Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Отново тръгваме към Луната

Featured Replies

преди 2 минути, nikolaustirol написа:

Много съмнявам, че ще успееш да си направиш снимка пред Елисейския дворец, да не говорим като тази от работното ми място. Явно не успявам да се изразя добре на български за което моля за извинение. Да, пътуването до Луната си е пътуване в космоса с всички произтичащи от това проблеми, но разстоянието е определящо. Има един закон във визиката. Нарича се първи закон на механиката. Според него времето за изминаване на опредлено разстояние се определя от разстоянието и скоростта. Разстоянието до Луната е сравнително малко за космическите мащаби и не е разумно да се влагат средства за постигане на големи скорости. Освен това не бива да се забравя проблема с намалянето на скоростта което също изисква енергия ( гориво). 

Къ да ти кажа, Елисейския дворец ми е на два часа с TGV-то.

Относно другото, тия закони които изучаваме по физика с всеки изминал ден се убеждавам колко са абсурдни, с изключение на законите на Нютон които обаче нищо не пречи да бъдат оборени някой ден също.
Пак ти казвам ти работиш там, значи знаеш по-добре от мен, че сме гола вода.
Аз повече от всеки искам да напреднем, да знаем и т.н., обаче човешката алчност пречи.
Дано информацията която даваш за тия мисии е вярна, дано пък да ги видим, но както казват "Ще поживеем, ще видим.".

• Отговори 246
  • Прегледи 10,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• skalata_73
    skalata_73

Адаш (аз съм Николай), поздрави за страхотната тема, ама къде си тръгнал да им обясняваш за NASA, за ракети и за Луната. Кажи им, че си учен дето прави от водата-ракия и всички ще те заобичат и щ

• Ще е чудо,ако стигнат Луната изобщо. Ако преди са били там изобщо.Мисля, че се активизираха за Луната заради "Роскосмос" и думите им, че ще проверят каква е истината за кацането на Луната. Мисля, че б

• nikolaustirol
    nikolaustirol

Не си струва даже да ти отговарям! 

Публикувани изображения

преди 4 минути, Bubbles написа:

Що, аз от ученик чета за колонизиране на Луната, Марс, сонди на Юпитер...
...аз бил ученик преди 30 години, пък като гледам днеска то на Марс едни градове, на луната дискотеки, зелените човечета затова са се озъбили на китайците като са отишли да изследват обратната страна на луната, щото от Шушана до гуша им е дошло.

Ама това да не е да прекопаеш лозята в Шампан, бе човек. Има фактори, пречки - иска се време - и не на последно място - финансиране!

преди 3 минути, The Rage написа:

В този форум,аз съм единственият,който ти съчувства.Ти и мен,изпрати...

Не ме цитирай повече,няма да ти хареса отговора.

Който ме познава знае-Не съм лъжица,за всяка уста.И съм страшно вулгарен.За твоята...Уста...Можеш само да си мечтаеш.И ме боли усмотрението,за твоя (сбъркан) мироглед.

И съчувствието с какво ми помага? Как ми решава проблема? Нямам нужда от съчувствие, а от съвсем други неща.

преди 2 часа, Anneliese написа:

Продължавайте си с фантазиите за тераформиране на Марс, забавни сте. Лунен завод, как не!:lol6:

Знаете ли какво трябва, за да се построи такава структура на Луната?:lol6:

На тая нагла устатница целия свят да и се изсере в устата и няма да я напълни явно...

А автора знаете ли нещо до къде стигна изследването на дълбините на океаните?

преди 1 минута, NewRedDragon написа:

Ама това да не е да прекопаеш лозята в Шампан, бе човек. Има фактори, пречки - иска се време - и не на последно място - финансиране!

Е аз какво казвам?
Ама пича йок та йок, портали щел да строи.

току-що, NewRedDragon написа:

И ум, дето пишман колонизаторите в темата го нямат.

Аз повдигнах въпросите, питах как ще строят, как я мислят тази колонизация изобщо - правят ми се на луди калинки.:hit:

преди 1 минута, grizly написа:

На тая нагла устатница целия свят да и се изсере в устата и няма да я напълни явно...

Океаните пък каква логическа връзка имат с космоса?

Океаните се изследват от океанолози.

току-що, NewRedDragon написа:

Какви други неща? 

Да срещна човек, който да ме обича и да се грижи за мен, да ме приема такава, каквато съм.

