Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

преди 1 минута, AAUUXX написа:

Няма да е по евтино ,но щом сме имали преди боеспособна армия е възможно да имаме отново такава. Ходил ли си в казарма ? Щот преди НАТО хангарите ни бяха пълни с военна техника ,а поделенията с войници.

Техника, която не ставаше за нищо! 🙂

Всичко беше много старо и съветско, дори автоматите които всички носихме бяха криви, на стрелби се вадиха четири автомата и ние се редувахме на тях... другите бяха криви. Тежките машини бяха повредени, всички имаха повреди, дори техници сваляха части от тях за да ги монтират на тези машини които се ползваха ежедневно.... 

Обучението на войниците беше срам и позор. За две години ме научиха да падам за двадесет лицеви опори и нищо друго!

• Отговори 45,9k
  • Прегледи 1,5m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

• @dimy Не знам в кой град си живял, но  в моят малък, провинциален бе така: След училище ходих да се редя за хляб, даваха максимум 2 бр. или средно по половин хляб на член семейство. За месо бе су

Публикувани изображения

преди 49 минути, NovakJ написа:

Някой до сега нападал ли е държава членка на НАТО ?

Да, Аржентина води бойни действия срещу Великобритания.

Но там случаят е малко по-различен, защото Фолкландските острови се водят задморска територия на Великобритания.

преди 1 минута, NovakJ написа:

Техника, която не ставаше за нищо! 🙂

Всичко беше много старо и съветско, дори автоматите които всички носихме бяха криви, на стрелби се вадиха четири автомата и ние се редувахме на тях... другите бяха криви. Тежките машини бяха повредени, всички имаха повреди, дори техници сваляха части от тях за да ги монтират на тези машини които се ползваха ежедневно.... 

Обучението на войниците беше срам и позор. За две години ме научиха да падам за двадесет лицеви опори и нищо друго!

Не знам къде си служил ама генерално се различава което описа с това което съм видял през моята служба.

Не знам къде си служил ама генерално се различава което описа с това което съм видял през моята служба.

Мислиш ли, че този палячо е служил някъде?

току-що, AAUUXX написа:

Нали съм ви разказвал? Учебен център бях в Ямбол, след него служих в Стара Загора на центъра в щаба на девизията при Вангелов! :rolleyes:

току-що, M.Николов написа:

Той ако е служил, представям си как са го гаврили там. Като го гледам какви глупости пише, какво ли чудо ще е ако живее няколко месеца със сума ти мъже на неговата възраст... Вероятно са го ползвали за боксова круша там.

преди 1 минута, M.Николов написа:

Не знам ,казвал че е служил. Даже една вечер в дрън темата отгатвахме машината която му е била зачислена ,така и никой не успя да я познае ,а и Зверо не знаеше каква е била :D

В Ямбол стреляхме на стрелбище "Победа", в Стара Загора всеки ден ни обличаха в пълно бойно с кирки и лопати, манерки и други и ни караха на едно кръгово островче, по цял ден висяхме на него, на размери беше десет на десет метра и посредата имаше едно дърво. Това беше нашият район за който трябваше да се грижим! 😁

току-що, NovakJ написа:

В Ямбол стреляхме на стрелбище "Победа", в Стара Загора всеки ден ни обличаха в пълно бойно с кирки и лопати, манерки и други и ни караха на едно кръгово островче, по цял ден висяхме на него, на размери беше десет на десет метра и посредата имаше едно дърво. Това беше нашият район за който трябваше да се грижим! 😁

Трудови войски ли ?

Не знам ,казвал че е служил. Даже една вечер в дрън темата отгатвахме машината която му е била зачислена ,така и никой не успя да я познае ,а и Зверо не знаеше каква е била :D

И бил служил 2!!! години?😄

Що ли нещо не ми се връзват цифрите?

току-що, M.Николов написа:

И бил служил 2!!! години?😄

Що ли нещо не ми се връзват цифрите?

Е може да служил по малко пък да са му се сторили като 2г ,знаеш че в казармата времето тече различно :D

преди 2 минути, AAUUXX написа:

Оператор на "ЖИРОКОМПАС" дори ви показах снимки на военната книжка! 🙂

Явно си бил в кеча, за да ти дадат шмайзер с крива цев. Че си служил зная, но си бил строител а не войник.

Джокера по-скоро ще е хванал някого за шмайзера, отколкото да му дадат Шмайзер. Прекалено опасно е...

преди 3 минути, NovakJ написа:

Оператор на "ЖИРОКОМПАС" дори ви показах снимки на военната книжка! 🙂

Да, помня някой даже каза че това било на самолет или кораб ,може и да съм пропуснал ако си показвал военната машина :)

преди 4 минути, Колев 74 написа:

Явно си бил в кеча, за да ти дадат шмайзер с крива цев. Че си служил зная, но си бил строител а не войник.

Бях си редовен войник... 😁 не съм бил строител, след като ми писна в Стара Загора всяка вечер бягахме и се напивахме, по цял ден висяхме на кръговото, се преместих в друго бойно поделение.

Да, помня някой даже каза че това било на самолет или кораб ,може и да съм пропуснал ако си показвал военната машина :)

Беше си показал книжката (синята), не машината. Аз се бях обадил, че жирокомпаса се ползва по корабите и дори малките лодки. Целта е да се компенсира "клатенето".

Бях си редовен войник... 😁 не съм бил строител, след като ми писна в Стара Загора всяка вечер бягахме и се напивахме, по цял ден висяхме на кръговото, се преместих в друго бойно поделение.

Сам реши да се "преместиш"?

преди 4 минути, NovakJ написа:

Премести ли са те, а не, че ти си се преместил. Пак ще изляза прав, че клониш към кеча!

преди 2 минути, AAUUXX написа:

Да не знам какво е, защото не съм го виждал и попитах вас. В казармата ми казаха, че бил уред с ръчки и педали на който се сяда и се върти... и друго не помня... май се изчисляват кординати с него....

Сигирно си служил в периода 1-2г преди НАТО ,когато армията се разформироваше ?

току-що, Колев 74 написа:

Премести ли са те, а не, че ти си се преместил.

Аз се преместих! 🙂 Дори си избрах къде! 😃

Тоя юнак, дето твърдеше, че дядо му разбрал, че бил партиен член едва след падането на соца, се оказа и военен експерт. Маматаситрака. Малко ми беше оня, дето не щял да служи, щото ако заспи щял да стане секс-играчка на фатмака, ами и тоя клоун.

преди 1 минута, lebel написа:

Тоя юнак, дето твърдеше, че дядо му разбрал, че бил партиен член едва след падането на соца, се оказа и военен експерт. Маматаситрака. Малко ми беше оня, дето не щял да служи, щото ако заспи щял да стане секс-играчка на фатмака, ами и тоя клоун.

Още един от поддръжниците на НАТО зави на умряло... 😆

преди 3 минути, AAUUXX написа:

Сигирно си служил в периода 1-2г преди НАТО ,когато армията се разформироваше ?

Мисля, че е пределно ясно, че никъде не е служил. Лъже като циганин...

преди 1 минута, lebel написа:

Аз не разбрах за кой става въпрос, понеже не участвам редовно в темата, но както и да е. Да съм разбрал.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 1

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.