Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 6 часа, N1K17Y написа:

Не ти изнася отговора, та се правиш, че било по тъча :giggle1:

И аз да прегазя някой, едва ли ще ми се размине. Само, че ти не каза, ще искаш ли да нямам аз наказние, ако прегазя твой роднина, защото някой друг не е получил такова ? Ще излезеш ли по форумите да ме защитаваш, че не трябва да влизам в затвора, защото Х лицето направил същото и не е влязъл в затвора ? 

На теб едва ли ще ти се размине?!? Че защо не? Явно за съда прегазването само по себе си не е престъпление, щом веднъж вече си е затворил очите.

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 8 часа, dimy написа:

се прекратява транзита на газ за Европа п

Прекратяването е временно и се дължи на сепаратистите  от Луганск ,повредили са първия входящ компресор. Украйна прехвърля преноса през друга точка.

преди 38 минути, bigiadri написа:

Прекратяването е временно и се дължи на сепаратистите  от Луганск ,повредили са първия входящ компресор. Украйна прехвърля преноса през друга точка.

Временно ... докато свърши войната, нали Биги?

---------------------------------------------------------------

Украйна спира транзита на руски газ за Европа през ключова станция в Луганск

От утре сутринта се прекратява транзита на газ за Европа през разпределителната станция "Сохрановка" в Луганска област.

Украинският газов оператор съобщи, че прекъсването е наложено от извънредни обстоятелства и засяга доставките на почти една трета от руския газ за Европа.

Причината е, че руски войници са окупирали компресорна станция в Луганска област. Планът на украинците е да пренасочат газовия поток през компресорна станция „Суджа”. От „Газпром” са коментирали, че такова пренасочване е технологически невъзможно. Не е ясно дали това ще доведе на спиране на доставките.

Победата на Русия в Донбас няма да сложи край на войната. САЩ виждат признаци, че руската страна иска да разшири сухопътния мост към Приднестровието    https://blitz.bg/svyat/sutreshna-svodka-ruskata-armiya-otstpva-kray-kharkov-ptur-udari-ukrainski-shchab-i-video_news885084.html

преди 1 час, ivottoshev написа:

На теб едва ли ще ти се размине?!? Че защо не? Явно за съда прегазването само по себе си не е престъпление, щом веднъж вече си е затворил очите.

Не знам, не съм аз съда. Сега кажи, справедливо ли ще е, аз да не влизам в затвора, ако прегазя твой роднина и ще ме защитаваш ли по форумите, с аргумента, че някой друг се е измъкнал преди това ? 

преди 8 часа, N1K17Y написа:

Не ти изнася отговора, та се правиш, че било по тъча :giggle1:

И аз да прегазя някой, едва ли ще ми се размине. Само, че ти не каза, ще искаш ли да нямам аз наказние, ако прегазя твой роднина, защото някой друг не е получил такова ? Ще излезеш ли по форумите да ме защитаваш, че не трябва да влизам в затвора, защото Х лицето направил същото и не е влязъл в затвора ? 

Трипио, Трипио, познаваш думичките, но не разбираш смисъла им, мхм.

В случая е думичката "прегазя".

Дали и какво наказание ще има някой за "прегазване", зависи много от куп други обстоятелства.

Дали е "прегазил" пешеходец на пешеходна пътека, дали е на пътното платно в рамките на града, дали е "прегазен" някой пиян селянин решил да се прибира по средата на нощта от съседното село, вървейки по средата на шосето.

Като за всяко едно от тези "прегазвания" има още един куп подробности, които трябва да се изяснят, преди да се реши дали и какво наказание заслужава шАфьора, мда.

Ако ти си прегазил между две села, някой пиян селяндур, който се връщал през нощта от кръчмата в съседното село, криволичейки по шосето, то да, бих "ревнал" по форумите в твоя защита, ако пияният селяндур е мой роднина, аз не бих "ревял" нито за, нито против теб, но повечето хора биха реагирали емоционално и биха те оплюли и пожелали да лежиш до живот, че си утепал скъпия им роднина.

И нямаше да са прави, защото емоциите и пристрастията им, не им позволява да разберат, че всъщност роднината им е виновен за случилото се.

Дори "прегазването" да е станало на пешеходна пътека, пак има случаи, когато "вината" за случилото се е най-малкото споделена.

Във всички останали случаи, "вината" си е на пешеходеца, защото се намира там, където не му е мястото.

