Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

Украинският президент Володимир Зеленски заяви пред медиите, че Киев обсъжда с Вашингтон евентуално разполагане на американски войски в Украйна, като част от гаранциите за сигурност, предаде "Ройтерс".

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

на 24.11.2022 г. в 11:05, glen написа:

„Победоносната“ пропаганда на Зеленски е в пълно противоречие с наблюдаваните факти, и изглежда се пропуква в самия Бандеристан..

На почетния председател на литературния клуб "баба Пенка и приятели комунисти" всички факти и бягат :)

преди 3 минути, attj написа:

Украинският президент Володимир Зеленски заяви пред медиите, че Киев обсъжда с Вашингтон евентуално разполагане на американски войски в Украйна, като част от гаранциите за сигурност, предаде "Ройтерс".

Ако това се случи скоро няма да са само американски и тогава надявам се всички гастролиращи укри във форума също да се включат в битката за Усрайна, тогава поне малко ще покажат че имат някаква смелост.

на 24.11.2022 г. в 11:57, attj написа:

Бандеристан няма надежди как да избегне фалит и капитулация.   Това не става с лъжи и с пропагандни методи.  Трябваше да са се договорили без никакви военни операции още през 2014 година.  Вече е късно  - предишната Украйна остава в миналото.  

Баба Станка не е изтеглила паричката от баницата за да не фалира.

на 24.11.2022 г. в 22:17, gagodrago написа:

В остатъците от Украина хората, които искат ток, които искат да стоят на светло, които искат парно и топла вода, вече ги обявяват за русофили, путинисти, москали и пращат весеушниците да се разправят с тях.

По-назад някой беше качил видео как продажните укропски марионетки на Запада насъскват весеушниците да тероризират обикновените украинци излезли да протестират защото са оставени без ток и топла вода...

Единственият шанс за обикновените украинци е да възстанат всички и да свалят продажното си марионетно про-западно правителство, което очевидно е готово да ги пожертва в името на интересите на западните им господари, и в името на милиончетата, които същите тези марионетки от киевската върхушка получават за да разпалват войната с Руската федерация. 

Не върви да отидат нито в Подмосковието нито в Мелитопол днес тия без ток, а върви втората вълна в момента :) . 

на 24.11.2022 г. в 22:40, Гост написа:

Русия хвърля срещу ВСУ "убийците на HIMARS"

Става смешно страшно ! 

преди 28 минути, kaldata1 написа:

Ама защо Русия ТРЯБВА да прави нещо, когато други държави се присъединяват към ЕС, НАТО, Евровизия, УЕФА или ОПЕК?

По същата причина, поради която кравите реагираха по този начин при Карибската криза. 

За ЕС, Евровизия и ОПЕК не е от значение кой ще членува. Ако ще пробутваш такива селски опорки, няма смисъл да продължаваме дискусията

Е, Естония, Литва и Латвия се присъединиха към НАТО отдавна. Ние и румънците, поляците - също ... и какво? Кремъл си е още на мястото (за радост или не на останалият свят). 

Кремъл с наследството от Елцин нямаше как да реагира тогава. Ние си помислихме че можем съвсем да обградим Русия. Да, ама не. Русия вече не е толкова беззъба и ни го показа.

И е доста лицемерно да обясняват за американският империализъм, докато те се разпореждат с 20 държави около тях както намерят за добре.

Я изброй кои са тези "двайсет държави", а после аз ще ти кажа в колко държави по света има американски военни бази, които даже не са "около тях" за да кажеш че пазят Америка от пряка военна заплаха.

Чехия предава на Украйна ракети Narwhal, способни да ударят Москва и Енгелс

Чешката компания LPP разработи нова крилата ракета с голям обсег Narwhal и в момента тя се подлага на тестове. Планира се ракетата да бъде прехвърлена в Украйна за последния етап на тестовете, за бойни изпитания срещу руските сили. Както пише изданието Aktualne, първото бойно приложение е планирано за януари-февруари 2026 г. След това серийното производство в Чехия се планира да започне през март. Според анализаторите от Defense Express, ракетата Narwhal е способна да поразява цели на разстояние до 680 км – достатъчно, за да достигне Москва и базата на стратегическите бомбардировачи в Енгелс.

А в същото време командира на батальона на 152-ра стрелкова бригада към ВСУ, казва: „Руснаци се струпват в Покровския сектор на цели роти, но те вече са мъртви“

на 25.11.2022 г. в 0:12, maxthon написа:

Не е ли малко късно вече за комедийно шоу? Руснаците вече направиха дисекцията на ракетата на Хаймарс, ти още вярваш на това колко велика РСЗО е. Който продължава да вярва в това да прочете официалната информация за предадени на Украйна пускови установики. Нещо сегашната им употреба не отговаря на това когато имаха 4-8-10-15-20. Пък и никой не може да си позволи да каже, че руснаците са унищожили някаква част от тези установки. Това ще навреди на бизнеса и на поръчките вече направени за такава система.

