Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

Папа Франциск - "Лаят на НАТО пред вратата на Русия" може да е причината за войната в Украйна - папа Франциск в интервю пред италианския вестник Corriere Della Sera.

По думите му е вероятно това да е предизвикало реакцията на Путин: "Гняв, който може да е бил провокиран".

"И сега тези, които се грижат за мира, са изправени пред големия въпрос за доставката на оръжия от западните държави на украинската съпротива. Въпрос, с който не всички са съгласни, който разделя католическия и пацифисткия свят", коментира папа Франциск. 

Унгарският премиер Виктор Орбан е казал на Светия отец, че руският план е войната в Украйна да приключи на 9 май, когато Русия чества годишнина от победата над нацистка Германия във Втората световна война, стана ясно още от интервюто на папа Франциск.

"Надявам се случаят да е такъв... Защото сега не е само Донбас, това е Крим, това е Одеса, отнемат черноморското пристанище от Украйна... Аз съм песимист, но трябва да направим всички възможни жестове, за да спрем войната", коментира главата на Римокатолическата църква. 

Пред италианското издание той обяви, че е поискал среща в Москва с руския президент Владимир Путин, за да се опита да спре войната в Украйна, но не е получил отговор, предаде Ройтерс. 

Руският патриарх Кирил, който подкрепи войната, "не може да стане олтар на Путин", посочи Светият отец.

Папа Франциск, който направи безпрецедентно посещение в руското посолство, когато започна войната, каза пред вестника, че около три седмици след конфликта е помолил висшия дипломат на Ватикана да изпрати съобщение до Путин.

Съобщението гласи, "че съм готов да отида в Москва. Разбира се, беше необходимо лидерът на Кремъл да позволи визитата. Все още не сме получили отговор и все още настояваме". Папа Франциск е добавил: "Страхувам се, че Путин не иска тази среща в този момент. Но как да не спреш толкова много бруталност?"

Преди интервюто 85-годишният Франциск не е споменавал публично Русия или Путин от началото на конфликта на 24 февруари. Позицията му обаче е ясна, защото неведнъж той е използвал определения като "неоправдана агресия", "нахлуване" и "зверства срещу цивилни".

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 8 минути, absurt написа:

На прима виста- мотокари, които дори Япония купуваше, но и други западни страни. Не ми се дълбае по това време, но ако искаш да разбереш какво сме произвеждали и в какви количества спрямо днес, ето нещо, което е и проверимо. Отбелязано е и кои западни страни са купували стоката, както и патентите на наши изобретения.

https://pp-podem.bg/2019/08/14/Народна-Република-България-от-1944-г-до-1989-г/

Колкото и фалита да е имала България, не сме ги усетили дори. Не е имало Луканова и виденова зима. Ти ако си ги усетила, можеш да ги опишеш тук. Да ни светнеш.

Ми не си го усетила я, още си мислиш, че си у соца :lol6:

току-що, Тhе Monstеr написа:

Не бих казал. Аз самия дори съм благодарен в известна степен на казармата- научих се да се оправям сам в ситуация, в която всеки идиот ти е началник.

Ти и досега си в казрма, бре Ахилесов, даже така добре се справяш сам, че тялото ти е в казармата, а акъла си си го пратил в дисципа доживот, мхм.

преди 15 минути, N1K17Y написа:

Трети път ли да ти пиша каква е разликата ? 

Разликата е очевадна. Нужно е само Кравария ревне "геноцииииииид", и вече има право да прави к'вот си иска. Когато друг каже, че има геноцид - това право за него не важи.

преди 52 минути, absurt написа:

А, ти сигурен ли си, че англичаните живеят на запада, щом миналата година се редяха на опашки за тоалетна хартия?

Дали германците не живеят в соца, та видяхме боя пред празните рафтове с ориз брашно и олио?

Кажи кога последно се замисли дали реденето на опашка за собствено производство е по- добре, отколкото нафрашканите магазини с изцяло вносните стоки? И кога последно се замисли, дали пък икономиката и производството са тези, които вдигат стандарта или подаянията, раздавани на близки до властта хора, за да не допускат да имаме икономика?

Разбира се, въпросите ми са реторични- нямаш капацитет за друго, освен за пълнене на стомаха и обожествяване на краварите.

Толкова си можеха нашите другари. Защо подобен проблем нямаше в Чехия или Унгария?

Дори и частен бизнес им беше позволен.

преди 5 минути, ivottoshev написа:

Разликата е очевадна. Нужно е само Кравария ревне "геноцииииииид", и вече има право да прави к'вот си иска. Когато друг каже, че има геноцид - това право за него не важи.

Това какво общо има с темата и какъв аргумент е, да се защитава дейстивята на Русия ? 

преди 1 минута, N1K17Y написа:

Това какво общо има с темата и какъв аргумент е, да се защитава дейстивята на Русия ? 

Трипио, Трипио, пак бъгяса, мхм.

Репликата "какво общо има с темата" е най-сигурния маркер за бъгясване при теб, мхм.

