Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 1 час, bigiadri написа:

Някаква РУСОРОБСКА душица се беше обидила  от някакъв мой пост и се беше оплакала на собственика на сайта, в следствие на което  получих предупреждение. На такава мизерна душица бих казал , че НИКОГА няма да се извиня  за обидата. Всички ,които подкрепят едни убийци,изнасилвачи,мародери  ,каквито са руските ИЗРОДИ може спокойно да се  причислят към тях. Такива хора освен ПРЕЗРЕНИЕ друго НЕ заслужават!

Вай, вай.....ще вземе някой да си помисли, че си наказан заради някакви лични убеждения, а не заради най-обикновени гаменски и просташки обиди, както е в случая!

От сорта на "Тошев обича да лиже тоалетната седалка" и други подобни.

Или ти смяташ употребата на подобни обиди за оправдана, понеже някой според теб бил "русороб", "ватенка" и други от сорта?

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 2 минути, M.Николов написа:

Вай, вай.....ще вземе някой да си помисли, че си наказан заради някакви лични убеждения, а не заради най-обикновени гаменски и просташки обиди, както е в случая!

Или ти смяташ употребата на подобни обиди за оправдана, понеже някой според теб бил "русороб", "ватенка" и други от сорта?

:yanim:

375875292_292532770190600_4405508805915806264_n.jpg

току-що, BANKATA написа:

Аз такова нещо не съм казвал. Това си е твое тълкуване.

Е, то ти нищо не казваш...

За да твърдиш нещо, требе да имаш неква хипотеза...

Мога да ти изброя поне 10 причини, поради които "мужиците" нема да ни са притекат на помощ....

Дори и да не бе тая война сега...

От теб искам просто да споделиш как точно си представяш подкрепата на НАТО и ЕС....

И тук мога да ти изброя поне пет причини, защо това е мираж...

Тъй като не желаеш / не можеш да посочиш как - все едно нула е повече от нищо...

току-що, БаалБек написа:

Какво развитие?

И де го виде туй развитие?

току-що, БаалБек написа:
преди 5 минути, andiay написа:

Към момента на първото нахлуване на Турция в Кипър, то Кипър дефакто е бил вече част от Гърция....

Явно излагацията ти няма дъно.

Ако ти се пишат глупости си пиши...

Кое точно е глупост?

И защо според теб е "излагация" написаното?

Не е вярно ли?

Но... нека да потретим въпроса - Как точно НАТО и ЕС биха ни помогнали при евентуална агресия от страна на Турция?

Конкретика, душице, конкретика, нъл се за туй ривеш...

П.С. Събра ли вече липсващата ти информация, за това за което па твърдеше, че пиша глупости, па после призна, че немаш информация?

Дежа ву нещо са получава, мхм...

преди 4 минути, БаалБек написа:

Праска си някакви негови тълкувания, а после обвинява другите с

преди 1 час, andiay написа:

...четене с разбиране...

... кога ви казвам, че сте функционално неграмотни...

Човек без работа. 

Сам си създава главоблъсканици...

Мхм, само дет аз са аргументирам коги казвам това...

А ти?

Ша мойш ли да са аргументираш?

преди 1 минута, M.Николов написа:

Кокич, научи ли кой е Пиночет?

:D

Разбрал е,колкото Бойко Борисов е прочел втория том на " Винету"…

преди 5 минути, M.Николов написа:

Кокомицин, научи ли кой е Пиночет?

:D

преди 3 минути, Лудият Учен написа:

дВЕ БАби:giggle1:

361199471_264406263003251_7051080410861052698_n.jpg

преди 39 минути, M.Николов написа:

ОНД няма защо и как да се намеси в конфликта.

Не е застрашена териториалната цялост на Армения.

Нагорни Карабах никога не е бил и не е част от Армения.

:hush:

Ш-ш-шт че го чаках да ми каже как така от Кипър скочихме на ракети за ПВО ама аз съм измествал темата. Май по-добре да си беше мълчал ама толкова иска да изтъкне собствената си некомпетентност че не го сдържа просто. Ама пък ми е  буди- толкова си може. И не говорим за това ама както и да е- ще го дебна пак да се престраши.

преди 11 минути, M.Николов написа:

А те нас като ни обиждат? Ние със какво го заслужаваме?

Сирена като изля две кофи с помия по мой адрес, аз да не би да съм я обиждал?

Със какво право тя ще пише срещу мен публично?

Само нас следите под лупа защото не хвали вашата русия. А длъжни ли сме, защо не ни питате?

