Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

на 21.07.2024 г. в 20:09, nikolov2020 написа:

Кокииииччч

Записвайте - на 1.08.24

В 20:00 непременно ще пусна превод на вечерната реч на Зеля.

Специално за трите Х-а

IMG_20240721_200823_420.jpg

преди 30 минути, nikolov2020 написа:

Ох тоя ще пляка до довечера за маслото, курса, топлата вода и т.н.

ПП

Косе - ти си лесен

PEREMOG1.jpg.1b8d21c454b05b9b4d2c6f3c9a41abf3.jpg

Пък ти си много трудна.нали ти казах че подготвям 4-ти  тома с най-доброто от тебе:) това е само демото. Ето каза записвайте си и аз си записах. Гледай как хубаво ти се получава сега. Искаш ли още да ти припомням?

Не мога да повярвам още един герой е паднал...

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

на 4.06.2024 г. в 19:59, Киро Н. написа:

Косе твоя Мядар привлякъл ракети ти да видиш . И май не една. Харковска област е оживено място явно.

Дай ми моля те новия му Х профил че в стария нищо не пише

От рафта за научна фантастика на баба Пенка - пламенен привет от убития Мадяр.

Много познава тая жена и никога не се полъгва по тъпотиите на руZката пропаганда... Ашколсун!

Специално за @maxthon!

Вече официално:

Путин заяви, че Русия може да нанесе удари по центрове за вземане на решения в Киев

И сега какво стана? Досега при всеки удар по сграда в украинските градове, Русия и путинистите отричаха с оправдание, че "укрите сами са си я ударили". Е, сега, да чуем лично от Путин, че това за тях са официални цели.

Нека гърчовете на русоробите започнат - сега!

Специално за [mention=483801]maxthon[/mention]!
Вече официално:
Путин заяви, че Русия може да нанесе удари по центрове за вземане на решения в Киев
И сега какво стана? Досега при всеки удар по сграда в украинските градове, Русия и путинистите отричаха с оправдание, че "укрите сами са си я ударили". Е, сега, да чуем лично от Путин, че това за тях са официални цели.
Нека гърчовете на русоробите започнат - сега!
Само остана да дадеш дефиниция на "център за вземане на решения". Сградата на Радата е един от тях както и сградата на Президентството.

Sent from my M2101K9G using Tapatalk

преди 1 минута, nikolov2020 написа:

Косе

Мядарци привлякоха вниманието и кофти се получи

https://t.me/The_Wrong_Side/20005

Утре ще видим колко са народните герой

Не може да го убият 2-ри път. Или пък може според баба Пенка? Тя окото му извади след като го уби пък камо ли това... Как е на щанда за ненаучна руZка тъпа фантастика? Измисляш ли нови тъпотии за които да ти се присмивам или ще караме още на старите?

Жега е!

Героят на вечерта:

на 30.11.2022 г. в 10:29, glen написа:

Русия намира други клиенти за своите ресурси. Вече не им трябват клиенти от ЕС.
Клиентите за стоки от ЕС ще трябва да намерят други доставчици, защото индустрията на ЕС спира.

Ако санкциите бъдат премахнати ще се върнат ли обратно към ЕС? Съмнявам се. Твърде много проблеми, освен ако няма големи отстъпки.

Ще отнеме много време ЕС да се върне там, където беше.
Освен това се оказа ненадежден. Всяко малко нещо може да затвори индустрията.
Мисля, че голяма част от щетите са постоянни.
 Русия не се нуждае от нищо, което Западът предоставя. Санкциите стимулират развитието на Русия и я правят по-силна.

Гъзпром харесва това:) а също и Аерофлот, но не само :) Още не се нуждаят от нищо.

Тук е като сборище на провалени Ванги направо.

на 30.11.2022 г. в 10:52, maxthon написа:

Искаш ли още един виц? Стокооборота само в сектор "енергетика" между Русия и Китай се е повишил с 10%. Но това е само във физически обем. В паричен обем нещата отиват на 64%.

Ако искаш и още един? Задълженията по дълга на Русия са паднали с 25%, но пък приходите в бюджета са с 10% нагоре.

Разрешено ти е да се смееш колкото си искаш след като провериш информацията. Публична е.

