Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 19 минути, communismatic написа:

Няма как да не му е ясно. Очевидно осъзнава, че е най-обикновена американска марионетка, но няма и какво да направи. Явно е тежко зависим и го държат с компромати. Въпреки, че... трудно може да се намери оправдание за новините от вчера. Направо ме е жал за украинският народ... Ама... всяка държава, която има съюзник в лицето на САЩ, все едно има таралеж за възглавница.

РФ е огромна  многонационална федерация и тези в Киев не го отчитат.    Те там гледат на НАТО като на някаква досадна дребна въшка.   В Азия са други традиции и правила.     Щели да изолират със санкции най-голямата държава, а все забравят, че е и най-голяма ядрена сила.    Зельо ги лъже докато може.     Паникьосана марионетка     https://fakti.bg/world/931524-filipo-nareche-kapan-dumite-na-zelenski-za-chadara-na-nato

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

на 30.11.2022 г. в 12:23, glen написа:

С течение на времето тролската шарада се превръща все повече във фарс.

Вярно е. Интереснотоне че все повече ставате за врачки , но го отричате.

Другари както разбрахте отново дойде момента за най-забавната част от деня. Да точно така -търсенето на най-добрата врачка дето не и се получава. Имате ли прогнози кой ще вземе златната кристална топка за търкане днес?

на 30.11.2022 г. в 14:22, maxthon написа:

Да не е станал курса 200 руб за долар? Един дядо (с деменция) беше обещал да стане, но пък ще има да чакаме още да се случи.

Разочароващо начало - бъдито е бил близко. Искренно вярвам в него(знам че не ме обича но... то като си прочета подписа и аз не го обичам)

Новата руска балистична ракета "Орешник “ предизвиква безпокойство в НАТО заради своите характеристики. Особено опасен е ядреният потенциал на оръжието, пише The Washington Post.

Декер Евелет, анализатор в мозъчния тръст за сигурност CNA заяви, че Русия може да унищожи военновъздушни бази и военни съоръжения на огромно разстояние в Европа само с няколко ракети "Орешник“. Според него, с ядрен заряд това оръжие е способно да предизвика колосални последици. Зеленски и Косьо все нищо не са разбрали.

на 1.12.2022 г. в 9:05, maxthon написа:

Ех. защо ли тия просто не се допитаха до форумните "идиоти" на тема нефт и газ в Калдата да им кажат, че има смисъл да съдят Газпром, защото ще спечелят? Единия се хили още докато пише поста, другият му приглася с реакция на поста. Всеки може да се съди всеки за каквото си поиска.  Е сега ще разберем дали връщането на турбините наистина е било невъзможно заради санкциите на ЕС. Ако това е така (доста вероятно да е така), ще има добро настъпване на мотика в предвид, че Юнипер вече е национализиран. А мотиката след това ще бъде настъпана от всички останали клиенти получавали газ през Северен поток,Ямал и Украйна. Поне за тези имащи клаузи за "вземи или плати" (има ги почти навсякъде).

Първа добра заявка. Някой тия дни го осъдих и някой регистрира едни добри загуби със настъпване на мотика . Ама съм убеден че тука бъдито говори за друго нещо и естествено - ние пак не сме разбрали нищо. Наздраве!

Newsweek: 1,4 милиона московчани ще загинат при удар на САЩ по руската столица с термоядрена бомба B83

Newsweek: 1,4 милиона московчани ще загинат при удар на САЩ по руската столица с термоядрена бомба B83 - 1

Американското списание Newsweek предположи какви биха били последствията за Москва, Пекин и Пхенян, ако САЩ ги ударят с термоядрена бомба B83.

Според изчисленията на изданието, удар по Москва ще доведе до смъртта на 1,4 милиона души, а други 3,7 милиона ще бъдат ранени. В случай на ядрена атака срещу Пекин 1,5 милиона души ще загинат, а 3,3 милиона ще бъдат ранени. В Пхенян ударът на B83 ще убие 1,3 милиона души и ще остави 1,1 милиона ранени.