Бъдито едно време беше смешен , а вече е жалко подобие на себе си-самотна звезда остана обаче ;)

на 29.12.2025 г. в 0:55, Мери) написа:

Би ли споделил кои са независимите международни наблюдатели, участвали по време на въпросните рефердуми, които биха могли да потвърдят , че са били проведени прозрачно и честно и че не са били манипулирани? 🙄

Марче, аз от теб тайни нямам, ама хич и не ги познавам поименно. Ах, почакай... Познавам един, ти също го познаваш - това е форумният шут Косьо. Той беше наблюдател и сега постоянно тръби наляво-надясно как Русия не си спазвала референдумите. Щото той гарантира за тяхната честност и не може да понесе ни най-малко да бъдат пренебрегвани. Аз, лично, бях наблюдател на референдума в Косово - беше изключително честен. :giggle1:

преди 5 минути, ivottoshev написа:

Ние си помислихме че можем съвсем да обградим Русия.

Как Европа обгражда държава разпростряла се на два континента?

:popcorn2:

на 25.11.2022 г. в 22:15, Гост написа:

Още ли бистрите войната?

Не си губете времето. Русия отдавна е спечелила войната срещу Украйна. Сега остана да спечели войната срещу САЩ и човечеството да заживее мирно и спокойно. Без всичките войни провокирани и създавани от САЩ.

X1PdJfW.png

Да почакам ли още малко?

преди 4 часа, kosyo написа:

Има ли причина да не се споменава реферндума в Херсон, който бе беше зачетен от руZнаците , и за нарушаването на конституцията на руZия? Ще повторя още веднъж - не разбирам защо едни референдуми важат, а други не :) повече старание моля те че станеш за смях. Ох така де аз ще изляза пак виновен че не се справяш .

Косенце, кажи как точно признатият от Русия референдум нарушава конституцията на Русия. Щото, нещо не ми е ясно какво имаш предвид. Ма, кажи си го точно, недей само да пустословиш. Постарай се, за смях стана тъдява.

Това, че нещо не разбираш, може да има съвсем прозаично обяснение. Иначе, аз пък не разбирам как може Украйна да нарушава конституцията си и да допуска Крим и още много друга територия да се отцепва от нея. На какво прилича това?! Никакъв ред, каква е тая държава?! Станаха за смях хохлите, не мислиш ли? :shock11:

преди 10 минути, Sargon III написа:

Марче, аз от теб тайни нямам, ама хич и не ги познавам поименно. Ах, почакай... Познавам един, ти също го познаваш - това е форумният шут Косьо. Той беше наблюдател и сега постоянно тръби наляво-надясно как Русия не си спазвала референдумите. Щото той гарантира за тяхната честност и не може да понесе ни най-малко да бъдат пренебрегвани. Аз, лично, бях наблюдател на референдума в Косово - беше изключително честен. :giggle1:

Ама защо не каза нищо за Херсон? Едва ли е защото не зачетоха резултатите от него и си нарушиха конституцията с жеста на добра воля?

Кажи сега че аз съм виновен за това - ще ме учудиш много, ти си умния,но не казваш нищо за този референдум. Опасявам се че сега ще кажеш и за някой друг референдум - само за да не кажеш за точно този, а? 

преди 3 часа, _nib_ написа:

...абе...

...вие му се смеете на агата...кристи...

...ама аз-няма...

...не е смешно...щот' е тъжно...

,,...Ще проодам последнаата си риииза..."

...да и удължат ръкавите и да му ги вържат на гърба...

...мими...6...

За това не се бях сетил, но да, напълно логично с оглед на цялата история на тази война, по-точно на терористичните атаки, организирани от англоукрите или обратното. Не че на укрите им липсва малоумие, доказват го непрекъснато с атаки срещу танкери, други терористични атаки, така че със сигурност и те са замесени, но организацията наистина прилича на наглосаксите, точно по време на телефонният разговор на Путин с Тръмп, знаели са, че ще е там. Това е, що се отнася кой имал полза от това, да, руснаците имат полза, но както казах, цялата история на тази война говори, че терористичните атаки и постановките са изцяло приоритет на 404. Въпрос приключен, отговор очакван, враг насрн.