преди 11 минути, N1K17Y написа:

Значи пак стигаме до "за едните може, а за другите не може". Отдавна съм ти отговорил:

на 24.04.2022 г. в 3:14, ivottoshev написа:

Искам наказание за нахлуването на Русия разбира се. И въпреки че Русия беше провокирана да нахлуе в Украйна, докато САЩ си измислиха "химическо оръжие" за да сторят същото в Ирак, искам наказанието да е еднакво и за двете страни. Каквото беше наказанието за нахлуването на САЩ, такова да е и наказанието за нахлуването на Русия, а не някакви санкции, манкции и тн. Казах че съм против двойните стандарти. Кое не е ясно?  

Защо трябва да предъвкваме всичко отначало? 

преди 3 минути, ivottoshev написа:

Значи пак стигаме до "за едните може, а за другите не може". Отдавна съм ти отговорил:

Защо трябва да предъвкваме всичко отначало? 

Разликата ти е обяснена 3 пъти, като задаваш въпроса "каква е разликата" към коментар, в който директно ти пише каква е разликата. Русия е провокирана да нахлуе в Украйна, само в промитите ви путлеристки мозъчета ;) 

преди 52 минути, Тhе Monstеr написа:

Не бих казал. Аз самия дори съм благодарен в известна степен на казармата- научих се да се оправям сам в ситуация, в която всеки идиот наоколо ти е началник.

Аз също съм ѝ благодарен. Там се научих да пия без да повръщам. Имах командир на заставата, който като го биех на шах, винаги го изнудвах да разреши да купя бутилка алкохол за да почерпя заставата. Естествено никога не беше само една бутилка и никога не беше цялата застава. До новобранките не стигаше и капчица 

Когато командирът отсъстваше, началник ни се водеше старшината, ама той спеше при жена си в близкото село и практически през нощта шеф-диригент беше "дежурения по застава", демек аз или някой от другите петима от старият набор. Пак се стигаше до "почерпка" :D

преди 19 минути, N1K17Y написа:

Разликата ти е обяснена 3 пъти, като задаваш въпроса "каква е разликата" към коментар, в който директно ти пише каква е разликата. Русия е провокирана да нахлуе в Украйна, само в промитите ви путлеристки мозъчета ;) 

Добре, да речем че си прав и не е провокирана, а заслужава санкции. Само че нека да са същите санкции, които бяха наложени на Кравария за нахлуването в Ирак. Така би било справедливо, нали?

преди 1 час, absurt написа:

На прима виста- мотокари, които дори Япония купуваше, но и други западни страни. Не ми се дълбае по това време, но ако искаш да разбереш какво сме произвеждали и в какви количества спрямо днес, ето нещо, което е и проверимо. Отбелязано е и кои западни страни са купували стоката, както и патентите на наши изобретения.

https://pp-podem.bg/2019/08/14/Народна-Република-България-от-1944-г-до-1989-г/

Прочетох препратката. И без гарантираните СИВ - пазари, с какво можем да се конкурираме? И не, не се заяждам с теб. 

В момента, в който Горбачов ни дойде на крака, за да ни каже "Ребята, така повече не става" и всичко се срина.

Ние, че се донасрахме е друга бира.

преди 15 минути, ivottoshev написа:

Добре, да речем че си прав и не е провокирана, а заслужава санкции. Само че нека да са същите санкции, които бяха наложени на Кравария за нахлуването в Ирак. Така би било справедливо, нали?

Съгласен ли си, някой да прегази твой роднина и да не ходи в затвора, защото и някой друг някъде е направил същото и му се е разминало ? Справедливо е, нали ? Ей толкова ти е тъп "въпроса" ;) 

току-що, N1K17Y написа:

Съгласен ли си, някой да прегази твой роднина и да не ходи в затвора, защото и някой друг някъде е направил същото и му се е разминало ? Справедливо е, нали ? Ей толкова ти е тъп въпроса ;) 

И хоп, по тъчааааа :lol6:

Ами ако ти прегазиш някой? Ще имаш ли право да разчиташ на същото наказание, което е получил онзи първият който се е измъкнал? 

преди 12 минути, ivottoshev написа:

И хоп, по тъчааааа :lol6:

Ами ако ти прегазиш някой? Ще имаш ли право да разчиташ на същото наказание, което е получил онзи първият който се е измъкнал? 

Не ти изнася отговора, та се правиш, че било по тъча :giggle1:

И аз да прегазя някой, едва ли ще ми се размине. Само, че ти не каза, ще искаш ли да нямам аз наказние, ако прегазя твой роднина, защото някой друг не е получил такова ? Ще излезеш ли по форумите да ме защитаваш, че не трябва да влизам в затвора, защото Х лицето направил същото и не е влязъл в затвора ? 

На това му се вика да хванеш щаб ВСУшници по без долни гащи че и един напълно гол 😏😅😅

Въпроса е какво са правили там,групов сеанс навярно и планиране на задачите кой отпред кой отзад  😄😄

Ба си лошите руснаци,не оставят горките укропитеци даже когато следват идола си Люсинка и се отдават на любовни ласки за разтуха .. 

