Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

преди 11 минути, Inana.. написа:

Вибрацията ти е на честолюбив и добър човек , вярващ в добротата и добрите намерения . 

Права си, сгреших.

Може ли да ме просветлиш още за кемтрейлс, ковида, 5G, и рептил ли е била кралицата и кралското семейство.

• Отговори 45,9k
  • Прегледи 1,5m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

• @dimy Не знам в кой град си живял, но  в моят малък, провинциален бе така: След училище ходих да се редя за хляб, даваха максимум 2 бр. или средно по половин хляб на член семейство. За месо бе су

Публикувани изображения

преди 3 минути, Gaming_Solutions написа:

Права си, сгреших.

Може ли да ме просветлиш още за кемтрейлс, ковида, 5G, и рептил ли е била кралицата и кралското семейство.

Явно съм останал с грешно вчипитление че продавачите на компютри са умни хора.

Не зная за другите неща, но ако не си прозрял или видял че ковида беше използван за проба и проверка доколко хората са станали овце и слушат и изпълняват всичко което им се нареди, дори и виждайки че е срещу здравето и живота им.............................

преди 4 минути, БаалБек написа:

Путин: Азбуката ни дойде от македонските земи

Ами правилно е издържано - Не казва държавата , а "македонските земи " ! 

С което естествено показва , че не признава Македония като държава .

Трябва да четете и да слушате с Разбиране . Етикетът е Много Важен , особено когато се Визира такова Високо държавно Ниво .

Всяка използвана думичка и словосъчетание има значение как е Избрана и поднесена .

"Македонските земи " в случая е употребено за ТЕРИТОРИЯ !

Използва това , че в Първото Българско Царство тази територия е била наша .

преди 5 минути, В. Велев написа:

Явно съм останал с грешно вчипитление че продавачите на компютри са умни хора.

Не зная за другите неща, но ако не си прозрял или видял че ковида беше използван за проба и проверка доколко хората са станали овце и слушат и изпълняват всичко което им се нареди, дори и виждайки че е срещу здравето и живота им.............................

Велев, стига вече! Най-строгите мерки срещу ковид бяха в Китай и РФ.

преди 2 минути, Inana.. написа:

Ами правилно е издържано - Не казва държавата , а "македонските земи " ! 

С което естествено показва , че не признава Македония като държава .

Трябва да четете и да слушате с Разбиране . Етикетът е Много Важен , особено когато се Визира такова Високо държавно Ниво .

Всяка използвана думичка и словосъчетание има значение как е Избрана и поднесена .

Използва това , че в Първото Българско Царство тази територия е била наша .

Ма много иносказателен ми идва Путин. Едното трябва да се интерпретира като Българско царство, но други работи са изконно руски земи.

преди 11 минути, Gaming_Solutions написа:

Права си, сгреших.

За да опозная някого ми е нужно да му прочета хронологията .

Когато не ми е достатъчна като база данни - търся повече източници.

В конкретният случай още снощи ти разгледах профила и ползвах и други твои данни , които си предоставил , за усетя по-плътно образът ти. 

Така попълних малко повече знание за теб .

Ползвай и ти моите база данни и разбери повече за мен . 

Другият ми профил , освен онова , което съм оставила в този профил е Сирена .

Който търси намира .   

Предлагам 3 източника , ако ти е интересно - чети .

https://www.kaldata.com/forums/profile/361768-_sirena_/

Понеже си новичък да те улесня ....

преди 6 минути, parmobil написа:

но други работи са изконно руски земи.

Абе Български земи са , ама не казвай на никого , че ни оставиха без военна Мощ ...:lock:

преди 1 минута, parmobil написа:

Защото атаката беше от сили от САЩ и запада. Затова и в Русия и в Китай бая се стреснаха. Усетиха силата на атаката и използването на една медицинска категория, от която хората се страхуват защото зависят и животите им и това можеше да доведе до сериозни ситуации и сваляне на правителства даже.

