Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

преди 1 минута, Колев 74 написа:

Премести ли са те, а не, че ти си се преместил.

Изпращаха в командиравка (не по желание на войника) в друго поделение за период ,мен също са ме пращали командировка за два месеца в новобрански център като отдельонен командир след този срок като дадат клетва новобранците ни връщаха в бойното поделение за да си дослужим времето до уволнение.

• Отговори 45,9k
  • Прегледи 1,5m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

• @dimy Не знам в кой град си живял, но  в моят малък, провинциален бе така: След училище ходих да се редя за хляб, даваха максимум 2 бр. или средно по половин хляб на член семейство. За месо бе су

Публикувани изображения

преди 8 минути, AAUUXX написа:

Изпращаха в командиравка (не по желание на войника) в друго поделение за период ,мен също са ме пращали командировка за два месеца в новобрански център като отдельонен командир след този срок като дадат клетва новобранците ни връщаха в бойното поделение за да си дослужим времето до уволнение.

То това си беше редовно за тези, които са определени за ефрейтори, младши и старши сержанти. Дълго време се практикуваше. Това не е най важното в темата. Щеше да е по добре, да не се обиждате един друг, шото не се познаваме от оня ден. Времето е такова сега.Ако се върне старото, всички натовци ще си плюят на петите и в ...Нова Каледония. Ако се запази новото, дано е само за добро. И така не е лошо стига народа в държавата да живве по спокойно.

преди 5 минути, communismatic написа:

Мисля, че е пределно ясно, че никъде не е служил. Лъже като циганин...

Служил е но най вероятно след 2000г когато вече всички са били на уво, според това което описва.

преди 1 минута, Колев 74 написа:

Аз не разбрах за кой става въпрос, понеже не участвам редовно в темата, но както и да е. Да съм разбрал.

Нищо не си изгубил, но... пуснал съм го в бисерите, като първа перла (те всъщност са му две в един и същ пост) на страница 137... 

https://www.kaldata.com/forums/topic/237526-бисери-от-форума-версия-3/?do=findComment&comment=6016339

Ако това е бъдещето, тая страна няма никакъв шанс.

преди 1 минута, lebel написа:

Нищо не си изгубил, но... пуснал съм го в бисерите, като първа перла (те всъщност са му две в един и същ пост) на страница 137... 

https://www.kaldata.com/forums/topic/237526-бисери-от-форума-версия-3/?do=findComment&comment=6016339

Ако това е бъдещето, тая страна няма никакъв шанс.

T.e. това което аз твърдя е лъжа? Не можеш, да откажеш, да станеш агент на Държавна сигурност? 😆
Ти имаш ли идея, за какво са ставали агенти хората? 😆

преди 4 минути, AAUUXX написа:

Служил е но най вероятно след 2000г когато вече всички са били на уво, според това което описва.

Изобщо никъде не е служил, той тотално се оплете в лъжите си...

преди 1 минута, M.Николов написа:

Сигурен ли си, че беше синя?

Не. Снимката беше на вътрешните страници. Но за моята съм сигурен, че е синя. Още я пазя, заради особената ВОС - от моя набор сме само 6 човека с такава ВОС

Къде е ИванК да ви направи ена строева подготовка след това тичане от тема до тема с прибежки и припълзяване ,ако наднича в темата да се яви по служба преди вечерна проверка.

преди 3 минути, teo-glavata написа:

Не. Снимката беше на вътрешните страници. Но за моята съм сигурен, че е синя. Още я пазя, заради особената ВОС - от моя набор сме само 6 човека с такава ВОС

Моята пък е тъмно червена.

преди 1 час, M.Николов написа:

И коя страна от НАТО е нападнала Турция?

Кипърската война става, след като в Кипар се извършва преврат с помощта на гръцки военни и новите управляващи заявяват, че ще присъединят Кипър към Гърция...

Турците в се бият в Кипър реално с гръцката армия...

Това става пред погледа на британците, които имат база там..

По това време и Турция и Гърция вече са част от НАТО....

преди 2 минути, M.Николов написа:

Гледах интервюто ,много точно всичко нарече ,но кво от това.

преди 1 минута, andiay написа:

Кипърската война става, след като в Кипар се извършва преврат с помощта на гръцки военни и новите управляващи заявяват, че ще присъединят Кипър към Гърция...

Турците в се бият в Кипър реално с гръцката армия...

Това става пред погледа на британците, които имат база там..

По това време и Турция и Гърция вече са част от НАТО....

Но, Кипър в онзи момент не е член на НАТО.

преди 4 минути, AAUUXX написа:

Моята пък е тъмно червена.

Сигурен съм, че е синя. След малко, като отида за ракия, ще я намеря.

ПС: Пък може и да греша, де.....от 88-а до сега много ракия и бира изтече :) 

Странно е, да не кажа глупаво, като се осереш, да размахваш като бойно знаме насраните гащи, вместо да идеш да се позапереш, позаплакнеш, па белким се позабрави. То ясно, че капацитетът няма капацитет (да използваме любимата му дума) да осмисли какво мели, но все пак... не му ли понамирисва поне малко.