Списанието твърди, че е решило да симулира подобни ситуации, след като руският президент Владимир Путин подписа указ за одобряване на актуализирана ядрена доктрина, а министърът на военновъздушните сили на САЩ Франк Кендъл каза, че войната на Вашингтон с Русия или Китай „не е малко вероятна“ и "може да се случи по всяко време".

https://fakti.bg/world/931578-newsweek-14-miliona-moskovchani-shte-zaginat-pri-udar-na-sasht-po-ruskata-stolica-s-termoadrena-bomba-b83

на 30.11.2023 г. в 8:58, kirko12 написа:

Мани ги тия танкове :) Дроните на Косьо ги изтриха, сега почнаха обикновените бойци.

Ще трябват обаче 2-3 милиона дрона - тоя път Китай може и да не се справи.

Ох със съжаление трябва да констатирам че пак е свършило нещо. Добре де, баба Пенка защо винаги посяга на най-свидното ми.

@nikolov2020@Киро Н.  това пак от X ли ти ги нашепнаха бе душо? Нали знаеш - там има неща дето само ти може да им се вържеш с твойта доверчива душичка.

При ядрен апокалипсис САЩ съвсем ще са забравили за това.   Всеoбщо унищожение.

на 30.11.2023 г. в 18:08, kirko12 написа:

КОсееее

заковах те - това е фейк - видеото е от май месец :)

Така и не го показа това видео от май месец... Аз не се съмнявам че е защото си голяма работа - ама по краварска политика :).

Ух какво си ми гуци бре..

на 30.11.2023 г. в 21:43, M.Николов написа:

За филтрите на двигателите нищо не знам, но днес четох, че Абрамсите щели да се появят на бойното поле напролет.

Та се чудех, дали няма да е малко късно.

Хм. Нищо няма да кажа... Ти си знаеш към кого да се обърнеш. Или пак не съм те разбрал и станах за смях,а?

Военна база на САЩ от Студената война: Учени от НАСА откриха мрежа от тайни тунели под арктическия лед на Гренландия

Учени от НАСА събраха интересни данни по време на полет през април 2024 година над арктическия лед в Гренландия. Радар на борда на дрона Gulfstream III е открил изоставен град от ерата на Студената война под леда, който някога е бил използван като военна база от Инженерния корпус на армията на САЩ, съобщава CBS News.

Аванпостът, наречен Camp Century, включва мрежа от тунели, изкопани в повърхностните слоеве леда на около 240 километра от брега. Между 1959 и 1967 година мястото е използвано за тестване на възможността за изстрелване на ядрени ракети от Арктика.

Основната цел на мисията на НАСА е била да проучи ефектите от изменението на климата върху Арктика.

"Търсихме легло от лед и открихме Camp Century. Първоначално не знаехме какво е“, споделя ученият от НАСА Алекс Гарднър.

Откриването на лагера било изненада за изследователите.

Градът под леда е построен като част от секретния американски военен проект "Леден червей“ в разгара на Студената война. Проектът е предвиждал да се изградят серия от тунели с дължина над 4000 километра в ледената покривка на Гренландия, така че да могат да се използват за разполагане на междуконтинентални ядрени балистични ракети, насочени към СССР. Общо са построени само 21 тунела с дължина около три километра, като там никога не са разполахани ядрени ракети.

Базата била изоставена поради високите разходи и риска от срутване на тунел в непрекъснато променящата се ледена покривка.

https://www.focus-news.net/novini/mejdunarodni/Voenna-baza-na-SASht-ot-Studenata-voina-Ucheni-ot-NASA-otkriha-mrezha-ot-taini-tuneli-pod-arkticheskiya-led-na-Grenlandiya-2356306

току-що, M.Николов написа:

Косе, сбъркал си си професията, освен ако не работиш в някой архив.

😄

Не аз честно не разбирам защо пак съм те разбрал грешно и защо пак аз станах за смях? За 2-ри път днес...