Да се посмеем малко и на бъдито - знам че обича миризмата на православен газ. Всичко е точно по ПЛАНА!

И трети и четвърти път ще има

Топ видеото обаче е друго.  3 машини с  атакмс готови за стрелба получават Искандери.

https://t.me/RtrDonetsk/28303

ПП

Косе пенсията братле - перемога не будет

Проумей го това че голямото изяжда малкото.

Искандер с 400 кила тротил е равен на 1000 мядарски дрона

Ще ти го напомням на всеки 10 твой поста

на 29.11.2023 г. в 11:06, kirko12 написа:

Косьо

ти защо не си дронаджия в Авдеевка - Мядар не те ли е викнал да удариш едно рамо ?

ПП

Чакай... забравих че там умирали - баси колко тъпо - тия руснаци няма ли да им свършат снарядите 

Цяла година умират и пак...

на 29.11.2023 г. в 16:44, kirko12 написа:

Косьо

финландците гризнаха дървото от затварянето на границата.

Но понеже са сметкаджии и селяндури след 2-3 години ще ги отворят тихо.

Но простотиите сътворени от "готината мацка" ще им висят като оловна топка на врата.

Цяла година гризват дървото и се точат на парите на Газпром:) много тъпи тия финландци. А да днес си говореха един- добре е. Явно добре му се отразява дървото:)

Слушайте радио баба Пенка за по-качествено гризване на дървото.

Вчера пееше днес тебе те опяват дето викаше Лиши Бакшиши. Какво нещо е живота:

преди 3 часа, maxthon написа:

Само остана да дадеш дефиниция на "център за вземане на решения".

giphy.gif

Разбрахте ли Вова? Група @maxthon ви попита нещо. 

Дано ви отговори, чрез Центъра за получаване на указания. :wub:

преди 6 минути, БаалБек написа:

giphy.gif

Разбрахте ли Вова? Група @maxthon ви попита нещо. 

Дано ви отговори, чрез Центъра за получаване на указания. :wub:

И така каква е разликата между сграда на Рада и Президентство с тези, които редовно са ударени или директно от Пво на Украйна или свалени от Пво?

преди 9 минути, Без умствен капацитет написа:

:Dрублата копае дъното на марианската падина

Къде ги намираш рубли горе при вятъра на Шилото!?   

преди 5 минути, attj написа:

Къде ги намираш рубли горе при вятъра на Шилото!?   

...туй е втория срам на Бургас...

...първия е Барбито...

...тоа е барбарон...

преди 52 минути, Без умствен капацитет написа:

:Dрублата копае дъното на марианската падина

Девалвация - какво е това, определение и понятие

.........................
И едно текстче, приписвано на Айзък Азимов (Исаак Юдович Азимов, от руско-еврейски произход) :
https://bg.wikipedia.org/wiki/Айзък_Азимов