Казах ти да го караш на картинки, другото не е за твоя софтуер, мда.

преди 4 минути, andiay написа:

Трипио, Трипио, познаваш думичките, но не разбираш смисъла им, мхм.

В случая е думичката "прегазя".

Дали и какво наказание ще има някой за "прегазване", зависи много от куп други обстоятелства.

Дали е "прегазил" пешеходец на пешеходна пътека, дали е на пътното платно в рамките на града, дали е "прегазен" някой пиян селянин решил да се прибира по средата на нощта от съседното село, вървейки по средата на шосето.

Като за всяко едно от тези "прегазвания" има още един куп подробности, които трябва да се изяснят, преди да се реши дали и какво наказание заслужава шАфьора, мда.

Ако ти си прегазил между две села, някой пиян селяндур, който се връщал през нощта от кръчмата в съседното село, криволичейки по шосето, то да, бих "ревнал" по форумите в твоя защита, ако пияният селяндур е мой роднина, аз не бих "ревял" нито за, нито против теб, но повечето хора биха реагирали емоционално и биха те оплюли и пожелали да лежиш до живот, че си утепал скъпия им роднина.

И нямаше да са прави, защото емоциите и пристрастията им, не им позволява да разберат, че всъщност роднината им е виновен за случилото се.

Дори "прегазването" да е станало на пешеходна пътека, пак има случаи, когато "вината" за случилото се е най-малкото споделена.

Във всички останали случаи, "вината" си е на пешеходеца, защото се намира там, където не му е мястото.

Казах ти да го караш на картинки, другото не е за твоя софтуер, мда.

Благодаря за отговоря, но не съм питал теб :giggle1: Айде слизай, че пиянките те чакат. Тука няма да те похвалим какъв си умник. 

преди 8 минути, N1K17Y написа:

Благодаря за отговоря, но не съм питал теб :giggle1: Айде слизай, че пиянките те чакат. Тука няма да те похвалим какъв си умник. 

Мхм, явно трябва да ти се казва постоянно, нема нищо аз съм търпелив...

Пиянки не търпя, нито пък седянки пред блока, това си е твоята естествена среда.

Похвала не търся, най-малкото пък тук, още по-малко от ИИ като теб, където и когато трябва са ме оценили и ме оценяват, мхм.

Когато пишеш простотии, не очаквай, че никой няма да ти каже, че пишеш простотии, само защото не си питал него, за това му викат форум.

Ако искаш да ти отговаря само този, когото питаш, ползвай ЛС, мда.

А тук давай само на картинки, до там ти стига нивото.

Хайде, лек ден от мен, че човек и добре да се забавлява, все пак трябва и да работи, мхм.

преди 1 час, attj написа:

Победата на Русия в Донбас няма да сложи край на войната...

Да, разбира се ... само след 100% денацификация и демилитаризация! Така поне каза другаря Путин. Може да му се вярва. Пък той каза и друго - няма териториални претенции ... освен Крим, Донецк и Луганск разбира се!

Гладни бунтове в шри ланка, Тунис е банкрутирал и няма пари за храна. Другата африка е на път, ох златно време за Европа.

преди 19 минути, dimy написа:

... само след 100% денацификация и демилитаризация! 

Това означава Украйна да бъде присъединена в Руската Федерация - също като по времето на СССР. Тогава могат пак да им върнат Донбас и Крим.

преди 48 минути, symanbg написа:

Гладни бунтове в шри ланка, Тунис е банкрутирал и няма пари за храна. Другата африка е на път, ох златно време за Европа.

ма кво разправяш....златно...

като се юрнат 50-60 милиона гладни африканци и араби....

а за пълния крах на стария континент и 10 милиона са достатъчни....

преди 1 час, andiay написа:

Когато пишеш простотии, не очаквай, че никой няма да ти каже, че пишеш простотии, само защото не си питал него, за това му викат форум.

преди 1 час, andiay написа:

Кога забравиш, какво сам си писал. Газ за работа, че цирка те чака, децата ще питат къде е клоуна. 

Петков пред румънска медия: Решил съм, че бъдещето на Северна Македония и Албания трябва да е в ЕС

Снимка: Булфото

"Не мога да съм отговорен за нищо в такъв случай. Решил съм, че бъдещето на Северна Македония и Албания трябва да е в ЕС – това е добре за региона“. Това отговаря премиерът Кирил Петков пред румънска медия, попитан какво ще се случи с отношенията със Скопие, ако правителството му не издържи.

