Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

току-що, BANKATA написа:

То е логично ако се къпеш всеки ден или веднъж седмичо да плащаш различна цена

Не разбираш прост въпрос?

преди 4 минути, andiay написа:

Последно, ще отговориш ли някога ка стигна до тоз "гениален" извод, че сметките за вода били ниски по времето на соца, щот хората тогава не са се къпали?

Да го опростим още, почти като за някой с КИ под 50....

На база на какво твърдиш, че българите масово са се къпали веднъж седмично по време на соца?

С по-сложните въпроси като този, кое влияе на сметката за вода повече - къпането или поливането на градините, нема да та затормозявам....

Логично е и на тези години на които си, да не сипеш таквиз "диаманти", присъщи за малки дечица, ма ей на.... 

преди 7 минути, BANKATA написа:

ПП: продължаваш да ми вадиш думите от контекста,

Кои думи от кой контекст ти вадя бре Карфиолчо?

Давай, покажи го целият "контекст", поне да развеселиш хората....

Чакам....

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

На панове и шляхтичи (хохлите на Зельо)  много им се ходи в Полша -ама дали ги искат и там???   

преди 11 минути, andiay написа:

Кои думи от кой контекст ти вадя бре Карфиолчо?

Давай, покажи го целият "контекст", поне да развеселиш хората....

Чакам....

Почна да ти изветрява паметта ли?

Аман от евтини номера!

преди 37 минути, miro20 написа:

Не знам в кой паралелен виртуален свят живееш, ама тукашния цивилизован свят знае чий е Крим -  украински

Мирчолина, продължаваш да се излагаш с тези долнопробни манипулации!

През 1954 г., с цел да се улесни изграждането на водонапоителен канал от Украйна до Крим, е взето решение за бюрократично и административно прехвърляне на Крим от Руската съветска федеративна социалистическа република (РСФСР) към УССР. Въпреки добрите намерения, решението за предаване на Крим и Севастопол към Украйна е без всякаква конституционна обосновка – нещо повече – решението е взето в разрез и в явно нарушение както на Конституцията на Русия (РСФСР), така и тази на Съветския Съюз. Според двете конституции, волята на руските граждани трябва да бъде изразена в референдум.

Вместо референдум, Президиумът на Върховния съвет на Руска съветска федеративна социалистическа република (РСФСР) и на Президиумът на Върховния съвет на СССР вземат решение, въпреки че и двата органа нямат юридическото право да променят границите на републиките в СССР. Де факто, решението е взето еднолично от Никита Хрушчов. Решението е незаконно. И все пак, в рамките на единна страна – СССР – такъв незаконен акт не носи огромни последици за гражданите на РСФСР, но след разпадането на Съветския съюз милиони руснаци си легнаха в една държава, а се събудиха в различни такива, превръщайки се за една нощ в етнически малцинства в бившите съветски републики.

Мирчолина, примири се - Крим е руски:

преди 17 минути, BANKATA написа:

Тцъ....

Ето от къде почна...

на 25.04.2024 г. в 9:57, BANKATA написа:

Режийните разходи не са съизмерими. Преди '90 беше нормално да се къпеш веднъж седмично, градските бани бяха пълни.

Къпи се сега венъж седмично, спри си кабелната и интернета и ще ти паднат драстично разходите.

Съпоставено като процент от средната заплата сега киловат час излиза наполовина (25 ст.)

Бензина също, мосото и то така.

Само видата излиза по-скъпа.

След това бе отговора към Мечо, който си цитирал.....

на 25.04.2024 г. в 17:25, BANKATA написа:

И на теб ти казвам, тези разходи са несъизмерими. Може да правиш сравнение ако и преди и сега харчиш еднакво количество ток и вода и ги съпоставиш.

Преди ако си се къпал веднъж седмично и си ползвал външен нужник без канализация как ще направиш съспоставка с човек който се къпе всеки ден и има тоалетна с ВиК.

Затова и най-добре е сравнение да се прави за продукт или цена на електроенергия/вода, литър бензин. Останалото е много относително.

Примерно с телефонните разговори сега и преди е несъпоставимо.

Явно требе да опростим въпроса вече като за КИ под 30....

