Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 3 минути, M.Николов написа:

Ето ти от другата тема.

Пълно е с шарани.

Репетоцоята трябва да е репетиция предполагам ? Та, къде са самолетите на парада? 

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 38 минути, M.Николов написа:

https://www.dnes.bg/stranata/2022/05/11/turisti-rezervirat-po-moreto-no-ukraincite-ne-iskat-da-se-mestiat.529628

Имах си аз да не искат да останат по хотелите.

Айде пак гръмките заглавия, несъответстващи дори на текста в статията. Толкова ли много ти се иска манипулацията да е истина? Ми тва е жалко бе човече! НОмера е, че хотелиерите там много искаха тия 40 лева на ден за човек (разбирам ги, изкараха 2 гладни години), но между другото и правеха резервации за лятото. Сега се получава лек дисонанс в работата им с правителството и айде проблем. Няма проблем.

А бежанците видяха тук доста враждебност и е повече от нормално, да са притеснени от всякакво местене. Русоробия денонощно квичи и цвили, те също го виждат. Ай само да не ми вкараш тъпотията, че били много богати, имали кеш... че хептен ще омекнеш. И афганци и сирийци, и африканци бягащи насам имаха доста кеш! Оня ямболски маймун стана баровец от техния кеш. Нормално е, когато бягаш далеч, да осребриш всичко налично! И да бягаш със суха пара в джоба. Без пари и една граница няма да минеш.

За да разберете какво представлява Путин, трябва да разберете кой е неговият Гуру, вдъхновител, идеолог. Моля, споделяйте да се знае с какви болни мозъци се бори Украйна в момента:

https://www.svoboda.org/a/gde-tsentr-ada-mihail-epshteyn---o-repetitsii-kontsa-sveta/31831918.html#comments

Когда я узнал о зверствах российских военных армии в Буче, то испытал понятный ужас, но не удивление. Чему удивляться? Ведь я давно знаком с воззрениями Александра Дугина. Того самого, который в 2014 году, в связи с вторжением русской армии в Крым и Донбасс, изрёк, обращаясь к студентам: "Убивать, убивать и убивать. Больше разговоров никаких не должно быть. Как профессор, я так считаю".

преди 6 минути, N1K17Y написа:

Репетоцоята трябва да е репетиция предполагам ? Та, къде са самолетите на парада? 

преди 5 минути, Реджеп Иведик написа:

Николов ги сънувал

Нали за това ви пускам от репетицията, бре.

За да не плямпате глупости от рода на...то Русия вече няма самолети, няма танкове, няма високоточни ракети и т.н.

:D

преди 1 час, N1K17Y написа:

Справедливо е. Престъпление > Съд. Айде ти най-после кажи, справедливо ли ще е да ми се размине престъплението, защото на някой друг му се е разминало. Ще ме защитаваш ли по форумите и ще се бориш ли за моята свобода, ако прегазя твой роднина, с аргумента, че на някой друг му се е разминало ? 

Според съда това не е престъпление бре. Имало е и друг прегазен, съда не е наказал извършителя. Следователно престъпление няма. 

Справедливо ли ще е сега същият съд да наказва теб за нещо, за което вече  е приел че не е престъпление?

преди 1 минута, M.Николов написа:

Нали за това ви пускам от репетицията, бре.

За да не плямпате глупости от рода на...то Русия вече няма самолети, няма танкове, няма високоточни ракети и т.н.

:D

Има, ама не виждам да са на парада. И Реджепа не виждам да е казал това

преди 17 минути, Реджеп Иведик написа:

Нямаше авиация на парада.

Ха ха ха

Имало ли е на парада или само на репетицията са били ? 

току-що, ivottoshev написа:

Според съда това не е престъпление бре. Имало е и друг прегазен, съда не е наказал извършителя. Следователно престъпление няма. 

Справедливо ли ще е сега същият съд да наказва теб за нещо, за което вече  е приел че не е престъпление?