току-що, Лудият Учен написа:

Бойко в сравнение с новите е направо академик...

Честно казано, той притежава вроден талант за политик, но му липсва не начетеност, а морал....

Наемници от частната военна компания "Вагнер“ на покойния Евгений Пригожин са се върнали на бойното поле в Бахмут, съобщава Си Ен Ен.

"Ние пробиваме отбранителната линия на руснаците тук и ги удряме добре", коментира пред Си Ен Ен украински войник, като посочва, че бойците на "Вагнер", осигурили по-голямата част от руските победи в района на Бахмут, са се завърнали на фронта със сменени командири.

https://www.vesti.bg/sviat/ukrainski-vojnik-vagner-otnovo-sa-tuk-6179527

току-що, free... написа:

А те нас като ни обиждат? Ние със какво го заслужаваме?

Сирена като изля две кофи с помия по мой адрес, аз да не би да съм я обиждал?

Със какво право тя ще пише срещу мен публично?

Само нас следите под лупа защото не хвали вашата русия. А длъжни ли сме, защо не ни питате?

Дзверче, ай стига са прави на жертва бре...

Получаваш това, което сам си просиш...

Та даже и умишлено го провокираш...

Кат са знайш, че си петле, ко са опитваш да са прайш на вълк...

Айде бегай па в проблемите да цивриш за помощ...

Ма не забравяй тоз път да цитираш и на кво ти отговарят...

Дете на ум, възрастен на години...

преди 7 минути, free... написа:

А те нас като ни обиждат?

Не съм забелязал някой да те обижда грубо, като това по-горе.

А и не забравяй, че понякога нещата , които ти казват може и да не ти харесват, но да са истина.

преди 2 минути, M.Николов написа:

А и не забравяй, че понякога нещата , които ти казват може и да не ти харесват, но да са истина.

Другарко от соца пак ли се мъчите

преди 7 минути, andiay написа:

Бойко в сравнение с новите е направо академик...

Честно казано, той притежава вроден талант за политик, но му липсва не начетеност, а морал....

Абе става, ама да не си губи пистолета по "Цариградско само" поне. Див фатмак с 2 думи - че охрана после плаши разни репортерки после (май не беше от тия дето му пипаха мускулите).

преди 1 минута, M.Николов написа:

На мен ми харесват защото не са истина, но не ми е приятно да ме обсъждат публично. Разбирам интереса и към мен но по добре да се въздържа, нарушава правилата и не е по темата.

преди 12 минути, Coco1 написа:

дВЕ БАби:giggle1:

361199471_264406263003251_7051080410861052698_n.jpg

Издиша ти опорката...За мен Путин е идиот...Сега,не забравяй да напишеш,че съм червен,комунист и,че не ми вярваш,иначе всичките ти обяснения стават безмислени...

току-що, kosyo написа:

Абе става, ама да не си губи пистолета по "Цариградско само" поне. Див фатмак с 2 думи - че охрана после плаши разни репортерки после (май не беше от тия дето му пипаха мускулите).

Туй да му бе кусура...

Това мой да промени, другото обаче нимой....

Не е нужна специална социология, за да се види какви щети е нанесла руската военна пропаганда на българското обществено съзнание. Достатъчно е да се проследи промяната в отношението към украинските бежанци. В началото на войната хората ги приемаха с ентусиазъм по домовете си, а днес все по-често се чуват реплики от типа: „Откъде накъде техните деца ще ходят на детска градина, а аз не мога да запиша своето“ и други подобни. Макар че след десетмесечен обстрел положението на украинците съвсем не се е подобрило, напротив.

Просто пропагандата имаше време да облъчи българите. Тя, естествено, тръгва от правителствените и близките до тях източници в Москва, за да се подхване от местните ѝ говорители, внедрени на различни нива – от социалните мрежи до високите етажи на политиката. В повечето случаи те са предпазливи, не казват директно „давайте братушки!“, а ползват по-сложни пропагандни стратегии, което на свой ред усложнява идентифицирането им в общия хор на публичното говорене. И все пак лесно може да ги познаете по петте карти, на които залагат.

Източник:DW

току-що, free... написа:

На мен ми харесват защото не са истина, но не ми е приятно да ме обсъждат публично. Разбирам интереса и към мен но по добре да се въздържа, нарушава правилата и не е по темата.

Сън в есенна нощ... (не по Шекспир, а по дзверчето)...

