Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

току-що, БаалБек написа:

Как да отговаря, като чака какво да му кажат. Иначе се перчи, колко "знаещ" бил. :lol6:

Тоя на две магарета една баля слама не може да раздели!

Този профил е създаден за да се заяжда с нас. Ние пишем по темата, а той ни цитира и пише за нас с цел да ни обиди.

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 7 минути, NovakJ написа:

Никаква!

Дали ще е тпъбен или там какъвто е, все тая! Ето отговори ти.

Хареса ли ти отговора?

Ми разликата е, че тръбният газ е осигурен и няма никаква допълнителна такса към него, никакви допълнителни разходи. Нали затова се строи тоя газопровод, после за да излезе максимално евтино на тия страни, които ще го купуват. Втечненият газ е нещо съвсем различно. Първо, защото идва от далечна страна и разходите са по-големи. Колкото по-голямо е разстоянието, толкова по-скъпо излиза, има повече разходи. Освен това втечненият газ за да се добива, трябва да отделиш още разходи за втечняване и регазификация. Именно заради това и икономиката колабира. Просто енергията вече е по-скъпа, като се добавят и въглеродните квоти. То е от елементарно по-елементарно...

Много е зле работата тук... 😆

току-що, communismatic написа:

Ми разликата е, че тръбният газ е осигурен и няма никаква допълнителна такса към него, никакви допълнителни разходи. Нали затова се строи тоя газопровод, после за да излезе максимално евтино на тия страни, които ще го купуват. Втечненият газ е нещо съвсем различно. Първо, защото идва от далечна страна и разходите са по-големи. Колкото по-голямо е разстоянието, толкова по-скъпо излиза, има повече разходи. Освен това втечненият газ за да се добива, трябва да отделиш още разходи за втечняване и регазификация.

Много е зле работата тук... 😆

ДА финансираме терористи да трепят цивилни из Украйна ли ? Не се и съмнявам че ти е през **.

току-що, BANKATA написа:

ДА финансираме терористи да трепят цивилни из Украйна ли ? Не се и съмнявам че ти е през **.

Кво общо има това с другото? Нали се сещаш, че всичко това довежда до масова инфлация... Защо според теб всичко поскъпна, на какво се дължи инфлацията? Освен това, срива на Германия довежда и до срив навсякъде другаде, понеже швабите са най-силната икономика в Европа и останалите зависят от тях малко или много.

преди 7 минути, kosyo написа:

Още един дето не му се идва четенето с разбиране. Баба Пенка много ли се разсърди?  Кажи и аз много в уважавам и ще се гавря на всяка крачка щото е адски наивна  и да не се полъже да метне пари през прозореца. Аз само с добри чувства го правя.

Явно имаш проблеми с паметта.

преди 13 минути, kosyo написа:
на 28.11.2023 г. в 11:48, M.Николов написа:

Споко, докато дойде времето за строеж на Силата на Сибир-2, Европа отново ще купува руска газ.

Първоначално втечнена, след това и тръбна.

Вече ти показах със факти, че Европа отново купува руска газ.

на 28.11.2024 г. в 22:21, M.Николов написа:

И това не е пожелание за Сибир-2, а сбъдната прогноза.

Покупките на газ от Европа са независими от Сибир-2.

Та не четенето с разбиране ти куца, а изобщо разбирането.

Но аз няма да се гавря с теб, само ще ти давам поводи да се излагаш.

😄

преди 1 минута, communismatic написа:

ОК, та... по историята с "локдауна". Ти смяташ, че това е причината за срива на европейската икономика?

Да. Основна причина. Икономиката на Германия е водеща в ЕС и влияе на на целия съюз. А германската икономика е силно ориентирана към износа и поради тази причина индустриалните стоки, особено автомобили и машини, бяха значително намалени, което доведе до безработица. 

преди 7 минути, communismatic написа:

Чела ли си доклада на Марио Драги относно европейският икономически колапс?

Я дай линк на целия доклад, а не само извадки. Да видим обобщения анализ и дали основната причина е "евтината" руска газ. Или пък там се споменава, че ЕС се е поставила в силна зависимост от руските суровини и трябва да се измъкне от тяхната хватка.

Аман от посредственост...или пък целенасочен опит за манипулация?

