Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

преди 2 минути, communismatic написа:

Извинявай, ама това не е никакъв аргумент. Каква е ролята на НАТО тогава? Нали уж била "мироопазваща" организация?

Не ме бъркай с балалайките от форума, никъде не съм твърдял, че НАТО е "мироопазваща" организация!

НАТО е военен съюз.

преди 6 минути, communismatic написа:

Нека да се намесят, да направят нещо като конференция, да изслушат страните и прочее...

Правени са много дипломатически опити за решение на конфликта, но не са довели до резултат.

преди 7 минути, communismatic написа:

Ненамесата в конфликта как да си я обясним?

Няма как да вземат страна, и двете замесени страни имат своя вина и своите основания.

преди 9 минути, communismatic написа:

Уж била гарант за сигурност, а то реално не е изобщо така.

По договора гаранцията се простира над международно признатите граници на страните участнички в договора.

• Отговори 45,9k
  • Прегледи 1,5m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

• @dimy Не знам в кой град си живял, но  в моят малък, провинциален бе така: След училище ходих да се редя за хляб, даваха максимум 2 бр. или средно по половин хляб на член семейство. За месо бе су

Публикувани изображения

преди 1 минута, M.Николов написа:

Не ме бъркай с балалайките от форума, никъде не съм твърдял, че НАТО е "мироопазваща" организация!

E, добре, де... ама както сам виждаш, НАТО не е никаква сигурност.

преди 1 минута, ivottoshev написа:

Ха-ха-ха, Дзверо верно ли е написал че е висял по цял ден на кръговото? В София труженичките висят на околовръстното, той висял Стара Загора на кръговото. Съвпадение? :giggle1: 

Е ,не с такава цел е бил там, сигурно са поддържали бордюрите и тревните площи около кръговото.

Запрянов коментира членството на страната ни в НАТО. „То дава пълна гаранция за териториалната ни цялост. Колективната отбрана е най-икономичният начин да градим армия, която да гарантира националната сигурност”, категоричен е министърът на отбраната. Той подчерта, че заради сигурността и повишените заплати в отбраната се е повишил интересът към професията.

https://www.vesti.bg/bulgaria/bylgariia-shte-poluchi-osem-iztrebitelia-f-16-block-70-eto-koga-6220500

Комуниста как ще коментира това? 🙂

преди 12 минути, communismatic написа:

ОК, само че дори и да тръгнем по тая логика, пак ненамесата на НАТО е мега съмнителна, понеже... турците в Кипър са били към 15% от общото население тогава. Просто дори и по този казус, гърците са прави в тоя военен конфликт. Не случайно си слагат свое марионетно правителство, което си е прогръцко.

Ми, не, не са прави, защо има сключен договор от 1960г., който гарантира, че Кипър ще остане независим, а гърците са искали да се присъедини към Гърция.

току-що, NovakJ написа:

Запрянов коментира членството на страната ни в НАТО. „То дава пълна гаранция за териториалната ни цялост. Колективната отбрана е най-икономичният начин да градим армия, която да гарантира националната сигурност”, категоричен е министърът на отбраната. Той подчерта, че заради сигурността и повишените заплати в отбраната се е повишил интересът към професията.

https://www.vesti.bg/bulgaria/bylgariia-shte-poluchi-osem-iztrebitelia-f-16-block-70-eto-koga-6220500

Кое по-точно? Той много неща е казал, и то само глупости...

преди 3 минути, NovakJ написа:

Ще видим сега НАТО как ще защити Гренландия от САЩ.

https://news.bg/int-politics/nato-obmislya-voyski-v-grenlandiya-zaradi-zaplahite-na-tramp.html

преди 9 минути, M.Николов написа:

Гърция може и да припознава Кипър като своя територия, но това е без значение, ако международната общност не го признава за такава.

Реално към онзи момент на острова са живели както етнически гърци, така и етнически турци.

До 1960г. Кипър е колония на Великобритания.

Припознаването на Кипър от Гърция е точно причината за войната...

И до днес на острова живеят и турци, и гърци...