На каква база твърдиш, че някога е било нормално да се къпеш веднъж седмично?

Пояснение - нормално и масово в този контекст се явяват синоними....

преди 24 минути, BANKATA написа:

Аман от евтини номера!

Ми не ги прави тогаз....

преди 5 минути, andiay написа:

Тцъ....

Ето от къде почна...

След това бе отговора към Мечо, който си цитирал.....

Явно требе да опростим въпроса вече като за КИ под 30....

На каква база твърдиш, че някога е било нормално да се къпеш веднъж седмично?

Пояснение - нормално и масово в този контекст се явяват синоними....

Ми не ги прави тогаз....

И?

Не ги ли вадиш от контекста а ?

ПП: На същата база на която ти твърдиш че всеки с акумулираща си е отварял прозореца.

След Красноармейско направление Джихади Джулиан губи и ГДР.

image.thumb.png.ebae038e48bc3fe6aad7af73e0c32553.png

преди 8 минути, BANKATA написа:

И?

Не ги ли вадиш от контекста а ?

Колко пъти да ти кажа, че упорито се стараеш да доказваш, че освен че не разбираш кво четеш, то определено не разбираш и кво пишеш....

Да проверим пак...

на 25.04.2024 г. в 9:57, BANKATA написа:

Режийните разходи не са съизмерими. Преди '90 беше нормално да се къпеш веднъж седмично, градските бани бяха пълни.

Къпи се сега венъж седмично, спри си кабелната и интернета и ще ти паднат драстично разходите.

Съпоставено като процент от средната заплата сега киловат час излиза наполовина (25 ст.)

Бензина също, мосото и то така.

Само видата излиза по-скъпа.

Какво смяташ, че казваш тук, та твърдиш, че съм ти вадел думите от контекста, когато посочвам, че казваш, че сметките за вода някога са били по-ниски, понеже хората не са се къпали.....

Давай....

преди 14 минути, BANKATA написа:

ПП: На същата база на която ти твърдиш че всеки с акумулираща си е отварял прозореца.

Уточни, ако обичаш, че е повече от ясно, че това което четеш, а и това, което пишеш ти е малко "тера инкогнита".....

Да разбирам ли, че твърдиш, че хората масово не са се къпали повече от веднъж на седмица по времето на соца, изхождайки от личните си наблюдения, личният си опит, споделения с теб чужд опит и обективни статии, описващи онзи период?

преди 4 минути, andiay написа:

Колко пъти да ти кажа, че упорито се стараеш да доказваш, че освен че не разбираш кво четеш, то определено не разбираш и кво пишеш....

Да проверим пак...

Какво смяташ, че казваш тук, та твърдиш, че съм ти вадел думите от контекста, когато посочвам, че казваш, че сметките за вода някога са били по-ниски, понеже хората не са се къпали.....

Давай....

Уточни, ако обичаш, че е повече от ясно, че това което четеш, а и това, което пишеш ти е малко "тера инкогнита".....

Да разбирам ли, че твърдиш, че хората масово не са се къпали повече от веднъж на седмица по времето на соца, изхождайки от личните си наблюдения, личният си опит, споделения с теб чужд опит и обективни статии, описващи онзи период?

Давам ти пример че сравняваш ябълки и круши и твърдиш че едното е по-добро от другото. 

И после видиш ли къпал съм се веднъж седмично. 

преди 1 минута, BANKATA написа:

Давам ти пример че сравняваш ябълки и круши и твърдиш че едното е по-добро от другото. 

Казах ти вече, че не ябълки с круши сравняваш, а плодове със зеленчуци, при това типично по детски....

Каза ли, че преди 90-та е било нормално да се къпеш веднъж седмично?

Още чакам да обясниш защо твърдиш това....

Засега получих като опит за обяснение това....

преди 34 минути, BANKATA написа:

И понеже си решил, че моята база са личните ми впечатления, то значи и твоята база са личните ти впечатления....

Упорството ти да не посочиш причината да твърдиш подобна глупост, само подкрепя извода, че единствената причина е твоят личен опит, за който соца нема никва вина...

Дори и да сте нямали собствена баня...

По спомен един час къпане в обща баня бе май 20 ст., а в отделна кабинка със собствена съблекалня 30 ст.....