Тихо за архива- на баба Пенка и правя архив с най-тъпите предсказания и стигнах доста далече, но не и казвай моля те! Само между нас да си остане. И всъщност не е само тя вътре ама -затова по-нататък. Много здраве на клуба там. Ще си пишем.

Зельо очевидно вярва,  че НАТО могат да върнат на хохлите Крим и Донбас.   А те не смеят и да си го помислят. 

преди 33 минути, attj написа:

Зельо очевидно вярва,  че НАТО могат да върнат на хохлите Крим и Донбас.   А те не смеят и да си го помислят. 

не си разбрал, какво казва

преди 11 часа, attj написа:

На Зеленски очевидно нищо не му е ясно    https://fakti.bg/world/931415-zelenski-kam-zapada-mobilizacia-na-mladite-iskate-da-umrat-bez-vashite-orajia-li

Е, далеч е по добре да умират със западни оръжия в ръце.

Шест военни кораба на НАТО пристигнаха в Талин

Шест кораба от военноморската група на НАТО влязоха в пристанището на Талин, съобщи националната държавна телевизия ERR.

"Британската фрегата HMS Iron Duke, норвежкият щабен кораб HNoMS Maud, френската фрегата FS Auvergne, холандската фрегата HNLMS Van Amstel, белгийската фрегата BNS Louise-Marie и патрулният кораб FS Commandant Blaison акостираха на Старото пристанище <...>", се казва в репортажа.

FS Commandant Blaison ще вземе участие във военните учения на естонската армия и силите на Алианса, които ще започнат следващата седмица.

Според Иво Вярк, командир на естонските военноморски сили, първата постоянна военноморска група на НАТО, която пристига в Талин, е основната морска ударна сила на Aлианса.

Нейната роля е да осигури на страните от Aлианса възможност за незабавен и бърз отговор на заплахите.

Кораби на НАТО от тази група вече посетиха Естония през април 2023 г. Тогава те взеха участие в съвместни учения с военноморските сили на Балтийската република.

https://news.bg/int-politics/shest-voenni-koraba-na-nato-pristignaha-v-talin.html

Норвегия ще брани Арктика от военните домогвания на Русия

В северния норвежки град Сьорис ще бъде изграден център за десантни операции на НАТО.

Това разкри NRK.

Там норвежките сили и техните съюзници ще тренират десантиране от морето в арктически условия. В центъра ще се обучават американски, британски и холандски военни.

Центърът за обучение ще започне да функционира още през 2026 г. и ще може да приема до 500 военнослужещи.

"Трябва да се обучаваме заедно, за да можем да защитаваме Норвегия, скандинавските страни и НАТО при кризи и войни", заяви министърът на отбраната Бьорн Арилд Грам.

Той отбеляза, че Норвегия не разполага със собствени десантни сили, но армията има щаб в Тромсьо, а командването на бреговата охрана също е в района.

Според министъра на отбраната Норвегия очаква да увеличи присъствието на съюзниците си. "Нуждаем се от съюзници, които ще са запознати с норвежкия климат и климатичните условия", отбеляза същевременно Грам.

Центърът за обучение на съюзниците сега се намира в друг северен район - Индре Трумс.

През октомври канадският министър на външните работи Мелани Жоли обяви плановете си за създаване на отбранителна коалиция със скандинавските страни за противодействие на руската и китайската активност в Арктика.

Канада, Дания, Финландия, Исландия, Норвегия, Русия, Швеция, САЩ и Дания са членове на Арктическия съвет - междуправителствена организация на арктическите държави.

В началото на март 2022 г. всички държави от Арктическия съвет, с изключение на Русия, излязоха с изявление, в което отказаха да участват в заседанията, председателствани от Москва. През юни те обявиха намерението си да възобновят работата си на ограничена основа без участието на Русия.

https://news.bg/int-politics/norvegiya-shte-brani-arktika-ot-voennite-domogvaniya-na-rusiya.html

Нова атака с дронове срещу Русия: Целите са в Брянск и Калуга (ВИДЕО)

За поредна нощ Русия изпитва на гърба си последствията от решението на издирвания от Трибунала в Хага за систематично отвличане на украински деца руски диктатор Владимир Путин да подпали пълномащабна война в Украйна.

