадяр в което казва че са 5:1 към бройките... и не ме отклонявай че чакам сега да видя колко екипажа на Storm Shadow са качили днес.

преди 11 минути, AAUUXX написа:

Шойгу: Действията на Запада в Киев тласкат Украйна към самоунищожение

Посредством наркомана нацист Зеленски, който е много възможно като стане излишен да сподели съдбата На Садам Хюсеин и Кадафи! Но май не си дава сметка...

преди 1 минута, Филипов написа:

Русия постоянно реве от НАТО - Русия е в паника, а като гледам ти си седиш у вас и никва помощ не даваш на Русия:emoji_orte-96:

Някаква РУСОРОБСКА душица се беше обидила  от някакъв мой пост и се беше оплакала на собственика на сайта, в следствие на което  получих предупреждение. На такава мизерна душица бих казал , че НИКОГА няма да се извиня  за обидата. Всички ,които подкрепят едни убийци,изнасилвачи,мародери  ,каквито са руските ИЗРОДИ може спокойно да се  причислят към тях. Такива хора освен ПРЕЗРЕНИЕ друго НЕ заслужават!

2-ри терминатор е денацифицирал дрон. Ама е комбинация с други неща дето да малко кървави...Я да викнат чичо Арни че с тия копия "made in самая могучая" са зле работите

преди 4 минути, bigiadri написа:

Някаква РУСОРОБСКА душица се беше обидила  от някакъв мой пост и се беше оплакала на собственика на сайта, в следствие на което  получих предупреждение. На такава мизерна душица бих казал , че НИКОГА няма да се извиня  за обидата. Всички ,които подкрепят едни убийци,изнасилвачи,мародери  ,каквито са руските ИЗРОДИ може спокойно да се  причислят към тях. Такива хора освен ПРЕЗРЕНИЕ друго НЕ заслужават!

Комунистическите чугуни, по цял ден докладват, друго не могат.

току-що, БаалБек написа:

Продължаваш да се излагаш.

Как кореспондира написаното от теб:

С друго написано от теб:

Какво успя да докажеш, освен да се самоотричаш.

Ама си пишеш наизуст. Кво ти падне.

Душице, имаш ли поне бегла представа, какво се е случило в Кипър през 70-те и началото на 80-те и най-вече защо?

Нема как да докажа нещо на някой, който нито знае за какво иде реч, нито разбира, какво му се пише...

Навлизането на турски войски в Кипър е следствие на преврат в Кипър, подкрепян от гръцката военна хунта, целящ присъединяване на Кипър към Гърция...

Първите бойни действия са между турски и смесени гръцки и кипърски войски, като турците печелят...

Това довежда до падане на военната хунта в Гърция и последващи преговори...

Само две седмици по-късно Турция за втори път нахлува, а САЩ заставят Великобритания да не се намесва, а Турция завзема близо половината остров...

Спора в Кипър е между Турция и Гърция, душице....

И двете държави тогава са членове на НАТО, а към 1983-а, когато е обявена Севернокипърската турска република, Гърция е вече член и на ЕС...

Към 2004-а, когато Кипър става член на ЕС, половината остров все още е под турски контрол, каквато е ситуацията и към днешна дата....

Естествено, Кипър няма как да стане член на НАТО, заради Турция и оръжейното ембарго на САЩ...

Е, хайде кажи сега, как точно НАТО и ЕС, биха ни предпазили от Турция, ако Турция има интерес и реши да спретне нещо подобно в Кърджалийско, примерно...

Давай, обоснови тезата си и ДОКАЖИ, че аз се излагам и говоря глупости, а не просто да го ЗАЯВЯВАШ....

Това, че нещо ти се струва, че е "глупост", поради празнота в знанията ти, не го прави глупост....

Но... едва ли ще доживея някога да говориш с конкретика...

Както казах, ако с копи / пасте можеше да става, то всеки папагал би бил гений, а всяко рупорче би било велик композитор...

