Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

медувременно в Китай:

Ще ни е още по тежко.

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 55 минути, vpvelev написа:

Руската армия ще празнува Великден в Киев.

Ще празнува на концерт на Кобзон.

Жирик вече имал билет, ма Шойгу го върнали.

Как се пътува от Лвов за Москва

преди 10 минути, absurt написа:

Значи, моряците ни лъжат

Ще те помоля, когато разговаряш с мен, да не интерпретираш, а да цитираш, ако може в контекст. Благодаря !

Не ви лъжат.

Би ли цитирала, къде казвам, че ви лъжат ?

Иначе да защитиш гамена Синдбад си първа кипра. Както и да е.

А бе, Реджепчо, от нашата щматка Кирчо има само една още по-голяма шматка -украинският държавен глава Зеленски.  Идея нямам какво и как го съветват малоумници да води война с Руската Федерация.  Та от тях с основание и САЩ и всички в света се страхуват...

преди 1 минута, attj написа:

А бе, Реджепчо, от нашата щматка Кирчо има само една още по-голяма шматка -украинският държавен глава Зеленски.  Идея нямам какво и как го съветват малоумници да води война с Руската Федерация.  Та от тях с основание и САЩ и всички в света се страхуват...

По- голяма шматка от теб няма. Зеленски не води война с РФ. Путин нападна Украйна!

преди 4 минути, attj написа:

Как да води война? Той си е у дома, Путин нахлу в дома му. Аз ако нахлуя в дома ти, аз ли ще съм виновния или ти?

Чудовището го оставили сам на амбразурата тая вечер :) И снимки не му пращат даже. Използва стари от 2-3 дни.

преди 29 минути, Реджеп Иведик написа:

Ще празнува на концерт на Кобзон.

Жирик вече имал билет, ма Шойгу го върнали.

Как се пътува от Лвов за Москва

Ще те помоля, когато разговаряш с мен, да не интерпретираш, а да цитираш, ако може в контекст. Благодаря !

Не ви лъжат.

Би ли цитирала, къде казвам, че ви лъжат ?

Иначе да защитиш гамена Синдбад си първа кипра. Както и да е.

Ами, кажи кой и  за какво ме лъже, бе човеко! Дадох ти по точки какво мисля за спасението на моряците. Въпросите- реторични. Тях също ги чух. Не се оказаха всичките съвсем без топки и си казаха с половин уста. 

Казах ти, че никъде не съм прочела и чула, правителството ни да е обявило, дето е поискало помощ от руснаците и че теса откликнали. Хайде, кажи най- после кой и за какво ме манипулира.

А, кой е тоя Синбад, идея нямам, та и чак да го защитавам.

преди 3 минути, absurt написа:

Ами, кажи кой и  за какво ме лъже, бе човеко!

Моряците казват истината.

Гурутата ви ви манипулират.

Когато някой човек е жив, това не означава автоматично, че е спасен.

Ти също си жива. И тебе ли руснаците те спасиха.

Може би ако ги няма руснаците ще спре слънцето.

преди 24 минути, absurt написа:

ми, кажи кой и  за какво ме лъже, бе човеко! Дадох ти по точки какво мисля за спасението на моряците

Koлко пъти обясних каква е схемата при подобни освобождения. Но да си чела и разбрала

преди 5 минути, Coco1 написа:

Koлко пъти обясних каква е схемата при подобни освобождения. Но да си чела и разбрала

Ти си обяснил? И очакваш да ти хвана вяра? Папагалите собствени мисли нямат и като го демонстрираш непрекъснато, не очаквай някой да те вземе насериозно дори и за миг.

2-ра фаза

Въпреки че няма официални потвърждения от руските военни, изглежда, че Лавров е първият и засега единствен руски служител, който обяви, че втората фаза на операцията е започнала.  Като се има предвид интензивността на руските бомбардировки и артилерийски удари през нощта, за които се съобщава от множество източници, определено изглежда разумно да се заключи, че тази 2-ра фаза наистина е започнала. 

Например руското министерство на отбраната съобщи във вторник сутринта, че неговите войски са нанесли артилерийски удари по 1260 украински военни цели през нощта , включително 1214 места, където украинските войски са струпали сили .

Колко дълго ще продължи тази фаза на войната може да се гадае. Оптимистите мислят седмица, песимистите месец, но в действителност никой не знае наистина, защото резултатът ще се определя не от маневра, както през първата фаза, а от логистиката, по-точно гориво и боеприпаси, с други думи от мобилност и огнева мощ.

преди 4 минути, absurt написа:

Ти си обяснил? И очакваш да ти хвана вяра? Папагалите собствени мисли нямат и като го демонстрираш непрекъснато, не очаквай някой да те вземе насериозно дори и за миг.

Тука няма мисли има правила които ти със тоя първосигнален чугун няма как да ги схванеш

Затва си доволна за някви мними освобождения

Начи, много съм прос! Не ми се чете назад. Оня украински министър дето е дошъл на крака у нас...За оръжието платено на наш производител ли е дошъл да натиска да му се достави? Става въпрос за 9 цифрена сума.

Силите на укронази в Източна Украйна са в де факто в „котел“  от повече от един месец и че украинците не са били  в състояние да ги снабдят смислено, докато руската страна разполага с почти неограничено гориво и амуниции (въпреки халюцинациите на Пентагона). Русия също има надмощие във въздуха и много тежко въоръжение, което украинците нямат.

С други думи, докато нацистките сили в Източна Украйна се избиват, американската администрация в Киев ще трябва да промени наратива за „ славната украинска армия побеждава “ на „ руснаците убиват бебета “ (без изобщо да се чудим ЗАЩО и КАК цивилни и дори деца се озоваха вътре в комплекса Автостал, ако приемем, че последните снимки на деца, които се крият там, са истински, а не направени в Киев).

Никой всъщност не знае колко украинци все още са в котела на Донбас, нито знаем какъв е моралът и решимостта им да стоят и да се борят докрай. Поради всички тези причини даването дори на приблизителен срок за тази битка е невъзможно.

https://english.pravda.ru/news/world/151202-kiev_mariupol/

Kiev orders to kill Ukrainian soldiers who surrender in Mariupol

:offtopic_s:

Евала Ице! 

Между другото, Империята на омразата и лъжата(авторски думи на чичко Путин) знае истинския резултат и те са масово откачени.
Сега дори обявяват война на стари руски музикални инструменти . Що се отнася до „Ze“ – той вече стана национален герой на ООН:

spacer.png

Ще пораснат ли всички тези инфантили?
Съмнявам се, че техните лудории „от инфантили – за инфантили“, съчетани с най-мащабното упражнение в световната история за „отмяна“ на всяка „грешна“ информация, показват колко отчаяни и безпомощни са тези хора.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.