преди 2 часа, Topor написа:

Добре е да се напомня, че всеки който се обяснява и подкрепя възгледите на лицата @БаалБек @Реджеп Иведик @Мери) @livret @plamen.spam @kosyo @"Саша" @nnnkjkklllk; и някои други фигури, губи от времето си, защото техният мозък е тотално изпържен и второ мнение не се приема. Това са хора, жертви на масирана пропаганда и искат много други да станат като тях чрез събеседване, разговори, публикуване на фалшиви статии и промиване на мозъка. Избягвайте ги. 

Отдавна съм ги избегнал, за щастие те мен също, само безмозъчното се хили на постовете ми и се хванах, че с нетърпение очаквам идиотската усмивка, в която превърна лайка за усмивка въпросното лице или по-точно другото с двете бузи. Пък и няколко акаунта май са на едно лице или другото с ..., има такова, чиито акаунти са толкова, колкото горе-долу пишат в темата. И смятам, че са жертви на природата, доказателство, че и тя прави грешки.

преди 1 час, badr написа:

Да, разликата е в това, че паметника на Ломоносов в Киев ще го събарят или вече са го съборили.Тази разлика оставяме на теб да я гледаш. 

Укрите доказаха, че са тотално деградирали и това не се отнася само до управляващите, дори тези, които са избягали от войната също са зомбирани, знам го от близки срещи с техния вид. Както по-горе Топора забеляза, някои са с промити мозъци, жертви на масирана пропаганда и това тук, в България, представи си какво се случва там, нямам въображение за това, само някои антиутопии ми дават представа за положението. За това как наричат Путин местните бидета ще кажа, че подкрепят чисто фашистка измет, а сравняват него с хитлера, на това му се вика кухина.

С това приключвам годината, тази година Северск, догодина Славянск и по всичко изглежда, че демилитаризираната зона ще е Днепър. 

Весели празници на хората, другите ... на трите букви.

преди 1 минута, kosyo написа:

Ама защо не каза нищо за Херсон? Едва ли е защото не зачетоха резултатите от него и си нарушиха конституцията с жеста на добра воля?

Кажи сега че аз съм виновен за това - ще ме учудиш много, ти си умния,но не казваш нищо за този референдум. Опасявам се че сега ще кажеш и за някой друг референдум - само за да не кажеш за точно този, а? 

Как да не са ги зачели?! Херсонска област официално е част от Русия. Към момента ок. 70% също реално се намира в Русия, останалата се освобождава постепенно. Няма никакво незачитане, няма никакво нарушение. Освен, в твоето слабоумно въображение.

rozanov_philosphy.png.45b689506b0f972a543fd39c34b10af5.png

И после защо мразят руснаците!

otnoshenie.thumb.png.d6c5f6a009d927a9439473467f05a263.png

преди 4 часа, nnnkjkklllk; написа:
Най-смешната част от тази история: „Путин ми каза, че къщата му е била нападната през нощта.“
🧏🏻Значи кретенът, който започна тази война, очевидно не е очаквал да бъде ударен обратно и сега плаче за атаките срещу „бърлогата“ си (въпреки че всички знаем, че това са пълни глупости, целящи саботиране на преговорния процес).
🤦🏻🇬🇱🇮🇱Израелският премиер Нетаняху едва сдържа смеха си.
Но старият червенокос дедко все още вярва на Путин и дори когато журналистите предлагат да се изчакат резултатите от разследванията на разузнаването, уверено повтаря: „Но Путин ми каза едно нещо.“

Най-смешната част е,че всеки един дебил се опитва да гадае и да прекарва през призмата на собствената си фантазия неща  тогава,когато вече американските коментатори,които боравят с факти от "кухнята" на събитията са наясно. Разбира се,че не е имало атака срещу резиденцията. Само не са ви ясни мотивите,едно защото нямате достъп  до свястна журналистика и медиите са ви една подлога на политици предатели и дебили.  Резиденцията  е най-охранявания обект в Русия. Всички снимки на Путин,който лови риба във водите на езерото или се потапя в ледените му води през зимата са правени там. Покрита е от няколко системи /11/Панцир   и една С 400 на ПВО на Русия. Всичко което лети във въздуха се сваля без предупреждение. Това е червена точка за летене  и се знае.  Естествено,че няма логика Зеленски ,въпреки,че е тотално изкукуригал да нареди въздушни удари. Цялата тази история е съвместно руско-американски проект -инсинуация. Путин направи безпрецедент с което оказа подкрепа на Тръмп в един сложен за него вътрешен конфликт и му развърза ръцете да натисне Зеленски. Русия също печели от тази бутафория. Лавров и Песков излязоха със съобщения,че отговора на Русия ще бъде запомнящ се. Затова всички политически мишки в ръководството на ЕС мълчат и няма коментарии. Само Зеленски наркоман и дебил не разбра това,което другите разбраха-той е пътник. Колкото повече се дърпа, толкова повече му влиза. Резултата се вижда.  В политиката има едно парвило-не вярвай прекалено много на този който ти се усмихва и прегръща. Понякога, той е скрития зад любезни усмивки и потупвания враг.