Отговори на Гугъл за този текст

"
"Какво е интелигентността все пак? Когато бях войник, изкарах 160 точки на един тест за пригодност, вместо обичайните 100. Никой в базата не беше виждал подобен резултат и за около два часа около мен се вдигна голям шум.
    В общ план не настъпиха никакви промени – на другия ден си бях общ работник в кухнята, най-високата длъжност, до която се издигнах в армията.
    През целия си живот съм отбелязвал подобни резултати, поради което се имам за високо интелелигентен, а очаквам и другите да ме смятат за такъв. Макар че всъщност, не означават ли тези постижения, че просто ме бива да отговарям на въпросите на хората, които измислят тестовете и чиито интелектуални наклоности са близки до моите?
    Имам например един автомонтьор, който според мен не може да е изкарал повече от 80 точки. Винаги съм смятал за разбиращо се от само себе си, че от нас двамата по-интелигентният съм аз. Само че като се повреди нещо по колата ми, търча при него – гледам го трепетно как ѝ разглежда вътрешностите и чакам да се произнесе, сякаш е свещен оракул. И той винаги ми поправя колата.
    Ами да си представим, че моят монтьор състави въпросите на тест за интелигентност. Или пък ги състави някой дърводелец, или фермер – който и да е извън университетските среди. Всеки от тези тестове би ме охарактеризирал като пълен идиот. И то съвсем основателно. В един свят, където не бих могъл да използвам моята академична подготовка и уменията да си служа с езика, а се налага да правя нещо сложно и трудно с ръцете си, аз бих се провалил. Моята интелигентност следователно не е абсолютна, а е функция на обществото, в което живея, както и на факта, че една малка група от това общество си е присвоила правото да се произнася по въпросите за интелигентността.
    Да вземем пак моя автомонтьор. Той винаги се шегува като се видим. Веднъж си измъкна главата изпод колата и каза: „Докторе, един глухоням влязъл в една железария да си поиска гвоздеи. Сложил си двата пръста на тезгяха и показал с другата ръка, сякаш чука върху тях. Продавачът му донесъл чук. Той поклатил глава и посочил пръстите си. Продавачът донесъл пирони. Човекът ги взел и си отишъл. Следващият обаче, който влязъл в магазина, бил сляп. И искал да си купи ножица. Как мислиш ти, докторе, че си я поискал?“
    Аз най-простодушно вдигнах дясната си ръка и изобразих с два пръста рязане на ножица. На което моят автомонтьор се изсмя язвително и каза: „Ех, ти, лапнишаран. Ами той просто му казал какво иска“. После прибави снизходително:
    „Цял ден пробвам клиентите с тая история“.
    „И хвана ли много?“ – попитах аз.
    „Само няколко. Ама знаех, че ти ще се хванеш.“
    „Че защо?“
    „Ами, защото, докторе, си дяволски образован. Знаех, че не може да си много умен.“
    Имам неприятното чувство, че думите му не са лишени от основание.”"

Горното по повод нагласените критерии за сила на дадена икономика.
.......................................................

Историята с конкурса за Беленския мост, спечелен от Кольо Фичето :
https://bg.wikipedia.org/wiki/Беленски_мост

Пак в същата връзка.
.......................................................
И поговорката "Русские медленно запрягают, но быстро едут"
..........................................

Да бяха потърпяли още 20-ина години и младото поколение щеше да им поднесе Русия
със всичките и природни богатства ...
но те си я мерят с техните си тестове,
досега трябваше да е рухнала от търговски и финансови санкции "по западному плану".
Стелтовете им са невидими само за техните собствени радари,
а "стелта" F-117 сърбите го свалиха през 1999 г,
като използваха леко различен, не съвсем радарен локатор.
съветско производство.
Питане към Гугъл :
F-117 Сърбия

преди 40 минути, Недко написа:

то тази девалвация се каза че ще е има, но никой не вярваше

sshot-6.png

преди 1 час, Без умствен капацитет написа:

то тази девалвация се каза че ще е има, но никой не вярваше

Но не ги събаря, там е цялата работа. Търпят и си подлагат гърбовете, дори повече, отколкото в началото...

"Зеленски е готов на примирие в замяна на членство в НАТО

Зеленски за първи път говори за отказване от украински територии"
https://www.vesti.bg/sviat/zelenski-e-gotov-na-primirie-v-zamiana-na-chlenstvo-v-nato-6214775

преди 3 часа, badr написа:

Канала Саня во флориде разпостранява новина за уволението на Сирски.

https://rutube.ru/video/c37ce6168b94fe631ad9b127045a00fa/

"Некоторые российские паблики, видимо, перепутав должность командующего Сухопутными войсками и главкома ВСУ, написали, что Зеленский уволил Сырского. Что, естественно, неправда.

Однако, не следует забывать, что Сырский занял должность главкома ВСУ, перейдет с позиции командующего Сухопутными войсками. Учитывая, что Драпатый в последние месяцы позиционировался в украинских военных пабликах, как один из наиболее способных украинских генералов, который стабилизирует ситуацию на самых сложных направлениях, нельзя исключать, что и для него новая должность может стать трамплином для повышения, если Сырский не сможет решить поставленные ему задачи.

Но пока он остается главкомом ВСУ и сегодня заявил, что принял решение об усилении позиций украинской армии на Покровском и Кураховском направлениях"

https://strana.today/news/475934-itohi-1010-dnja-vojny-v-ukraine.html

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.