Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 3 часа, N1K17Y написа:

Не знам, не съм аз съда. Сега кажи, справедливо ли ще е, аз да не влизам в затвора, ако прегазя твой роднина и ще ме защитаваш ли по форумите, с аргумента, че някой друг се е измъкнал преди това ? 

Не вървиш, Аглая.  Не иде реч за някой произволен друг. А, за някой, който периодично убива твои близки, не получава присъда, а е толериран от съда и ти решаваш да му се опълчиш- на убиеца. Това се среща в живота- стига загубата да е достатъчно голяма, а правосъдието- избирателно, много хора го взимат в собствените си ръце. Така че, пак стигаме до "Каквото повикало, такова се обадило". 

В случая днес, и двете страни са на максимата "Нападението е най- добрата отбрана". Само дето, отбраняват различни неща. 

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 23 минути, _nib_ написа:

нещо изоставаш

я върни се малко назад и виж как уважаваха личната свобода на хората във връзка с пландемията....

това много добре описва положението в държавата ни....

с единствената разлика че имаме един Успешен ерудит за премиер....

Знаеш ли произходът на терминът КАРАНТИНА?  ОТ СТАРИ ВРЕМЕНА Е....

.715811107_1647073013_rf.jpg.jpg.d2fa1b1eec9a6c83c3b7ba3c4422606f.jpg

преди 1 час, symanbg написа:

Споко, Европа ще се федерализира.

Да след 10-20г. А сметката вече я плащаме........!

Истината е,че България като част от православната цивилизация е на ниско цивилизационно равнище- ние сме като цигани за развитите държави! И ако нашите хора успяват на Запад,то е заради системата там! За жалост ,тук не е имало Реформация,на Запад са се водили религиозни войни и тогава се е зародила Протестанската етика,най-проспериращите държави от доста време са протестанстките-англосаксонската общност,Германия,Швеция и др.! Вземете за пример Ю.Америка,с какво е по-бедна тая територия и защо мизерствувуват там,даже и във Венецуела?

Няма нито една преуспяла православна държава,случайно ли е това? Даже и Гърция! В ислямският свят вече има надежда,тия войни там сега са предимно религиозни,такива каквито е имало при християнството,ислямистите ратуват за ценностите на религията си,такива каквито и доколкото ги е имало в началото! Но за разлика от Християнството,която е пасивна религия-такава на онеправданите,Исляма се е разрастнал в епохата на арабските завоевания! И в това е проблемът за в бъдеще.

278998075_24672986079014671_6157113302307405970_n.jpg.8949097706caca5de76e41a496af7d4a.jpg

преди 50 минути, absurt написа:

Не вървиш, Аглая.  Не иде реч за някой произволен друг. А, за някой, който периодично убива твои близки, не получава присъда, а е толериран от съда и ти решаваш да му се опълчиш- на убиеца. Това се среща в живота- стига загубата да е достатъчно голяма, а правосъдието- избирателно, много хора го взимат в собствените си ръце. Така че, пак стигаме до "Каквото повикало, такова се обадило". 

В случая днес, и двете страни са на максимата "Нападението е най- добрата отбрана". Само дето, отбраняват различни неща. 

Само, че малко пропусна (отново), че Русия никой не я е нападал :giggle1:

преди 3 минути, N1K17Y написа:

Само, че малко пропусна (отново), че Русия никой не я е нападал :giggle1:

Ти пропусна всичко, та колкото пъти да ти се обяснява, все тая. Тате Сорос каквото спусне- това е. Остава ти само да се хилиш беззъбо..... 

преди 1 минута, absurt написа:

Ти пропусна всичко, та колкото пъти да ти се обяснява, все тая. Тате Сорос каквото спусне- това е. Остава ти само да се хилиш беззъбо..... 

Ти пропусна и едно доказателство да дадеш, че да си подкрепиш твърденията :giggle1:

Лъжа му се вика на това. 

току-що, N1K17Y написа:

Ти пропусна и едно доказателство да дадеш, че да си подкрепиш твърденията :giggle1:

Лъжа му се вика на това. 

Хи,хи! Пропуснала съм да дам доказателство? Ти съвсем изветря, бе жено! Цяла тема, 927 страници, и ти не прочете едно доказателство? Бедна ми Аглайка, вземи мерки, ако може все още да ти се помогне. 