Съдът няма как да "приеме, че нещо не е престъпление", защото работата на съда е да разгледа всеки индивидуален случай и решава, пак индивидуално. Та, дрънкаш пълни глупости, след като се усети какъв тъп въпрос питаш и не спираш да шикалкавиш. Вече за 5-ти път те питам, господин борец с бягащи по тъча и лицемери ;) 

преди 4 минути, Тhе Monstеr написа:

Айде пак гръмките заглавия, несъответстващи дори на текста в статията. Толкова ли много ти се иска манипулацията да е истина? Ми тва е жалко бе човече! НОмера е, че хотелиерите там много искаха тия 40 лева на ден за човек (разбирам ги, изкараха 2 гладни години), но между другото и правеха резервации за лятото. Сега се получава лек дисонанс в работата им с правителството и айде проблем. Няма проблем.

А бежанците видяха тук доста враждебност и е повече от нормално, да са притеснени от всякакво местене. Русоробия денонощно квичи и цвили, те също го виждат. Ай само да не ми вкараш тъпотията, че били много богати, имали кеш... че хептен ще омекнеш. И афганци и сирийци, и африканци бягащи насам имаха доста кеш! Оня ямболски маймун стана баровец от техния кеш. Нормално е, когато бягаш далеч, да осребриш всичко налично! И да бягаш със суха пара в джоба. Без пари и една граница няма да минеш.

Чакай да те питам - Защо не бягат навътре в Украйна , където няма бойни действия ? 

Украйна не е във война и да падат ракети по цялата територия !  

Обясни защо не се местят в собствената си страна , а бягат в чужди държави ?  

Там където няма военни действия хората си живеят нормално живота !  

Каква е логиката да търсиш подслон в чужди държави и далеч от родината си , когато можеш просто да изместиш в собствената си страна по-навътре , в покрайнините и пак да си бежанец , но държавата ти да се погрижи за теб ? 

Логически погледнато , а ко на мен ми разрушат домът тук , аз ще си избера някое планинско място и ще се преместя там и почвам отначало , няма да хукна из Сърбия и Румъния да бягам и да чакам да ме хранят .

Ще си остана в България , на българска земя , може да е във Варна , може да е във Велинград , ама ще остана на българска територия ! 

Те що бягат по другите държави , м ? Обяснение , логика някаква ? 

преди 54 минути, dimy написа:

Преди 24.02.2022.

За речта от този пост ли става дума:

на 31.03.2022 г. в 22:33, ivottoshev написа:

Ето извадка от първата реч на Путин: 

Народните републики на Донбас се обърнаха към Русия с молба за помощ.

В тази връзка, в съответствие с член 51 от част 7 от Устава на ООН, със санкцията на Съвета на федерацията на Русия и в изпълнение на договорите за приятелство и взаимопомощ, ратифицирани от Федералното събрание на 22 февруари тази година с Донецката Народна република и Луганската народна република, взех решение да се проведе специална военна операция.

Целта е да се защитят хората, които бяха подложени на тормоз и геноцид от режима в Киев в продължение на осем години. И затова ще се стремим към демилитаризация и денацификация на Украйна, както съд за онези, които са извършили многобройни кървави престъпления срещу цивилни, включително граждани на Руската федерация.

В нашите планове не влиза окупация на украински територии. Няма да налагаме нищо на никого със сила."

Да, ще се стреми да го постигне по един начин ("демилитаризиране" и "денафициране"), но ако го постигне по друг начин (укрите подпишат примирие по руските условия, преди да са "демилитаризирани" и "денафицирани" напълно) това как променя ОСНОВНАТА му цел?!?

преди 8 минути, N1K17Y написа:

Има, ама не виждам да са на парада. И Реджепа не виждам да е казал това

Имало ли е на парада или само на репетицията са били ? 

А аз къде съм казал, че е имало самолети в деня на парада?

Аз казах, че Путин беше на парада, където всички можеха да го видят и след това поведе и шествието на безсмъртния полк!

И това беше в отговор на опита за подигравка как Путин седял скрит в бункер.

Следете какво ви се пише, бре!

Следя, Реджепа и Ванката казват, че на парада нямаше самолети, ти ги "опроверга" с това

преди 23 минути, M.Николов написа:

Ето ти от другата тема.

Пълно е с шарани.

В каква връзка иначе показваш тия самолети, щом те говорят за парада? 