И преди да сме имали собствена баня, цялото семейство сме се къпали всеки ден....

Въпрос на манталитет....

преди 6 часа, andiay написа:

Колко пъти трябва да ви се повтори, че това, което се отнася до вас, не се отнася за други - Не съдете за другите по себе си....

За разлика от такива като теб, аз никога не се осланям на вяра, безусловното вярване определено не е сред качествата, с които ме е дарила природата....

Вярвам единствено и само на фактите, независимо дали ми харесват или не....

Не само аз виждам проблемите в теб. 

преди 16 минути, BANKATA написа:

преди 1 час, BANKATA написа:

Аман от евтини номера!

И още...

на 25.04.2024 г. в 0:11, andiay написа:

Мечо, прочети "Статистически годишник на Царство България", а не ми цитирай съвременни преразкази от някой в "Бодил"....

При 80% селско население, над 45% абсолютно неграмотни, още голяма част само с начално образование и съвсем малка част с гимназиално и по-високо, за каква икономика и за какви заможни селяни ми говориш....

Българското село е тънело в мизерия, ама баш мизерия....

На не по-различно място, отколкото сме днес...

И на много по-предно, отколкото през 1939-а....

Най-големият ръст на БВП България постига между 1965-1975-а.....

Тогава вече сме приети за развита страна....

После следва застой....

Строят не определя личното битие....

Набийте си го в главите....

Ако човек е с качества и умее не само да се приспособява, а и да приспособява, то винаги намира начин да постигне максималното желано от него битие...

Всеки е точно толкова богат, колкото наистина иска да бъде, без значение от обществено политическият строй....

Всичко друго са оправдания и конюнктурен късмет....

Който е некадърен, и тогава, и сега все си е некадърен и очаква друг да му оправи живота....

Равенството пред закона също е илюзия....

Свободата е най-ценното нещо, нея нито някой ти я дава, нито някой ти я отменя....

Но... свободата автоматично унищожава равенството....

Природата е абсолютната свобода и тя не търпи равенство....

Няма такова нещо в природата като равенство или равен старт....

Човека е част от природата и също е подчинен на нейните закони....

Хората не сме равни по нищо и няма как да бъде другояче...

Единственото сигурно нещо в живота е смъртта, там вече се изравняваме....

Соца бе опит за принудителна уравниловка, макар и тогава да нямаше равенство....

Но.... да приемем, че е било достигнато максимално възможното равенство, затова и реалната средна класа тогава е била по-голям % от днес(между другото, това е валидно не само за соц страните)....

Това е било постигнато чрез ограничаване на някои лични свободи, но с времето ефектът се е изчерпал....

При капиталистическите държави, уравниловката (голям % реална средна класа) е постигната чрез обратния механизъм, насърчаване на личните свободи, което в крайна сметка отново довежда до разрушаване на уравниловката, което ясно се вижда днес...

Човече, има строги показатели за това кое се приема за бедност....

Цитирах ти по-горе цифрите....

Разсъжденията ти са типични за егоцентричен индивид, който приема за "аршин" собствените си критерии....

Под праг на бедност означава, че не може да задоволиш елементарните неща - сиреч мизерия....

Още близо 15% са от т.н. застрашени от падане под прага на бедност...

Също статистиката отчита, че около 65% от нетния доход на мнозинството българи отива за режийни и храна...

Бакалските сметки ги пази за себе си...

Пак си мериш по собствения си аршин....

И пак да попитам - какво се опитваш да докажеш?

Няма как да се видиш, но от страни по-добре и правилно се забелязва. Хванат си в капана на фалшиво или манипулирано възприемане на света. Това може да се дължи на различни фактори като пропаганда, умствена манипулация или самозаблуда. Изглеждаш объркан, със смесица от емоции, вариращи от блажено невежество до безпокойство, в зависимост от естеството на измамата. Околната среда около теб изглежда сюрреалистична или изкривена, символизирайки фалшивата реалност, в която си хванат.

Забавно е с теб, но ти не го осъзнаваш.

преди 14 минути, andiay написа:

Казах ти вече, че не ябълки с круши сравняваш, а плодове със зеленчуци, при това типично по детски....

Каза ли, че преди 90-та е било нормално да се къпеш веднъж седмично?

