Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

преди 1 минута, communismatic написа:

Джокера още не е разбрал поста ми. Много му е сложно на момчето... Имам чувството, че си пиша с бавноразвиващ...

Вижда се кой е бавноразвиващият се.... 

Колко държави има в НАТО? По спомен са 32 тридесет и две нали така? С какво ние, България е по-от тези държави? 

След като толкова много държави членуват в НАТО и не си помислят да го напуснат, защо ние да го правим господин бавноразвиващ се?

• Отговори 45,9k
  • Прегледи 1,5m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

• @dimy Не знам в кой град си живял, но  в моят малък, провинциален бе така: След училище ходих да се редя за хляб, даваха максимум 2 бр. или средно по половин хляб на член семейство. За месо бе су

Публикувани изображения

преди 1 минута, NovakJ написа:

Вижда се кой е бавноразвиващият се.... 

Колко държави има в НАТО? По спомен са 32 тридесет и две нали така? С какво ние, България е по-от тези държави? 

След като толкова много държави членуват в НАТО и не си помислят да го напуснат, защо ние да го правим господин бавноразвиващ се?

Ми, прочети ми предните постове, после ги прочети още 20 пъти, ако трябва... Щото вече съм написал, коя е причината. Благодаря за вниманието...

преди 56 минути, БаалБек написа:

@andiay нали бориш глупостта? Защо нямаш мнение към този потребител?

Първо - не чета всичко в която и да е тема, противно на твоето схващане, душице...

Второ - след като го посочи, не бих казал, че мога да коментирам обосновано, защото "ковид периода" отдавна е извън вниманието ми, какво ми е мнението по този въпрос, много отдавна си го чела в съответната тема и накрая то се потвърди като вярно....

Трето - за децата дали е имало такива рестрикции в Австралия не съм убеден, за възрастните обаче имаше....

И то не само в Австралия....

"Който заменя основни свободи за сигурност, не заслужава нито свобода, нито сигурност."....

Но... после попадам на това ти твърдение....

преди 1 час, БаалБек написа:

Затваряне на хора и третиране като животни е от компетенцията на комунистите и социалистическите държави

Което е наистина глупост...

А уж историята е сред интересите ти...

преди 6 минути, communismatic написа:

Ми, прочети ми предните постове, после ги прочети още 20 пъти, ако трябва... Щото вече съм написал, коя е причината. Благодаря за вниманието...

ШВЕЦИЯ И ФИНЛАНДИЯ защо се присъединиха към НАТО? :angry:

Ти искаш ние да се махнем и да последваме съдбата на Украйна, нали това искаш? Признай си го психо..ат, няма да се сбъдне твоето желание! Нито България ще излезе от НАТО нито от ЕС нито от Шенген!

Тези които искат България ще трябва да се изправят срещу ВСИЧКИ държави членки на Алианса, разбра ли ме сега? 

ШВЕЦИЯ И ФИНЛАНДИЯ защо се присъединиха към НАТО? :angry:

Ти искаш ние да се махнем и да последваме съдбата на Украйна, нали това искаш? Признай си го психо..ат, няма да се сбъдне твоето желание! Нито България ще излезе от НАТО нито от ЕС нито от Шенген!

Тези които искат България ще трябва да се изправят срещу ВСИЧКИ държави членки на Алианса, разбра ли ме сега? 

Сериозен е! 😆😆😆😆😆

Сериозен е! 😆😆😆😆😆

Ти нямаш акъл една бала със слама да разделиш на две магарета, тръгнал с мен диалог да води... 😂

Не можеш да ми стъпиш на малкото пръстче нито тук във виртуалното пространство нито в реалния живот!

Само да дообясня, понеже с тоя по-горе няма как да се води диалог, човека е на Мелмак...