Между другото, доказателство за думите ми е, че рано или късно всеки се връща към руският газ. Както се вижда... доставките на руски газ започнаха, да се връщат. Бавно, но... славно. 😆

преди 6 минути, communismatic написа:

Кво общо има това с другото?

Има, има. Ти затова започна да пляскаш глупости за енергия и газ, а не за войната на Путин срещу цивилизования свят, мхм.

преди 1 минута, БаалБек написа:

Аман от посредственост...или пък целенасочен опит за манипулация?

Ти малоумна ли си? Жозеп Борел ти го твърди това, какво ми въртиш пак една и съща мантра? Питам те каква е разликата между втечнен газ и тръбен? Смяташ ли, да ми отговориш най-сетне? Баси елементарното създание... Доклада на Марио Драги си го намери сама, да няма да го търся заради теб. Ефекта ще е точно никакъв. Аз ти поствам точен цитат на Борел, който сам казва, че санкциите срещу руснаците са ударили европейската икономика, ама оная пак ми говори за Ковида.

преди 5 минути, M.Николов написа:

Аз направо съм потресен от нивото тук. Флашбек-а ме докара тук, направо го намразих... 😆

Бахти елементарните хора...

Опаааа появи се термина

Путин срещу света :)

Край - това е универсално оправдание :)

преди 8 минути, M.Николов написа:

Явно имаш проблеми с паметта.

Вече ти показах със факти, че Европа отново купува руска газ.

И това не е пожелание за Сибир-2, а сбъдната прогноза.

Покупките на газ от Европа са независими от Сибир-2.

Но аз няма да се гавря с теб, само ще ти давам поводи да се излагаш.

😄

Значи са построили вече Сибир-2… Е как не сме чули за това?

преди 6 минути, communismatic написа:

Ти малоумна ли си? Жозеп Борел ти го твърди това, какво ми въртиш пак една и съща мантра? Питам те каква е разликата между втечнен газ и тръбен? Смяташ ли, да ми отговориш най-сетне? Баси елементарното създание... Доклада на Марио Драги си го намери сама, да няма да го търся заради теб. Ефекта ще е точно никакъв. Аз ти поствам точен цитат на Борел, който сам казва, че санкциите срещу руснаците са ударили европейската икономика, ама оная пак ми говори за Ковида.

Аз направо съм потресен от нивото тук. Флашбек-а ме докара тук, направо го намразих... 😆

Бахти елементарните хора...

Явно ти плаща добре

преди 5 минути, communismatic написа:

Жозеп Борел ти го твърди това, какво ми въртиш пак една и съща мантра?

Кое точно твърди? Извадка от целия текст и си направи генерално заключение, а? 

Другата част от текста, който сам си постнал не го ли чете? Ама не ти изнася.

Уникална посредственост, а си по-голям от мен. СмеХ...

Определено днес много слабо представяне, може ли да помоля да се върне бъдито? Не че нещо ама имахме душевна връзка с него.

преди 5 минути, БаалБек написа:

Кое точно твърди? Извадка от целия текст и си направи генерално заключение, а?

Ъ... извинявай, по колко различни начина, може да се разтълкува следното изказване на представителят на външните работи на ЕС... 😆😆😆😆😆😆

Цитат

Europe’s reaction to the war against Ukraine was indeed remarkable. First, we succeeded in drastically reducing our energy dependence on Moscow, which seemed almost impossible at first sight, with a 40% dependence on Russian gas. Moscow thought that this dependence would prevent us from reacting, but we proved otherwise. However, this came at a high cost. Inflation rose and the economy held back. We also paid a significant geopolitical price because we bought the available gas at a price that many less affluent countries could not afford to pay, thus depriving them of this resource. But, at the end of the day, we largely freed ourselves from our energy dependence on Russia, which was a major constraint on our foreign policy.

Голяма забава в тоя форум...
Прост народ, батко... Прост! Като гледах как сума ти хора клъвнаха на мантрата, че каращият "Алфа Ромео" в мътните социалистически години Гунди бил много репресиран от комунистите, че чак и ДС го думнали.... Направо да мятат по една-две атомни бомби и да се свършва.

преди 2 минути, kosyo написа:

Значи са построили вече Сибир-2… Е как не сме чули за това?

