Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 58 минути, ivottoshev написа:

А Скот Морисън в Австралия и Трюдо в Канада на чия страна са?

На злото.

Администрацията на Байдън също.

Идеята ти, че си противореча, обаче, не е особено смислена.

Не си противореча. Първо това осъзнай, разгледай внимателно текста, който съм написал, не бързай като теле пред майка си да си мислиш, че си разбрал. Чак след като се опиташ да осмислиш и не ти се получи, тогава задавай уточняващи въпроси, а не бързай да интерпретираш.

Най - интересното е накрая, за десерт.

Аз казах ли ви за Англия ???

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 8 часа, crazy katon написа:

Е, може би тогава ще разберат кой губи! Като гледам обаче, всякакъв здрав разум ... грешка, всякакъв разум е изчезнал от смятащите се за демокрации и затова Русия трябва за пореден път да им напомни, че историята не може да се променя и да се измисля.

CNN съобщава това изявление на майор Сергей Волина, командир на украинската 36-та отделна бригада морска пехота в Мариупол...

„Имам изявление пред света“, каза Волина. „Това може да е последното ми изявление, защото ни остават само няколко дни или дори часове. Апелираме към световните лидери да приложат процедура за извличане на военните от мариуполския гарнизон, на цивилните, които са с нас тук в завода. Молим ви да ни заведете на територията на трета държава и да ни осигурите сигурност.”

Мисля, че това показва колко заблудени са тези хора. Да вярват, че световните лидери имат някакви притеснения относно изолиран джоб от войски дълбоко в [бившата] украинска територия. Да вярват, че съществува някаква „процедура за извличане“. Да вярват, че има някаква военна сила, която би могла да преодолее местното превъзходство, пред което самите те са изправени. Да вярват, че споменаването на цивилни не ги позиционира автоматично като заложници. Да вярват, че съществува сила, която ще ги пренесе на територията на трета държава. Да вярват, че съществува сила, която ще им осигури сигурност.

Руснаците наистина предоставиха истински „момент на обучение“ на останалия свят. След това, никое бъдещо поколение няма да посмее да разчита отново на НАТО. След десетилетие вече няма да съществува, поне не в сегашното си име..

преди 9 часа, N1K17Y написа:

Дошъл да ни каже, какви сме руски подлоги ;) 

И не се ли възмущаваш на това? Или само Митрофанова когато го каже? Какво пишехте тогава, не помните ли?

Чертежите на Ф-16 от военната ни авиация са поставени в повишена бойна готовност!

преди 5 минути, dimy написа:

Чертежите на Ф-16 от военната ни авиация са поставени в повишена бойна готовност!

Не ги мисли ти Ф-16 а ми стягай багажа към Расия Путлер ше ви праща на Луната

Както знаете вероятно, гледам всякакви канали...украински най-вече. Е, гледах и последното шоу на Арестович във Фейгин Live...От снощи...Та на въпроса какво става в Донбас с началото на втората фаза на СВО той каза, че нищо не става..Е, война...ама... не е сериозно...Руснаците се опитват да проведат последната операция, на която въобще са способни, тъй като...ами на това са способни некадърниците, повече не могат...Ще клекнат, няма къде вече да идат...Е, мъчат се да постигнат някакъв резултат, ама... не става...въобще...смешна история...руската...за тези, които разбират, де...Започва да пристига тежко и ново въоръжение от Запад...Там мислят, че трябвало време за изучаването му, ама не са прави...То е като от една кола да се качиш на друга...Това, дето го правят(като обучение) западняците за два месеца най-малко, украинците го правят за три дни максимум...А артилеристите например (украинските...най-добрите в света) направо искат таблиците за стрелба...и глей кво стаа!...И било лъжа, че в Мариупол останал само "Азовсталь" като огнище на съпротива...Сражения се водили и на някои улици далеч от него...не уточни какъв тип сражения обаче...гръмне ли се някъде, май вече е сражение...Западните политици пък се усетили, че могат да направят кариера, помагайки на Украйна, та затова станали по-дашни...Общо взето, нямайте притеснения, братя...работата върви към гръмка победа...и позор за руснаците...дето правели най-вече концерти...ама пак недонаправени...

А хората коментират какво спокойствие ги обвзема след като чуят материала...Заспивали спокойно...Самият Арестович каза, че това било целта най-вече...А иначе...да, ние ги стреляме, те ни стрелят...какво толкова?!

