Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

току-що, maxthon написа:

Не се връщай към други разговори да намериш извинение да избълваш още глупости. И няма как да има моя или твоя интерпретация, но това също е друга тема. Споменах нагоре две години. Ако нямаш аргументация за това къде е украинската народност в тези години единственото, което правиш е да подминаваш. Стига ни един къде намери през 1907г. УССР.

Как няма да намирам? Нали ти се позова за геном на Рюрик? Показвам ви населението, което вие твърдите, че е етническо руско.

Като интелигентно момче можеш да провериш какви са днк изследванията за "руското" население. Руски изследвания, а не западни и фашистки. 

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 10 минути, maxthon написа:

Не се връщай към други разговори да намериш извинение да избълваш още глупости. И няма как да има моя или твоя интерпретация, но това също е друга тема. Споменах нагоре две години. Ако нямаш аргументация за това къде е украинската народност в тези години единственото, което правиш е да подминаваш. Стига ни един къде намери през 1907г. УССР.

Я намери кюрдисран на картата.

Как няма да намирам? Нали ти се позова за геном на Рюрик? Показвам ви населението, което вие твърдите, че е етническо руско.
Като интелигентно момче можеш да провериш какви са днк изследванията за "руското" население. Руски изследвания, а не западни и фашистки. 
В един друг разговор, който няма нищо общо с този тук. След като няма нищо общо съм ти казал какво да правиш. Подминаваш

Sent from my M2101K9G using Tapatalk

преди 12 минути, Moriati написа:

Разные школы антропологов предлагали различные расовые классификации, выделяя от трёх до семи основных рас, среди которых — европеоидная, монголоидная, негроидная, австралоидная и американоидная, и десятки малых рас и малых антропологических типов

😏

Само ти цитирам че да не се объркаш пак.. ..

Нерде индоевропейска нерде европеидна.. тц тц тц...ех трудно се спори с глупаци.. 

П.С Екс Армейци против сороспийки Н на 0 взе да се получава май 😄😄😅😏😎

На мен ми преподаваха по география за : индоевропеидна, монголоидна, негроидна, американоидна, австралоидна

Пак да повторя, че съм с руска гимназия. Ти си слагай смеещи се емотиконки.

преди 9 минути, attj написа:

На съдът в Хага и една ракета Кинджал му е много. Според Медведев.    Този пише и говори от името на руската мечка.    Никой не се интересува какво било мнението на Борел и на Урсула.

Не те ли притеснават руските ракети?

https://x.com/Q0MT6pFmbVqynsM/status/1827993216114692517?ref_src=twsrc^tfw|twcamp^tweetembed|twterm^1827993216114692517|twgr^3a6798cf7a0c17ef9003d2cd83564cc60880c6f8|twcon^s1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.kaldata.com%2Fforums%2Findex.php%3Fapp%3Dcoremodule%3Dsystemcontroller%3Dembedurl%3Dhttps%3A%2F%2Fx.com%2FQ0MT6pFmbVqynsM%2Fstatus%2F1827993216114692517

Я намери кюрдисран на картата.
Твърдиш, че Корольов е роден в УССР, но пропусна да провериш за коя година става дума. И в опит да отклониш вниманието от този бисер сменяш темата за любимите ти кюрди. Съответно не съм и длъжен да отговарям за тях.

току-що, maxthon написа:

Твърдиш, че Корольов е роден в УССР, но пропусна да провериш за коя година става дума. И в опит да отклониш вниманието от този бисер сменяш темата за любимите ти кюрди. Съответно не съм и длъжен да отговарям за тях.

Твърдя че тезата ти е идиотска!

преди 4 минути, maxthon написа:

В един друг разговор, който няма нищо общо с този тук. След като няма нищо общо съм ти казал какво да правиш. Подминаваш

Разговор в тази тема! Защо да подминавам неща, които си казал тук и в тази тема?

преди 4 минути, BANKATA написа:

Не те ли притеснават руските ракети?

Още от съветско време си бяха с приблизителна точност и компенсираха качество с количество!   

Твърдя че тезата ти е идиотска!
И това го казва, човекът, който успя да намери УССР през 1907г. А винаги можеше да се оправдаеш с невнимание към детайла. После се оказва, че идиотските тези са някъде другаде

Разговор в тази тема! Защо да подминавам неща, които си казал тук и в тази тема?
Защото нямаш аргументи. Аз ти говоря за народност. Ти ме прехвърляш на раса. Подминавай....

преди 2 минути, attj написа:

Още от съветско време си бяха с приблизителна точност и компенсираха качество с количество!   

Това го обясни и на Бъди, че после се чуди как да оправдава взривяване на болници.

преди 17 минути, parmobil написа:

Първо - фашистите сега са в Кремъл

Второ - русите според ДНК изследвания те са с угро-фински корени.

Панславизма е съвсем друга тема, която се изпозлва от времената на руската империя  за "овладяване" и слагане под общ знаменател на племена и народи нямащи абсолютно нищо общо , с начало Екатерина Велика.

преди 6 минути, attj написа:

Именно .

Затова в момента рашистан провежда терористични удари целейки се в гъстонаселените центрове на селца и градове, па като бабахне все някъде около центъра все ще порази една камара цивилни .

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 1 минута, maxthon написа:

И това го казва, човекът, който успя да намери УССР през 1907г. А винаги можеше да се оправдаеш с невнимание към детайла. После се оказва, че идиотските тези са някъде другаде

И к'во трябва да значи това?

Че не имало украинци ли?

Затива не напразно постоянно те питам за кюрдите.