Ето, като казвам, че само трябва да ти дам поле и сам ще се излагаш, а ти не вярваш.😄

Запознат ли си със значението на израза "докато дойде времето"?

Явно не!

преди 15 минути, M.Николов написа:
  на 28.11.2023 г. в 11:48, M.Николов написа:

Споко, докато дойде времето за строеж на Силата на Сибир-2, Европа отново ще купува руска газ.

Първоначално втечнена, след това и тръбна.

преди 4 минути, BANKATA написа:

Явно ти плаща добре

В биткойни ми плаща. Тя Ленчето каза, че съм четирихилядник, ама не уточни, че става дума за биткойни... ;)

Сега си пия Гленливет-а от верандата в Малибу и громя капитализма...

преди 2 минути, communismatic написа:

В биткойни ми плаща. Тя Ленчето каза, че съм четирихилядник, ама не уточни, че става дума за биткойни... ;)

Да си беше поискал в рубли, напоследък "скачат" доста.

преди 1 минута, BANKATA написа:

Да си беше поискал в рубли, напоследък "скачат" доста.

Ми.... "Санкциите работят!" 😆

преди 45 минути, BANKATA написа:

Победени от колективният запад!

С решаващата помощ на Русия. Запада винаги идва на края. Когато врагът вече е победен от Русия.

преди 8 минути, M.Николов написа:

Ето, като казвам, че само трябва да ти дам поле и сам ще се излагаш, а ти не вярваш.😄

Запознат ли си със значението на израза "докато дойде времето"?

Явно не!

Не разбрах дойде ли времето за строежа или не на Сибир-2? Моля баба Пенка да се постарае повече следващия път.

преди 9 минути, communismatic написа:

Ъ... извинявай, по колко различни начина, може да се разтълкува следното изказване на представителят на външните работи на ЕС

И аз това се питам. Как го пропусна това:

Цитат

During the COVID 19 pandemic, we set up the Next Generation EU by issuing common debt. Some had evoked a “Hamiltonian moment” in reference to the decision taken in 1790 by Alexander Hamilton, the first Secretary of the Treasury of the United States, to take over the debt of the federated States, creating a common federal debt. However, this analogy is debatable, as Next Generation EU did not address existing debts of the Member States and was intended to be a one-off operation. Today, some speak of a Demosthenes moment, in reference to the great Athenian orator and statesman who, starting in 351 BC, rallied his fellow citizens through the Philippics – a series of famous speeches – to defend Athens’ independence and democracy against the imperialism of Philip of Macedon, the father of Alexander the Great. This comparison is more apt: we are now facing the imperialism of a great power that threatens not only Ukraine but also our democracy and the entire European Union.

Споко и не се кахъри. Избърши си пяната от устата, подреди си мислите и кажи нещо за войната на Путин срещу цивилизования свят.

преди 2 минути, В. Велев написа:

С решаващата помощ на Русия. Запада винаги идва на края. Когато врагът вече е победен от Русия.

Да ти примоня ли кои държави участват в континенталната Блокада на Наполеон срещу Великобритания, че май са го пропуснали в соц учебника по история по който си учил. Както са пропуснали да ти кажат и за Рибентроп - Молотов.

Запада когато воюва с Хитлер немските и съветските войски се поздравяват в Полша.

преди 1 минута, kosyo написа:

Не разбрах дойде ли времето за строежа или не на Сибир-2? Моля баба Пенка да се постарае повече следващия път.

Е как ще разбереш?

Правилно са те преценили началниците и са ти дали само картинки и клипчета да разпространяваш.😄

Не се опитвай да водиш диалог.

преди 5 минути, БаалБек написа:

И аз това се питам. Как го пропусна това:

Споко и не се кахъри. Избърши си пяната от устата, подреди си мислите и кажи нещо за войната на Путин срещу цивилизования свят.

Тъй? И? Как това доказва, че основната причина е Ковида, а не спирането на руският газ? 😆
За такива като Баалбек слагали упътвания по шампоаните... 😆

преди 2 минути, BANKATA написа:

Запада когато воюва с Хитлер немските и съветските войски се поздравяват в Полша.

Кво? 😆😆😆😆😆

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.