преди 3 минути, bigiadri написа:

Хохлите да не са много по-различни?  Я се взимай в ръце!   Тази война можеше да я няма.   Сега изходът е само един - разпад и разделяне на държавата.   Дори и да загинат няколко милиона души... Пак ще се случи.

Войник от ВСУ пред The Times: Ще се прострелям в крака, за да не се връщам на фронта, защото...

Според изданието този украински войник е бил ранен два пъти и е дезертирал от поделението си след лечение в болницата

Киев, Украйна  27 Септ. 2023, 21:05  3 прочита  0 коментара Автор: БЛИЦ

Военните операции в Украйна се проточват и победата, която киевските власти скоро предсказаха в резултат на контранастъплението, не се вижда в близко бъдеще. 

Това състояние на нещата води до умора от него не само на Запад, но и сред самите украинци, които все по-малко желаят да дадат живота си на фронта, пишат чужди агенции.

Както пише британското издание The Times, украинските мъже се опитват всячески да избегнат армията и да се окажат на фронтовата линия. В същото време изданието отбелязва, че подобни мисли споделят и някои от онези, които вече са били на фронта. По-специално The Times цитира думите на 20-годишен сержант на име Андрей.

Абсолютно съм готов да се прострелям в крака, само за да не се върна на фронта, ще направя всичко за това, казва Андрей.

Според изданието този украински войник е бил ранен два пъти и е дезертирал от поделението си след лечение в болницата.

Военнослужещият обясни и причините за това действие. Според него в армията цари корупция и некомпетентност и не им пука за рода му. Войникът разказва, че някои лекари са искали пари от него, за да го освободят, а други твърдят, че въпреки нараняванията си той може да се бие.

Защо да се връщам? Няма да се бия повече. Вече няма да съм тяхното месо, каза вече бившият войник от украинските въоръжени сили

Христо чакай да преведат репортажа на ВВС

Тия англета срам нямат - гадни путинисти

@andiay, както и да го увърташ вече достатъчно се изложи. 

Аз пиша това:

на 25.09.2023 г. в 23:16, БаалБек написа:

Насочвам вниманието на тези, които са за напускане на НАТО и ЕС и искат "независима" и силна държава.

А ти пишеш това:

на 25.09.2023 г. в 23:26, andiay написа:

Може да се случи и тук, дори и като членки на НАТО и ЕС...

Справка Кипър...

С което автоматично потвърждаваш моята теза - Да останем в НАТО и ЕС.

Ето пак си го написал, а искаш някак си да се отречеш.

преди 13 минути, andiay написа:

Спора в Кипър е между Турция и Гърция,

И не знам какво още искаш да доказваш. Вече го доказа.

Благодаря.

„Путин не осъзна какво направи. С лошите си дела той обедини Украйна. Обедини я с войната, която отприщи през 2014-а. И това е впечатляващо. Днес Украйна е много обединена. Миналата година, когато започнах работата по “Свобода под прицел”, дадох много интервюта. И казах ясно - тези хора, независимо къде в Украйна се намират, ще останат и ще бъдат тормозени, но никога няма да станат роби. Забележително е да се види тази промяна през всичките тези години. Мисля, че от 2014 г. насам украинската армия се промени и стана много силна. Защото - помните 24 февруари 2022 г., когато пълномащабното нахлуване започна, Украйна се бореше сама и не позволяваше на врага да превземе Киев. И без никаква помощ отблъскваше врага в някои градове. Така че, виждам само положително развитие в украинското общество.”, казва Афинеевски. 

Русия успешно възприе теорията за голямата лъжа, която Йозеф Гьобелс разработи през 1939 г. и Хитлер публикува в книгата си „Моята борба“. Тази теория казва, че ако приемеш една достатъчно голяма лъжа и я повтаряш отново и отново, се превръща в истина. Същата тази теория казва, че истината е враг на лъжата, а и враг на държавата. Технически - заради руската пропаганда, която започна да мачка свободата на слово още през 2011 г. - ако трябва да сме точни, много издания затвориха, много свободни гласове бяха смазани, хвърлени в затвора или убити. Някои просто избягаха, някои медии напуснаха страната.“, допълва Афинеевски.

