Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

• Отговори 45,9k
  • Прегледи 1,5m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

• @dimy Не знам в кой град си живял, но  в моят малък, провинциален бе така: След училище ходих да се редя за хляб, даваха максимум 2 бр. или средно по половин хляб на член семейство. За месо бе су

Публикувани изображения

преди 6 часа, communismatic написа:

Малко като пармобила... той тръгна, да ми спори за Катин, естествено подхвърляйки тъпото "Кво твърди Искра Баева?", а в същото време се оказа, че няма и елементарни познания по темата... Даже не знае и нищо за Полско-съветските отношения.

80% от тук сте си един дол дренки...

И това какво общо има със свинщините, които са направили СССР в Катин? И го приписват на германците. После се извиняват. Ама после. А Путин каза, че това били предишните. Те сега били друга държава. Ама иначе се позовава на Петър I, но само когато му изнася. То и онова е било друго, ама няма значение. 

off

Между другото, бях в УМБАЛ - Лозенец през ноември и януари за няколко дни. Млади хора, чудесно и професионално отношение. Недей да категоризираш за медицинското обслужване.

преди 13 минути, parmobil написа:

А Путин каза, че това били предишните. Те сега били друга държава. Ама иначе се позовава на Петър I, но само когато му изнася.

Ма чакай сега. Нали и ние се разграничаваме от комунистите и БКП-то, но не и от хан Аспарух и цар Симеон?  

преди 1 минута, ivottoshev написа:

Ма чакай сега. Нали и ние се разграничаваме от комунистите и БКП-то, но не и от хан Аспарух и цар Симеон?  

Кога това? Ние да сме направили нещо на друга държава и да казваме, че не сме били ние и да го приписваме на други?

преди 6 минути, ivottoshev написа:

Браво ! Въпрос за 100 000 ! :handshake:

преди 2 минути, parmobil написа:

Кога това? Ние да сме направили нещо на друга държава и да казваме, че не сме били ние и да го приписваме на други?

Чети правилно въпросите .   Въпросът е друг ! 

преди 1 минута, parmobil написа:

Кога това?

Е, как?!? Та нали обявихме комунистическият режим за престъпен?

преди 6 минути, parmobil написа:

Ние да сме направили нещо на друга държава и да казваме, че не сме били ние и да го приписваме на други?

https://www.dnes.bg/a/470-obshtestvo-i-politika/196974-balgariya-beshe-parvata-strana-nastoyala-za-voenna-interventsiya-v-chehoslovakiya-i-posledna-se-izvini

Цитат

България е първата страна, настояла за военна интервенция в Чехословакия, и последната, която се извинява за участието си в потушаването на Пражката пролет - с решение на парламента през 1990 г. и по-късно по време на президентската визита на президента Петър Стоянов в Прага през 1997 г.

преди 8 минути, ivottoshev написа:

Е, как?!? Та нали обявихме комунистическият режим за престъпен?

https://www.dnes.bg/a/470-obshtestvo-i-politika/196974-balgariya-beshe-parvata-strana-nastoyala-za-voenna-interventsiya-v-chehoslovakiya-i-posledna-se-izvini

И това го сравняваш с Катин?

преди 3 минути, parmobil написа:

А ти чети какво съм написал.

Ти чети ! Ти не му отговаряш на зададеният въпрос , а задаваш друг въпрос .

Отговори му точно на този въпрос , ала не искаш , понеже знаеш , че Отговорът ти ще се приложи като "аналогичен " и няма да има как да "избягаш" , нали ? 

Затова маниерно бягаш , задавайки друг въпрос , с който да изместиш фокуса извън себе си .

Нещата са простички и Аналогични ! 

Повече от Ясно е , че Путин няма как да носи Отговорност за Действията на Предшествениците си ! 

НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА НОСИ КРЪСТА НА ДРУГИЯТ ! Съответно да носи някаква Отговорност и чувство за Вина , в случая за политики на лидери преди него ! 

И това е Същественото , което е казал Путин !

