Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 23 минути, Киро Н. написа:

Опаааа появи се термина

Путин срещу света :)

Край - това е универсално оправдание :)

А баба Пенка switch-на профила и си мисли че няма да забележим. Кажи сега баби кой вярна на тъпотиите в X , поства тъпотии дето вървят в ру-нет  и после ние сме виновни. Аз както казах че по- глупава баба от теб тука няма и само ти може да го направиш , а пък ти нищо не каза :)  . Сега се чудя на къде ще забиеш.

За фейка за Мъск спира парите говорим - ако си забравила докато сменяш профила да ти напомня:) мога и да ти го поста пак за да смениш още веднъж профила.

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

току-що, BANKATA написа:

Същото.

Обясни, де. Искам много да поспорим по тая тема... Дай малко по-подробно... 😆

Баалбек, кво стана с Ковида? Кво е казал Борел за него? А Мангъров? 😆

преди 6 минути, M.Николов написа:

Е как ще разбереш?

Правилно са те преценили началниците и са ти дали само картинки и клипчета да разпространяваш.😄

Не се опитвай да водиш диалог.

Ами ето водя диалог.. дойде ли времето , построиха ли го?  Не съм гледал донякъде са стигнали и затова питам- ти си го пуснал това - сигурно знаеш :)

преди 1 минута, communismatic написа:

Обясни, де. Искам много да поспорим по тая тема... Дай малко по-подробно... 😆

Баалбек, кво стана с Ковида? Кво е казал Борел за него? А Мангъров? 😆

Каквото имах казах. Явно не мислиш така, тъй че сподели мнението си.

Косе не се възгордявай драги

Бегай в Яплакал. Нали беше сборище на борци за истина

Ах какви работи излязоха там, въххх. 

преди 10 минути, BANKATA написа:

Да ти примоня ли кои държави участват в континенталната Блокада на Наполеон срещу Великобритания, че май са го пропуснали в соц учебника по история по който си учил. К

И кога се случва това. Преди или след краха на Наполеон в Русия?

преди 10 минути, BANKATA написа:

Запада когато воюва с Хитлер немските и съветските войски се поздравяват в Полша.

Пак издънка от твоя страна. Говорим за разгрома на Хитлер и Наполеон. Първо Русия ги побеждава и омаломощава и тогава запада на умряло куче нож вади.

Преди това и Хитлер и Наполеон превземат почти цяла Европа, а и другаде по света.

току-що, BANKATA написа:

Каквото имах казах. Явно не мислиш така, тъй че сподели мнението си.

Ми... доста жалко е, да се подценява решавата роля на руският солдат... Специално за ВОВ, ако говорим... А "Рибентроп-Молотов" се подписва, просто защото СССР в един даден момент е буквално обграден отвсякъде. А и преди пакта има и Мюнхен 1938 г. което както и да го гледаме е проправяне пътя на Вермахта към нападение към СССР, още повече, че се дава достъп и до чешката военна индустрия. Всичко си има причинно-следствена връзка..

преди 2 минути, communismatic написа:

Ми... доста жалко е, да се подценява решавата роля на руският солдат... Специално за ВОВ, ако говорим... А "Рибентроп-Молотов" се подписва, просто защото СССР в един даден момент е буквално обграден отвсякъде. А и преди пакта има и Мюнхен 1938 г. което както и да го гледаме е проправяне пътя на Вермахта към нападение към СССР, още повече, че се дава достъп и до чешката военна индустрия. Всичко си има причинно-следствена връзка..

Ама едни държави обявяват война на Германия септември, а други се съюзават нея и си поделят Полша.

преди 4 минути, В. Велев написа:

И кога се случва това. Преди или след краха на Наполеон в Русия?

Пак издънка от твоя страна. Говорим за разгрома на Хитлер и Наполеон. Първо Русия ги побеждава и омаломощава и тогава запада на умряло куче нож вади.

Преди това и Хитлер и Наполеон превземат почти цяла Европа, а и другаде по света.

Освен евтини опити за заяждане и невежество не показваш други признаци на "интелект".