„Ние не говорим срещу руснаците. Харесваме много руски музиканти, поети, хора от различни културни кръгове и нямаме нищо против тях. Реалният ни проблем е с Путин. Трябва да направим разлика между режима на Путин и традиционните приятелски взаимоотношения с руснаците“. Това заяви премиерът Кирил Петков в интервю за румънската телевизия Digi 24 TV.

Българският министър-председател посети Румъния в края на април, където с колегата си Николае Чука обсъди темата с газа и възможностите за получаване на гориво по тръбата от съседната страна.

В интервюто Петков беше попитан за разделението в българското общество относно Русия и Украйна, а водещата Кристина Килеачу му припомни, че „ядрото от проруски граждани съставлява около 15% от електората в България“. „Ние виждаме два славянски народа, единият от които атакува другия. Това, което видях по време на визитата ми в Киев, бяха съборени жилищни сгради и играчки сред отломките - ужасяващи сцени на войната. Смятам, че всеки състрадателен българин би казал: „Не мога да толерирам това, няма как да наведа глава или да затворя очите си пред тези зверства“. Мисля, че ЕС каза ясно именно това, а ние говорим в един глас с Европа“, заяви българският премиер, съобщава Актуално.

Той коментира и критиките на президента Румен Радев, който обвини правителството, че е отказало да плаща на „Газпром“ в рубли и това доведе до спиране на доставките от страна на Москва. Държавният глава публично обяви, че кабинетът предава интересите на България и служи на чужди, без да споменава кои са те.

Освен това изрази твърда позиция срещу изпращането на оръжия за Украйна. „Той сподели мнение, което не е в унисон с нашата гледна точка. Когато спазиш всичко по договора, а другата страна спре да ти доставя газ, не виждам защо ние да сме отговорни за това. Мисля, че това даже е възможност за България, защото сега нямаме друг избор освен диверсификацията. Сега е моментът да ускорим процедурата и да го направим“, каза Петков.

Попитан защо българите и румънците се страхуват „да не ядосат Русия“, премиерът отговори, че не страхът трябва да е решаващият фактор във вземането на решения, а етиката и моралът. „Лично аз не харесвам начина, по който Путин решава какво да се прави не само в Украйна, но и в нашите две държави – че НАТО трябва да се оттегли и да не изгражда военни бази в Румъния и България. Звучи като някаква политика от 19-ти или 18-ти век, когато са се рисували карти на Европа на салфетка. Не го приемам и не трябва да се страхуваме“, отвърна Петков.

Според министър-председателя българите трябва да осъзнаят, че НАТО не е в България, а „България е НАТО“. Петков коментира и темата с „компромиса“ за ветото за евроинтеграцията на Северна Македония. Той бе попитан какво ще се случи с отношенията със Скопие, ако правителството му не издържи, на което премиерът отговори: „Не мога да съм отговорен за нищо в такъв случай. Решил съм, че бъдещето на Северна Македония и Албания трябва да е в ЕС – това е добре за региона“.

Попитан защо българите и румънците се страхуват „да не ядосат Русия“, премиерът отговори, че не страхът трябва да е решаващият фактор във вземането на решения, а етиката и моралът. „Лично аз не харесвам начина, по който Путин решава какво да се прави не само в Украйна, но и в нашите две държави – че НАТО трябва да се оттегли и да не изгражда военни бази в Румъния и България. Звучи като някаква политика от 19-ти или 18-ти век, когато са се рисували карти на Европа на салфетка. Не го приемам и не трябва да се страхуваме“, отвърна Петков.

Браво

!261772494_Untitled.jpg.jpg.thumb.jpg.d5b9b1c20f906f7ff2dc4295d0a0e76a.jpg

преди 2 часа, attj написа:

Това означава Украйна да бъде присъединена в Руската Федерация - също като по времето на СССР. Тогава могат пак да им върнат Донбас и Крим.

Да, ако се опъват много-много и няма друг начин - точно така ще стане и тогава нещата ще се получат от самосебе си!

Да му мислим ние европойците - ние ще плащаме всички сметки!

преди 51 минути, symanbg написа:

Споко, Европа ще се федерализира.

лека поправка-феодализира....

такъв е плана на шваб-ът и другите паразити....

