Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

Кирко, какво ти е направил Косьо?

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 2 часа, maxthon написа:

Ти отговаряш на мое мнение и задаваш въпрос, който не бил за мен и накрая се оказва, че аз съм гузен. Смея се на висок глас на твоя опит да се измъкнеш. Тя простотията вярно не ходела по гората. Когато си задаваш въпросите употребявай име или никнейм и препоръчително е да отговаряш на този, който е адресат на въпроса.

Sent from my M2101K9G using Tapatalk

Не е мой проблем как ти интерпретираш всеки мой пост. Казах ти че ироничният въпрос не е бил към теб, но ти продължаваш да драпаш в тази посока. Дори недоумявам от къде ти идва това объркване при положение че преди моя пост няма твой по темата. Това че търсиш постоянно причина да се заяждаш е видно на всеки.

преди 34 минути, attj написа:

Руското министерство на отбраната заяви , че 10 ракети с голям обсег ATACMS, изстреляни през нощта от Украйна, са свалени над Крим.  Губернаторът на кримското пристанище Севастопол Михаил Развожаев съобщи, че отломки са паднали върху жилищен район.   Така ли ще убеждават кримчани,  че мястото им е в бандеровската държава!?   С помощ и  от НАТО !?   

10 са свалили, а останалите ?

ВАНКАТА 

написах ти - касетъчна ракета не може да направи нищо освен да запали някой и друг резервоар

НЕ може да повреди писта, не може да пробие бункер, не може да повали сграда с взривна вълна

Може да убива хора което укрите около Харков усещат всеки ден. 

И да - служи да дава "перемога"

преди 3 минути, BANKATA написа:

10 са свалили, а останалите ?

Само това пишат и не зная дали има цензура.    Бандеровците напълно отблъснаха и отчуждиха бившите украински казаци.   Бившата   Украйна е невъзможна без тях.   И е абсурдно някакви чиновници във Вашингтон и в Брюксел да си мислят противоположното.

преди 2 минути, attj написа:

Само това пишат и не зная дали има цензура.    Бандеровците напълно отблъснаха и отчуждиха бившите украински казаци.   Бившата   Украйна е невъзможна без тях.   И е абсурдно някакви чиновници във Вашингтон и в Брюксел да си мислят противоположното.

Смени си източниците на информация. За 2 години не се ли усети че не струват.

преди 13 минути, BANKATA написа:

Не е мой проблем как ти интерпретираш всеки мой пост. Казах ти че ироничният въпрос не е бил към теб, но ти продължаваш да драпаш в тази посока. Дори недоумявам от къде ти идва това объркване при положение че преди моя пост няма твой по темата. Това че търсиш постоянно причина да се заяждаш е видно на всеки.

Да се проектираш винаги е била силна твоя черта. Как от прикачената снимка стигна до това, че задаваш въпрос на друг само ти си знаеш. Обикновено когато се задава въпрос изречението завършва с много специфичен препинателен знак, който тук по необясними причини липсва. Може би трябва да питаме една твоя позната учителка? И ето правя коментар на твое изказване, което поради незнайна причина се оказва въпрос към друг. 

Screenshot_2024-05-15-15-24-01-631_com.mi.globalbrowser-edit.jpg

преди 1 минута, BANKATA написа:

Смени си източниците на информация. За 2 години не се ли усети че не струват.

Когато ги четеш всичките е доста различно.    Даже и Вашингтон пост, Таймс,  Политико,  Билд и т.н.   често са обективни и интересни.  

преди 18 минути, kirko12 написа:

ВАНКАТА 

написах ти - касетъчна ракета не може да направи нищо освен да запали някой и друг резервоар

НЕ може да повреди писта, не може да пробие бункер, не може да повали сграда с взривна вълна

Може да убива хора което укрите около Харков усещат всеки ден. 

И да - служи да дава "перемога"

Сигурен съм че си прав. Знам го.