П.С моля Мирча рупченски и сие да не мастурбират под това видео, а направо да се вливат с пълна енергия и материал на място в салорейха 😌

Ей,не гледат значи де карат,и Бах, сакатлъка готов, баш като Монстър сблъскал се със Сирена 😏😌😎 

Укропска му работа,бръм бръм и бах на руски ПТУР ,невезуха мдам 😏

Зрада и перемоха едновременно,2 в 1, страхотна комбинация 

А в същото време Байдън си признава че обмислят как да ошушкат 20 -те милиона тона пшеница намиращо се все още в силозите на подконтролната им салорейхска Украйна 😏 

Мдаам, направо са се скъсали да се тревожат за световната продоволствена криза ,чак се просълзявам от умиление 😌😌

П.С Но след видеото със зърновозите  пълни със същата на път към Молдовското пристанище, мисля че вече са го измислили,и вече го изнасят ...бедна ми бедна Укропия,пак гладомор те чака с това управление и бандеровско мислене ..

преди 7 часа, ivottoshev написа:

Когато войната свърши, укрите за да отидат на море, ще трябва да ходят в чужбина

Аз не се заяждам. Информирай се. Изхвърлянията ти и незнанието ти са смешни.

Този, който няма грам понятие какво става на фронта и за какво пише си ти. Да речем Филипов вярва на фейковете си. Ти и тях не гледаш. Нищо не гледаш и нищо не четеш, обаче пишеш и даваш мнение.

преди 7 часа, ivottoshev написа:

Нужно е само Кравария ревне "геноцииииииид", и вече има право да прави к'вот си иска.

Явно вас нищо не може да ви приведе в чувство, освен реално поражение.

Русия нахлу в Украйна.

Всяка страна има право да се бие срещу агресора.

Има право и да преговаря и да търси помощ от трети страни.

Путлер да не си мислиш, че е спрял с опитите да привлече САЩ, Китай и други на своя страна. Опитва, ама не може. Зеленски може и го прави. Това е част от войната.

Не може, когато искаш подкрепата на САЩ, да плюеш по САЩ.

Не може, когато искаш подкрепата на Израел, да плюеш по Израел.

Не може, когато искаш подкрепата на Англия да плюеш по Англия.

Не може да воюваш с Турция и да искаш Турция да ти помага във войната ти с Украйна, дори да искаш в нарушение на международното право да не затварят Босфора за твоите кораби.

Много е интересно, как обикновени руснаци, облъчени от чудовищната пропаганда на шайката на Путлер, се чудят защо аджеба света е настроен срещу тях. Ми щото Русия е нагадила на сички, затуй. И продължава да гади, дори когато иска помощ.

"Една змия се давела в реката и край нея плувало едно куче. Тя го помолила за помощ.

– Ама да не ме ухапеш, че ще умрем и двамата - казало кучето.

– Няма, страх ме е да не умра - казала змията.

Кучето взело змията и заплувало към брега за да я спаси. По едно време змията го ухапала.

– Какво направи, сега ще умрем и двамата - казало кучето.

– Съжалявам, не можах да се сдържа, това ми е в природата - казала змията."

То и ти нищо не гледаш и не мислиш, но затова пък пускаш само песнички. Това, което пускам са неща на хора с милиони и стотици хиляди абонати. Проверени неща, не идиотска пропаганда на смешника и солташака му. Да не говорим  за безименните ти клипчета на разни дрогирани. Те признаха ли си колко червени хапчета БАС зобат?

Я кажи защо сега хохлите спряха транзита на газ, въпреки че компресорната станция от 2 месеца е под контрола на републиките и те нищо не са спирали? Германците като искат да слагат парафа на СП2 и без това от 30.12 е пълен с работно налягане и трябва само да отворят крановете.

преди 11 часа, Без умствен капацитет написа:

:D

Путин нареди ревизия на схемата за плащане на газ от вражески страни

Русия търси начин да си запази приходите от продажби на синьо гориво в ЕС

Русия очевидно е притеснена за приходите си от продажби на газ за ЕС, защото търси изход от проблема с плащанията от "неприятелски държави" - проблем, който Кремъл сам създаде

Времето ,когато Русия ще моли да и купува Европа газта и нефта НЕ е далеч. Колко и да четете ,какво ви казват от Русия ,истината е такава ,каквато я казват ИКОНОМИСТИТЕ:

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/11549672

Те и сега са притеснени и разбират ,каква ПРОСТОТИЯ е измислил ГЛУПАКЪТ путин . Ще продължават и да плащат по  1-1,5 милиарда долара на месец на "нацистите" от Украйна за пренос.

преди 8 часа, Тhе Monstеr написа:

В БКП то всичките само това владеят- снишаване и навеждане!

Най-много ме е учудвало как го правят , ДА ГОВОРЯТ ЦЯЛ ДЕН , без нищо да не кажат! В големи школи учеха на времето.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.