За доказателство си спомни колко са предлагали на Лукашенко да въведе също такива строги мерки. На Путин и Си не вярвам да са предлагали, но тия двамата бая са се уплашили от сериозността и величината на атаката че да вземат такива крути мерки. Само че и те действат под претекст борба с ковида.

Сложно е. Не те упреквам. Малко хора се ориентират в такива сложни ситуации.

Гледай не само гората като цяло, но и отделните дървета в нея.

преди 25 минути, В. Велев написа:

Наивник на средна възраст! Приличаш ми на оная баба дето смело заявила: "Верно е! Казаха го по телевизията."

Залезът или немотията в една държава се дължи на такива люде споменати от теб. В крайна сметка излиза че режат клона на който седят. Само за себе си мислят и не хаят за състоянието на държавата си, т.е. за останалите. 

Няма да споменавам тук имена, но се възхищавам на хора-бизнесмени, които са разбрали че за да са добре трябва повечето около тях да са добре и държавата като цяло да е добре. Та те са разбрали че така даже ще печелят още повече и ще стават още по-богати. 

С една дума - трябва винаги да мислим и да правим така че държавата и народа да е добре. Така ставаме още по-богати - материално, а защо и не духовно.

Ето до това се стига когато държавата ни не е "подредена". Ние сме една шепа народ, много бързо можем да се оправим и да имаме всичко натурално, екологично и без ета. Само че както стана приказка по-горе, всеки (почти) в държават мисли само за себе си и как да забогатее и то за сметка на другите. Не знае че това е остаряла тактика от времето на ранния капитализъм. 

По-богат се става, когато живееш или направиш околните богати. Цялата държава да е богата.

Напълно е прав Путин! Кирилицата е създадена в Охридската книжовна школа. Все български земи. Също като да се каже "добруджанските земи, тракийските земи..."

Ами това ти да си богат , а другите бедни няма да те направи щастлив !

Аз , ако живея като него като кон с капаци и да се ширя в собствената си клетка , без да ме интересува , че другите са гладни , нещастни и изнемогващи и аз ще съм добре . 

Ама не Мога ! 

Нещастна съм , когато гледам Нещастни хора !  Искам Всички да са нахранени и здрави . 

преди 24 минути, Inana.. написа:

... , за усетя по-плътно образът ти. 

Така попълних малко повече знание за теб .

Ползвай и ти моите база данни и разбери повече за мен . 

Другият ми профил , освен онова , което съм оставила в този профил е Сирена .

Който търси намира .  

Чувствам се поласкан от интереса ти към моята персона, но ще се въздържа, имам жена и дете. 

преди 20 часа, NovakJ написа:

НАТО винаги ни е защитавал и ще продължи да го прави!

Кога например? Дай един пример? 😆😆😆

преди 20 часа, NovakJ написа:

Жал ми е за хората похабили живота си за нищо..

Сигурен съм, че и на родителите ти ги е жал като гледат такъв похабен материал...

преди 19 часа, NovakJ написа:

Един мой голям приятел отиде в Френския легион, издържа всички изпити и го приеха.

Като прочетох, че Джокович имал приятели, веднага разбрах каква фантасмагория е цялата история...

преди 17 часа, ivottoshev написа:

По другото му твърдение че НАТО не бил военен съюз, а мироопазващ - дадох му пример с Югославия и как този "не военен" и "мироопазващ" съюз нападна суверенна държава без преди това да има резолюция на ООН. По тоз въпрос дискусията замря.

Кой е твърдял, че НАТО е "мироопазващ" съюз?! Кажи му да се самозастреля...

преди 1 час, Gaming_Solutions написа:

Не ти ли идва на ум, че ние сме НАТО, ние сме ЕС и за нашите партньори е важно да имат силен такъв в наше лице, а не пробита дупка, каквато сме?