По данни на ООН над 1400 деца са били ранени или убити от началото на руската инвазия. Включително в Мариупол. При обстрел през март миналата година театърът в града, който се превърна в укритие и пред който с големи букви беше изписана думата „Деца“, беше взривен. Най-малко 300 души загубиха живота си. За убийства на деца ООН постави Русия в своя т.нар. списък на срама. Киев обвинява Москва и за депортации на непълнолетни, каквато руските власти отричат. Но именно за това Международният наказателен съд издаде заповед за арест на Владимир Путин.

https://euronewsbulgaria.com/news/19764/nominiraniyat-za-oskar-evgeniy-afineevski-putin-zagubi-kontrol-nad-ukrayna-oshte-prez-2014-g

преди 22 часа, free... написа:

Пишеш пълни глупости и лъжи, кои са тези форуми и какво значи достатъчно?

Напиши ми поне три в които можеш да пишеш за русия, аре да те видим отворко.

Искам ТРИ Български форума без този в които можеш да се регистрираш и да пишеш за любовта си към Русия!!!

Чакам! :impatience:

Виж сега, ти може да искаш много работи, ама ще го дъвчеш както обикновено... Аз съм зает човек и нямам излишно време да пиша в различни форуми. Ще ти дам само два: https://airgroup2000.com/forum/ и http://clubs.dir.bg/. Там не съм имал проблеми. Но, влизам много рядко.

Единствените други два българоезични форума, които посещавам, са: https://offroad-bulgaria.com/ и https://forum.napravisam.bg/. Там не съм се и опитвал да пиша на политически теми, не знам дали въобще имат подобни раздели.

Имам бан само в "научния" форум, в когото и ти пишеш, поддържан от един проукраински полуидиот.

преди 20 минути, andiay написа:

Душице, имаш ли поне бегла представа, какво се е случило в Кипър през 70-те и началото на 80-те и най-вече защо?

Нема как да докажа нещо на някой, който нито знае за какво иде реч, нито разбира, какво му се пише...

Навлизането на турски войски в Кипър е следствие на преврат в Кипър, подкрепян от гръцката военна хунта, целящ присъединяване на Кипър към Гърция...

Първите бойни действия са между турски и смесени гръцки и кипърски войски, като турците печелят...

Това довежда до падане на военната хунта в Гърция и последващи преговори...

Само две седмици по-късно Турция за втори път нахлува, а САЩ заставят Великобритания да не се намесва, а Турция завзема близо половината остров...

И двете държави тогава са членове на НАТО, а към 1983-а, когато е обявена Севернокипърската турска република, Гърция е вече член и на ЕС...

Към 2004-а, когато Кипър става член на ЕС, половината остров все още е под турски контрол, каквато е ситуацията и към днешна дата....

Естествено, Кипър няма как да стане член на НАТО, заради Турция и оръжейното ембарго на САЩ...

Е, хайде кажи сега, как точно НАТО и ЕС, биха ни предпазили от Турция, ако Турция има интерес и реши да спретне нещо подобно в Кърджалийско, примерно...

Давай, обоснови тезата си и ДОКАЖИ, че аз се излагам и говоря глупости, а не просто да го ЗАЯВЯВАШ....

Това, че нещо ти се струва, че е "глупост", поради празнота в знанията ти, не го прави глупост....

Но... едва ли ще доживея някога да говориш с конкретика...

Както казах, ако с копи / пасте можеше да става, то всеки папагал би бил гений, а всяко рупорче би било велик композитор...

Със сигурност ще ни подкрвпят по един или друг начин по-добре от мужиците.

преди 2 минути, BANKATA написа:

Със сигурност ще ни подкрвпят по един или друг начин по-добре от мужиците.

Едно си баба знае - едно си бае! Ами естествено, ние вече сме вражеска държава за Русия, за к`ъв чеп да ни подкрепя?!

