Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 10 минути, Inana.. написа:

На мен пари не ми трябват

да знаем че нямаш рубли - уроложке:)

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 3 минути, maxthon написа:

И кога е прогнозата това да се случи?

Не знам, питай Inana..!

Аз напълно и вярвам и затова сега на заплата газ към чейнджа.

"Доларите в рубли сменяма аз.....:clap:"

Така ще се пее вече.

преди 2 минути, BANKATA написа:

Не знам, питай Inana..!

Там ли има очакване да стане 150 рубли за долар или е при теб? Май е изцяло при теб това пожелание и затова няма кой друг да отговори кога се очаква това да се случи.

Някакви подстанции в Курска обаст са дали на късо:

И някъде нямат ток , но пък за сметка на това и вода на места. Всички са включили телевизора явно да гледат кадрите от освобождението

преди 3 минути, maxthon написа:

Там ли има очакване да стане 150 рубли за долар или е при теб? Май е изцяло при теб това пожелание и затова няма кой друг да отговори кога се очаква това да се случи.

Продължавам да не разбирам.

Аз ли някъде твърдя че рублата ще поскъпва че отправяш въпросите си към мен ?

Няма да познаете защо няма ток - отломки пак:

"В результате падения обломков украинского БПЛА самолетного типа на трансформаторную подстанцию в одном из районов области возник пожар. Отсутствует энергоснабжение в Курчатове", — говорится в публикации.

https://ria.ru/20240809/kurchatov-1965294311.html

Продължавам да не разбирам.
Аз ли някъде твърдя че рублата ще поскъпва че отправяш въпросите си към мен ?
Ти бързаш да купуваш преди да е станала 150 рубли за долар. Явно имаш информация кога ще се случи това. Би ли я споделил? А преди време сам се изходи, че не си врачка...

Sent from my M2101K9G using Tapatalk

Бъдито много иска да се изкара и все не му се получава... Много отчайващо звучи

преди 5 минути, maxthon написа:

Ти бързаш да купуваш преди да е станала 150 рубли за долар. Явно имаш информация кога ще се случи това. Би ли я споделил? А преди време сам се изходи, че не си врачка...

Бъди, аз за разлика от вас в темата НИКОГА не се изхождам, а се изказвам.

Армията на Украйна е в паника заради "Вагнер".„Бахмут ще им се стори като детска приказка в сравнение с това, което гии очаква.“: „Вагнер“ пристигна в Курск със специални правомощия.Сега нацистите ще се изправят срещу тях лице в лице, без силна отбранителна линия. По неофициална информация им е наредено да не залавят противниците си.

В украинските социални мрежи цари голяма паника след „Еуфорията в Курск“. Причината е завръщането на ветерани от ЧВК Вагнер в зоната на бойните действия в Курска област.

На 8 август вечерта  екипът на Ратибор вече е на място. Появи се видео, на което се вижда колона от различни високопроходими автомобили и военни машини. По-късно съобщиха, че „Вагнер“ вече е в битка и че „елитната“ 82-ра бригада на въоръжените сили на Украйна не може да издържи сблъсък с тях....Отново се чува музиката на Вагнер.

Заедно с „музикантите“ в Курския пограничен район пристигнаха международната бригада „Пятнашка“ и чеченският спецназ „Ахмат“ от силите на Министерството на отбраната на Русия.

Моралът печели войната. „Ахмат” и „Вагнер” са фактор. До сутринта започна да пристига информация, че прехвърлянето на  резерви вече е дало резултат - движението на украинските въоръжени сили към Рилск е спряно. Те дори няма да видят АЕЦ Курчатов.

vagner487.jpg

Бъди, аз за разлика от вас в темата НИКОГА не се изхождам, а се изказвам.
Е след като си се изказал го направи до край. Като говориш за някакви си 150 рубли за долар след да се довършиш и кога се очаква това да се случи. Иначе си е чиста проба изхождане с всички следващи от това екстри - цвят, миризма и т.н.