Още чакам да обясниш защо твърдиш това....

Засега получих като опит за обяснение това....

И понеже си решил, че моята база са личните ми впечатления, то значи и твоята база са личните ти впечатления....

Упорството ти да не посочиш причината да твърдиш подобна глупост, само подкрепя извода, че единствената причина е твоят личен опит, за който соца нема никва вина...

Дори и да сте нямали собствена баня...

По спомен един час къпане в обща баня бе май 20 ст., а в отделна кабинка със собствена съблекалня 30 ст.....

И преди да сме имали собствена баня, цялото семейство сме се къпали всеки ден....

Въпрос на манталитет....

Не аз, а ти ги сравняваш. Забрави ли?

И твърдиш че хората са отваряли прозорците когато им станело горещо (може и ти си го правил незнам) на база чужди наблюдения. С тези "чужди наблюдения" където нямат доказване може да си измисляш какви ли не глупости да ми твърдиш. 

Ама аз като споделих какви са моите наблюдения за къпането, преди '90 само ирония. Не било така. Защо? Защото andiay се е къпал всеки ден и това значи че е било масово.

Ама като му кажа че си прави изводи за останалите от себе си се сърди. 

преди 7 часа, andiay написа:

Затова и вечно избираш да коментираш личността ми, а не да се опитваш да предоставяш факти, чрез които да защитиш иначе голите си твърдения....

Точно обратното е. И това се вижда как постъпваш и с други потребители. Един ред фалшиви или неверни аргументи и седем-осем реда коментари за личността на този, който е дръзнал да те опонира.

Ти никога не си подкрепил твърдението си по състоятелен начин. Вместо да се атакува аргументът, ти атакуваш човекът, който ти опонира. Изкривяваш аргумента на "противника', за да бъде по-лесен за атакуване.

Понякога представяш ситуацията така, сякаш има само две алтернативи, когато всъщност може да има повече. И излиза "Или си съгласен с мен или си против мен". Твърдиш неща, които смяташ за верни само, защото не са доказани като неверни. Всички твои аргументи са фалшиво построени, като се опитваш да внушиш, че една малка стъпка ще доведе до верига от събития, водещи до сериозни последствия, без адекватни доказателства за това.

Хайде, лека вечер! И помисли върху това!

преди 21 минути, БаалБек написа:

Не само аз виждам проблемите в теб. 

Мхм, сички като теб виждат проблема в нещо извън тях....

Тоз дет го ползваш кът пример сам не може да си изясни кво и защо е писал....

преди 25 минути, БаалБек написа:

И още...

на 25.04.2024 г. в 0:11, andiay написа:

Мечо, прочети "Статистически годишник на Царство България", а не ми цитирай съвременни преразкази от някой в "Бодил"....

При 80% селско население, над 45% абсолютно неграмотни, още голяма част само с начално образование и съвсем малка част с гимназиално и по-високо, за каква икономика и за какви заможни селяни ми говориш....

Българското село е тънело в мизерия, ама баш мизерия....

На не по-различно място, отколкото сме днес...

И на много по-предно, отколкото през 1939-а....

Най-големият ръст на БВП България постига между 1965-1975-а.....

Тогава вече сме приети за развита страна....

После следва застой....

Строят не определя личното битие....

Набийте си го в главите....

Ако човек е с качества и умее не само да се приспособява, а и да приспособява, то винаги намира начин да постигне максималното желано от него битие...

Всеки е точно толкова богат, колкото наистина иска да бъде, без значение от обществено политическият строй....

Всичко друго са оправдания и конюнктурен късмет....

Който е некадърен, и тогава, и сега все си е некадърен и очаква друг да му оправи живота....

Равенството пред закона също е илюзия....

Свободата е най-ценното нещо, нея нито някой ти я дава, нито някой ти я отменя....

Но... свободата автоматично унищожава равенството....

Природата е абсолютната свобода и тя не търпи равенство....

Няма такова нещо в природата като равенство или равен старт....

Човека е част от природата и също е подчинен на нейните закони....

Хората не сме равни по нищо и няма как да бъде другояче...

Единственото сигурно нещо в живота е смъртта, там вече се изравняваме....