Страната ни трябва, да води независима политика, самостоятелна политика, ръководена от интересите ни. Нека да се поддържат добри отношения с всички държави... естествено, доколкото е възможно. Въпрос на лавиране... Не случайно, в момента Ердоган е човека, който най-добре си разиграва картите - изнася си руски петрол и печели от простотията на брюкселските дебили. Старае се, да поддържа позиции и на Изток, и на Запад. В момента ние го играем най-верният съюзник на Украйна, което не е лошо, но аз наистина не разбирам, какво по-точно печелим от подобна позиция? Айде... съгласен съм, че изнасяме за Украйна, ама ние и колко неща им подарихме... Специално, за тия БТР-и и МТЛБ-та е пределно ясно, че не сме взели и една стотинка. А какво губим? Ми... факт е, че бяхме сред държавите, които първи наложиха санкции срещу икономическият донор на Европа и резултатите са налице - всичко поскъпна ударно, особено след като Кирчо докара американските танкери с втечнен газ.
Колкото до НАТО, аз вече го написах, само дето Джокера както обикновено не е разбрал абсолютно нищо. НАТО може да е гаранция примерно за Германия, за САЩ и т.н. Ама за България каква гаранция е по-точно? Ние не сме никакъв геополитически фактор. Пределно е ясно, че никой няма да си мръдне и пръста за нас. До момента фактите точно това говорят красноречиво - дори и по казуса "Македония", ние бяхме надупените, а не нашите вардарски братя.

Само да питам... когато НАТО бомбардираше нашата западна съседка с обеднен уран... коя държава от СФРЮ беше членка на НАТО, че "мироопазващата" организация се намеси в нейна подкрепа? Сега разбрахте ли каква е функцията на тая организация...

Само да питам... когато НАТО бомбардираше нашата западна съседка с обеднен уран... коя държава от СФРЮ беше членка на НАТО, че "мироопазващата" организация се намеси в нейна подкрепа? Сега разбрахте ли каква е функцията на тая организация...

Сърбия в НАТО ли е или е била в НАТО? 😂

Надявам се народа да надделее над злото което е надвиснало в управлението и да поправят грешката си. Всички ще се радваме да се освободят от гнусната русо-фашистка зависимост и да се превърне Сърбия в една свободна и незавиисима държава! :)

Сърбия в НАТО ли е или е била в НАТО?

Джокера както обикновено пак нищо не вдяна... 😆😆😆😆

Между другото в Сърбия вече трети месец по ред целият народ е по улиците и протестира срещу президента.

Братя и сестри Сърби, България е с вас! :)

преди 6 минути, attj написа:

Може да бъде изображение с текстово съобщение

Добре де, кой пречи да си направиш истинско?

Изобщо, кой пречи на някого да кваси мляко, да гледа прасе и зеленчуци? Говорим за този социалистически почин, чието наименование сега ще предизвика усмивка - самозадоволяване. Та, другари, кой ви е ограничил в самозадоволяването? Върнете се на село и се самозадоволявайте. Всичко ще е истинско. Ама връзва ли се цената на положен труд с цената в магазина? Защото е лесно да си отидеш на село и да отнесеш каквото баба и дядо са отгледали.

Няма да се сетиш да отиваш на село сам да си произвеждаш - ако имаш достатъчно пари в града да си ги купуваш същите неща.

В кое село ще се върнат... 😂 те не искат да живеят както са живели през комунизма! Знаете ли какъв рев ще падне ако сега всичко което е било през комунизма ни го сервират. Ще има глад, мизерия и предателства....

преди 3 минути, attj написа:

Няма да се сетиш да отиваш на село сам да си произвеждаш - ако имаш достатъчно пари в града да си ги купуваш същите неща.

Нали някой трябва да ги произведе за да се продават тези неща в градовете? 

преди 17 минути, NovakJ написа:

В кое село ще се върнат... 😂 те не искат да живеят както са живели през комунизма! Знаете ли какъв рев ще падне ако сега всичко което е било през комунизма ни го сервират. Ще има глад, мизерия и предателства....

Нали някой трябва да ги произведе за да се продават тези неща в градовете? 

Свинско месо ни внасят дори от Франция и Испания.  Уникални сме и Атанас Запрянов ще предложи на правителството и президента Румен Радев  разместване на генерали от ВВС.     При един недополучен  F 16  в България,  колко генерали има във ВВС!?   

преди 2 часа, БаалБек написа:

Защо @V_A_G_A_B_O_N_D не си посочил за доказателство, някой проверен австралийски източник? 

Ето какви глупости и пропаганда плякаш:

Пропаганда , може да е в твоите сънища или желания . Не зная и не ме интересува . Нито твоята персона , нито твоите размисли и страсти на фейсбук идиоти , които редовно цитираш . Човека няколко пъти ти пише , че четеш и цитираш , но явно не разбираш , какво цитираш . За разлика от форумни клоуни , които по цял ден  нямат други задължения и драскат във форума , аз имам достатъчно . Не , че те касае , но случайно имам роднини в Австралия . Живеят там над 20 години и имам добра представа какво и как се случва  в тази страна .