преди 9 минути, glen написа:

Армията на Украйна е в паника заради "Вагнер".„Бахмут ще им се стори като детска приказка в сравнение с това, което гии очаква.“: „Вагнер“ пристигна в Курск със специални правомощия.Сега нацистите ще се изправят срещу тях лице в лице, без силна отбранителна линия. По неофициална информация им е наредено да не залавят противниците си.

В украинските социални мрежи цари голяма паника след „Еуфорията в Курск“. Причината е завръщането на ветерани от ЧВК Вагнер в зоната на бойните действия в Курска област.

На 8 август вечерта  екипът на Ратибор вече е на място. Появи се видео, на което се вижда колона от различни високопроходими автомобили и военни машини. По-късно съобщиха, че „Вагнер“ вече е в битка и че „елитната“ 82-ра бригада на въоръжените сили на Украйна не може да издържи сблъсък с тях....Отново се чува музиката на Вагнер.

Заедно с „музикантите“ в Курския пограничен район пристигнаха международната бригада „Пятнашка“ и чеченският спецназ „Ахмат“ от силите на Министерството на отбраната на Русия.

Моралът печели войната. „Ахмат” и „Вагнер” са фактор. До сутринта започна да пристига информация, че прехвърлянето на  резерви вече е дало резултат - движението на украинските въоръжени сили към Рилск е спряно. Те дори няма да видят АЕЦ Курчатов.

vagner487.jpg

Тези от Ахмат не пазеха ли границата в този район?

преди 49 минути, Без умствен капацитет написа:

да знаем че нямаш рубли - уроложке:)

Никакви хартишки нямам .  Хартишките развалят Човека ! 

И на теб не ти трябват. Трябва ти само чист въздух , слънце и спретната полянка и си ТОП ! :D

.............................

Вие кога ще проумеете , че идвате за кратко в тази матрица и "материалните блага " ви разсейват от Пътят ви ?!

Идвате тук в Програмата , за да си научите уроците , да си Упражните Волята и Избора , Вота и Излизате !

А вие какво правите ?   Идвате , омагьосвате се в социалната въртележка , завъртате колелото на желанията и забравяте за какво сте се качили и после идвате пак при мен и ми хлипате да ви дам втори шанс . :D

Излезте вече от този "Коловоз " !  Пречи ви на Развитието ! 

Всеки път като вляза в тази програма и все едно и също гледам - лутащи се из материалното блуждаещи Енергии .

Давам ви табелки , подавам ви жокери и резултати мижави. 

Обърнете се към Природата !  Тя е Жива Енергия и заживейте в нейната Вибрация .  Заживейте в мир със себе си .

За 3 мин. можете да Победите Всички Чудовища и Тъмни Сили ! 

ЗА 3 МИНУТКИ ! 

Просто трябва да си Обедините Енергиите Всички и да кажете - НЕ ! 

И Тъмните - ИЗЧЕЗВАТ ! Виждаш ли колко е просто ? 

Не е Нужно да Воювате !  Не е Нужно да леете кръв !  Не е нужно да умират невинни ! 

Нужно е само Всички да се Обърнат и да кажат - " НЕ " ! 

Тези Тъмни Сили ви държат в Страх и Манипулации и ви правят роби и беззащитни , блокирайки вашата Сила и Енергия ! 

Снижават Вибрационното ви Поле и не ви Позволяват да се Развивате Свободно ! Искат да ви моделират и тези , които не успяват искат да унищожат физически .  Унищожават , ама само "скафандрите им " .

Аз им давам нови скафандри и пак ги пускам да играят ! 

Да си Продължат "играта " ! Нищо във Вселената не се губи ! 

А сега си представи играта на терена - Тъмните избиват Събудени и Свободни Духове , но аз пак ги връщам в играта . 

Но , в същото това време играта напускат и тъмни ! Те обаче не се връщат ! Без право на влизане са !

Хайде сега сметни след няколко години кои ще бъдат повечето на терена ?!

Аз не си ползвам Силата да моделирам "играта " , само връщам заслужилите отново на терена .