пп Избрахме си Тръм и той се справя добре. Типично за българските американофобци  и  русофобци е да имат фобии. Нито са наясно, нито виждат нещата такива, каквито са. Когато рухне корумпираната бандеровска клика,  тогава ще започнете да мислите и за собствената си кочина в която българите прогресивно обедняват.

преди 6 минути, Sargon III написа:

Как да не са ги зачели?! Херсонска област официално е част от Русия. Към момента ок. 70% също реално се намира в Русия, останалата се освобождава постепенно. Няма никакво незачитане, няма никакво нарушение. Освен, в твоето слабоумно въображение.

Херсон част ли беше от този референдум или не? Човек не се напъвай -загубена е този теза. РуZия направи референдум, не зачете резултатите от него  и наруши собствената си конституция, като отстъпи "собствена" територия на чужда държава. Кое точно не разбра от това? Колко пъти да ти го повторя, за да вникнеш в това?

на 27.11.2022 г. в 13:09, glen написа:

Да,те са бамбашка майки!След като загубиха всичките си деца във войната, руските майки ще ви чакат въоръжени на границата. Русия при Путин е голямо семейство и всички са във война, децата в окопите, майките в тила.

Освен САЩ, целият НАТОстан ще бъде победен от жените, майките, съпругите, сестрите на Русия!

Чичко Путин е велик лидер. Не само Русия, но и целият свят има късмета да има лидер за тази епоха!

Русия имаше благословията Путин да се появи точно по времето, когато Русия се нуждаеше от човек с неговата величина.Лидерите растат от историческа нужда!

Какво искаш да ти подарят за сватбата с другаря Poo-tin?

преди 1 час, attj написа:

Зеленски разказва вицове, но само идиоти му ръкопляскат и вярват. 🤣

току-що, kosyo написа:

Херсон част ли беше от този референдум или не? Човек не се напъвай -загубена е този теза. РуZия направи референдум, не зачете резултатите от него  и наруши собствената си конституция, като отстъпи "собствена" територия на чужда държава. Кое точно не разбра от това? Колко пъти да ти го повторя, за да вникнеш в това?

Кога Русия е отстъпила собствена територия на чужда държава? Имам предвид - в последните години, защото в по-далечното минало се е случвало. Та, кога, на коя държава, кажи бе Косьо. Щото, май само ти ги виждаш така нещата, сподели и ние да разберем, че да ти помогнем с диагноза, да предложим лечение. :writealetter:

Некрофилеску пак гастролира

Плюнко в момента цяла Украйна е без ток. Подстанциите подарък от литва, Полша, Естония и Бог знае къде изгоряха.

Пп

не мирясваш кратунко

преди 18 минути, Sargon III написа:

Кога Русия е отстъпила собствена територия на чужда държава? Имам предвид - в последните години, защото в по-далечното минало се е случвало. Та, кога, на коя държава, кажи бе Косьо. Щото, май само ти ги виждаш така нещата, сподели и ние да разберем, че да ти помогнем с диагноза, да предложим лечение. :writealetter:

Херсон? Не беше ли вписан в конституцията на руZия точно след референдума за който бе искаш да говориш ? Защо не зачетоха резултатите от него?. Хайде кажи че не ги разбирам нещата , ще се почувстваш по-добре , че не можеш отречеш това което казвам. Ти си умния все пак :)

преди 26 минути, valkiria1 написа:

Най-смешната част е,че всеки един дебил се опитва да гадае и да прекарва през призмата на собствената си фантазия неща  тогава,когато вече американските коментатори,които боравят с факти от "кухнята" на събитията са наясно. Разбира се,че не е имало атака срещу резиденцията. Само не са ви ясни мотивите,едно защото нямате достъп  до свястна журналистика и медиите са ви една подлога на политици предатели и дебили.  Резиденцията  е най-охранявания обект в Русия. Всички снимки на Путин,който лови риба във водите на езерото или се потапя в ледените му води през зимата са правени там. Покрита е от няколко системи /11/Панцир   и една С 400 на ПВО на Русия. Всичко което лети във въздуха се сваля без предупреждение. Това е червена точка за летене  и се знае.  Естествено,че няма логика Зеленски ,въпреки,че е тотално изкукуригал да нареди въздушни удари. Цялата тази история е съвместно руско-американски проект -инсинуация. Путин направи безпрецедент с което оказа подкрепа на Тръмп в един сложен за него вътрешен конфликт и му развърза ръцете да натисне Зеленски. Русия също печели от тази бутафория. Лавров и Песков излязоха със съобщения,че отговора на Русия ще бъде запомнящ се. Затова всички политически мишки в ръководството на ЕС мълчат и няма коментарии. Само Зеленски наркоман и дебил не разбра това,което другите разбраха-той е пътник. Колкото повече се дърпа, толкова повече му влиза. Резултата се вижда.  В политиката има едно парвило-не вярвай прекалено много на този който ти се усмихва и прегръща. Понякога, той е скрития зад любезни усмивки и потупвания враг.

пп Избрахме си Тръм и той се справя добре. Типично за българските американофобци  и  русофобци е да имат фобии. Нито са наясно, нито виждат нещата такива, каквито са. Когато рухне корумпираната бандеровска клика,  тогава ще започнете да мислите и за собствената си кочина в която българите прогресивно обедняват.

Да, това бе рашистка медийна операция. Само не разбрах защо нападаш Зеленски . 

Единствено които го нападат са копейките и рашистката пропагандна машина. Никой друг. 

Нито е наркоман, нито дебил . А комик който стана истински лидер-президент  и който направи путлер от президент-комик. 

Затова рашистката пропагандна машина му е бясна. Какво лине пробват да ударят имиджа му . 

Ежедневно .

Само че напразно се хабите . Войната започна мнооого преди Зеленски, не е ясно дали ще свърши докато е той. 

А който и да го смени, няма да предаде Украйна и народа си . 

Ще е просто някой който пропагандата ви ще нарича "наркоман и дебил" . 

А иначе.... лесно проверимо, но рижавия дебил / да , мисля той е в пъти по голям дебил и по увреден мозъчно от Байдън/ каза .. путлю ми каза че го нападнали дронове. И това му е достатъчно да е "бесен"

преди 13 минути, kiro 2025 написа:

Некрофилеску пак гастролира

Плюнко в момента цяла Украйна е без ток. Подстанциите подарък от литва, Полша, Естония и Бог знае къде изгоряха.

Пп

не мирясваш кратунко

на 16.08.2024 г. в 13:30, nikolov2020 написа:

Както виждаш - нагънали са ги яко и Зелката опитва всякакви подскоци да печели точки. До края на годината са капут.

Не остана време, а?

преди 38 минути, crazy katon написа:

Отдавна съм ги избегнал, за щастие те мен също, само безмозъчното се хили на постовете ми и се хванах, че с нетърпение очаквам идиотската усмивка, в която превърна лайка за усмивка въпросното лице или по-точно другото с двете бузи. Пък и няколко акаунта май са на едно лице или другото с ..., има такова, чиито акаунти са толкова, колкото горе-долу пишат в темата. И смятам, че са жертви на природата, доказателство, че и тя прави грешки.

Укрите доказаха, че са тотално деградирали и това не се отнася само до управляващите, дори тези, които са избягали от войната също са зомбирани, знам го от близки срещи с техния вид. Както по-горе Топора забеляза, някои са с промити мозъци, жертви на масирана пропаганда и това тук, в България, представи си какво се случва там, нямам въображение за това, само някои антиутопии ми дават представа за положението. За това как наричат Путин местните бидета ще кажа, че подкрепят чисто фашистка измет, а сравняват него с хитлера, на това му се вика кухина.

.

Ами да всъщност тук ако се появи човек който симпатизира на Русия веднага ще бъде изкаран комунист, руснак и ще бъде обиждан по всякакъв параграф. То е ясно че пишат от няколко профила, по-лошото е че тези хора показаха дълбоки прояви на психически отклонения именно това не е добре и когато Укрия капитулира всички тия ще се изметат и ще казват, че нищо такова не са казали. Това е особена черта на един укропитек, нищо особено.

Некрофилеско

изчерпаха се всички видове свирене и номерца

Баба Пенка ти беше казала че лошо ще завърши грузинския танц с превъртяния и подскоци.

Вече стигнахме до края. И тъпите ти линкове към некви селски перемоги не вървят.

Как е Кремъл - гори ли ? Бензин има ли ? 
Знаеме Лукашенко е виновен.

пп

Баба Пенка е извадила старата ракия и чака на Киевски канал да слуша вопли .

Топор гледаш ли професионалиста глъмпер как се гъне мазно ?

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.