• Автор
току-що, Bubbles написа:

Къ да ти кажа, Елисейския дворец ми е на два часа с TGV-то.

Относно другото, тия закони които изучаваме по физика с всеки изминал ден се убеждавам колко са абсурдни, с изключение на законите на Нютон които обаче нищо не пречи да бъдат оборени някой ден също.
Пак ти казвам ти работиш там, значи знаеш по-добре от мен, че сме гола вода.
Аз повече от всеки искам да напреднем, да знаем и т.н., обаче човешката алчност пречи.
Дано информацията която даваш за тия мисии е вярна, дано пък да ги видим, но както казват "Ще поживеем, ще видим.".

Аз съм на 2 часа път със самолет, но това не е определящото. За мен физиката ми е инструмент в работата.  Не бих казал, че сме гола вода. Все пак тези проекти са свързани с много нови познания, създават се дори нови клонове в науката. По времто на НЮтон, който уважавам много, едва ли е имало астро-физика. Да, и аз искам да напреднем и работя за това да се реализира. В библиотеката с научна информация на ЕКА има около 800 страници написани от мен и се гордея с това. Лично аз вярвам, че тези мисии ще успеят. И се надявам, че ще имаме успех не само в тях. Всяка една мисия носи възможности за развитие на човечеството.

току-що, Anneliese написа:

И съчувствието с какво ми помага? Как ми решава проблема? Нямам нужда от съчувствие, а от съвсем други неща.

Не ме разбра.

Не ти съчуствам и ме боли,членестоногото за теб.

Там ще си умреш,в Берковица-Без да си видяла краставица.

Казах ти-Престани да ме цитираш.От тук нататък...Сама си решаваш.

• Автор
преди 4 минути, grizly написа:

За голяма съжаление не съм в тази сфера. Моята работа е свързана с космоса. Не искам да пиша неща в които не съм компетентен. Искрено съжалявам. Тази тема е интересна и за мен и ще се радвам да прочета нещо.

преди 2 минути, Bubbles написа:

Е аз какво казвам?

И Айнщайн са го напрвили на дива калинка, след първата публикация! Но...., абе кво да говорим! Принципа винаги е бил един и същ - почва се от теоритичен модел, диферинцират се съответните "node points" и се работи по техническото осъществяване и контрол на процесите! 

ПС: На времето имах един доцент по АМВКУ - та той  казваше така - една схема тръгне ли от първия път.....няма да работи дълго време! Не е възможна да не сте допуснали грешка!

преди 9 минути, Anneliese написа:

Да срещна човек, който да ме обича и да се грижи за мен,

Докато сама не се погрижиш за себе си и Ленин не може да ти помогне

Вие не разбрахте ли, че аз не мога да се грижа за себе си? Не че не искам, не мога!

преди 2 минути, nikolaustirol написа:

За голяма съжаление не съм в тази сфера. Моята работа е свързана с космоса. Не искам да пиша неща в които не съм компетентен. Искрено съжалявам. Тази тема е интересна и за мен и ще се радвам да прочета нещо.

Отговорих ти,в другата тема.

Ако наистина не ти е "фейк" профила...Личен приятел ми е.Мога да взема,някакви трудове-негови.

пп Говорил ми е много,половината-не го разбирам.Другата-се правя че...Или че Английския ми не е добър...

преди 7 минути, nikolaustirol написа:

Да ви помоля каквото и да разберете свързано с това да направите отделна и за него тема също

преди 1 минута, grizly написа:

Да ви помоля каквото и да разберете свързано с това да направите отделна и за него тема също

Ми,за!

• Автор
преди 1 минута, The Rage написа:

Отговорих ти,в другата тема.

Ако наистина не ти е "фейк" профила...Личен приятел ми е.Мога да взема,някакви трудове-негови.

пп Говорил ми е много,половината-не го разбирам.Другата-се правя че...Или че Английския ми не е добър...

Имах възможност да прочета няколко негови труда. Има оригинална гледна точка за някои неща които ме интересуват професионално. Дали профилаът ми е "фейк" оставям на теб да прецениш. Не налагам личното си мнение на никого.

преди 18 минути, Bubbles написа:

Е аз какво казвам?