Естествен Процес !  И колелото се Завърта и Светлите стават Мнозинство ! 

Не ме чети с отворена уста , ами дай и твоят ВОТ - Правилният и направи своят Избор , пак Правилният . 

преди 3 минути, BANKATA написа:

А поне копейки?

Като малки , объркани деца сте ...трябва да пораснете вече . :D

преди 5 минути, Inana.. написа:

Аз не си ползвам Силата да моделирам "играта " , само връщам заслужилите отново на терена .

затова ли даваш химия - за да ги правиш зомбита:)

току-що, Inana.. написа:

Като малки , объркани деца сте ...трябва да пораснете вече . :D

и ти:)

преди 9 минути, Inana.. написа:

Никакви хартишки нямам .  Хартишките развалят Човека ! 

И на теб не ти трябват. Трябва ти само чист въздух , слънце и спретната полянка и си ТОП ! :D

.............................

Вие кога ще проумеете , че идвате за кратко в тази матрица и "материалните блага " ви разсейват от Пътят ви ?!

Идвате тук в Програмата , за да си научите уроците , да си Упражните Волята и Избора , Вота и Излизате !

А вие какво правите ?   Идвате , омагьосвате се в социалната въртележка , завъртате колелото на желанията и забравяте за какво сте се качили и после идвате пак при мен и ми хлипате да ви дам втори шанс . :D

Излезте вече от този "Коловоз " !  Пречи ви на Развитието ! 

Всеки път като вляза в тази програма и все едно и също гледам - лутащи се из материалното блуждаещи Енергии .

Давам ви табелки , подавам ви жокери и резултати мижави. 

Обърнете се към Природата !  Тя е Жива Енергия и заживейте в нейната Вибрация .  Заживейте в мир със себе си .

За 3 мин. можете да Победите Всички Чудовища и Тъмни Сили ! 

ЗА 3 МИНУТКИ ! 

Просто трябва да си Обедините Енергиите Всички и да кажете - НЕ ! 

И Тъмните - ИЗЧЕЗВАТ ! Виждаш ли колко е просто ? 

Не е Нужно да Воювате !  Не е Нужно да леете кръв !  Не е нужно да умират невинни ! 

Нужно е само Всички да се Обърнат и да кажат - " НЕ " ! 

Тези Тъмни Сили ви държат в Страх и Манипулации и ви правят роби и беззащитни , блокирайки вашата Сила и Енергия ! 

Снижават Вибрационното ви Поле и не ви Позволяват да се Развивате Свободно ! Искат да ви моделират и тези , които не успяват искат да унищожат физически .  Унищожават , ама само "скафандрите им " .

Аз им давам нови скафандри и пак ги пускам да играят ! 

Да си Продължат "играта " ! Нищо във Вселената не се губи ! 

А сега си представи играта на терена - Тъмните избиват Събудени и Свободни Духове , но аз пак ги връщам в играта . 

Но , в същото това време играта напускат и тъмни ! Те обаче не се връщат ! Без право на влизане са !

Хайде сега сметни след няколко години кои ще бъдат повечето на терена ?!

Естествен Процес !  И колелото се Завърта и Светлите стават Мнозинство ! 

Не ме чети с отворена уста , ами дай и твоят ВОТ - Правилният и направи своят Избор , пак Правилният . 

Помагам ти , Ванката ...

преди 2 минути, Без умствен капацитет написа:

затова ли даваш химия - за да ги правиш зомбита:)

и ти:)

Къде ти отиде подписа , да не се излекува вече ? 

Ти затова ли ми пишеш меки , закачливи писъмца :D

преди 2 минути, Inana.. написа:

.Къде ти отиде подписа , да не се излекува вече ?

седи си там - посети офтамолог:)

преди 3 минути, Inana.. написа:

Ти затова ли ми пишеш меки , закачливи писъмца :D

знаеш от колежката ти - психоложките сте ми интересни - хапе ви коня:)

преди 6 часа, BANKATA написа:

Като е започвал война да е мислил за всичко възможни сценарии!