Ненадейно Путиновата колония у нас се загрижи за плурализъм на гледните точки в медиите, нищо че за самия Путин подобно изискване не важи. И се настоява, че подкрепата за Русия във войната е равностойна гледна точка на подкрепата за Украйна. Така по условие се заличава разграничението между агресор и жертви и те стават просто две страни в един конфликт, без значение кой кого е нападнал и дали руската армия месеци наред унищожава Украйна и гражданите ѝ или обратното.

Позоваването на плурализма в случая е пропагандна хватка, а не професионален аргумент. Защото преди да се стигне до този плурализъм в закона има друго принципно изискване, което задължително трябва да бъде изпълнено – не се допускат мнения, които „оневиняват жестокост и насилие“. Да не говорим, че опитите да се оневини агресията на Путин с исторически доводи, или че била защита на руското малцинство в Украйна, сами по себе си са несъстоятелни. Всяка държава във всеки момент може да намери повод за претенции със стара дата към съседите си. И няма нормален човек, който да се съгласи, че избиването на мнозинството е форма на борба за правата на малцинствата. По тази логика ние трябва да нападнем РСМакедония, а Турция нас.

Източник:DW

Free

Поеми дълбоко въздух и смукни

Бг нашенеца му дреме за плурализма 

Иска ракия по 5 лв и пържоли по 10лв. 

Македонците да го духат щото хитреят. Украинците и те.

И вие соросоиди ще го разберете на местните избори

Това че инфлацията изяде заплатите прави редовия българин путинист .

Анадъмо ?

преди 9 минути, Лудият Учен написа:

Издиша ти опорката...За мен Путин е идиот...Сега,не забравяй да напишеш,че съм червен,комунист и,че не ми вярваш,иначе всичките ти обяснения стават безмислени...

Няколко баби имате раздвоение путлеров-комунисте 

280033207_1720402294984766_3932490103621831102_n.jpg.a90950c49d75bba1f090df7561caa067.jpg

преди 13 минути, free... написа:

"Интереса ѝ" към теб нарушава правилата?

Я пак!

:rolleyes:

„В тези времена на война думите са от значение. Свидетели сме на масова пропаганда и дезинформация относно тази скандална атака срещу една свободна и независима държава. Няма да позволим на апологетите на Кремъл да сипят токсичните си лъжи, оправдаващи войната на Путин, нито да сеят семената на разделение в нашия Съюз.“

Думите са на председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен по повод решението на ЕС да забрани разпространението и предаването на няколко руски медии, посочени като източници на кремълската пропаганда. Така към момента на територията на ЕС не са достъпни „Русия днес“, „Спутник“, „Русия РТР“/„РТР Планета“, „Русия 24“ и „ТВ Център Интернешънъл“.

Това обаче далеч не ограничава, камо ли да спира руската пропаганда в Европа и в частност в България. Така например инструментът NewsGuard, който оценява дали даден сайт разпространява фалшиви новини, към момента следи 290 домейна, които са част от руската пропагандна машина. Става въпрос за сайтове, които публикуват информация, свързана с войната на Русия срещу Украйна. В списъка са включени официални руски медии като Агенция ТАСС, „Русия днес“ и „Спутник“, но и много страници, които не са забранени или ограничени. Нещо повече, голяма част от съдържанието се разпространява на езици, различни от руски – английски, немски, френски, италиански, а източниците са местни медии, анонимни сайтове, неправителствени организации и изследователски центрове с неясно финансиране.

Технологията на разпространение на руската пропаганда в България, както и в останалата част от Европа, следва доста прост модел. „Информацията“ тръгва от официални руски източници – представители на Кремъл, включително и самия Владимир Путин. Опорните точки, които те вербализират, се цитират от руски медии, след това се превеждат и „препечатват“ в новинарски сайтове в България. По-голямата част от тези сайтове са просто агрегатори, зад които не стоят журналисти. В тях „информацията“ се появява като копи-пейст от друг източник. След това разпространението продължава с публикуването в социалните мрежи, включително в нарочно създадени за тази цел групи.

Основната част от информацията представлява цитати от наратива на официалните власти в Кремъл. Авторски материали рядко се появяват. Фалшиви новини не липсват, но в никакъв случай не доминират в информационния поток. Това поне показва изследването на руската пропаганда у нас на Фондацията за хуманитарни и социални изследвания (ФХСИ).

А целта? Целта е оправдаване на агресията на Путин в Украйна, но и прокарване на разделителни линии в обществото и подкопаване на доверието в демокрацията, в Европейския съюз и в НАТО.

Източник:aej bulgaria

Зорница Латева

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.