Кво?! 😆😆😆

преди 47 минути, parmobil написа:

Почти позна , ама не ..... Написаното не е корестно . В Китай за определени региони имаше наистина строги мерки . Има една друга Много демократична страна с ЕврУатлантически възледи .Казва се Австралия . Там освен строги мерки и насила завличаха малки деца на стадиони да ги ваксинират против волята на родителите им . Имаше и принудителни арести и задържания за да не оказват съпротива . ;)

преди 43 минути, Inana.. написа:

И северно македонците така го интерпретират. В учебниците им пише:

Цитат

„Според нашата учебна програма Македонска средновековна държава съответства на държавата, създадена от цар Самуил“, обяснява учителят по история в гимназията гимназията „Никола Карев“ в Скопие Игор Янев. Той допълва, че в учебниците урокът за Самуиловата държава е със заглавие „Македонска средновековна държава“.

Сред нашите аргументи можем да споменем, че например Византия и византийците се идентифицират като ромеи, като римляни (т.е. смятат се за продължители на държавната традиция на Римската империя). Така и казваме - че от днешна гледна точка, жителите на тази държава са нашите предци по тези земи“, обяснява македонската позиция Игор Янев.

преди 57 минути, В. Велев написа:

Напълно е прав Путин! Кирилицата е създадена в Охридската книжовна школа.

Така е. И историците от Северна Македония са на неговото мнение:

Цитат

“Не можете вие да го национализирате свети Климент или свети Наум, или братята Кирил и Методий. Те се християнски просветители, духовни лица, на които не може вие да им дадете националност. Те са действали в отделни държави, във Византия и в българската средновековна държава, но това не ги прави нито българи, нито гърци, нито македонци в съвременен смисъл”, казва пред агенция МИА шефът на македонския екип Драги Георгиев, председател на Института за национална история в Скопие.

преди 59 минути, В. Велев написа:

Все български земи.

Има два типа национална идентификация, историческа и териториална. Къде е била заменена глаголицата с кирилица – в българската държава или на територията на днешна Македония?

преди 37 минути, communismatic написа:

Кога например? Дай един пример? 😆😆😆

Какъв пример искаш да ти дам? Може би трябва да кажа, че след разпадането на Съветския съюз и Варшавския договор, България избира да се присъедини към НАТО! 

току-що, NovakJ написа:

Какъв пример искаш да ти дам? Може би трябва да кажа, че след разпадането на Съветския съюз и Варшавския договор, България избира да се присъедини към НАТО! 

Тъй, де... И кога НАТО ни е защитавал? Нали това твърдиш? Питам те кога? Посочи един пример...

преди 6 часа, БаалБек написа:

Скарахте ми се, че съм цитирала комунистически наследници. Че те от кого са се учили и копирали?

Никой не ти се кара, душице...

Показва ти се, че е тъпо да бориш "дългата ръка на ДС и БКП" като се "аргументираш"' с думите на хора, които са част от "дългата ръка"...

Което действие е абсурдно смешно - монтипайтъновско....

Но... твой избор е да се осланяш само на вяра...

А баш комунягите мога ли да цитирам, че те са започнали първи да плюват по "развития" социализъм?

Баш комуняги няма, душице, те отдавна са изчезнали, много преди Живков....

И не е важно кого цитираш, а какво си разбрала от цитираното...

Ти винаги разбираш само това, което ти се иска, а то обикновено е много по-различно от това, което цитираният е искал да каже...

"Дайте ми само шест реда, написани от ръката на най-честния човек, и аз ще намеря в тях достатъчно, за да бъде обесен"...

Знаеш ли гой го е казал?

С две думи. Двамата се изходихте по главите на Живков и Младенов, а в същото време скачате на амбразурата да ги защитавате.

Това шизофрения ли е? Или ви плащат да играете ролята на шизофреници? 

Я посочи кога съм защитавал Живков или Младенов....