Тази нощ масирана атака с дронове е станала факт в Брянска област и в Калужка област. Съгласно официалните данни на руското военно министерство, което то публикува в Телеграм, над Брянска област са свалени 20 дрона, а над Калужка - 7. По 1 дрон е свален над Смолянска и Курска област.

Губернаторът на Брянска област Александър Богомаз съобщава също в канала си в Телеграм, че в градския окръг "Стародубски" има поражения - поразена е къща, имало загинало дете. Според свързвания с ФСБ канал в Телеграм ВЧК-ОГПУ е загинало 11-годишно дете - каналът обаче говори за данни за "пожари", като още не е ясно каква е била основната цел на атаката:

Губернаторът на Калужка област Владислав Шапша казва почти същото като Богомаз - имало пожар заради "паднал дрон" в жилищна сграда, но нямало пострадали. В Калуга също още не е ясно каква е била целта:

https://www.actualno.com/europe/nova-ataka-s-dronove-sreshtu-rusija-celite-sa-v-brjansk-i-kaluga-video-news_2350600.html

преди 34 минути, nikolov2020 написа:

Два дебила - това е сила.

Баси досадата.

Ха баба Пенка дето вярва на всичко дето го пише в Х, а ние сме виновни. Бабче няма ли да кажеш що така ти се получават нещата? Леко фалшиви имам в предвид като тебе:) Днес познай колко пъти ще ти го задам тоя въпрос, че ме кефиш. Сега е момента да чуем тирадата как това няма да помогне, колко съм зле и естствено -разкази с картинки. Хайде бабче.

2 джуджета за западните гей-клубове. След успешен гастрол по руZките е време да вдигнат левъла.

Поради липса на китайски части от една година -сутрешна дрононарезка няма да има:

Жестока в прогнозите е бабата. И справедлива най-вече :)

Героят на сутринта:

Добро утро, второстепенна тълпа и бъдеща радиоактивна пепел!

Не може да си представиш Косе суетенето, копането и пляскането ТИ какъв кеф ми доставя :)

Продължавай - може да стане  чудо ...

236817292_2b9ecc4bf6981e592468fe104760f650_800.jpg

преди 4 минути, nikolov2020 написа:

Не може да си представиш Косе суетенето, копането и пляскането ТИ какъв кеф ми доставя :)

Продължавай - може да стане  чудо ...

236817292_2b9ecc4bf6981e592468fe104760f650_800.jpg

Пляскането на руZка тъпа пропаганда от X а обвиняването че ние го правим е твой специалитет. Там не можем да те бием. И картините не ти помагат да се видиш колко си зле в краварската политика и особено в тъпите предсказания дето не се сбъдват. Продължавай кефиш ме така...

Можеш ли да ме обориш или ще се правиш на ударена,а?

Вадене на части от перки на дрон от 2 броя задници не е гледка за всеки. Само в месарските канали.

преди 2 часа, AAUUXX написа:

Е, далеч е по добре да умират със западни оръжия в ръце.

Бандеровците са алчни продажници и все просят пари и оръжия. Разумно ли е да умират заради многото лъжи на хохли спрямо донски и запорожски казаци?  Като загинат - какво ще се промени?   Бандеровците ще привършат заради такива като Зеленски. Няма как марионетният режим в Киев да продължава все така.    

Ли

преди 26 минути, nikolov2020 написа:

Ммммммм досадно пляскане

d721b8ds-1920.jpg

Досадно ама не можеш да отречеш че ти си тоя дето вярва на фейкове от Х , а пък нас обвиняваш ,а? Хайде де кажи нещо я своя защита. Нямаш как да го обориш това нали. Е може картинка да пуснеш ама не мисля че ще ти помогне особено.

Че и чак понеже си голям експерт по краварска политика въз основа на фейка .направи анализ. Смешно беше и няма да ами омръзне да ти го припомням. Хайде баби стегни се  и кажи колко сме звл , пък ти вярваш на фейкове от Х.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.