Денков: Русия е последната, която може да говори за международно право

image.png.945ab44b6c625faaa42e4dc4fa17cfe6.png

„Тези ракети или части от тях, ако бъдат използвани в Украйна, ще бъде за защита на градове като Киев, Одеса. Те са за противовъздушна охрана, не са нападателни ракети, ще бъдат използвани за защита на хора. След всичко, което видяхме през последната година и половина, Русия е последната, която би могла да говори за спазване на международните договори.“

Това заяви премиерът Николай Денков по повод обвиненията на Русия, че с решението на парламента от днес - България да изпрати боеприпаси и ракети на Украйна, страната ни нарушава международното право.

https://euronewsbulgaria.com/news/19769/denkov-rusiya-e-poslednata-koyato-mozhe-da-govori-za-mezhdunarodno-pravo

преди 12 минути, Sargon III написа:

Едно си баба знае - едно си бае! Ами естествено, ние вече сме вражеска държава за Русия, за к`ъв чеп да ни подкрепя?!

Армения като не са ?

К'во питам и аз, те на себе си не могат да помогнат камо ли на някого друг.

преди 5 минути, free... написа:

„Тези ракети или части от тях, ако бъдат използвани в Украйна, ще бъде за защита на градове като Киев, Одеса. Те са за противовъздушна охрана, не са нападателни ракети, ще бъдат използвани за защита на хора.

Явно не знае какво се случва когато такива ракети попаднат в украински ръце. Или се прави на приятно незапознат. В предвид, че това не му са научните интереси да допуснем, че може и да не го говори нарочно така. Обикновено тези ракети падат по жилищните сгради и следва поредната доза помия из медиите как лошите руснаци са направили поредния си акт на геноцид.......

току-що, БаалБек написа:

@andiay, както и да го увърташ вече достатъчно се изложи.

Хайде да проверим кой се излага, че не разбира какво му се говори....

преди 2 минути, БаалБек написа:

А ти пишеш това:

на 25.09.2023 г. в 23:26, andiay написа:

Може да се случи и тук, дори и като членки на НАТО и ЕС...

Справка Кипър...

С което автоматично потвърждаваш моята теза - Да останем в НАТО и ЕС.

И как точно я потвърждавам?

Но... още по-важното е това....

преди 19 минути, andiay написа:

Отговора на този въпрос би доказал тезата ти евентуално, а не фантазните ти интерпретации на написаното от мен...

преди 6 минути, БаалБек написа:

Ето пак си го написал, а искаш някак си да се отречеш.

преди 21 минути, andiay написа:

Спора в Кипър е между Турция и Гърция,

Тцъ, душице, болднала си грешното...

В едиин текст, когато го четеш, не търсиш кво ти уйдисва, а смисъла, който е вложил автора му....

Нарича се четене с разбиране...

А после се цупите, кога ви казвам, че сте функционално неграмотни...

Ето къде е смисъла и кое требе да са болдне...

преди 26 минути, andiay написа:

И това ни връща отново към въпроса...

преди 28 минути, andiay написа:

как точно НАТО и ЕС, биха ни предпазили от Турция, ако Турция има интерес и реши да спретне нещо подобно в Кърджалийско, примерно...

Можеш ли да отговориш или па ша са напрайш на балалайка?

Конкретен въпрос - конкретен отговор....

преди 15 минути, БаалБек написа:

И не знам какво още искаш да доказваш. Вече го доказа.

Нищо не се стремя да доказвам, душице....

Просто те провокирам сама да доказваш, колко точно съм те преценил...

Не става с копи / пасте, нито с "учене" от нетя...

Ако искаш да са промениш, първо се научи да четеш с разбиране...

Но... ме съмнява...

преди 21 минути, БаалБек написа:

Благодаря.

Моля, пак заповядай...

Винаги е удоволствие за мен да "комуникираме"...

Дет са вика - "прайш ми деня"....

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.