преди 4 часа, чуши написа:

Спряла е да съществува във формата която е означавала тая дума тогава. Сега същата дума означава нещо друго. А причината е, че е започнал процес. Всъщност, процесът никога не е спирал. Но според конституционното право, началото което е номинирано за репер на въпросния процес е 13 век. Когато бароните в Англия написали един закон. Законът се казва Магна харта

Първо - демокрация не е дума, а термин въведен от Платон, макар още доста преди него да е съществувало подобно обществено устройство...

Платон просто го дефинира с този термин....

Второ - "Магна харта" е повлияна точно от древногръцките и римските възгледи за устройството на демокрацията, макар да не е създадена, за да се премине към демократично общество. По никакъв начин не може да се каже, че с "Магна харта" е началото на демокрацията. Да, за начало на това, което днес наричаме конституционно управление "Магна харта" се приема, че е началото, особено в областта на конституционните монархии, но идеята за Конституция като термин е въведена още от Аристотел...

Но... има и исторически примери за доста по-ранни форми на "конституции"...

преди 5 часа, чуши написа:

И тъй като не е изключено, ти да имаш желание да изясниш наистина и докрай, какво значи демокрация, ти предлагам ако искаш да отговориш на следните въпроси (като за начало вероятно - щото това е и по-дълъг път на самоусъвършенстване):

Преди да решиш да приканваш някого да се самоусъвършенства, не е лошо първо да започнеш този процес със себе си...

Освен, че е дълъг пътя, то той и никога не свършва... "Колкото повече неща научавам, толкова повече разбирам, че по-малко зная"...

1. Какво е означавала думата "демокрация" в древна Гърция?

Не е дума, а термин съставен от две думи - демос/народ и кратиа/управление, власт, по Платон обозначава управление на управляваните....

2. Какво означава същата дума днес?

Същото - модел на обществено устройство...

След Платон (а и преди него) единствените промени в значението на този термин са механизмите по които да се прилага и обхвата на демоса, който може да се възползва от тези механизми...

3. Каква е разликата между Конституцията и останалите закони по същество?

Конституцията е основния закон определящ цялостното общественото устройство на една държава...

Останалите закони са подчинени на Конституцията и не могат да влизат в противоречие с нея...

Самото наличие на Конституция не е признак за демокрация...

Други въпроси?

преди 1 минута, communismatic написа:

Тъй, де... И кога НАТО ни е защитавал? Нали това твърдиш? Питам те кога? Посочи един пример...

Какъв пример искаш защо е необходимо НАТО да ни е защитил без да има причина да го прави? Членството на България в НАТО гарантира колективна отбрана според Член 5 на Вашингтонския договор, който гласи, че атака срещу един член е атака срещу всички. 

Какъв пример искаш? България е беззащитна без НАТО! 

Това ли е твоето желание? Да не сме защитени и да станем мишена за другите държави?

преди 6 минути, NovakJ написа:

Какъв пример искаш защо е необходимо НАТО да ни е защитил без да има причина да го прави?

Т.е. те са ни защитили... като не са ни защитили. ОК, разбрах... 😆

преди 6 минути, NovakJ написа:

НАТО винаги ни е защитавал и ще продължи да го прави!

преди 3 минути, communismatic написа:

Т.е. те са ни защитили... като не са ни защитили. ОК, разбрах... 😆

преди 9 минути, NovakJ написа:

Членството на България в НАТО гарантира колективна отбрана според Член 5 на Вашингтонския договор, който гласи, че атака срещу един член е атака срещу всички. 

Да, НАТО винаги ни е защитавал! 

преди 3 минути, NovakJ написа:

Да, НАТО винаги ни е защитавал! 

Така е, да... току що го доказа. 😆😆😆

Дай архивни документи, по въпроса кой уби Георги Марков?

