Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 9 минути, BANKATA написа:

Да аз не съм го чел в библиотека, но там със сигурност го има и можеш да го намериш.

Пак не разбра, че онова горното се отнася за Корольов. А тъкмо се извини.

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 3 часа, BANKATA написа:

Ти го споменаваш теб те питам.

Да започнем с Майдана. Той беше напълно незаконен. Трябваше военните да го смажат за доброто на Украйна, но не го направиха. Сега страдат. 

П.П. Като стана въпрос за незаконни неща, ти как мислиш, Украйна ще започне ли да мобилизира жените? Имат нужда от войници, а мъжете са кът. 

преди 3 минути, maxthon написа:

Пак не разбра, че онова горното се отнася за Корольов. А тъкмо се извини.

Тук пак си в грешка!

Я виж хубаво какво съм имал предвид 17-18 век.

преди 1 минута, BANKATA написа:

Ти като не си сигурен що така "скачаш" на отговора ми?

Що реши, че скачам бре Карфиолчо?

Аз съм сигурен за всяко нещо което казвам....

Но... явно ти просто казваш нещо без да си сигурен в това, което казваш и затова и не уточняваш.....

Помолих да посочиш нещо конкретно, за разлика от таквиз кът теб, аз винаги допускам, че нещо може и да не ми е известно....

Но... подозирам, че на самият теб май нищо не ти е известно....

Щом упорито отказваш да посочиш каквото и да е....

преди 9 минути, BANKATA написа:

После обяснявай че не си ватенка, а си неутрален.

Както ти казах - за какъв ме смятат карфиолчетата хич не ме валнува....

преди 2 минути, Мечо Хубавеца написа:

В съдебната практика много често се случва една от страните да се позовава на решения на други съдилища, когато казусът е същият или почти същият. Демек и този съд според тях трябва да реши делото по същия начин, защото такава е съдебната практика.

Това го има в т.н. общо или прецедентно право....

Номера е да докажеш, че даден случай е напълно аналогичен с прецедента...

Доколкото ми е известно, не са много държавите, които го прилагат...

Ванката, защо не си легнеш да поспиш!?

За днес достатъчно се изложи!

преди 1 минута, BANKATA написа:

Тук пак си в грешка!

Как трябва да обяснявам, че това горното става дума за нещото, което цитирам отгоре. Като за малоумни ли? Пак ли няма да разбереш и ще се окаже, че съм в грешка?

image.png.2cea8a9f407e62ca24cb34aee0388ca4.png

преди 9 минути, andiay написа:

Що реши, че скачам бре Карфиолчо?

Аз съм сигурен за всяко нещо което казвам....

Но... явно ти просто казваш нещо без да си сигурен в това, което казваш и затова и не уточняваш.....

Помолих да посочиш нещо конкретно, за разлика от таквиз кът теб, аз винаги допускам, че нещо може и да не ми е известно....

Но... подозирам, че на самият теб май нищо не ти е известно....

Щом упорито отказваш да посочиш каквото и да е....

Както ти казах - за какъв ме смятат карфиолчетата хич не ме валнува....

Това го има в т.н. общо или прецедентно право....

Номера е да докажеш, че даден случай е напълно аналогичен с прецедента...

Доколкото ми е известно, не са много държавите, които го прилагат...

Като си сигурен що не се проведоха избори според минските споразумения в Донбас?

преди 8 минути, maxthon написа:

Как трябва да обяснявам, че това горното става дума за нещото, което цитирам отгоре. Като за малоумни ли? Пак ли няма да разбереш и ще се окаже, че съм в грешка?

image.png.2cea8a9f407e62ca24cb34aee0388ca4.png

Да ти припомня ли кой търсеше вътрешни и външни фактори за нещо?

Е, външните са ти в библиотеката. 

преди 9 минути, Flashback написа:

Ванката, защо не си легнеш да поспиш!?

За днес достатъчно се изложи!

Защо?

Аз тепърва ще си сипвам.

преди 8 минути, BANKATA написа:

Като си сигурен що не се проведоха избори според миснките споразумения в Донбас?