Та, дрънкаш пълни глупости, след като се усети какъв тъп въпрос питаш и не спираш да шикалкавиш. Вече за 5-ти път те питам, господин борец с бягащи по тъча и лицемери ;) 

Не. Ти даде най-глупавото възможно сравнение, само защото не можа по друг начин да защитиш тезата си.

Пак те питам: Честно ли е съдия да те наказва за нещо, което той сам е извършвал многократно и му се разминавало?

Честно ли е Кравария да налага санкции за нахлуване в чужда суверенна държава, ако самата тя е нахлувала в чужди суверенни държави многократно?

преди 2 минути, ivottoshev написа:

Не. Ти даде най-глупавото възможно сравнение, само защото не можа по друг начин да защитиш тезата си.

Пак те питам: Честно ли е съдия да те наказва за нещо, което той сам е извършвал многократно и му се разминавало?

Честно ли е Кравария да налага санкции за нахлуване в чужда суверенна държава, ако самата тя е нахлувала в чужди суверенни държави многократно?

Налагайте им и вие.

Какво направиха руснаците и ОНД?

Операция Z
Междувременно от украинска страна се случва това:

Бойците на териториалната отбрана се оплакват, че са изпратени на фронта
    Бойци от 101-ва бригада за териториална отбрана (ТР) от Закарпатска област се оплакват, че са изпратени на фронтовата линия в ЛНР. Според тях формированието е създадено за охрана на контролно-пропускателни пунктове в тила и не е предназначено за бойни действия.
    Екстремистите нямат военна подготовка. Много от тях се оплакват от здравословни проблеми. Бойците смятат, че ще станат мишена за руската артилерия.
    Трябва да се отбележи, че частите на 101-ва бригада войски бяха прехвърлени на фронтовата линия само преди три дни, но вече изпитват проблеми с морала.
    Припомняме, че днес беше и протестна акция, организирана от роднини на бойци от 103-та бригада войски от Лвовска област.

преди 8 минути, ivottoshev написа:

Не ме питаш "пак". Всеки път като ти отговоря, сменяш две думи и ме питаш нещо малко по-различно :D Да ти цитирам предишните въпроси ? 

И за 6-ти пореден път не отговори, а продължаваш да шикалкавиш и да ме питаш различни неща. 

Eдин комичен момент:

специалните части на армията на ДНР проследиха щаба на една от артилерийските части на Въоръжените сили на Украйна в посока Донецк. След като изчакаха командирите им да се съберат в щаба, беше ударен .

След като оцелелите украинци, избягали от щаба, се оказаха голи, стана ясно какво правят артилеристите им на срещи.

Сега световната общност ще обвини чичко Путин и Руската страна в масови убийства на ЛГБТ хора.

https://t.me/intelslava/28446

Не ме питаш "пак". Всеки път като ти отговоря, сменяш две думи и ме питаш нещо малко по-различно :D Да ти цитирам предишните въпроси ? 

И за 6-ти пореден път не отговори, а продължаваш да шикалкавиш и да ме питаш различни неща. 

На твоето сравнение, отговорих с друго сравнение.... на което ти не отговори.

Дай сега по същественият въпрос, от който се опита да избягаш:

преди 23 часа, ivottoshev написа:

Добре, да речем че си прав и не е провокирана, а заслужава санкции. Само че нека да са същите санкции, които бяха наложени на Кравария за нахлуването в Ирак. Така би било справедливо, нали?

Е? Би ли било справедливо санкциите да са еднакви и за двете държави, нахлули на териториите на чужди суверенни държави?

преди 21 минути, N1K17Y написа:

Следя, Реджепа и Ванката казват, че на парада нямаше самолети, ти ги "опроверга" с това

Анди ще дойде да е прав за това, че ти явно не разбираш значението на някои думи.

И я ми посочи отговора в който Ванката казва, че на парада е нямало самолети?

Ето днешния ранен доклад за модификациите.

▫️Въоръжените сили на Руската федерация продължават специалната военна операция в Украйна.

✈️💥През нощта оперативно-тактическата и армейската авиация са поразили 93 актива, включително 2 командни пункта, 69 района за концентрация на жива сила и военна техника, както и 3 склада за боеприпаси на украинските въоръжени сили.

💥Ракетни войски и артилерийски части са поразили 407 района на концентрация на жива сила и военна техника, унищожавайки 13 командни пункта, 4 позиции на зенитно-ракетни комплекси Оса-АКМ и 14 склада за боеприпаси.