преди 1 час, V_A_G_A_B_O_N_D написа:

Пропаганда , може да е в твоите сънища или желания . Не зная и не ме интересува . Нито твоята персона , нито твоите размисли и страсти на фейсбук идиоти , които редовно цитираш . Човека няколко пъти ти пише , че четеш и цитираш , но явно не разбираш , какво цитираш . За разлика от форумни клоуни , които по цял ден  нямат други задължения и драскат във форума , аз имам достатъчно . Не , че те касае , но случайно имам роднини в Австралия . Живеят там над 20 години и имам добра представа какво и как се случва  в тази страна .

Частна извадка. Една жена чула, че друга казала на друга едни неща. Така още повече се осветли, че пишеш откровенни лъжи. Поредния защитник на социализма с роднини на Запад. Борещ се с конспирациите, като сам ги разпространява и ги защитава. И тези, които го разобличат са клоуни и идиоти.

И какво като има роднини на Запад? По тая логика САЩ пък използват от години евтината китайска работна ръка, а постоянно ги "громят" из медиите... Да не говорим, че ползват и евтините руски суровини, а налагат отгоре ЕС да ги санкционират. Ние не сме съгласни с извращенията идващи от Запада, нямаме нищо против самото население, държавата и прочее... Факт е, че 80% от злините и конфликтите по света идват от САЩ. Факт е и че освен филми и музика, май нищо хубаво не идва вече от Запада - ядене на насекоми, зелени простотии, ЛГБТИ+ извращения, мигрантска измет, пазене на роми/мигранти и т.н. То, между другото... вече дори и филмите им не струват, масово са политкоректни... Във всеки западен филм вече има по един негър, дето е много репресиран и двама други дето се мляскат.

РуZията раздава ресурсите си защото не са техни. Племето руси много добре знае, че е едно малцинство и територията която са окупирали не е тяхна. Все някога ще настъпи времето когато всички народи ще поискат земята си, а и разпадането на империята на злото вече е в ход! България притежава една трета от тази територия и Българите никога няма да забравят за нея. 

След падането на диктатора и последващото разпадане на измислената държава, България трябва да прояви претенции към територията си! 

преди 38 минути, NovakJ написа:

РуZията раздава ресурсите си защото не са техни. Племето руси много добре знае, че е едно малцинство и територията която са окупирали не е тяхна. Все някога ще настъпи времето когато всички народи ще поискат земята си, а и разпадането на империята на злото вече е в ход! България притежава една трета от тази територия и Българите никога няма да забравят за нея. 

След падането на диктатора и последващото разпадане на измислената държава, България трябва да прояви претенции към територията си! 

Нещо се бъркаш. При капитализмът се наблюдава това раздаване на ресурси и окупация на земи. Създава се класово разделение. Тези които вече са окупирали територията, сиреч капиталистът. И другата класа на която я експлоатират. Работници.

Идеята на комунизмът не е това, а идеята е безкласово общество без експлоатация. Сиреч средствата за производство е собственост на обществото. На всеки. Колективно управление.

преди 51 минути, NovakJ написа:

Предлагам да изчакваме поне да додат ефките от САЩ пък тогава да предявяваме претенциите си ,напрау ше ги сразим руснаците ... от смях.

преди 46 минути, NovakJ написа:

Все някога ще настъпи времето когато всички народи ще поискат земята си

Тараланкоолу, никой не е посаден свише на дадена територия! Аз, ти и всички на тая Земя сме гости за определено време! Родил си се гол като пушка, и след като си отидеш един ден света няма да се свърши с тебе! Силния завладява територии, а слабия и да "поиска", само ще предизвика присмех и умиление! 

На кое викаш "народ", че малко изсмукано от пръстите ми се чини?! Тук 10 човека ще се изпокараме за глупости. Същото е и положението в отношенията и по пътища и в магазини и в семействата дори. По моите критерии, за да има "народ" то той трябва да е единен, сплотен и с еднакво виждане на всички за всичко, както и за бъдещето си. Такъв НАРОД живееше по времето на соца в България, когато всички единни строяха инфраструктурни обекти, бяха сплотени, здрави, усмихнати, всеотдайни и безкористни! Сега сме една СБИРЩИНА от лекенца, мърморковци, бездарни сополанковци с претенции, завистливи и оглупели, единствено дрънкащи простотии!

преди 1 час, NovakJ написа:

Визираш Украйна предполагам, това е логично!