Еми или е мистър Смит, или мисис Смит, или механикът, или некой си там ЦРУ или Мосад агент. Да направят мръсно на соцблока. Туй като с ковида. Биологично оръжие от сащ, пуснато в Китай.

Така е, да... току що го доказа. 😆😆😆

Ти какво искаш? Да останем незащитени ли? Това ли искаш?

преди 50 минути, V_A_G_A_B_O_N_D написа:

Казва се Австралия . Там освен строги мерки и насила завличаха малки деца на стадиони да ги ваксинират против волята на родителите им . Имаше и принудителни арести и задържания за да не оказват съпротива

@andiay нали бориш глупостта? Защо нямаш мнение към този потребител?

Защо @V_A_G_A_B_O_N_D не си посочил за доказателство, някой проверен австралийски източник? 

Ето какви глупости и пропаганда плякаш:

https://www.abc.net.au/news/2021-08-27/coronacheck-school-student-vaccination-misinformation/100410132

https://www.aap.com.au/factcheck/article-on-forced-australian-student-vaccinations-fails-on-facts/

Цитат

Children are not required to get vaccinated for COVID-19 in Australia, Australia’s health department confirms. Young children aren’t even eligible yet. The country has authorized the Pfizer vaccine for anyone 16 years old and older. Children aged 12 to 15 are authorized to receive the shot if they meet certain criteria, such as living in a remote community or having a medical condition.

Автоматичен превод:

Цитат

Децата не са задължени да се ваксинират срещу COVID-19 в Австралия, потвърждава здравният отдел на Австралия. Малките деца дори все още не отговарят на изискванията. Страната е разрешила ваксината на Pfizer за всеки на 16 и повече години . Деца на възраст от 12 до 15 години имат право да получат ваксина, ако отговарят на определени критерии , като например да живеят в отдалечена общност или да имат медицинско състояние.

https://apnews.com/article/health-australia-coronavirus-pandemic-ap-fact-check-ba06a8878646c33fb1ff7635a0050b7a

преди 3 минути, NovakJ написа:

А ти що реши, че под егидата на НАТО сме "защитени"? Твърдиш, че НАТО ВИНАГИ ни защитавал? Оказа се, че това "винаги", всъщност е "никога". Та... що реши, че ако Турция примерно ни нападне другите държави-членки ще ни защитят? Че те САЩ за един казус "Македония" не ни защитават, какво остава за нещо по-сериозно като военна интервенция...

преди 15 минути, NovakJ написа:

Швейцария, Австрия, Ирландия, Кипър и Малта кой ги пази?!

Омазахте и тая тема с евро-атлантическа пропаганда!

преди 1 час, В. Велев написа:

Защото атаката беше от сили от САЩ и запада.

Затваряне на хора и третиране като животни е от компетенцията на комунистите и социалистическите държави. 

преди 1 час, В. Велев написа:

но ако не си прозрял или видял че ковида беше използван за проба и проверка доколко хората са станали овце и слушат и изпълняват всичко което им се нареди

Типично по руски и китайски. Само извратени мозъци като техните могат да направят такъв експеримент. Справка - социалистическия блок, а в днешно време С.Корея, която продължава със социалистическия начин на мислене.

И като за капак ще цитирам Милован Джилас от книгата му -„Разговори със Сталин“ 

Цитат

В тази война няма да е както в миналата. Който заеме територия, посажда там, откъдето е минала армията му, своята социална система. Иначе и не може да бъде.

А ти що реши, че под егидата на НАТО сме "защитени"? Твърдиш, че НАТО ВИНАГИ ни защитавал? Оказа се, че това "винаги", всъщност е "никога". Та... що реши, че ако Турция примерно ни нападне другите държави-членки ще ни защитят? Че те САЩ за един казус "Македония" не ни защитават, какво остава за нещо по-сериозно като военна интервенция...

Вероятност Турция да ни нападне почти не съществува! Обаче съществува голяма вероятност рузия да ни нападне, да НАТО ще ни защити!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.