Повечето българи не познават ключови събития от отношенията с Русия

Цитат

Почти 59% от анкетираните твърдят, че са по-скоро или напълно запознати с историята на двустранните отношения с Русия за последните 150 години. Познанията им идват основно от учебниците преди 1989 г. (55.9%), българските медии (44.1%) и историческата литература (41.5%) и филми (34.1%). 

Оказва се обаче, че претенциите за информираност кънтят на кухо. Цели 61.1 на сто не са наясно, че Русия е отказала да подкрепи Съединението на Княжество България и Източна Румелия, което е възприемано като един от най-смелите и дръзки актове в българската история. Едва 21% знаят, че Русия е обявявала война на България. 41.5 на сто убедено твърдят, че такова нещо не се е случвало. Цели 38% не знаят какво да отговорят.

Изумително е, че съветската военна окупация между 1944 г. и 1946 г. се разглежда положително от 40 на сто от анкетираните. Едва 23% споделят мнението, че влиянието, което оказва, е по-скоро или изцяло отрицателно. Цели 37% нямат мнение по въпроса.

Аууу, шокиращо. 

Чичко Путин каза-

Ние сме различна държава. Русия има различен характер. Никога няма да се откажем от любовта си към Родината, вярата и традиционните си ценности, обичаите на предците и уважението към всички народи и култури. Междувременно Западът изглежда е готов да отмени тези хилядолетни ценности. Подобна морална деградация е в основата на циничните фалшификации на историята на Втората световна война, ескалира русофобията, възхвалявайки предателите, подигравайки се с паметта на техните жертви и зачерквайки смелостта на онези, които спечелиха Победата със страдания.

Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел.

Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

преди 4 минути, valkiria1 написа:

Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел.

Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

И някой израелски нацист е гледал и го е окуражавал. 

преди 17 минути, attj написа:

Не казва нищо ново. Колко линка бяха дадени и тук към същите твърдения на американски анализатори. И обясняват къде в годините назад трябва да се търси "Проект Украйна". 

Нещо от българския доброволец в Украйна Михаил Стаменов

Mihail Stamenov : Освободихме цялата Харковска област! Руските орки се изнесоха С 300, защото търпят прекалено много загуби. И при това все още не сме започнали тоталното си настъпление, защото изчакваме ленд-лийза от САЩ и по-тежките оръжия от Германия, за които швейцарците все още бавят разрешението си и Zеутралитета им е в полза на Кремъл. Сега Германия търси други варианти. До дни ще бъдат изпратени няколко десетки самоходни гаубици 2000 - реактивни, широкообхватни, точни! 🇩🇪 Монтират се върху шаси на танк, движат се на собствен ход, което е предимство и може да е от решаващо значение за оцеляването във военна битка. Защото противникът по правило има възможност да определя местоположението на стрелящите оръдия чрез радар и да ги вади от строя. Италия пък не разреши доставените от нея оръжия в Киев за нанасяне на удари по руска територия. Това каза Джузепе Конти. Това за мен поставя под съмнение целите на Италия, защото ударите по руски военни заводи и складове са необходими за по-бързото приключване на войната в наша полза. Българското правителство не изпрати нито един куршум в Украйна по повелята на Корни. Поне за нас да бяха пратили. Снишаването е в полза на Кремъл и никакви трагични селфита не променят Позора! Призивът за дарение на заплати беше абсолютна гавра и популизъм. Освен това Киро Простото, който е аватар на Рундьо, излъга Зеленски, че ще изпрати оръжия за Украйна за да си спаси комунистическото правителство. България има пРезидент - путинист, който изпълнява стриктно всички заповеди на Кремъл. А правителството е на Мутрофанова. Огромен е контраста между София, която многократно излиза на големи шествия в подкрепа на Украйна и българските ДС-управляващи - пРезидент, правителство, главен прокурор, прокуратура, ВСС, МВР пази МОЧА и рубладжиите, фалшива "опозиция". Ние сме над 100 българи тук, разпръснати в цялата територия на Украйна, по 1-2 до 3-4 души. Общо доброволците сме над 26000 души от 63 държави. Украинската армия със записалите се цивилни граждани в Териториална отбрана надхвърля 200000 души. Освобождаваме постепенно - къща по къща, улица по улица, блок по блок, село по село, квартал по квартал, град по град, община по община, област по област! До пълното ликвидиране на руските части в Украйна! Вече над 26000 руски орки загубиха живота си в Украйна. Унищожени са 1170 танка, 200 руски изтребителя, 160 хелкоптера, 12 кораба, 94 крилати ракети, близо 2000 тежкотоварни автомобили и цистерни, 2810 бронетранспортьора, 520 артилерийски системи, 185 реактивни системи за залпов огън (РСЗВ), 88 пво-системи и др. Легион Свобода России (ЛСР) започна да действа вече и на територията на Рассия и вече е над 1000 души, от които 600 са в Украйна. Тепърва ще набират сила! 🇳🇮 А вие продължавайте да подкрепяте с такива мощни шествия в солидарност с Украйна и смелият украински народ. 🇧🇬 Приемайте бежанците - над 93% жени и деца, останали без дом и подслон и се грижете добре за тях, а не ги гонете от хотелите и не им забивайте кирки в колите, както дочувам. Ленд-лийзът (заем-наем) - исторически закон от 1941 г. ще помогне значително за победата на Украйна над руските агресори. Историята показва, че който получи ленд-лийз, печели войната! 🇺🇸 Браво на сър Джоузеф Байдън! 🦅
Тепърва предстоят много тежки сражения! ⚔️
СЛАВА НА УКРАЙНА!!! 🇺🇦🇺🇦🇺🇦
преди 9 часа, bigiadri написа:

Прекратяването е временно и се дължи на сепаратистите  от Луганск ,повредили са първия входящ компресор. Украйна прехвърля преноса през друга точка.

един въпрос който ме мъчи

защо украйна иска европейските държави да не  взимат руски газ

а в същото време не спира транзита ?

преди 8 минути, Banesc написа:

ей горкия...

цял живот мъки ли бе братче?

наркомана е редовно надрусан и си плямпа кот му доди

преди 16 минути, Banesc написа:

Защото, се оляха с исканията достатъчно и ако спрат директно газа, може пък ЕС да дойде на себе си, което янките не искат да се случва.

преди 35 минути, absurt написа:

Защото, се оляха с исканията достатъчно и ако спрат директно газа, може пък ЕС да дойде на себе си, което янките не искат да се случва.

в смисъл може да пуснат северен поток  ако се спре през Украйна ако искат газ

а ако не искат ще продължат  да не го пускат 

преди 3 часа, N1K17Y написа:

Доста са ми годинките ,живял съм и преди и сега ДОСТАТЪЧНО за да мога да си дам правилното заключение  за живота сега и преди демокрацията. Днес с един  бивш колега от онова време много се смяхме за едно минало. Работех в един строящ се комбинат  тогава ,бях гл.механик и си имах постоянна работа с руснаците ,които извършваха монтажа на машините. Случи се така , че по това време взеха да мрат  през има няма 6 месеца генералните секретари на СССР  все някакви изнемогващи старци/Брежнев. Андропов/ ,предполагам и сега ще се повторят събитията .Смешното беше, че директорът за да се натегне пред руснаците слагаше по един портрет на умрелите  в коридора и ни караше да стоим на пост по 2 часа,иначе ... Та и сега тези ,които с умиление  и безбрежно възхищение гледат  на своя кумир путин да си сложат след като умре по един портрет и да му отдадат своята безкрайна тъга и огромна почит!

То великият путин реши че се намира в онова планово соц. стопанство ,където пазара е гарантиран . Реши че негова стока е най-добра. Ама златното правило на свободната търговия е: Не ми хвали стоката, хвали ми пазара! Който не се съобразява с това е обречен на фалит. Примери  много ! След соца,когато предприятията трябваше да излезнат на свободния пазар фалираха ,заради неспособността да се конкурират. Другото при свободната търговия е надежден партньор. И двете правила ГЛУПАКЪТ путин ги пренебрегна и загуби един богат пазар , надявам се завинаги!

преди 1 час, Banesc написа:

А защо Русия изнася газ , Украйна получава около 1-1,5 милиарда долара на месец за пренос! Да те финансира поробителя е много готино!

А причината за спирането: https://news.bg/int-economics/ukrayna-obvini-rusiya-za-namalyavane-na-gazovite-dostavki-za-evropa.html

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.