Имам въпрос конкретно към Реджеп.

Можеш ли със няколко думи да коментираш поста на Глен или по добре да ти го постна аз, за да не кажеш, че не си разбрал. Ето конкретния текст. Дай да те видим, като офицер от българската армия какво ще ни осведомиш, но нека бъде конкретно.

"„Имам изявление пред света“, каза Волина. „Това може да е последното ми изявление, защото ни остават само няколко дни или дори часове. Апелираме към световните лидери да приложат процедура за извличане на военните от мариуполския гарнизон, на цивилните, които са с нас тук в завода. Молим ви да ни заведете на територията на трета държава и да ни осигурите сигурност.”

Мисля, че това показва колко заблудени са тези хора. Да вярват, че световните лидери имат някакви притеснения относно изолиран джоб от войски дълбоко в [бившата] украинска територия. Да вярват, че съществува някаква „процедура за извличане“. Да вярват, че има някаква военна сила, която би могла да преодолее местното превъзходство, пред което самите те са изправени. Да вярват, че споменаването на цивилни не ги позиционира автоматично като заложници. Да вярват, че съществува сила, която ще ги пренесе на територията на трета държава. Да вярват, че съществува сила, която ще им осигури сигурност."

Днес за F16 се чака толкова, колкото едно време за Лада.

преди 12 минути, dimy написа:

няма да се учудя ако мръсният американец каже:

,,Абе вие хубуу дадохте пари...

Ама ние с тях помогнахме на нацистите в Украйна....

Налага се да пиете поредната студена вода...от многото откакто сме ,,приятели" и членувате в нашата бандитска организация нато."

преди 17 минути, ncl написа:

И не се ли възмущаваш на това? Или само Митрофанова когато го каже? Какво пишехте тогава, не помните ли?

Цитирай го, да видим.

Офицера с фес като ме види, че съм на страницата и се скрива. Коронният му номер.

Простия човек Реджо, винаги ще си остане прост. И във тоалетната да го заключиш, пак ще намери какво да яде.

Да беше се писал поне като офицер за инструктор или там каквито звания имат, щях да те разбера. А ти предпочиташ на топличко и пред компютъра да водиш сражения и битки за победата на демокрацията. Дай пример със себе си, като офицер, та да се занижат след тебе и другите момчета. Все някой трябва да води отбора.

Там се стреля на месо другарю "офицер", а не на клавиатурата  - пред монитора. Стиска ли ти?

преди 17 минути, N1K17Y написа:

Цитирай го, да видим.

Какво искаш, да цитирам всеки поименно? Ти си в една група с Миро, Ванката и още някои други. Затова и въпросите ми са в мн. число. Когато се обръщам само към някой, го правя в ед. число.

Основното престъпление, което е извършено!
Всички останали произлизат от това.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=10223207284184386&id=1051792820

Отвратително, но последователно. За хора, които избягват свинско месо, те със сигурност се държат като прасета и това не означава гордост, почтеност и черва.
Този свят стигна до края си!

преди 38 минути, ncl написа:

Начи, когато по нас се мятат изпражнения от запад, или от прозападни подлоги, това е манна небесна. Ако идва от Русия, си е изпражнение, при това най-отвратителното. Това да ти е верую, ако решиш да обърнеш резбата.

Аз не се възмущавам защото си знам че сме руски подлоги. Русия е най-святата, най-праведната. Руските убийци са най-добрите убийци.

преди 28 минути, _nib_ написа:

Абе вие хубуу дадохте пари...

Ама ние с тях помогнахме на нацистите в Украйна

Изключено, краварите не помагат, те правят бизнес и печелят...обикновено. Само че сега сделката поне в териториалната ѝ част, дето бяха на път да си направят Украйна поредната територия със свои роби, се проваля. Но пак ше са на плюс с парите.

преди 3 минути, Sliderum2 написа:

Начи, когато по нас се мятат изпражнения от запад, или от прозападни подлоги, това е манна небесна. Ако идва от Русия, си е изпражнение, при това най-отвратителното.

Някои новини от Австрия... всеки, който разпространява новини от руски източник, ще бъде глобен с 50 000 евро. Това е свободата на изразяване на западния свят.

преди 2 часа, Димитър 59 написа:

защото същия световен фашизъм

Не съвсем.

Къде има фашизъм - в Русия.

Къде има демокрация - в Украйна.