преди 4 минути, nikolov2020 написа:

Косе не се възгордявай драги

Бегай в Яплакал. Нали беше сборище на борци за истина

Ах какви работи излязоха там, въххх. 

Че за Х кой пуска фейкове, а после ние сме виновни че вярваме на всичко там? Аз пяна да кажа и на този ти профил че това ти го правиш , а пък после ние сме ти виновни. Дето се вика крадеца вика дръжте крадеца. Ще посмееш ли да го оспориш. Аха знам че аз съм виновен за всичко и вината я поемам цялата - за предпочитане с мезе. Чакаме сега да кажеш нещо в своя защита.. дълго и напоително:)

преди 4 минути, BANKATA написа:

Освен евтини опити за заяждане и невежество не показваш други признаци на "интелект".

Заяждам се че Хитлер и Наполеон превзеха цяла Европа? И че Русия ги победи и след това се намеси запада.

Явно интелекта ти не стига за да отговориш на това.

преди 2 минути, nikolov2020 написа:

Чакай ... да цъфнат налъмите 

Ами мога ама от това няма да ти стане по-добре. Сега да ти обясня колко трябва да си умен да пишеш че ние вярваме  на всичко в Х, а ти да пускаш такава откровена глупост,а?  Не е защото си виден краварски аналитик нали? Що си мислиш че ще ти мине номера,а?

Доста наивно от твоя страна , ама то като се има че пусна и как Мъск спира парите - ме се учудвам. Я дай пак кофата да минем още веднъж пода с тебе.:)

Ма много го обичам това баби , бре.. много наивно , то. Ако ти звънкат хора да мяташ пари през прозореца - обещай че няма да го направиш нали. Лъжат те :)

току-що, BANKATA написа:

Ама едни държави обявяват война на Германия септември, а други се съюзават нея и си поделят Полша.

Да, де... Само, че същите тия държави през цялото време лицемерно си затваряха очите и тласкаха Хитлер към нападение към СССР. Защо е "Мюнхенското споразумение", според теб? Ликвидираха Чехословакия без грам да им мигне окото. Идеята е естествено, да се отвори фронт на Изток и да се удари по СССР. Не знам, дали си чел "Моята борба", ама там Хитлер вини за абсолютно всички земни грехове евреите и славяните. Ясно е мнението му за голямата държава...  То изобщо отношението между Сталин и останалите Велики сили в ония години са изключително сложни. Примерно, по време на испанската гражданска война, когато Сталин е единственият, който подкрепя републиканците, а останалите (САЩ, Великобритания и Франция) уж неутрални, но нямат нищо против, фашагите, да подкрепят генерал Франко. Жабарите и швабите удрят здраво рамо на Франко тогава.
Идеята ми е, че в ония години СССР буквално е сам срещу всички и Сталин чисто и просто търси начин, да си "върже гащите" един вид. Още повече, че водят война и с японците по това време. Един вид с пакта "Рибентроп-Молотов" освен, че си връща територии, които са загубени от войната с поляците преди години, Сталин успява да тушира напрежението с част от останалите държави, но и да даде време на държавата си да се стабилизира, понеже е пределно ясно, че СССР не е готов изобщо за война с велика сила. Финската война е доказателството за всичко това. 30-те години са му много важни на Сталин, понеже страната му е доста изостанала индустриално, но и военно. То и заради това се случва и "гладомора", между другото. Изнася се селскостопанската продукция от украинските територии за да се инвестира в индустрията. И успява... Примерно... сключва с един американски инженер, който се казва Джон Уолтър Кристи един договор за закупуване на едни "бързи" и леки танкове. Успява да ги закупи чрез задграничното дружество "Амторг" и на базата на тия танкове "M1931", да се направят и една серия от "BT" (или "Бетушка" както ги наричат руснаците), че и великият Т34.
СССР няма интерес от войната, поне не и в ония години. А другото доказателство е бързото навлизане на Вермахта на тяхната територия, понеже сварват СССР тотално неподготвен за нещо подобно. РККА е в процес на огромна по мащаби реорганизация към лятото на 1941-ва, т.е. тя няма и как да е боеготова. Отделен проблем е разрастването й в периода непосредствено преди началото на войната, в резултат на което има много сериозен недостиг на персонал (особено команден) на всички нива (което само се задълбочава сериозно от голямата чистка в армията и следващите по-малки вълни). Към това се добавя недостиг на боеприпаси (сериозен), недостиг на въоръжение, техника и екипировка. Особено тежко това се отразява върху тиловите подразделения, т.е. логистиката.

