Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Отново тръгваме към Луната

Featured Replies

преди 3 минути, Anneliese написа:

Какви смешки? Предлагам ти да се запишеш за астронавт и да посетиш лично Луната, после може да споделиш за температурите там. Можеш да направиш лично замерванията!:popcorn2:

Само че няма да ме вземат за космонавт.... Нали ти казах пиши на китайците и реуснаците та да ги светнеш щот те са по гламсви от теб

• Отговори 246
  • Прегледи 10,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• skalata_73
    skalata_73

Адаш (аз съм Николай), поздрави за страхотната тема, ама къде си тръгнал да им обясняваш за NASA, за ракети и за Луната. Кажи им, че си учен дето прави от водата-ракия и всички ще те заобичат и щ

• Ще е чудо,ако стигнат Луната изобщо. Ако преди са били там изобщо.Мисля, че се активизираха за Луната заради "Роскосмос" и думите им, че ще проверят каква е истината за кацането на Луната. Мисля, че б

• nikolaustirol
    nikolaustirol

Не си струва даже да ти отговарям! 

Публикувани изображения

преди 1 минута, The Rage написа:

Заради това мислене,сме във войни,2022година.

Заради истинската наука? Прощавай, от коя секта си?

Важното е че комичката на форума блесна с пълния си блясък

преди 1 минута, petie1 написа:

Само че няма да ме вземат за космонавт.... Нали ти казах пиши на китайците и реуснаците та да ги светнеш щот те са по гламсви от теб

Те не са се засилили да колонизират Луната, а само я изследват с непилотирани космически апарати.

току-що, petie1 написа:

Важното е че комичката на форума блесна с пълния си блясък

За разлика от теб, фенът на псевдонауката. Кои научни издания каза, че четеш?

преди 1 минута, Anneliese написа:

Не е от сектата на Полините за жалост

току-що, petie1 написа:

Не е от сектата на Полините за жалост

Да не си от сектата на сциентолозите? Те вярват в тия глупости за извънземните.:lol6:

• Автор
преди 2 минути, Anneliese написа:

Те не са се засилили да колонизират Луната, а само я изследват с непилотирани космически апарати.

Прочети това (ако можеш): https://spacewatch.global/2022/01/china-confirms-building-moon-base-with-russia-by-2035/

преди 1 минута, Anneliese написа:

Айде спрем да сговняваме хубавата тема на колегата, а? Оди на мегдана в берковица и дай 1 левче на Георги да позяпаш малко с "телескопа" му за 50 лв от Джъмбо!

преди 1 минута, nikolaustirol написа:

Светът от половин век се кани да колонизира. И нищо. Тази статия нищо не значи.

току-що, Anneliese написа:

Ти,на мен,ще ми говориш за истинска наука?хаххаахахахахахаахахаахаааахахахаахах

Имал съм честта,да присъствам,когато се създава.Виждал съм я,с очите си.Как се пренаписват книгите...Не си намерила,мерило,за идиотските/средновековните ти знания...

Само можеш,да следиш и попиваш,какво пиша.

Със сигурност,не си ми на нивото.

Сори че ти спамя темата,Николаус-много ме изнерви.

преди 5 часа, nikolaustirol написа:

Явно си пропуснал заглавието: тръгваме към ЛУНАТА.  Ако погледнеш снимката в профила ми ще видиш какво точно правя. А ако наистина си експерт няма да се налага ди обяснявам какво това пред което съм заснет. Говорим за ходене до Луната. Пътуванията в космоса ги дискутираме в една друга тема.

Абе тя снимката хубаво, аз мога а се щракна пред Елисейския дворец, ама това Макрон няма да ме направи.
И аз НЕ съм експерт а любител, а ти като експерт(ако си такъв) трябва да знаеш по-добре от мен какво изисква пътуването в космоса и колко са ни примитивни машинариите към този момент.
Все пак да ти кажа че и пътуването до Луната е пътуване в космоса, а това е обвързано с нуждата от сериозна технология с която човека би могъл да разполага, но сам не си позволява.

преди 1 минута, NewRedDragon написа:

Айде спрем да сговняваме хубавата тема на колегата, а? Оди на мегдана в берковица и дай 1 левче на Георги да позяпаш малко с "телескопа" му за 50 лв от Джъмбо!

Какво сговнявам? Казвам чистата истина. Тук някои съфорумци живеят в илюзии за колонизации на чужди планети, аз просто ги връщам към суровата реалност. А Петито отдавна се е доказал като недоучил и недочел.

• Автор

Светът от половин век се кани да колонизира. И нищо. Тази статия нищо не значи.

Браво! Ти уби от упор слон с прашка! Край на Китай и на Русия! 

За разлика от теб, фенът на псевдонауката. Кои научни издания каза, че четеш?