Ето една снимка за която се твърди че е на един от запалените резервоари:

GNnmlEcXsAEmOlp?format=jpg&name=large

преди 14 минути, maxthon написа:

Да се проектираш винаги е била силна твоя черта. Как от прикачената снимка стигна до това, че задаваш въпрос на друг само ти си знаеш. Обикновено когато се задава въпрос изречението завършва с много специфичен препинателен знак, който тук по необясними причини липсва. Може би трябва да питаме една твоя позната учителка? И ето правя коментар на твое изказване, което поради незнайна причина се оказва въпрос към друг. 

Screenshot_2024-05-15-15-24-01-631_com.mi.globalbrowser-edit.jpg

Да беше публикувал правилният пост.

Онзи с въпроса.

Путин подкрепя плана на Китай за спиране на войната, в Киев нарекоха  думите му лицемерни.                 В интервюто, дадено на китайската новинарска агенция Синхуа, преди посещението на Путин в Китай , руският лидер обясни, че Пекин разбира причините за кризата в тяхната цялост.     "В Пекин наистина разбират причините за кризата и глобалното ѝ геополитическо значение", казва още руският лидер.   А употребените бандеровци умират заради интересите на НАТО.   Китайската агенция е неутрална.

Ванката

Ще ти задам конкретен въпрос.

Та укрите според теб способни ли са да осигурят по някакъв начин 90% ефективност поне на един участък от фронта ?

Ще свалят ли ФаБ-ове с ракети за милион едната?

Имат един работещ противоракетен комплекс пазещ тиквата на Зеленски - samp-t.

Има 50 ракети. За една година.

Ще свалят ли всички Искандери наред (производство - 50 на месец).

Имат чубрица от Патриоти разни версии и години, ракети - същата работа. Ефективност -40-50%.

6 броя да речем. Ще станат 9 или 10.

Та какво пречи на кръвожадния Путин да нареди атака на Киев с касетъчни и запалителни и да направи града мазало ?

Администрацията на Байдън, воглаве с Тони Блинкен вече е в тотално отчаяние.

Тони Блинкен:
"Ако Путин прояви интерес към сериозно участие в преговорите, сигурен съм, че украинците биха откликнали на това".

Тони, какво се случи?! Нали всичко щеше да се реши на бойното поле със "стратегическо поражение на Русия".

... ... ...

Чешката марионетка също изпадна в някаква шизофрения:

9 май 2024 г. — Чешкият президент Петр Павел не вярва, че западните държави са се отчаяли и вярват в победата на Украйна във войната.

15 май 2024 г. - Чешкият президент Петр Павел в интервю за Sky News се изказа в полза на прекратяване на военните действия в Украйна и започване на преговори за спиране на войната.

Петя, какво стана??? 🤡🤡🤡

... ... ...

И разбира се, в днешна статия на "Ню Йорк таймс" се казва, че "Белият дом се тревожи, че инерцията на Русия променя траекторията на войната в Украйна", следователно администрацията на Джо Байдън не изключва, че следващите месеци ще бъдат решаващи за украинския конфликт, тъй като страните могат в даден момент да се договорят за прекратяване на огъня по линията на съприкосновение, т.н. "корейски вариант". Тоест формално няма да има мир, но няма да има и война. 

Демек тъкмо дойде моментът фронтът да рухне като домино и хоп - Западът иска да замрази конфликта, че иначе поне още 4 територии, барабар с населението ще се върнат при майка Русия почти без бой. Да видим дали Путин ще се върже на поредната измама на Запада и ще остави половин Новорусия на бандеровците с предпоставка за нова гражданска война.  

преди 2 минути, Flashback написа:

тъй като страните могат в даден момент да се договорят за прекратяване на огъня по линията на съприкосновение, т.н. "корейски вариант". Тоест формално няма да има мир, но няма да има и война.

Това могат да решат /и съответно, позволят/ само САЩ! Какво искат или неискат "страните", няма никакво значеие

преди 5 минути, teo-glavata написа:

Това могат да решат /и съответно, позволят/ само САЩ! Какво искат или неискат "страните", няма никакво значеие

САЩ могат да заповядват само на васали и марионетки като Украйна и България!