Знаеш ли произхода на думата найлон. Идва от Ню Йорк и Лондон. От инициалите.

Прочети за фаленето на найлона и го съпостави с плюенето на пластмасата.

Аз помня истерията с голямото застудяване и мога да я сравня с истерията с голямото затопляне. Ти ако не помниш за истерията с голямото застудяване можеш да прочетеш.

Когато беше истерията с голямото застудяване, в България беше комунизъм. Могъщия СССР беше монолитен и вечен. И в България си беше истерия и в СССР. И в гнилия запад също. Една и съща истерия, възникнала спонтанно в целия свят. Да ти напомня за нещо ? Ма те учените. Учените ама друг път.

В човешкия мозък, или корем, или каквото там отговаря за интелекта, имат свойството да възникват идеи. Най разнообразни. Всички идеи, които можеш да си представиш, можеш да си сигурен, че са възникнали. Дори е възможно да има и такива, които не можеш да си представиш.

Една идея, за да се наложи в обществото, е необходимо властта да я наложи, иначе не става. Властта хаби за тази цел много енергия. По налагането на дадена идея, можеш да съдиш до къде се простира властта, която я налага.

Това са само щрихи...

Сега други щрихи

Злото не може да обяви на всеослушание, че е зло. За съжаление, не му пише и на челото. То винаги се прави на добро. Винаги, когато злото вземе връх и наложи на обществото намиращо се в рамките на действие на властта му някаква идея, тази идея превзема неминуемо обществото. Постепенно, тази идея започва да разболява обществото и то започва да страда. Ако все още има в обществото сили на доброто, които да се противопоставят на закостеняването на злата идея, между силите на доброто и силите на злото започва борба. Ако доброто надделее, постепенно на все по голяма част от публиката започва да и просветва, че тази идея е гнила. Когато доброто надделява, злото разбира, че трябва да се присъедини към доброто, за да оцелее. Тогава злото, което е все още на власт, започва със същата енергия да осъжда предишната идея и да промотира идеите на доброто.

преди 2 минути, glen написа:

Някои новини от Австрия... всеки, който разпространява новини от руски източник, ще бъде глобен с 50 000 евро. Това е свободата на изразяване на западния свят.

направо надминаха нивото от третия райх по цензура, предвестник на ww3

преди 1 минута, BANKATA написа:

Аз не се възмущавам защото си знам че сме руски подлоги. Русия е най-святата, най-праведната. Руските убийци са най-добрите убийци.

Ти пък! Ще кажеш 10 смислени думи и за завършек, ще се изсереш на метеното. Каквито американците, такива са и руснаците. Като сте толкова ярбап, (това го написах вече 5-6 пъти) - защо не ги убъхтите като хората? Ама...стиска ли ви?

преди 16 минути, ncl написа:

Какво искаш, да цитирам всеки поименно? Ти си в една група с Миро, Ванката и още някои други. Затова и въпросите ми са в мн. число. Когато се обръщам само към някой, го правя в ед. число.

Изявлението на украинския министър ли, какъв е, имах предвид да цитираш. И да сравним думите му с тези на Мутрафонова.

преди 14 минути, Kolev72 написа:

Ти пък! Ще кажеш 10 смислени думи и за завършек, ще се изсереш на метеното. Каквито американците, такива са и руснаците. Като сте толкова ярбап, (това го написах вече 5-6 пъти) - защо не ги убъхтите като хората? Ама...стиска ли ви?

Безпристрастно изказване с руски акцент...

преди 1 час, N1K17Y написа:

Ти сигурно вярваш и, че Земята е плоска, защото всички световни медии твърдят в един глас, че е кръгла. 

За вярване не мога да твърдя,но съмнения от лично изследване имам.Ти обаче вярваш на същите медии,които точно преди войната плюеше с все сила...!Как сега изведнъж,те взеха да казват „истината“,със старите корумпирани журналисти и водещи?Не изпитваш ли грам съмнение? Аз още първия час,когато започна войната и чух по нашите медии да я наричат „ИНВАЗИЯ“,разбрах,че започват да ни промиват мозъците.Такава страшна дума досега,се използваше единствено в фантастиката,където извънземни превземат целия свят...

преди 58 минути, Kolev72 написа:

Можеш ли със няколко думи да коментираш поста на Глен

Ми лъже.

Да ме опровергае, като пусне клип, на който въпросния командир ги казва точно тези думи.

Защо да коментирам фантазиите на Глен ?

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.