Ама не ви изнасят тези отговори , понеже омразата ви към руският лидер е зрял стадий и каквото и да прави и каже няма никакво значение за вас ! 

Омраза до дупка !   Нали "русофиле " ?   

Кой те знае и теб каква "руска драма " си имал ... не  е нормална тази омраза в такива размери ....

преди 1 минута, Inana.. написа:

Ти чети ! Ти не му отговаряш на зададеният въпрос , а задаваш друг въпрос .

Отговори му точно на този въпрос , ала не искаш , понеже знаеш , че Отговорът ти ще се приложи като "аналогичен " и няма да има как да "избягаш" , нали ? 

Затова маниерно бягаш , задавайки друг въпрос , с който да изместиш фокуса извън себе си .

Нещата са простички и Аналогични ! 

Повече от Ясно е , че Путин няма как да носи Отговорност за Действията на Предшествениците си ! 

НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА НОСИ КРЪСТА НА ДРУГИЯТ ! Съответно да носи някаква Отговорност и чувство за Вина , в случая за политики на лидери преди него ! 

И това е Същественото , което е казал Путин !

Ама не ви изнасят тези отговори , понеже омразата ви към руският лидер е зрял стадий и каквото и да прави и каже няма никакво значение за вас ! 

Омраза до дупка !   Нали "русофиле " ?   

Кой те знае и теб каква "руска драма " си имал ... не  е нормална тази омраза в такива размери ....

Аз нямам драма. Вие сте в религиозен култ, че кат' Русия няма втора на света.

преди 10 минути, parmobil написа:

Аз нямам драма. Вие сте в религиозен култ, че кат' Русия няма втора на света.

Нали ти казах , че съм Националист?!

За мен е важно Злото да бъде Разбито. 

Защото това ЗЛО тормози и моят народ , а народа ми е мил и скъп ! 

Някой се бие за вашето добруване в бъдеще и вие го плюете ???!!

Срамота  

преди 2 минути, Inana.. написа:

Срамота  

Ами и ватенките ме тормозят мен. Аз съм си моя народ. Що да не ги мразя и да искам разформироването на територията им?

преди 7 минути, Inana.. написа:

Срамота  

За нашето добруване руснаците никога не са се били. Имали са политически интереси - направили са го. Ама недей да си мислиш, че е заради някаква грижовност и любов към нас.

преди 11 минути, parmobil написа:

За нашето добруване руснаците никога не са се били. Имали са политически интереси - направили са го. Ама недей да си мислиш, че е заради някаква грижовност и любов към нас.

Те Убиват нашите Врагове !  Имаш претенцията за интелигентност , а не можеш да предвидиш 2 хода напред .

преди 37 минути, parmobil написа:

И това го сравняваш с Катин?

Не. Сравнявам го с поста ти, в който обвиняваш Путин че се е разграничил от комунетата в СССР, но не се бил разграничил от Петър I

И друг път съм ти казвал, че когато си се осрал е по-добре да млъкнеш, ма ти винаги държиш още да си риеш на гърба...

преди 1 минута, ivottoshev написа:

И друг път съм ти казвал, че когато си се осрал е по-добре да млъкнеш, ма ти винаги държиш още да си риеш на гърба...

Ахахаха, тук удари точно в десетката!

Пармобилчо така е зациклил с Катин, а междувременно Полша още чака извинение от бандерлогите за Волинското клане. 

преди 9 минути, Inana.. написа:

Те Убиват нашите Врагове !  Имаш претенцията за интелигентност , а не можеш да предвидиш 2 хода напред .

Ти и един полковник Марков го нарочи за шахматист.

преди 11 минути, ivottoshev написа:

Не. Сравнявам го с поста ти, в който обвиняваш Путин че се е разграничил от комунетата в СССР, но не се бил разграничил от Петър I

Твоя интерпретация. Тук всеки мисли, че е много прав, а другарката даже се изживява като раздаваща шамари.

преди 1 минута, Flashback написа:

Ахахаха, тук удари точно в десетката!

Пармобилчо така е зациклил с Катин, а междувременно Полша още чака извинение от бандерлогите за Волинското клане. 