Да, бил е колония на Великобритания...

преди 13 минути, M.Николов написа:

Това е така.

За това не съм сигурен, дори смятам, че ако Гърция не беше в НАТО вероятността да се стигне до война с Турция щеше да е по-голяма.

Тцъ...

Пак немаше да се стигне до война, без значение дали едната или другата държава не е в НАТО...

Гърция знае много добре, че няма шанс при такава война, затова и се перчи типично по гръцки, но накрая винаги отстъпва...

А и самият факт, че НАТО не е в състояние да тушира това напрежение и нейна членка - Гърция, смята за най-голяма заплаха за националната си сигурност друга държава членка - Турция, е показателен че НАТО невинаги може да гарантира сигурността....

преди 6 минути, M.Николов написа:

Ми, не, не са прави, защо има сключен договор от 1960г., който гарантира, че Кипър ще остане независим, а гърците са искали да се присъедини към Гърция.

А ти що си мислиш, че Турция не иска абсолютно същото? Даже прави и стъпки в тая насока, има срещи на премиера им Еджевит в Лондон. Нали точно по това време започва и да разполага сили на границата им. Каквото правят едните, това правят и другите, с тая особеност, че поне Гърция има някакъв аргумент (фалшив естествено), защо толкова много се застъпва за Кипър - просто там е пълно с техни сънародници.

преди 7 минути, AAUUXX написа:

Е ,не с такава цел е бил там, сигурно са поддържали бордюрите и тревните площи около кръговото.

Това е твоето мнение.

Като го знам що за птица е обаче, като нищо може да е правил като вятъра на тираджиите. Не случайно сега е избрал професията на тираджия :D

преди 53 минути, AAUUXX написа:

...

Моята пък е тъмно червена.

spacer.png           ?

преди 46 минути, teo-glavata написа:

Сигурен съм, че е синя. След малко, като отида за ракия, ще я намеря.

ПС: Пък може и да греша, де.....от 88-а до сега много ракия и бира изтече :) 

К'во ше я търсиш.  И моята е синя, макар и бая по-дърта от твоята.

преди 37 минути, communismatic написа:

Виж сега.. Предния път пак реши, да избЕгаш позорно, та не ти е за първи път. Питам те, имаш ли хабер, поради каква причина са ставали българите агенти на ДС? Знаеш ли или не знаеш? Щото така като гледам, абсолютно нищо не знаеш, та от тук следва и логичният въпрос "За какво постваш нещо, което ти е тотално непонятно?" Помня, че по въпроса с протестите от 97-ма пак много виеше на умряло, ама отново позорно избЕга... И там ми постна коментара в "бисерите", още тогава разбрах колко умно момче си. Щом да твърдя, че протестите от 97-ма са "майдан" пар екселанс е "бисер"...

Благодаря за вниманието...

Ти си набор 91. Баща ти ти е купил жилище, за да не спиш под моста, нямаш (според теб, което е поредната ти глупост) достатъчно средства и за да имате дете с приятелката ти... Обясняваш, че в реала се държиш по различен начин и не обиждаш така, както тук. Като ти гледам акъла, това ти е коствало много сръбска музика. Но е нещо, за което ти вярвам. Баш на мишок мязаш. Като добавим и комплексарския гиф с Хабиб в подписа ти... Разкажи ми за ДС. И партията. И казармата. Говори ми в бисери.

преди 2 минути, lebel написа:

Ти си набор 91. Баща ти ти е купил жилище, за да не спиш под моста, нямаш (според теб, което е поредната ти глупост) достатъчно средства и за да имате дете с приятелката ти... Обясняваш, че в реала се държиш по различен начин и не обиждаш така, както тук. Като ти гледам акъла, това ти е коствало много сръбска музика. Но е нещо, за което ти вярвам. Баш на мишок мязаш. Като добавим и комплексарския гиф с Хабиб в подписа ти... Разкажи ми за ДС. И партията. И казармата. Говори ми в бисери.