Соца бе опит за принудителна уравниловка, макар и тогава да нямаше равенство....

Но.... да приемем, че е било достигнато максимално възможното равенство, затова и реалната средна класа тогава е била по-голям % от днес(между другото, това е валидно не само за соц страните)....

Това е било постигнато чрез ограничаване на някои лични свободи, но с времето ефектът се е изчерпал....

При капиталистическите държави, уравниловката (голям % реална средна класа) е постигната чрез обратния механизъм, насърчаване на личните свободи, което в крайна сметка отново довежда до разрушаване на уравниловката, което ясно се вижда днес...

Човече, има строги показатели за това кое се приема за бедност....

Цитирах ти по-горе цифрите....

Разсъжденията ти са типични за егоцентричен индивид, който приема за "аршин" собствените си критерии....

Под праг на бедност означава, че не може да задоволиш елементарните неща - сиреч мизерия....

Още близо 15% са от т.н. застрашени от падане под прага на бедност...

Също статистиката отчита, че около 65% от нетния доход на мнозинството българи отива за режийни и храна...

Бакалските сметки ги пази за себе си...

Пак си мериш по собствения си аршин....

И пак да попитам - какво се опитваш да докажеш?

Кое от цитираното ми мнение те кара да опишеш себе си ползвайки моята личност и използвайки поредната копирана нейде из нета глупост, която поради липсата на квито и да е било знания си решила, че е особено оригинална и умно написана...

Ей я на, и 100 пъти да я напишеш, нема да стане по-малко глупава....

преди 31 минути, БаалБек написа:

Няма как да се видиш, но от страни по-добре и правилно се забелязва. Хванат си в капана на фалшиво или манипулирано възприемане на света. Това може да се дължи на различни фактори като пропаганда, умствена манипулация или самозаблуда. Изглеждаш объркан, със смесица от емоции, вариращи от блажено невежество до безпокойство, в зависимост от естеството на измамата. Околната среда около теб изглежда сюрреалистична или изкривена, символизирайки фалшивата реалност, в която си хванат.

И наистина е забавно да чете човек, как нарочваш някой, че е под влияние "на различни фактори като пропаганда, умствена манипулация или самозаблуда"....

Огнян Минчев прав ли е, че прогграмата Еразъм е застрашена от законопроекта за чуждите агенти?

Казашкото хетманство начало ли е на днешната украинска национална идентичност?

"Признаците на фашизма" книга ли е на Умберто Еко?

И т.н. глупост след глупост, която ти със жар и комсомолски плам се наемаш да разпространиш, без да разбираш, че е адски плитка пропагандна  манипулация за идиоти....

Не за пръв път се опитваш да ми правиш психологическа оценка....

И както и със всичко друго, така и с това няма как да ти се получи....

Природа....

преди 45 минути, БаалБек написа:

Забавно е с теб, но ти не го осъзнаваш.

Е, дано ти осъзнаваш, че забавата винаги е за твоя сметка....

А дано, ма надали....

Което е признак, че забавата ще продължи....

преди 15 минути, BANKATA написа:

Не аз, а ти ги сравняваш. Забрави ли?

Кое сравнявам аз, бре Карфиолчо?

Сравнявам статистически измерими показатели като процент на режийните разходи от дохода на домакинство преди и сега, като изрично подчертах многократно, че и това не е напълно коректно, но е най-близо до коректното, за да може да го схване и дете....

А ти ми правиш бакалски сметки на база цена на ток и размер на средна заплата....

Това при коренно различни системи на ценообразуване и при коренно различен начин за изчисляване на средната работна заплата....

Колко бе тя днес - 2 300?

Колко от населението на да речем Видин, Монтана, Добрич и т.н. взима тези 2 300 лв.?

А в по-малките градчета?

Колко е била през 1981-а?

Колко от населението в подобни градчета е получавало тази СРЗ?

Да не говорим, че докато тогава заплатите се образуваха по точно определени единни ставки, без значение на региона, то днес те би требело да се определят на пазарен принцип....

Дадох ти пример с Кнежа....

В топ 3 по средна брутна заплата в България....

Реално обаче, болшинството жители на Кнежа работят за по-малко от половината от посочената по статистика СРЗ....