Както и да е, радвам се, че е тук.

току-що, M.Николов написа:

Но, Кипър в онзи момент не е член на НАТО.

Но военните действия са между Турция и Гърция, като реално Гърция извършва преврата в Кипър го припознава като своя територия...

Да не говорим, че двете страни регулярно влизат в конфликти, почти на ръба на война и до днес...

НАТО не може да се намеси, нито да се справи с това, нито пък е причината да не воюват днес една с друга...

преди 3 минути, lebel написа:

Странно е, да не кажа глупаво, като се осереш, да размахваш като бойно знаме насраните гащи, вместо да идеш да се позапереш, позаплакнеш, па белким се позабрави. То ясно, че капацитетът няма капацитет (да използваме любимата му дума) да осмисли какво мели, но все пак... не му ли понамирисва поне малко.

Както и да е, радвам се, че е тук.

Виж сега.. Предния път пак реши, да избЕгаш позорно, та не ти е за първи път. Питам те, имаш ли хабер, поради каква причина са ставали българите агенти на ДС? Знаеш ли или не знаеш? Щото така като гледам, абсолютно нищо не знаеш, та от тук следва и логичният въпрос "За какво постваш нещо, което ти е тотално непонятно?" Помня, че по въпроса с протестите от 97-ма пак много виеше на умряло, ама отново позорно избЕга... И там ми постна коментара в "бисерите", още тогава разбрах колко умно момче си. Щом да твърдя, че протестите от 97-ма са "майдан" пар екселанс е "бисер"...

Благодаря за вниманието...

преди 2 минути, M.Николов написа:

За кого бие камбаната?

Има решение ,но е нужна политическа воля ,е няма как да приложим закона от Сингапур у нас ,но все пак е нужно да се направи нещо за нормализиране на всичко щот либерализацията ни дойде в повече последните години.

преди 53 минути, communismatic написа:

Вероятно са го ползвали за боксова круша там.

Не позна!

Всички се страхуваха от мен! 🙂

преди 1 минута, andiay написа:

Но военните действия са между Турция и Гърция, като реално Гърция извършва преврата в Кипър го припознава като своя територия...

Гърция може и да припознава Кипър като своя територия, но това е без значение, ако международната общност не го признава за такава.

Реално към онзи момент на острова са живели както етнически гърци, така и етнически турци.

До 1960г. Кипър е колония на Великобритания.

преди 6 минути, andiay написа:

Да не говорим, че двете страни регулярно влизат в конфликти, почти на ръба на война и до днес...

Това е така.

преди 6 минути, andiay написа:

НАТО не може да се намеси, нито да се справи с това, нито пък е причината да не воюват днес една с друга...

За това не съм сигурен, дори смятам, че ако Гърция не беше в НАТО вероятността да се стигне до война с Турция щеше да е по-голяма.

преди 2 минути, NovakJ написа:

Не позна!

Всички се страхуваха от мен! 🙂

И тук ти се иска да е така, но явно отново не си познал. По добре е да внимаваш с кого и какво разговаряш, а не да си толкова самонадеян.

преди 32 минути, AAUUXX написа:

И ти не позна! Преди 2000 година служих! И това съм ви го казвал... май се виждаше датата на военната книжка на длъжността "ЖИРОКОМПАС"! 🙂

преди 5 минути, NovakJ написа:

И ти не позна! Преди 2000 година служих! И това съм ви го казвал... май се виждаше датата на военната книжка на длъжността "ЖИРОКОМПАС"! 🙂

Не съм я видял таз книжка сигурно съм гледал в очите комшииката тогава, но изглежда джакото е започнало по рано.

преди 3 минути, M.Николов написа:

Гърция може и да припознава Кипър като своя територия, но това е без значение, ако международната общност не го признава за такава.

Извинявай, ама това не е никакъв аргумент. Каква е ролята на НАТО тогава? Нали уж била "мироопазваща" организация? Нека да се намесят, да направят нещо като конференция, да изслушат страните и прочее... Ненамесата в конфликта как да си я обясним? Уж била гарант за сигурност, а то реално не е изобщо така. А в СФРЮ що се намесиха?

преди 5 минути, M.Николов написа:

Реално към онзи момент на острова са живели както етнически гърци, така и етнически турци.

ОК, само че дори и да тръгнем по тая логика, пак ненамесата на НАТО е мега съмнителна, понеже... турците в Кипър са били към 15% от общото население тогава. Просто дори и по този казус, гърците са прави в тоя военен конфликт. Не случайно си слагат свое марионетно правителство, което си е прогръцко.

Пак ти казвам, не оправдавам нито едните, нито другите... Но е факт, че НАТО тогава бие отбой и не се намесва, а реакцията на Гърция е показателна за всичко това - маха се от там временно.

преди 57 минути, AAUUXX написа:

Сигирно си служил в периода 1-2г преди НАТО ,когато армията се разформироваше ?

Ха-ха-ха, Дзверо верно ли е написал че е висял по цял ден на кръговото? В София труженичките висят на околовръстното, той висял Стара Загора на кръговото. Съвпадение? :giggle1: 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 1

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.