Китай и Русия не са в тази категория!

Както казва американският политолог и професор Джон Миършаймър: В света има три велики сили с истински суверенитет: Китай, САЩ и Русия.

преди 13 минути, kirko12 написа:

Ванката

Ще ти задам конкретен въпрос.

Та укрите според теб способни ли са да осигурят по някакъв начин 90% ефективност поне на един участък от фронта ?

Ще свалят ли ФаБ-ове с ракети за милион едната?

Имат един работещ противоракетен комплекс пазещ тиквата на Зеленски - samp-t.

Има 50 ракети. За една година.

Ще свалят ли всички Искандери наред (производство - 50 на месец).

Имат чубрица от Патриоти разби версии и години, ракети - същата работа. Ефективност -40-50%.

6 броя да речем. Ще станат 9 или 10.

Та какво пречи на кръвожадния Путин да нареди атака на Киев с касетъчни и запалителни и да направи града мазало ?

Щом на руснаците им отнема по няколко месеца да превземат село с цената на хил. жертви значи покриват с нещо фронта и им дават някакъв отпор. 

Аз също недоумявам защо при толкова много ФАБ-ве и искандери продължават да дават толкова много дневни жертви, но ето че си ги дават. 

ПП: Нищо не каза за снимката ми горе с резервоара.

Да беше публикувал правилният пост.
Онзи с въпроса.
Е "правилния пост" си е за този за когото е въпроса. След като нямам отношение към въпроса значи поста е много далеч от това да е "правилен" по отношение на разговора между нас. Не ме намесвай в твои разговори с цел да отклониш вниманието в друга посока. Не бъди толкова нагъл ако обичаш.

преди 5 минути, teo-glavata написа:

Няма такава държава Русия! Запомни го!

Пий си хапчетата!

Русия е първа по територия и ядрени оръжия, като и девета по население в света, запомни го и спри да се излагаш!

преди 4 минути, maxthon написа:

Е "правилния пост" си е за този за когото е въпроса. След като нямам отношение към въпроса значи поста е много далеч от това да е "правилен" по отношение на разговора между нас. Не ме намесвай в твои разговори с цел да отклониш вниманието в друга посока. Не бъди толкова нагъл ако обичаш.

Към лъжците винаги съм нагъл. Трябваше да си го научил за 2 години.

Аз не съм те намесвал. Ти първи ме цитира.

преди 5 минути, Flashback написа:

Пий си хапчетата!

Русия е първа по територия и девета по население в света, запомни го и спри да се излагаш!

И последна дупка на кавала

Към лъжците винаги съм нагъл. Трябваше да си го научил за 2 години.
Не ме намесвай в разговорите ти с други участници на форума. Толкова ли е трудно да не се проектираш?

преди 3 минути, maxthon написа:

Не ме намесвай в разговорите ти с други участници на форума. Толкова ли е трудно да не се проектираш?

Не те намесвам. Ти пръв ми репликираш и сега ми се възмущаваш че аз съм те намесил в някакъв разговор.

Не те намесвам. Ти пръв ми репликираш и сега ми се възмущаваш че аз съм те намесил в някакъв разговор.
Намесваш ме. Не си ми задавал въпрос, а после да твърдиш, че имало "правилен" пост с въпрос. Следи хубаво темата и внимавай на кого какво отговаряш. Аз спирам до тук каквото имах да напиша го направих с нужните за теб препоръки.

преди 15 минути, BANKATA написа:

И последна дупка на кавала

Поредната пожелателна мисъл на Ванката! :clown:

Сефте! 

току-що, maxthon написа:

Намесваш ме. Не си ми задавал въпрос, а после да твърдиш, че имало "правилен" пост с въпрос. Следи хубаво темата и внимавай на кого какво отговаряш. Аз спирам до тук каквото имах да напиша го направих с нужните за теб препоръки.

Не Бъди. Ти сам реши да се намесиш пък сега ме обвиняваш мен. Аз тази твоя "игра" мога да я играя цял ден.

Ето ти един цитат да си го имаш за спомен.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.