преди 1 час, AAUUXX написа:

Предлагам да изчакваме поне да додат ефките от САЩ пък тогава да предявяваме претенциите си ,напрау ше ги сразим руснаците ... от смях.

Toй Джокера вчера твърдеше, че НАТО винаги ни било защитавало, в последствие се оказа, че това никога не се е случвало... Винаги се забавлявам искрено с постовете му, много е зле положението с това момче...

преди 53 минути, Joss Bomon написа:

Такъв НАРОД живееше по времето на соца в България, когато всички единни строяха инфраструктурни обекти, бяха сплотени, здрави, усмихнати, всеотдайни и безкористни!

Обяснението защо едно време хората са били по-единни е доста просто. Защо да завиждаш на комшията бай Георги, при положение, че взимате кажи-речи една и съща заплата, и двамата карате Жигули, живеете и двамата в панелка и т.н. Просто социалното неравенство е било в пъти по-ниско от сегашното време... Самият строй е бил такъв, не случайно и в ония времена са ставали страшни кражби на високите нива, ама парите са отивали за плочки от Франция и автомобил "Алфа Ромео", докато в днешно време...
Даже ще дам и един пример от 80-те години, за да затвърдя тезата си. В краят на 70-те се създава т.нар. фонд "Културно и историческо наследство" около Людмила Живкова. Целта е да се открият и да се приберат в страната ни археологически, исторически и културни паметници, свързани с историята на страната ни, и това да увенчае инициативата за честването на 1300-годишнината на държавата, която е няколко години по-късно. Тя взима под крилото си Александър Фол, Богомил Райнов и Светлин Русев, които да ръководят дейността в чужбина. Последните двама действат по-скоро като "оценители". Те не разполагат с пари, по-скоро работата им е да оценят колко евентуално би струвала дадена картина, скулптура и т.н. Доколкото знам... по това време някъде нашите служби открадват от гръцките територии и оригинала на "История Славянобългарска", а десетки години по-късно Пешо Коня решава да им я върне, понеже била тяхна (по негови думи).
Обаче се получава така, че излизайки зад граница, хората които ръководят съответните структури там, започват да крадат от държавните пари, които УЖ са за антиките. Основният заподозрян е шефа на отдела Живко Попов, който е осъден на 12 години, неговия приближен Емил Александров и той е вкаран в панделата, и още една дузина хора. Това не е от значение, друго имам предвид.

Имате ли представа, какво са правили с държавните пари? Ми, отишли за сметки за хотели, за скъпи ресторанти... Консерви, щипки за пране, капачки за буркани и т.н.

РФ е на първо място в света по:

умишлени убийства;

деца и юноши-пушачи;

рушвети за влизане във висши учебни заведения;

растящ брой на пушачи;

пътно-транспортни произшествия;

самоубийства след младежи от 15 до 19 години и сред мъжкото население от всички възрасти;

абсолютни стойности на демографски срив;

самоубийства на стари хора (заради мизерни пенсии или поради липсата им);

изоставени деца;

смъртност от сърдечно-съдови заболявания;

пациенти на психиатричните клиники;

търговия с хора;

аборти и смъртност при раждане;

потребление на хероин (21 % от световното производство);

употреба на спирт и спиртни напитки;

растеж на заболелите от СПИН;

авиационни катастрофи (13 пъти над средното световно равнище).

Бизнесът алармира за дефицит на висшисти в техническите науки, нужни са и електротехници, заварчици, стругари

Цитат

Близо 80 на сто от представители на бизнеса в България, участвали в анкета на Българската търговско-промишлена палата (БТПП), са заявили, че имат остра нужда от кадри с висше образование в областта на техническите науки, 22 на сто – на природните, математика и информатика, и 19 на сто – на социалните, стопанските и правните науки. Около 60 на сто от анкетираните са посочили необходимостта от кадри със средно образование: технически персонал, електротехници, заварчици, машинни оператори, механици и техници, стругари, търговски персонал, сервитьори, шивачи, ВиК специалисти др. 

https://glasove.com/biznes/biznesat-alarmira-za-defitsit-na-visshisti-v-tehnicheskite-nauki-nuzhni-sa-i-elektrotehnitsi-zavarchitsi-strugari

Аз си мислех ,че тая работа(на ел.техници,заварчици,стругари) се върши от инфлуенсъри, тиктокъри и ютубъри...нали бяха първи за демократичния,пазарен банан...Май налапахте банана,барабар с дървото...

Редактирано от Proshark (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 1

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.