Имаш ли представа как се изчислява СРЗ?

Цитат

Средната месечна брутна работна заплата се изчислява като начислените средства за работна заплата за отчетния месец се разделят на средния списъчен брой на наетите по трудово правоотношение без лицата в отпуск по майчинство.

Да го опростя като за теб....

Имаме 100 човека наети на трудов договор....

От тях 10 взимат по 10 000 = 100 000....

20 взимат по 5 000 = 100 000....

50 взимат по 1 200 = 60 000...

20 взимат по 1 000 = 20 000...

Общо за заплати - 280 000....

Следователно СРЗ е 280 000 / 100 = 2 800....

В задачата за трети клас се пита, колко от тези 100 човека взимат тази СРЗ?

Почва ли да загрява карфиола, защо сравнява плод със зеленчук?

преди 51 минути, BANKATA написа:

И твърдиш че хората са отваряли прозорците когато им станело горещо (може и ти си го правил незнам) на база чужди наблюдения. С тези "чужди наблюдения" където нямат доказване може да си измисляш какви ли не глупости да ми твърдиш. 

Посочих ти на базата на какво твърдя....

Всеки живял някога тогава и е честен към съвестта си ще потвърди думите ми....

Масовите ел. отоплителни уреди бяха акумулиращи печки по 4 - 5 -6 квт/ч и печки с реотани или маслени радиатори по 2-3 квт/ч, при това поне по две такива в домакинство....

Сега оставям на теб да обясниш, как при по-скъпи цени спрямо доходите тогава на всичко без водата (а и тя е без значение, щот са се къпели веднъж седмично) хората са се отоплявали с тези уреди, плащали са си другите режийни, хранели са се, та даже са и спестявали.....

Давай....

Ама аз като споделих какви са моите наблюдения за къпането, преди '90 само ирония. Не било така. Защо? Защото andiay се е къпал всеки ден и това значи че е било масово.

Твоите наблюдения върху какво - семейната ви практика, практиката на твои познати, кое си наблюдавал?

Еле па 80-те, вече болшинството от хората имаха и лични бани.....

Дали ще се къпят или не е било въпрос на личен избор....

Не че преди това е било въпрос на някакъв друг....

Никога не съм срещал човек живял по онова време, който да е казвал, че са се къпали веднъж седмично....

Освен в казармата....

А довода ти за къпането като причина за по-ниски режийни, па савсем олеква, ако сравниш колко кубика вода е изразходвало едно домакинство тогава и колко днес....

Сметка за вода от порядъка на 3 до 5 лв. си бе нещо нормално особено през пролетта и лятото....

При цена от 10 ст./ куб.м. можеш и сам да си сметнеш колко кубика са.....

Ама като му кажа че си прави изводи за останалите от себе си се сърди.

И ка реши, че се сърдя?

Забавлявам се с абсурда до който стигате, за да прикривате невежеството си....

преди 1 час, БаалБек написа:

Точно обратното е. И това се вижда как постъпваш и с други потребители. Един ред фалшиви или неверни аргументи и седем-осем реда коментари за личността на този, който е дръзнал да те опонира.

Душице, кой каза, че ако ще и библията да му цитирам в оригинал е все тая, когато му цитирах два обсъждани закона в оригинал?

Посочи ми един пример за фалшив или неверен аргумент, който съм дал?

Аз веднага посочвам три, които ти си дала само през последните два дена.....

1. Кара-Мурза като жертва на закона за чуждите агенти в Русия - невярно, делото му нямаше нищо общо с този закон....

2. Фондацията на Ходорковски била закрита по силата на същия горепосочен закон - невярно, фондацията попада под ударите на съвсем друг закон....

3. Казаците полагат основите на "украинска отличителност" - невярно, вече коментирах защо...

И то тези "аргументи" се появяват след няколко поста в които коментираш единствено личността ми....

Дори когато коментирам нечия личност, аз го правя аргументирано....

Ти никога не си подкрепил твърдението си по състоятелен начин. Вместо да се атакува аргументът, ти атакуваш човекът, който ти опонира. Изкривяваш аргумента на "противника', за да бъде по-лесен за атакуване.

Ма верно ли?

Да ти припомня пак за Огнян Минчев?