▫️Атаките са довели до елиминирането на повече от 280 националисти и до 59 бронирани и моторни превозни средства.

💥Руските средства за противовъздушна отбрана свалиха през нощта 9 украински безпилотни летателни апарата.

За подробности вижте

https://readovka.news/

С всичко изброено по-горе и многото свидетелства на украински войници, че техните командири просто дезертират и ги изоставят на полето, може да видим бърз колапс.

преди 7 минути, M.Николов написа:

Анди ще дойде да е прав за това, че ти явно не разбираш значението на някои думи.

Анди по принцип винаги е прав, не че се хваля, ама така се получава.

Но ти не си прав, не само на някои, а на повечето думи не разбира значението, мхм.

Само това, което е написано в софтуера му и дотам,

преди 13 минути, ivottoshev написа:

На твоето сравнение, отговорих с друго сравнение.... на което ти не отговори.

Дай сега по същественият въпрос, от който се опита да избягаш:

Е? Би ли било справедливо санкциите да са еднакви и за двете държави, нахлули на териториите на чужди суверенни държави?

Справедливо е, когато престъпленията се наказват. Това, че за Ирак не е имало справедливост, не значи че тази несправедливост ще се поправи, като не се накаже друга несправедливост. Това достатъчно ясно ли е ? 

Сега, ще отговориш ли на "възможно най-глупавото сравнение", което си е баш каквото ти твърдиш, само че сме заменили участниците, или ще си извъртиш собствения въпрос за 8-ми път и ще игнорираш моя  ? 

преди 16 минути, M.Николов написа:

Не го знам какво говори андито, но ето ти едно явно твърдение и твоят явен отговор. 

преди 1 час, Реджеп Иведик написа:

Нямаше авиация на парада.

Ха ха ха

преди 1 час, M.Николов написа:

Ето ти от другата тема.

Пълно е с шарани.

Колкото и да не разбирам, ясно виждам, че се говори за парада. Ти нещо конкретно ще кажеш ли или само, че не разбирам ? 

След много разговори за поражението на Русия в Украйна и предполагаема липса на руски бойни способности, Конгресът прие още 40 милиарда долара фонд за оръжия и икономическа подкрепа. Това води до около 53 милиарда долара за Украйна.

Повечето от парите ще отидат за оръжейната индустрия на САЩ, ЦРУ и различни украински олигарси. Едва ли нещо ще получат нуждаещите се.

С този пакет, който вече е предаден, реалността може да се промъкне в американските медии, докладващи по въпроса.

Не един и два репортажа в New York Times изведнъж оплакват огромната земя, която руските войски са завзели в Източна Украйна!

преди 13 минути, N1K17Y написа:

Колкото и да не разбирам, ясно виждам, че се говори за парада.

Ми, не!

Не се говори и на двете места за парада, на отговора, който аз съм цитирал Филипов ясно е написал "от репетицията"!(вярно с грешки, но се подразбира)

Спирам да се занимавам с теб, прекалено си тъп.

преди 10 минути, N1K17Y написа:

Не го знам какво говори андито, но ето ти едно явно твърдение и твоят явен отгов

Колкото и да не разбирам, ясно виждам, че се говори за парада. Ти нещо конкретно ще кажеш ли или само, че не разбирам ? 

Я, да не би да си взел пример от Ахилесов?

denial.jpg

Ма то немаше нужда бе Трипио, то и без да криеш главата, очите ти не разбират какво виждаш, мхм.

Че то когато не разбираш, какво ти се говори, какво по=конкретно от "Ти не разбираш" очакваш да ти се каже, мда...

преди 3 минути, M.Николов написа:

Ми, не!

Не се говори и на двете места за парада, на отговора, който аз съм цитирал Филипов ясно е написал "от репетицията"!(вярно с грешки, но се подразбира)

Спирам да се занимавам с теб, прекалено си тъп.

Ми... Реджепа говори за самолети на парада. Ти му викаш "ето", показваш самолети от репетиция, не от парада. Та, какво му показваше и какво значи "ето" ? Усети се, че лека издънка направи и мина на обидите :giggle1: Айде лека вечер. 

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.