Първо, защото Украйна не повика наблюдатели на ОССЕ, чието присъствие е задължително според Минските споразумения, а и упорито отказваше да преговаря за начина на провеждането им както е записано в Минските споразумения, нито извърши конституционната реформа, предвидена от същите споразумения.......

А и защото никога не е имала намерение да спази тези споразумения, както стана ясно и от думите на Меркел през 2022, както го заяви и Оланд,  Порошенко по-рано, а и самият Зеленски като вече избран президент...

Не че и другата страна напираше да ги спазва....

Но... инициативата по неспазването им бе на Украйна...

Нещо друго?

преди 7 часа, andiay написа:

Първо, защото Украйна не повика наблюдатели на ОССЕ, чието присъствие е задължително според Минските споразумения, а и упорито отказваше да преговаря за начина на провеждането им както е записано в Минските споразумения, нито извърши конституционната реформа, предвидена от същите споразумения.......

А и защото никога не е имала намерение да спази тези споразумения, както стана ясно и от думите на Меркел през 2022, както го заяви и Оланд,  Порошенко по-рано, а и самият Зеленски като вече избран президент...

Не че и другата страна напираше да ги спазва....

Но... инициативата по неспазването им бе на Украйна...

Нещо друго?

Все украинците са ти виновни на теб.

https://www.osce.org/odihr/elections/ukraine/177906

https://www.osce.org/special-monitoring-mission-to-ukraine/312951

Петолъчката на челото ти започва да сияе все по-ярко.

Добро утро

Великата страна 404 празнува ембаргото с нападение на Москва.

Голямо пшшшшшшшшшшш

Реването за прецакването на класическата схема за гепене на парички е чутовно.

IMG_20240901_075952_836.jpg

преди 46 минути, nikolov2020 написа:

Добро утро

Великата страна 404 празнува ембаргото с нападение на Москва.

Голямо пшшшшшшшшшшш

Реването за прецакването на класическата схема за гепене на парички е чутовно.

IMG_20240901_075952_836.jpg

Добро утро второстепенна тълпа и бъдеща радиоактивна пепел!

Нищо не става от тия дрони без китайски части -сутрешна емисия:

И ако не се лъжа това е Мадяр - а занеш ти го уби и след това го остави без едни око.. убит и с другото здраво явно ги пише тия работи.

Естествено ще видите и другата гледна точка:

Как е тока в Киев ?

Косе може да се гръмнеш - тия кадри са от сутринта в руския нет.

Върха беше тръбата с нефтения газ от московското НПЗ представена като дизастер :)

Сме-ш-ни-ци, кадрите с Мугините (вече ембаргови) падащи във вилната зона къде са бе ?

преди 4 минути, nikolov2020 написа:

Как е тока в Киев ?

Върха беше тръбата с нефтения газ от московското НПЗ представена като дизастер :)

Сме-ш-ни-ци, кадрите с Мугините (вече ембаргови) падащи във вилната зона къде са бе ?

Което не прави Мадяр по жив и с оправно око нали. Кире я дай кофата че сега ще се появи и бъдито и ще се размирише на некъпана отчаяна ватенка.

Аз днес съм на темата единственото в света ешалонирано ПВО знаеш -158 дрончета са свалени .. най-доброто в света. Давай кофата че мисля ти е време и на тебе за един студен душ-мирише от някъде на вкиснато..

преди 6 минути, nikolov2020 написа:

Как е тока в Киев ?

За руски ли ги представят миме? Няма да им е за пръв път.

преди 5 минути, nikolov2020 написа:

Как е тока в Киев ?

Кат в дискотека :speak:

Снощи са били пратили дрони към Москва ,всички са свалени ,бавен дрон пратен на дълго разстояние не е най доброто решение.

Пазете се от падащи отломки от свалени дрончета:

преди 1 минута, AAUUXX написа:

Кат в дискотека :speak:

Снощи са били пратили дрони към Москва ,всички са свалени ,бавен дрон пратен на дълго разстояние не е най доброто решение.

Ти нали не вярваше на пресата или това е само временно явление?