И как по-точно? Полша какво чака си е нейна работа. Лъгаха ли руснаците за Катин - лъгаха. Натопиха ли германците - да. Кое не е верно?

преди 1 час, ivottoshev написа:

И още веднъж да ти кажа, че придоби навик да ме цитираш половинчато, за да се губи контекста. @maxthon много го обича този почин, а и ти юнашки го прилагаш.

преди 10 минути, parmobil написа:

Твоя интерпретация.

Моя интерпретация?!? Та аз цитирах дословно твоето:

преди 1 час, parmobil написа:

А Путин каза, че това били предишните. Те сега били друга държава. Ама иначе се позовава на Петър I, но само когато му изнася. 

... и попитах каква е разликата с нас, които се разграничихме от наш'те комунета и БКП (обявихме режима за престъпен), но не и от хан Аспарух.

Дай да видим твоята интерпретация на собствените ти думи  :speak:

На вниманието на лъжеца @andiay

Из рубриката "Великия социализъм"

Стенограма от Пленарно заседание на Народното събрание - 1.11.1961г.

Цитат

Станко Тодоров (заместник-председател на МС и председател на Държавната планова комисия, ДПК):

... По предварителни данни продукцията на селското стопанство през 1961 г. се очертава да бъде около равнището на отчета за 1960 г. Разчетите на ДПК за увеличаване на селскостопанското производство няма да бъдат достигнати.

Кои са основните причини за това?

Необичайните валежи през пролетта и голямото засушаване през летния период, което продължава и досега ...

Някои окръжни народни съвети и ТКЗС не осигуриха засяването  на необходимите площи за царевица, пшеница, ориенталски тютюн, захарно цвекло, лук и др., като разчитаха на нереални добиви, за да достигнат предвидената продукция. Те не осигуриха своевременното провеждане на съответните агротехнически мероприятия, което се отрази неблагоприятно върху добивите и общата продукция.

В редица предприятия на циментовата промишленост през годината бяха допуснати големи слабости в технологията и при планово-предупредителните ремонти, поради което народното стопанство се лиши от големи количества цимент. ... 

В държавната промишленост на окръжно подчинение за първото полугодие на 1961 г. бракът възлиза на 65960 хил. лв. Това особено важи за завода за помпи в гр. Видин, където е допуснат брак за 775 хил. лв - 12,5 на сто .... ДИП „Стинд“-София - 7944 хил. лв. - 27 на сто ...

Цитат

Кирил Лазаров (министър на финансите):

... Но има и такива предприятия, които не изпълняват установените планове по производството, себестойността и натрупванията, допускат значителни непроизводствени разходи и загуби.

Така например завод „Кл. Ворошилов“, София, не изпълни вноските по отчисления от печалбата по плана за 9 месеца с 4299 хил. лв. поради неизпълнение на плана по производството и снижение на себестойността на продукцията.

Вагонният завод „Червено знаме“, Бургас, също не изпълни плана за отчисления  ... с 2155 хил. лв. вледствие на недостатъци при снабдяването му с основни материали, допуснати целодневни престои и т. н.

... Вместо планираната икономия за 9 месеца 1100 хил. лв. ДИП „Китка“, Нови пазар, отчете преразход 823 хил. лв. Това предприятие не довнесе 2873 хил. лв. отчисления от печалбата.

Такова е положението и с ДМП „Горубсо“, гр. Мадан, Смолянски окръг.

... Констатирани са разхищения и злоупотребления на средства и в някои ТКЗС, както и в трудово-производителни кооперации.

Нарушения на финансовата и държавната дисциплина са констатирани и в строителството, изразяващи се главно в актуване неизвършени строителни работи за завършени такива, преразходи на средства, неизползване пълния капацитет на механизацията и незавършване  в срок на строителните обекти. ...

пп. Така се манипулира статистика

;)

Тези думи

Цитат

Кои са основните причини за това?

Необичайните валежи през пролетта и голямото засушаване през летния период, което продължава и досега ...