Още чакам аргумент от теб, различен от това в какво и на кого вярваш....

По който и да е въпрос.....

Ти никога не си ми опонирала, защото за да опонираш требе да представиш аргумент....

Твоето "опониране" винаги се свежда до коментиране на личността ми и много забавни опити за "психоанализ" на личността ми....

Общо взето - "крадеца вика дръжте крадеца"'.....

Понякога представяш ситуацията така, сякаш има само две алтернативи, когато всъщност може да има повече. И излиза "Или си съгласен с мен или си против мен".

Тцъ, много рядко нещо има само две страни....

Нито аз съм против който и да било, нито пък приемам каквото и да било лично....

Не държа някой да се съгласява с мен, държа когато не е съгласен с мнението ми да отговаря аргументирано и да посочва лесно проверими факти, а не голите твърдения на който и да било....

Твърдиш неща, които смяташ за верни само, защото не са доказани като неверни

Ма верно ли?

Или описваш себе си?

Пак да ти припомня за Огнян Минчев и твърденията му?

За всяко нещо, което твърдя, винаги съм ти посочвал доказателства, защо го твърдя....

Което ваобще не може да се каже за теб.....

Хайде, дай сега пример, за това, което твърдиш в цитата....

Всички твои аргументи са фалшиво построени, като се опитваш да внушиш, че една малка стъпка ще доведе до верига от събития, водещи до сериозни последствия, без адекватни доказателства за това.

Викаш "фалшив" аргумент е да посочиш с точен линк към некой текст на закон, да публикуваш текста в оригинал и в превод, без да променяш нищо?

А не е фалшиво да коментираш нещо, за което не си си направила труда дори да се запознаеш?

И "аргумента" ти срещу цитатите в оригинал да бъде "Ти може и Моцарт да ми изсвириш в оригинал, но това нищо не означава".....

Верно си решила май да си признаеш кви ги вършиш, просто заменяйки себе си с мен....

Давай примери, душице, посочи аргумента си за това си твърдение, нали уж ти представяш аргументи....

Казах ти го няколко пъти - "Може да твърдиш, колкото си искаш, че сестра ми е лека жена, но ще трябва ти да го докажеш, а не аз да тръгна да доказвам, че дори нямам сестра"....

Не можеш ли да докажеш твърдението си - значи лъжеш....

Когато подобно твърдение засяга нечия личност и не си в състояние да го докажеш - значи клеветиш....

преди 2 часа, БаалБек написа:

Хайде, лека вечер! И помисли върху това

Е, знаеш си - направи ми и вечерта....

Споко, нема те карам да мислиш.....

преди 8 часа, Flashback написа:
преди 9 часа, miro20 написа:

Не знам в кой паралелен виртуален свят живееш, ама тукашния цивилизован свят знае чий е Крим -  украински

Мирчолина, продължаваш да се излагаш с тези долнопробни манипулации!

Какви манипулации. чукваш гугъл и гледаш кои страни от цивилизования свят за какъв смятат Крим .

Простичко е. Провери :)

Вместо референдум, Президиумът на Върховния съвет на Руска съветска федеративна социалистическа република (РСФСР) и на Президиумът на Върховния съвет на СССР вземат решение, въпреки че и двата органа нямат юридическото право да променят границите на републиките в СССР. Де факто, решението е взето еднолично от Никита Хрушчов. Решението е незаконно. И все пак, в рамките на единна страна – СССР – такъв незаконен акт не носи огромни последици за гражданите на РСФСР, но след разпадането на Съветския съюз милиони руснаци си легнаха в една държава, а се събудиха в различни такива, превръщайки се за една нощ в етнически малцинства в бившите съветски републики.

Имаше референдум и то световно признат '91 г.

Признат и от РФ .

Повечето , дори в Крим  НЕ ИСКАТ да са в състава на РФ .

На 1 декември 1991 г. 90,92% от избирателите дадоха утвърдителен отговор на въпроса: "Потвърждавате ли Акта за обявяване на независимостта на Украйна?“ Нямаше нито един регион, нито едно селище, където идеята за независимост на Украйна да не намери подкрепата на мнозинството граждани. По-специално, в Крим 54,19% от гражданите гласуваха за независимост, в Севастопол - 57,07%, в Донецка, Луганска, Одеска и Харковска области повече от 80%. В Ивано-Франковска, Лвовска, Тернополска, Волинска, Ровненска, Житомирска, Киевска, Хмелницка, Черкаска, Винишка области повече от 95% от гражданите гласуваха "за".