15 руски области и Москва под атака с дронове

Десет руски региона са атакувани с дронове тази нощ. Местните власти от Москва, Московска област, Брянска, Воронежка, Липецка, Белгородска, Тулска, Рязанска, Тверска и Калужка области съобщиха за отразяване на атаки с безпилотни летателни апарати в различни часове от деня.

Кметът на Москва Сергей Собянин съобщава в социалните мрежи за няколко вълни на атаки - като освен в Раменския окръг, където са свалени два дрона, един е бил свален и в района на Московския нефтопреработвателен завод. Собянин заявява, че няма нанесени щети в рафинерията, както няма информация за пострадали.

Останалите пет дрона са свалени в Подмосковието.

През нощта местните власти съобщиха и за атака с три дрона по Каширската ТЕЦ, която се намира на брега на река Оки, приток на Волга. Кметът на Москва Собянин не съобщава за тази атака конкретно, но и не уточнява къде в Подмосковието са свалени дроновете.

Властите в Тверска област също съобщиха за атака по енергиен обект - Конаковската ВЕЦ.

Ръководителят на градския окръг Михаил Шувалов съобщи в социалните мрежи: "Беше направен опит да се атакува територията на Каширската държавна електроцентрала с три дрона. Няма жертви и разрушения, няма и пожар."

Силни експлозии са били чути в близост до топлоелектрическата централа Конаково в Твер, северозападно от Москва - една от най-големите в Централна Русия, съобщи Ройтерс, като се позовава на руски канали в Телеграм.

Губернаторът на Тверска област Игор Руденя съобщи в Телеграм, че на място са пристигнали аварийни екипи, но не даде повече информация за ситуацията.

Губернаторът на Брянска област съобщава за най-голям брой дронове, които са свалени тази нощ - 13.

Белгородска област обаче е най-пострадала - там атаката е довела до разрушения. Беше обявена и въздушна тревога.

Заради атаката три заминаващи полета и девет пристигащи на московското летище "Внуково" бяха задържани, а един е бил отменен. Най-голямо е закъснението на полета за Бодрум.

Противовъздушната отбрана на Руската федерация тази нощ е унищожила и прехванала 158 украински безпилотни летателни апарати над 15 региона, включително и Москва. Това потвърдиха от Министерство на отбраната тази сутрин. В съобщението на военните отново се говори за терористична атака. Изброяват се и областите с броя на дроновете

Курска област - 46

Брянска област - 34

Воронежка област - 28

Белгородска област - 14

Рязанска област - 8

Москва - 2

Московска област - 7

Калужка област - 5

Липецка област - 4

Тулска област 3

Тамбовска област - 2

Смоленска област - 2

По един дрон е свален и над Орловска, Тверска и Ивановска области.

https://news.bg/int-politics/15-ruski-oblasti-i-moskva-pod-ataka-s-dronove.html

Хахахаха

Няма перемога - свиквай Косе :)

Я да припомня 

Мира ще бъде решен с мощен дипломатически пакет (с) Зеленски

До тогава обаче - никакъв ток . За разнообразие бе.

Пак пуснахте пръчка към Курската АЕЦ.

преди 1 минута, kosyo написа:

Ти нали не вярваше на пресата или това е само временно явление?

Все още не вярвам на пресата ,не съм го прочел това от пресата ,а получих видение за летящи дрони към Москва  :hush:

току-що, nikolov2020 написа:

Хахахаха

Няма перемога - свиквай Косе :)

Я да припомня 

Мира ще бъде решен с мощен дипломатически пакет (с) Зеленски

До тогава обаче - никакъв ток . За разнообразие бе.

Пак пуснахте пръчка към Курската АЕЦ.

Трябва да намерят нов външен министър сами че от как уволни Кулеба няма кой да подпише Мира. Не бе, Кире дай моля тя кофата докато е време че днес съм в добра настроение да те окъпя едно хубаво.

преди 1 минута, AAUUXX написа:

Все още не вярвам на пресата ,не съм го прочел това от пресата ,а получих видение за летящи дрони към Москва  :hush:

Ама я цитираш-странен екземпляр...

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.