ми напомнят как Тодор Живков обичаше да казва, че за несполуките са виновни "сушата, кишата и Гришата“!

преди 17 минути, parmobil написа:

И как по-точно? Полша какво чака си е нейна работа. 

А, не така избирателно!

Много ги обичаш тези двойни аршини, но да знаеш, че още повече олекваш (aко има накъде повече)!

По-добре си почини, за днес достатъчно се изложи!

То при теб си е норма, но днес резилът е много голям!

Цитат

Иван Михайлов:

... В селското стопанство не се засяха достатъчно площи с някои важни за нашата страна, за промишлеността и износа селскостопански култури, като пшеница, царевица, ориенталски тютюн, памук, захарно цвекло. 

... Не създаден строг режим на икономии във всички сектори на народното стопанство. Все още се допуска значителен преразход на суровини, големи загуби от брак, презапасяване с дефицитни материали. Народното стопанство понася големи загуби от кръстосани превози на товари, от оскъпяване на издръжката на търговията и на материално -техническото снабдяване, от злоупотреби и др. ...

Цитати от стенограма на НС  - от 28.11.1962 г., обсъждане на плана за 1963 г.

Цитат

инж. Апостол Пашев (председател на Държавния комитет за планиране, ДКП):

... Постиженията в развитието на промишлеността са безспорни. ... Успехите обаче не бива да ни успокояват  и да ни затварят очите пред някои съществени слабости ...

1. В някои отрасли на промишлеността бавно и трудно се усвояват новите производствени мощности. Допускат се аварии на оборудването и нарушения на технологията, което нанася значителни загуби на народното стопанство. Немалко щети нанася на народното стопанство бавното усвояване на новите мощности за производство на цимент, сода, брикети, целулоза, хартия и пр. По тези причини само ДЦЗ Вилхелм Пик - с. Бели извор, през изтеклите десет месеца не произведе около 138 хил. т от предвидения по плана цимент. ... Поради някои трудности по усвояване на новите мощности и настъпилото засушаване през годината не се изпълнява планът за производство на електроенергия. Това затруднява както работата на производствените предприятия, така и снабдяването на населението с електроенергия.

2. Продължават да се допускат сериозни организационни слабости, които водят до неизпълнение на плана в редица предприятия и задържат общите темпове на развитие. ...

Към това трябва да се добави, че една част от губещите предприятия след Юнското съвещание станаха рентабилни или намалиха до минимум получаваните дотации, но за съжаление не всички предприятия и организации постъпиха така. Има още ръководители, които по тоя важен въпрос мълчат и се спотайват, чакат дано им се размине.

преди 4 минути, ivottoshev написа:

Моя интерпретация?!? Та аз цитирах дословно твоето:

... и попитах каква е разликата с нас, които се разграничихме от наш'те комунета и БКП (обявихме режима за престъпен), но не и от хан Аспарух.

Дай да видим твоята интерпретация на собствените ти думи  :speak:

Ами да подходим по същия начин, както Путин си играе с историята, става ли? България на три морета. Било ли е - било е. Нали не преувеличавам? Монголия да си върне териториите?  Римската империя?

преди 1 минута, БаалБек написа:

На вниманието на лъжеца @andiay

Из рубриката "Великия социализъм"

Стенограма от Пленарно заседание на Народното събрание - 1.11.1961г.

Душице, би ли казала това, което си цитирала, с какво ме "изобличава" като лъжец?

За пореден път не осъзнаваш, какво копираш и за какво се отнася...

Казах ти - Сендов е прав и компютъра нема да те напрай по-умна, а точно обратното...

Но... имаш трибуна, давай смело - хвали се с посредствеността си...

преди 4 минути, Flashback написа:

А, не така избирателно!

Много ги обичаш тези двойни аршини, но да знаеш, че още повече олекваш (aко има накъде повече)!

По-добре си почини, за днес достатъчно се изложи!

То при теб си е норма, но днес резилът е много голям!

Двойни аршини? Аз питах за Катин. И защо този велик и честен руски народ приписва зверствата, които са извършили на Германия.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.