Мирчолина, примири се - Крим е руски:

Колкото и да се надъхваш с рашистки национал-социализъм  , знаеш съдбата на германския национал социализъм / нацизъм/ , нали ?

Това очаква и вашата античовешка малоумна идеология.

:hush:

преди 5 часа, andiay написа:

Кара-Мурза като жертва на закона за чуждите агенти в Русия - невярно, делото му нямаше нищо общо с този закон....

Е той бе обвиняван в една камара "грехове" , включително и за връзки с "нежелана организация" .

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 1 час, Реджеп Иведик написа:

А бре, верно ли Лавров фърлил топа ?

Борел е фърлил поредната си глупост  -  каза, че „никой в ЕС не иска да бъде в състояние на война с Русия, но трябва да бъдат разрешени удари по нейна територия с европейско оръжие“.             А от Вашингтон дойде реплика , че „поради опасения от ескалация с Русия и неясни бойни тактики“, Украйна може да не получи нова военна и финансова помощ от Съединените щати.

Путин с интервю за монголския вестник Onoodor ,който казва за руската гледна точка на случаващото се в Украйна.

Путин: основната причина за трагедията в Украйна е антируската политика на Запада

Цитат

В продължение на десетилетия Западът се стреми към пълен контрол над Украйна, финансира украински националистически и антируски организации и систематично пропагандира концепцията, че Русия е уж вечният враг на Украйна. Фактически Украйна се превърна в разменна монета в геополитическите игри на Запада, отбеляза Путин.

През 2014 г. САЩ и техните сателити организираха въоръжен преврат в Украйна. Идеолозите и главните участници в преврата бяха неонацистки групи, които започнаха да определят държавния курс на Киев .

В продължение на много години милиони жители на Донбас бяха подложени на геноцид, обстрел и блокада от режима в Киев. Официалната идеология на Украйна се превърна в омраза към всичко руско. Киев въведе ограничения за използването на руски език. Каноничното православие в страната беше забранено, подчерта Путин.

Логичният резултат от стратегията на Запада е унищожаването на Украйна. В същото време западните страни предоставят на режима в Киев мащабна политическа, финансова и военна подкрепа, разглеждайки Украйна като оръжие в борбата срещу Русия. „Ние виждаме това и ще продължим последователно да изпълняваме всички поставени задачи в рамките на специалната военна операция (СВО) за гарантиране сигурността на Русия и нашите граждани“, заключи Путин.

https://www.vesti.ru/article/4121555

преди 9 минути, AAUUXX написа:

Путин с интервю за монголския вестник Onoodor ,който казва за руската гледна точка на случаващото се в Украйна.

Путин: основната причина за трагедията в Украйна е антируската политика на Запада

https://www.vesti.ru/article/4121555

Вчера гледа ли видеоте за него, неговия кортеж, което показах?

преди 2 часа, miro20 написа:

Имаше референдум и то световно признат '91 г

И този референдум бе за какво?

За независимост спрямо какво?

И пое ли задължение Украйна по-късно да направи и друг референдум в Крим?

Изпълни ли го?

преди 2 часа, miro20 написа:
преди 7 часа, andiay написа:

Кара-Мурза като жертва на закона за чуждите агенти в Русия - невярно, делото му нямаше нищо общо с този закон....

Е той бе обвиняван в една камара "грехове" , включително и за връзки с "нежелана организация" .

Мхм, но никога не е бил съден по закона за чуждестранните агенти, за който идеше реч и за чиято жертва бе посочен....

Някои от режима в Киев измислиха, че катастрофата на Ф-16 e поради пилотска грешка, според официалната украинска версия.  Не бил поразен по погрешка от техните ПВО.   Всичката им работа е мътна и неясна.  Хохлите 500 години се чудят и умуват дали са ляхи или са  малоруси.    Дори си съчиниха, че Великая Русь била тяхна.  Даже първобитните хора били украинци и дори си вярват...

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.