за целият свят....на затворени икономически зони

преди 50 минути, nnnkjkklllk; написа:

Браво

!261772494_Untitled.jpg.jpg.thumb.jpg.d5b9b1c20f906f7ff2dc4295d0a0e76a.jpg

мдааа....премиерът много харесва начина по който херосаната мустафа му спуска заповедите от мръсния американец....

по ,,етично и морално е" да продава интересите на род и Родина....

пък и каква му се пада нашата ,,територия"....

соросоидното либерастче е расло в Канада....

там е расло и пасло...закърмено с глобалистка помия...

преди 10 минути, _nib_ написа:

лека поправка-феодализира....

такъв е плана на шваб-ът и другите паразити....

за целият свят....на затворени икономически зони

мдааа....премиерът много харесва начина по който херосаната мустафа му спуска заповедите от мръсния американец....

по ,,етично и морално е" да продава интересите на род и Родина....

пък и каква му се пада нашата ,,територия"....

соросоидното либерастче е расло в Канада....

там е расло и пасло...закърмено с глобалистка помия...

280038931_547717040043322_2283371569214200833_n.thumb.jpg.f9690ec3cc4df27988e9c5fa36dd8bcf.jpg

278319403_5014404585275485_3363047839050960755_n.jpg.9c302d36c6b065733524bf9d1c7281f1.jpg

преди 1 минута, nnnkjkklllk; написа:

тази особа е била уважавана само от собствените си съпартийци...

на погребението и-народа се радваше....

а долния артист сигурно е кумира на едно зеленясало наркоманче...а!...случайно преди и то е било артист....

Философията на свободата

. Историята на Философия на свободата започва през 1992 г., когато книгата е издадена в Русия. Руският издател споделил с автора, че малко хора в Русия познават същинското значение на „собственост” и „данъци”. Тогава Скуланд пише кратко описание на философията, представена в книгата му. Това описание започва да се разпространява и сега се появява като епилог навсякъде по света, където се издава (на повече от 40 езика). То вдъхновява и Кери Пиърсън, който го превръща в кратка анимация през 2004 година.

ПЕТИ ЗАКОН – Глупаците са най-опасният тип хора. Глупаците са даже по-опасни от бандитите.

Когато на сцената обаче излязат глупаците, картината изцяло се променя. Те нанасят щети без да извличат ползи. Благата биват унищожавани, обществото обеднява.

Историята доказва, че във всеки един период – независимо дали хилядолетия назад, или сега, дадена страна прогресира тогава, когато във властта има достатъчно умни хора, които удържат активните глупаци и не им позволяват да разрушат това, което умниците са създали или произвели. В регресиращите страни, глупаците са също толкова на брой, колкото и в прогресиращите, но във върхушката се наблюдава ръст на дела на глупавите бандити, а сред останалото население – на наивните простаци. Такава промяна на съотношението неизбежно ускорява деструктивните последствия от действията на глупаците и цялата страна отива по дяволите.

http://www.alarmanews.com/5-%D1%82%D0%B5-%...BE%D0%BB%D0%B0/

току-що, nnnkjkklllk; написа:

Философията на свободата

. Историята на Философия на свободата започва през 1992 г., когато книгата е издадена в Русия. Руският издател споделил с автора, че малко хора в Русия познават същинското значение на „собственост” и „данъци”. Тогава Скуланд пише кратко описание на философията, представена в книгата му. Това описание започва да се разпространява и сега се появява като епилог навсякъде по света, където се издава (на повече от 40 езика). То вдъхновява и Кери Пиърсън, който го превръща в кратка анимация през 2004 година.

нещо изоставаш и то не с години, а с десетилетия....

думата ,,свобода" е мръсна и забранена във вече посткапиталистическите общества....

превърнати в либерални скотобойни...

я върни се малко назад и виж как уважаваха личната свобода на хората във връзка с пландемията....

преди 6 минути, nnnkjkklllk; написа:

Историята доказва, че във всеки един период – независимо дали хилядолетия назад, или сега, дадена страна прогресира тогава, когато във властта има достатъчно умни хора, които удържат активните глупаци и не им позволяват да разрушат това, което умниците са създали или произвели. В регресиращите страни, глупаците са също толкова на брой, колкото и в прогресиращите, но във върхушката се наблюдава ръст на дела на глупавите бандити, а сред останалото население – на наивните простаци.

това много добре описва положението в държавата ни....

с единствената разлика че имаме един продажен глупак за премиер....

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.