преди 7 минути, maxthon написа:

Защото нямаш аргументи. Аз ти говоря за народност. Ти ме прехвърляш на раса. Подминавай....

Кога си говорил за народност? Ти и на Шипка определи, че нямало българи, защото нямало българска държава, нали така? И аз припомних, че по време на монголската империя няма Русия. И това ли не помниш?

И к'во трябва да значи това?
Че не имало украинци ли?
Затива не напразно постоянно те питам за кюрдите.
Придържай се към дефиницията за народност.

Кога си говорил за народност? Ти и на Шипка определи, че нямало българи, защото нямало българска държава, нали така? И аз припомних, че  по време на монголската империя няма Русия. И това ли не помниш?
Набързо забрави, че трябваше да се придържаш към дефиния за народност. И няколко пъти преди това говоря само за такова нещо. Кой не следи дискусията?

току-що, maxthon написа:

Не ми се връзва с модерните ви новонацистки тезиси от Кремъл и от самия путлю че... РФ граници няма....

преди 1 час, Мечо Хубавеца написа:

Пиша ти като юрист. Международното право би отсъдило в полза на Украйна.

Историческото право (ако има такова) би отсъдило в полза на Русия. Правото на силата също. 

Както искаш така ме разбирай. 

Да си припомним събитията в остатъчна Югославия - през 1999 г. САЩ заявяват, че в резултат на доказателства за подготвяно окончателно етническо прочистване на Косово, НАТО няма друг избор освен да започне бомбардировки над Сърбия, унищожавайки най-вече невоенни цели, като използва за тази цел забранени от ООН боеприпаси (касетъчни бомби, обеднен уран).

НАТО започна военната си операция в остатъчна Югославия без разрешение на ООН, наричайки я "хуманитарна интервенция", на практика пренебрегвайки Хартата на ООН, която забранява използването на сила без решение на Съвета за сигурност на ООН. 

Операцията от международна правна гледна точка е незаконна, но Клинтън не се поколеба да използва военна сила без мандат на ООН, за да отцепи Косово от Сърбия.

Косово обяви независимостта си на 17 февруари 2008 г. През октомври 2008 г. по инициатива на Сърбия ООН сезира Международния съд в Хага с искане съдът да се произнесе дали едностранно обявената независимост от страна на Косово, не противоречи на международното право. На 22 юли 2010 г. съдът излиза с решение, че този акт не е в нарушение на международното право. На 27 юли 2010 г. сръбският парламент приема резолюция, в която заявява, че въпреки това решение, Сърбия няма да признае независимостта на Косово. 

Повтарям, самоопределението на Косово е прието за законно: на 22 юли 2010 г. Международният съд, който представлява основната съдебна власт на ООН, заключава, че "в практиката на Съвета за сигурност няма обща забрана по отношение на декларациите за независимост. Общото международното право не съдържа приложима забрана на декларации за независимост. Декларацията за независимост на Косово от 17 февруари 2008 г. не нарушава общото международно право".

Решението за референдумите в Крим и Донбас също се позовават на Устава на Обединените нации относно правото на народите за самоопределение. 

След референдума в Крим, в обръщението си към международната общност, Путин привежда цитат от заявлението на САЩ пред Международния съд на ООН, направено на 17 април 2009 г. във връзка с Косово: "Декларациите за независимост често може и да нарушават вътрешното законодателство, но това не означава, че нарушават международното право". 

Ако това изявление на САЩ е легитимно за Косово, защо то да не е валидно за Крим и Донбас?!

Бандеровците тръгнаха с АТО против АнтиМайдана на украинските казаци - вече пред всички има да се случват разни различни събития...

Не ми се връзва с модерните ви новонацистки тезиси от Кремъл и от самия путлю че... РФ граници няма....
Нещо по въпроса за Корольов имаш ли кажеш или предпочиташ да се изсереш като другите?

преди 35 минути, attj написа:

На съдът в Хага и една ракета Кинджал му е много. Според Медведев.    Този пише и говори от името на руската мечка.    Никой не се интересува какво било мнението на Борел и на Урсула.

Имам предвид безпристрастен съд, който няма как да оправдае СВО, тъй като е незаконна.           Политиката на Украйна (преди СВО и след нея) към собственото си население също е незаконна. Само че едно противоправно поведение не оправдава друго противоправно поведение. Получава се нещо като самоуправство в огромни размери.

преди 7 минути, maxthon написа:

Те си отговарят на дефиницията за народност още преди '18.

18-19 век вече са си етнос.

Това че не оправадава кремълските ти опорки не означава че е нямало украинци.

Мислиш ли че при украинската революция от днес за утре са се самоопределили като украинци и...хайде революция

преди 2 минути, Мечо Хубавеца написа:

Имам предвид безпристрастен съд, който няма как да оправдае СВО, тъй като е незаконна.           Политиката на Украйна (преди СВО и след нея) към собственото си население също е незаконна. Само че едно противоправно поведение не оправдава друго противоправно поведение. Получава се нещо като самоуправство в огромни размери.

Кое е неaзаконното в политиката на Украйна към собственото и население?

Хубаво е като отправяш такива обвинения да напишеш и защо, не мислиш ли

преди 4 минути, BANKATA написа:

Те си отговарят на дефиницията за народност още преди '18.

Чети хубаво. Има едни фактори за осъзнаване. Външни и вътрешни....

преди 1 минута, maxthon написа:

Чети хубаво. Има едни фактори за осъзнаване. Външни и вътрешни....

Има ги, ама или не си запознат с тях или не ти изнася да ги признаеш пред себе си. 

Така с общи пркказки освен да ме забвляваш за пореден път нищо смислено няма да постигнеш.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.