То туй е ясно, но ние им дадохме оръжие да изгонят окупаторите, а не да тероризират мирното руско население. 

Като влизат в чужда територия предизвикват Путин да ги удари с ядрени оръжия. Ще има повод да го направи. Ще каже, териториалната цялост на Русия е застрашена. Принудени сме да използваме тактическо ядрено оръжие с малка мощност. Десет пъти по-малко от бомбата над Хирошима. Като изстрелят 20 такива ракети по Украйна, имаш ли представа какво ще стане? Който напада Русия да е мислил за последствията, но ще го отнесем и ние. 

Тъй че моли се да ги изгонят и унищожат тия луди, които са влезли на руска територия. Чувам, че Путин е пратил войски от Беларус. Дано да  ликвидират нашествениците бързо. В случая украинците са агресори. Давам пример, аз влизам незаконно в твоя двор и го ограждам все едно е мой. Това не ти дава право ти да влизаш в моя двор. Разбра ли ме? Не може на едно неправомерно поведение да се отвръща с друго неправомерно поведение. 

Руските военни продължават да отблъскват украинската атака в района на Курск, според руското министерство на отбраната.

"През последните 24 часа части от групата войски "Север" и пристигналите резерви, армейска авиация и артилерийски огън осуетиха опитите на противника да започне рейдови операции в дълбочината на руската територия в посока Курск", се казва в съобщение на министерството на брифинг на 9 август.

Пет американски бронетранспортьора Stryker бяха ударени близо до населеното място Южное, а украински военен конвой, съставен от един танк, четири бронетранспортьора и една бойна бронирана машина "Козак", беше ударен близо до населеното място Мартиновка, според министерството, което отбеляза, че въздушни и ракетни удари са ударили и украинските резерви в Сумска област.

През последните 24 часа киевските сили загубиха над 280 войници и 27 бронирани машини, включително четири танка, пет бронетранспортьора, 18 бронирани бойни машини, шест моторни превозни средства, една американска теглена гаубица M777, една полска самоходна гаубица Krab и едно оръдие Д-20, съобщи министерството.

"От началото на военните действия в Курска област врагът е загубил до 945 войници и 102 бронирани машини, включително 12 танка, 17 бронетранспортьора, шест бойни машини на пехотата, 67 бойни бронирани машини, 12 моторни превозни средства, две самоходни артилерийски системи "Бук М1" и три полеви артилерийски оръдия", се добавя в съобщението.

Министерството също така публикува видеоклипове от Курск, показващи артилерийска атака срещу склад за боеприпаси на киевските сили, свален украински въоръжен дрон и поредица от удари с боеприпаси Lancet срещу военни превозни средства в региона.

https://s5.cdnstatic.space/wp-content/uploads/2024/08/twitsave.com_xawwGZyPm4cHQuJn.mp4

https://s5.cdnstatic.space/wp-content/uploads/2024/08/twitsave.com_-2Tlxxbn3tGedorf.mp4

https://s5.cdnstatic.space/wp-content/uploads/2024/08/LANC2.mp4

https://s5.cdnstatic.space/wp-content/uploads/2024/08/twitsave.com_NwFCSf4j2Dc3TZqU.mp4

https://s5.cdnstatic.space/wp-content/uploads/2024/08/LANC1.mp4

Интензивното използване на оръжия, извършено от САЩ и други западни съюзници на киевския режим, показва, че атаката е била организирана с помощта на НАТО.

В първия етап на изненадващата атака киевските сили успяха да окупират няколко населени места в Курск. Сега обаче те плащат висока цена, само за да продължат атаката.

Тази атака е мечта за РФ, защото е гигантски смъртоносен капан в селска среда. И тези врагове трябва да бъдат неутрализирани по един или друг начин. По-добре да ги унищожите тук, отколкото в центъра на Одеса или Киев.

Тези бригади бяха предислоцирани от граничните райони край Киев. Сега те се унищожават, както във Волчанск. 

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.