Първо, никога не съм твърдял, че нямам дете с гаджето си, щото нямам пари... Освен, че си безкрайно умно момче се оказа и че не лъжеш.
Второ, защо аз да разказвам за ДС? Нали ти тръгваш, да спориш по тия въпроси? Зададох ти конкретен въпрос, на който ти така и не искаш, да отговориш... Няма какво да коментираме повече. Мишока е ясно кой е... Комплексара също.

преди 9 минути, andiay написа:

А и самият факт, че НАТО не е в състояние да тушира това напрежение и нейна членка - Гърция, смята за най-голяма заплаха за националната си сигурност друга държава членка - Турция, е показателен че НАТО невинаги може да гарантира сигурността....

Това наистина си е сериозен проблем, но като цяло смятам, че в НАТО е по-добрия вариант за нас, отколкото извън НАТО.

Поне за този момент.

току-що, M.Николов написа:

Това наистина си е сериозен проблем, но като цяло смятам, че в НАТО е по-добрия вариант за нас, отколкото извън НАТО.

Поне за този момент.

Аз също смятам така....

Нямаме финансов и човешки ресурс да разчитаме единствено на собствена армия....

преди 1 минута, AAUUXX написа:

Само за тез дето са давали наряд до винпрома :D

Аз дипломата я взех по-после. Веднага след казармата започнах работа в сервиз точно до бившата пивоварна "София" на бул. Сливница. На бачкаторите в пивоварната им беше писнало от бира и копнееха за ракия или водка. Срещу половинка концентрат ти носеха колкото им кажеш бира. Така започна моят път...

преди 1 минута, andiay написа:

Аз също смятам така....

Нямаме финансов и човешки ресурс да разчитаме единствено на собствена армия....

Именно

Понеже оня ден коментирахме свободата на словото у нас...
2222.jpg

преди 9 минути, communismatic написа:

Първо, никога не съм твърдял, че нямам дете с гаджето си, щото нямам пари... Освен, че си безкрайно умно момче се оказа и че не лъжеш.
Второ, защо аз да разказвам за ДС? Нали ти тръгваш, да спориш по тия въпроси? Зададох ти конкретен въпрос, на който ти така и не искаш, да отговориш... Няма какво да коментираме повече. Мишока е ясно кой е... Комплексара също.

spacer.png

О, извинявай, ти си искал да се справиш само с твоята заплата, което е похвално. А аз не съм чел с разбиране. Заблудил съм се от тия "месечни доходи от 2500 лева", но това не ме оправдава. Още веднъж, моля за извинение. Да ви е живо и здраво.

Ако има нещо друго, което не си твърдял, само ми го затананикай. Не се притеснявай, отпусни се. Шегувам се. Притеснявай се колкото искаш. 

току-що, lebel написа:

spacer.png

О, извинявай, ти си искал да се справиш само с твоята заплата, което е похвално. А аз не съм чел с разбиране. Заблудил съм се от тия "месечни доходи от 2500 лева", но това не ме оправдава. Още веднъж, моля за извинение. Да ви е живо и здраво.

Ако има нещо друго, което не си твърдял, само ми го затананикай. Не се притеснявай, отпусни се. Шегувам се. Притеснявай се колкото искаш. 

Майко милааааааааааааааа! 😆😆😆😆

Джокер, не си само ти, който не можеш, да четеш с разбиране, брат! Имало и други! 😆😆😆😆😆

преди 3 минути, communismatic написа:

Майко милааааааааааааааа! 😆😆😆😆

Джокер, не си само ти, който не можеш, да четеш с разбиране, брат! Имало и други! 😆😆😆😆😆

Не ритай падналия и ще ти се въздаде.

преди 12 минути, communismatic написа:

Мен не ме споменавай защото аз не лъжа, хората в този форум ме познават от двадесет години... и няма да ти помогна, оправяй се сам! 

преди 41 минути, communismatic написа:

Понеже оня ден коментирахме свободата на словото у нас...
2222.jpg

Как така не дават финала на Super Bowl. Излагат се. Очаквах по БНТ или поне по бТВ.

17382578163971.jpg

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.