Абе друго думат китайците и руснаците ама Поля Нацито  от много плюене го е проспала

Като казах чета основно за компютри та знам доста повече от тебе кое как ще стане

преди 1 минута, The Rage написа:

Ти,на мен,ще ми говориш за истинска наука?хаххаахахахахахаахахаахаааахахахаахах

Имал съм честта,да присъствам,когато се създава.Виждал съм я,с очите си.Как се пренаписват книгите...Не си намерила,мерило,за идиотските/средновековните ти знания...

Само можеш,да следиш и попиваш,какво пиша.

Със сигурност,не си ми на нивото.

Сори че ти спамя темата,Николаус-много ме изнерви.

Компютърните технологии ние ги научаваме и ползваме веднага. Споко, задръстени не сме. В моя град.

Вие по - добре си погледнете на какъв кокошарник сте превърнали столицата.

преди 2 минути, petie1 написа:

Абе друго думат китайците и руснаците ама Поля Нацито  от много плюене го е проспала

Като казах чета основно за компютри та знам доста повече от тебе кое как ще стане

Компютрите и астрономията нямат много общо.

преди 5 минути, NewRedDragon написа:

Смешното е че много умната и начетената има телескоп ама от много акъл не знае да го ползва

преди 2 минути, nikolaustirol написа:

До 2035  всичко може да стане. Това е само статия. Аз се интересувам от актуални проекти, не от фикции.

• Автор
преди 1 минута, Bubbles написа:

Абе тя снимката хубаво, аз мога а се щракна пред Елисейския дворец, ама това Макрон няма да ме направи.
И аз НЕ съм експерт а любител, а ти като експерт(ако си такъв) трябва да знаеш по-добре от мен какво изисква пътуването в космоса и колко са ни примитивни машинариите към този момент.
Все пак да ти кажа че и пътуването до Луната е пътуване в космоса, а това е обвързано с нуждата от сериозна технология с която човека би могъл да разполага, но сам не си позволява.

Много съмнявам, че ще успееш да си направиш снимка пред Елисейския дворец, да не говорим като тази от работното ми място. Явно не успявам да се изразя добре на български за което моля за извинение. Да, пътуването до Луната си е пътуване в космоса с всички произтичащи от това проблеми, но разстоянието е определящо. Има един закон във визиката. Нарича се първи закон на механиката. Според него времето за изминаване на опредлено разстояние се определя от разстоянието и скоростта. Разстоянието до Луната е сравнително малко за космическите мащаби и не е разумно да се влагат средства за постигане на големи скорости. Освен това не бива да се забравя проблема с намалянето на скоростта което също изисква енергия ( гориво). 

Смешното е че много умната и начетената има телескоп ама от много акъл не знае да го ползва

Марсианецът, имам проблеми с ориентирането, не със телескопа!

Компютрите и астрономията нямат много общо.

Айде пак смешки, голяма комичка си

преди 4 минути, nikolaustirol написа:

Що, аз от ученик чета за колонизиране на Луната, Марс, сонди на Юпитер...
...аз бил ученик преди 30 години, пък като гледам днеска то на Марс едни градове, на луната дискотеки, зелените човечета затова са се озъбили на китайците като са отишли да изследват обратната страна на луната, щото от Шушана до гуша им е дошло.

Айде пак смешки, голяма комичка си

Ако няма някоя умна глава да анализира данните от компютрите, те стават безсмислени. Компютрите помагат, но хората са тези, които правят заключения, развиват идеи и теории.

току-що, Anneliese написа:

Компютърните технологии ние ги научаваме и ползваме веднага. Споко, задръстени не сме. В моя град.

Вие по - добре си погледнете на какъв кокошарник сте превърнали столицата.

В този форум,аз съм единственият,който ти съчувства.Ти и мен,изпрати...

Не ме цитирай повече,няма да ти хареса отговора.

Който ме познава знае-Не съм лъжица,за всяка уста.И съм страшно вулгарен.За твоята...Уста...Можеш само да си мечтаеш.И ме боли усмотрението,за твоя (сбъркан) мироглед.

преди 1 минута, Bubbles написа:

Що, аз от ученик чета за колонизиране на Луната, Марс, сонди на Юпитер...
...аз бил ученик преди 30 години, пък като гледам днеска то на Марс едни градове, на луната дискотеки, зелените човечета затова са се озъбили на китайците като са отишли да изследват обратната страна на луната, щото от Шушана до гуша им е дошло.

И аз така, отдавна ги чета тия приказки и нищо. Просто сега НАСА решиха да се правят на велики пред "Роскосмос" и китайците. Нещо не са познали. Явно много бързо са забравили трагедията с "Колумбия". Щом искат да жертват невинни за малоумните си планове - моля. Само се надявам руснаците и китайците да не им обръщат внимание. НАСА са като деца в детската градина.

преди 4 минути, nikolaustirol написа:

Според него времето за изминаване на опредлено разстояние (от материална точка, в енергийно затворена система) се определя от разстоянието и скоростта.

Извине ме за добавката, но да сме коректни

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.