Откровено казано не ми се искаше да навлизам в тази материя, но ще напиша само няколко неща. 1. Запасите от полезни изкопаеми на земята се изчерпват. Или поне онези които са в подходящи за добив геологични условия. 2. Луната има доста големи запаси точно от тези материали от които се нуждаме. 3. липсата на голяма гравитационна сила на Луната облекчава изграждането на лунарни станции както на повърността, така и на орбита. 4. Луната е подходяща за старт на мисии към други цели. Избягваме нуждата от голямото количество гориво. Причините за финансирането и провеждането на лунната програма са чисто прагматични.

преди 5 минути, nikolaustirol написа:

Имах възможност да прочета няколко негови труда. Има оригинална гледна точка за някои неща които ме интересуват професионално. Дали профилаът ми е "фейк" оставям на теб да прецениш. Не налагам личното си мнение на никого.

Съвсем друго,имах предвид.

Явно не ставам,за списвач във форум...

Жив и здрав!И много професионални успехи.Цялото човечество-се крепи,на хора като теб.

пп Ако искаш-споделяй.От време на време,с простосмъртните.

преди 13 минути, nikolaustirol написа:

Откровено казано не ми се искаше да навлизам в тази материя, но ще напиша само няколко неща. 1. Запасите от полезни изкопаеми на земята се изчерпват. Или поне онези които са в подходящи за добив геологични условия. 2. Луната има доста големи запаси точно от тези материали от които се нуждаме. 3. липсата на голяма гравитационна сила на Луната облекчава изграждането на лунарни станции както на повърността, така и на орбита. 4. Луната е подходяща за старт на мисии към други цели. Избягваме нуждата от голямото количество гориво. Причините за финансирането и провеждането на лунната програма са чисто прагматични.

Съгласен съм, ако дожвеем да видим Луната като космическа база ще е добре, тук ресурсите наистина са насвършване, но на някои влиятелни свинки им е по-важен джоба.

преди 14 минути, nikolaustirol написа:

3. липсата на голяма гравитационна сила на Луната облекчава изграждането на лунарни станции както на повърността, така и на орбита.

Това може би трябва да е 1! Сега берковишката принцеса, трябва да прочете (разбирай, цитира уики-то), какво е това гравитация и за кВо се бори :) 

преди 17 минути, nikolaustirol написа:

Откровено казано не ми се искаше да навлизам в тази материя, но ще напиша само няколко неща. 1. Запасите от полезни изкопаеми на земята се изчерпват. Или поне онези които са в подходящи за добив геологични условия. 2. Луната има доста големи запаси точно от тези материали от които се нуждаме.

Кои са тези материали?

преди 14 минути, nikolaustirol написа:

1.Изчерпват се заради консуматорската култура, наложена от запада. При социализма в Източна Европа имаше добра политика за полезните изкопаеми.

2.Има, но добиването им не е хич фасулска работа и не може да се прави от роботи.

4. Други цели? Марс? Знаете ли само колко е пътя за отиване и връщане дотам? А ако стане авария насред пътя? Да оставяме хора да умират в космоса? Малко ние космическият боклук който създадохме, дайте да го напълним и с тела на мъртъвци!

преди 1 минута, baitexpo написа:

Кои са тези материали?

Златото, например. говори се, че трябва да се замени с паладия, май. Нали знаеш на кои им е важно златото.

преди 5 минути, NewRedDragon написа:

Това може би трябва да е 1! Сега берковишката принцеса, трябва да прочете (разбирай, цитира уики-то), какво е това гравитация и за кВо се бори :) 

Споко, знам какво е гравитация. Ти кажи как си го представяш добива на злато от Луната.

• Автор
преди 2 минути, baitexpo написа:

Кои са тези материали?

Например силиций, литий, барий, алуминий и още цял куп такива. Дори желязото може да влезе в тази група.

преди 1 минута, nikolaustirol написа:

Например силиций, литий, барий, алуминий и още цял куп такива. Дори желязото може да влезе в тази група.

И златото. Всичко винаги е било заради златото. Алчност се нарича.

• Автор
преди 11 минути, The Rage написа:

Съвсем друго,имах предвид.

Явно не ставам,за списвач във форум...

Жив и здрав!И много професионални успехи.Цялото човечество-се крепи,на хора като теб.

пп Ако искаш-споделяй.От време на време,с простосмъртните.

Съжалявам, че не те разбрах. За мен е винаги удоволствие да споделям с другите. И не се чувствам с нищо повече от когото и да е. Един може едно, а друг - друго. Затова уважавам труда на всеки.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.