Останалото са глупостите на феновете на Виктор Суворов... то там... дори елементарната логика издиша.

преди 2 минути, kosyo написа:

Ами ето водя диалог..

Не, водиш монолог.

Видно е, че не успяваш да разбереш какво ти се отговаря.

Но аз все пак ще ти отговоря, не за друго, а за да не изглежда, че не мога.😄

преди 7 минути, kosyo написа:

дойде ли времето , построиха ли го?  Не съм гледал донякъде са стигнали и затова питам- ти си го пуснал това - сигурно знаеш :)

Не, не е дошло още времето му, а може и въобще да не дойде.Политическата и икономическата обстановка в света в последно време постоянно се променя и е трудно да се правят дългосрочни прогнози за рентабилността на подобни проекти.

Зеленски непрекъснато бълва лъжи и измамни глупости за пред католическия Запад.  И нито дума за бъдещето на хохлите с донските и запорожските казаци.   Съвсем други неща бръщолевеше през 2019 година.   Тогава пак всички излъга.    Уж щеше да ги омиротворява.   Предпочете 400 милиарда от колективния Запад.   И все не е разбрал - няма как казаци да изплащат дългове на хохли.  

преди 2 минути, M.Николов написа:

Не, водиш монолог.

Видно е, че не успяваш да разбереш какво ти се отговаря.

Но аз все пак ще ти отговоря, не за друго, а за да не изглежда, че не мога.😄

Не, не е дошло още времето му, а може и въобще да не дойде.Политическата и икономическата обстановка в света в последно време постоянно се променя и е трудно да се правят дългосрочни прогнози за рентабилността на подобни проекти.

Ами водя монолог щото не казваш дойде ли времето за тоя Сибир-2.

Значи мокър бил барута за него.. ми язък, ми значи правилно съм казал добре дошъл в клуба на непознаващите Ванги:)

За какво се пънеш тогава? Виж там с баба Пенка какъв е ритуала за посрещането:)

преди 8 минути, В. Велев написа:

Заяждам се че Хитлер и Наполеон превзеха цяла Европа? И че Русия ги победи и след това се намеси запада.

Явно интелекта ти не стига за да отговориш на това.

Наполеон воюва в Европа 20 години преди да се включи Русия.

Хитлер воюва три години преди да се включи Русия.

Та кога се е намесил запада?

Червените боклуци така са ти промили мозъка че си нямаш грам идея.

преди 7 минути, communismatic написа:

Да, де... Само, че същите тия държави през цялото време лицемерно си затваряха очите и тласкаха Хитлер към нападение към СССР. Защо е "Мюнхенското споразумение", според теб? Ликвидираха Чехословакия без грам да им мигне окото. Идеята е естествено, да се отвори фронт на Изток и да се удари по СССР. Не знам, дали си чел "Моята борба", ама там Хитлер вини за абсолютно всички земни грехове евреите и славяните. Ясно е мнението му за голямата държава...  То изобщо отношението между Сталин и останалите Велики сили в ония години са изключително сложни. Примерно, по време на испанската гражданска война, когато Сталин е единственият, който подкрепя републиканците, а останалите (САЩ, Великобритания и Франция) уж неутрални, но нямат нищо против, фашагите, да подкрепят генерал Франко. Жабарите и швабите удрят здраво рамо на Франко тогава.
Идеята ми е, че в ония години СССР буквално е сам срещу всички и Сталин чисто и просто търси начин, да си "върже гащите" един вид. Още повече, че водят война и с японците по това време. Един вид с пакта "Рибентроп-Молотов" освен, че си връща територии, които са загубени от войната с поляците преди години, Сталин успява да тушира напрежението с част от останалите държави, но и да даде време на държавата си да се стабилизира, понеже е пределно ясно, че СССР не е готов изобщо за война с велика сила. Финската война е доказателството за всичко това. 30-те години са му много важни на Сталин, понеже страната му е доста изостанала индустриално, но и военно. То и заради това се случва и "гладомора", между другото. Изнася се селскостопанската продукция от украинските територии за да се инвестира в индустрията. И успява... Примерно... сключва с един американски инженер, който се казва Джон Уолтър Кристи един договор за закупуване на едни "бързи" и леки танкове. Успява да ги закупи чрез задграничното дружество "Амторг" и на базата на тия танкове "M1931", да се направят и една серия от "BT" (или "Бетушка" както ги наричат руснаците), че и великият Т34.
СССР няма интерес от войната, поне не и в ония години. А другото доказателство е бързото навлизане на Вермахта на тяхната територия, понеже сварват СССР тотално неподготвен за нещо подобно. РККА е в процес на огромна по мащаби реорганизация към лятото на 1941-ва, т.е. тя няма и как да е боеготова. Отделен проблем е разрастването й в периода непосредствено преди началото на войната, в резултат на което има много сериозен недостиг на персонал (особено команден) на всички нива (което само се задълбочава сериозно от голямата чистка в армията и следващите по-малки вълни). Към това се добавя недостиг на боеприпаси (сериозен), недостиг на въоръжение, техника и екипировка. Особено тежко това се отразява върху тиловите подразделения, т.е. логистиката.

Останалото са глупостите на феновете на Виктор Суворов... то там... дори елементарната логика издиша.

В крайна сметка воювал ли е запада с Германия когато Германия и СССР си стискат ръцете в Полша или не ? 

преди 2 минути, BANKATA написа:

В крайна сметка воювал ли е запада с Германия когато Германия и СССР си стискат ръцете в Полша или не ? 

Уточнил съм как е "воювал"...

Косе

кажи сега какво те хапе :)

Ех ако тая вечер издумкат Киев ще скочиш ли да пускаш постове :)

преди 2 минути, communismatic написа:

Уточнил съм как е "воювал"...

Така се случва когато фактите и пропагандата се сблъскат и си противоречат

преди 4 минути, kosyo написа:

Ами водя монолог щото не казваш дойде ли времето за тоя Сибир-2.

Значи мокър бил барута за него.. ми язък, ми значи правилно съм казал добре дошъл в клуба на непознаващите Ванги:)

За какво се пънеш тогава? Виж там с баба Пенка какъв е ритуала за посрещането:)

Голяма смешка си, какво ти се говори, ти какво си измисляш.😄

Продължавай да ме забавляваш.

То вярно, че не трябва да се присмиваме на хората с ограничени възможности, но при такова старание.😄

преди 6 минути, BANKATA написа:

Наполеон воюва в Европа 20 години преди да се включи Русия.

Хитлер воюва три години преди да се включи Русия.

Та кога се е намесил запада?

Написах ти кога се е намесил запада. След като Русия разгромяват Хитлер и Наполеон. Преди това тия двамата си превземат каквото си искат от запада и той нищо не може да направи.

И същото се повтаря и сега. НАТО си обикаля и прави каквото си иска из запада. Само че сега пак Русия ще го победи.

преди 5 минути, nikolov2020 написа:

Косе

кажи сега какво те хапе :)

Ех ако тая вечер издумкат Киев ще скочиш ли да пускаш постове :)

Ако го казват пак по Xне им вярвай. Знаеш доверчива си , вярваш на тъпотии, носиш ги тука и после ние сме виновни за това. Щото ние вярваме :).

Това е само защото си страшна експертка по краварска политика. Не е защото си умна- в никакъв случай.

преди 5 минути, M.Николов написа:

Голяма смешка си, какво ти се говори, ти какво си измисляш.😄

Продължавай да ме забавляваш.

То вярно, че не трябва да се присмиваме на хората с ограничени възможности, но при такова старание.😄

Ами да много е забавно да отричаш всичко ама то си стои написано. Коя е забавния сега и коя е доверчивата) Муск спря ли парите или още не го е написал в X? Хайде баби смяната на акаунта не ти помага особено.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.