Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

Като ти видим аватара и ни е ясно за какво иде реч ;) 

• Отговори 45,9k
  • Прегледи 1,5m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

• @dimy Не знам в кой град си живял, но  в моят малък, провинциален бе така: След училище ходих да се редя за хляб, даваха максимум 2 бр. или средно по половин хляб на член семейство. За месо бе су

Публикувани изображения

преди 6 часа, BANKATA написа:

Смешко! То си един лъжец на дребно, нищо повече.

Аз съм "смешко"? Ти не можеш, да се аргументираш, а "смешко" съм аз? Странна работа... 😆

преди 6 часа, BANKATA написа:

Всеки път започваш някакъв спор с няма, няма, няма. И накрая се оакзва че има.

Има, да. От над 3000 приватизационни сделки, ти ми даде 2 и половина... От над 2700 смъртни присъди от "Народния съд" ти ми даде един пример - генерал Вазов. Има, да... 😆

преди 3 часа, BANKATA написа:

Ми такъв си си.

И понеже винаги си достатъчно силен в аргумнтацията и сега ще си остане аргумента само така "много си загубен".

преди 2 часа, maxthon написа:

И понеже винаги си достатъчно силен в аргумнтацията и сега ще си остане аргумента само така "много си загубен".

Въпреки кратко мнението ми си е доста ичерпателно.

преди 4 часа, communismatic написа:

Аз съм "смешко"? Ти не можеш, да се аргументираш, а "смешко" съм аз? Странна работа... 😆

Има, да. От над 3000 приватизационни сделки, ти ми даде 2 и половина... От над 2700 смъртни присъди от "Народния съд" ти ми даде един пример - генерал Вазов. Има, да... 😆

Сигурен съм че искаш като във вица: поименно колега, поименно

преди 4 минути, BANKATA написа:

Въпреки кратко мнението ми си е доста ичерпателно.

Няма спор, че е ичерпателно. Много ичерпателно хем няма смисъл да се аргументираш, хем се оказва, че си го направил. Кога точно се е случило да придобие смисъл само ти си знаеш.

преди 9 минути, maxthon написа:

Няма спор, че е ичерпателно. Много ичерпателно хем няма смисъл да се аргументираш, хем се оказва, че си го направил. Кога точно се е случило да придобие смисъл само ти си знаеш.

Божинка! Викни някой да ти обясни!

преди 1 минута, BANKATA написа:

Божинка! Викни някой да ти обясни!

Божинката ли се опровергава сам в две поредни изречения? Ако го е направил поне един път много добре успя да се опишеш сам.

Изгледах го. Беше ми наистина интересно, за какво става дума... нали чупел всякакви рекорди а-у. Сценарият е адски банален, едно момче от бедно семейство се влюбва в едно момиче от "голямото добрутру", родителите й не разрешават, забраняват й да се вижда с него, дори двамата стигат до там, че да се венчаят тайно... Типичната американска простотия, дето сме я гледали сума ти пъти. Силно се съмнявам, че това се е случило и в действителност, а факта, че сценаристът е писал сценарият няколко години (по собствените му думи), говори красноречиво, за това колко "талант" има у него. Имаше естествено и антикомунистически препратки още в началото на филма - вицове срещу бай Тошо, иронични подмятания относно качеството на съветското кино и прочее. Та... естествено, оказа се, че ДС искали да вербуват Гунди, но той толкова много се опъвал, че накрая го убили. Извинявайте, ама... факта, че толкова много баламурници кълват на тая евтина простотия, не говори изобщо добре за психичното здраве на българите в днешно време.
6533O2R.jpg
И сега сериозно... Гунди е бил един изключителен български футболист... по-скоро един от многото както Зума, Петър Жеков, Митата Якимов, Чико, Жоро Денев, Начко Михайлов и прочее. Просто едновремешният строй раждаше велики спортисти, един от основните оръжия на пропагандата срещу Запада е бил спорта и те са го използвали по най-добрият начин. Имаме четири поредни класирания на световно първенство (от 1962-ра до 1974-та), и то при положение, че едно време са играели само по 24 отбора. Сега... особено откакто Перуката оглави БФС, при 32 отбора, ние още след третата среща знаем, че нямаме дори и теоретични шансове. През 1986-та със Стойчо Младенов и Гибона даже излизаме и от групата.
Все тая... Та... Гунди е бил един феноменален футболист, но той не е бил изобщо репресиран от социалистическият режим. Няма как един репресиран човек, да кара ултраскъпо западно возило като "Алфа Ромео", това е пълен абсурд. Да не говорим, че той е имал и безкрайно много привилегии в ония години, те спортистите даже са били най-добре от всички в държавата. Докато на него му дават премии за всяка победа с екипа на Левски-Спартак, той се води на работа и в Кремиковци (примерно), та и от там получава заплата. Той не е отказвал на Милан, понеже много обича родината, а просто защото в ония години е било абсолютно невъзможно, да се подпише със западен отбор преди футболиста, да навърши 30 години. Идеята е естествено, да се използват качествата му на родна земя, докато той е в своят апогей. Андрей Желязков отива във Фейенорд на 29 години, и то след като вече малко се е поразтворила Желязната завеса.
Гунди загива в автомобилна катастрофа, понеже просто е карал бързо... щом е имало към 30 метра спирачен път, просто няма никакво друго обяснение. 30 метра спирачен път и се забива в резервоара на ЗИЛ-а, т.е. дори не са били достатъчни да спре Алфа-та. Нищо чудно и да е бил нетолкова добър шофьор, имаше някакви такива податки от Петър Курдов и други негови съотборници. В момента се мъчат дори да оправдаят факта, че е карал бързо, понеже БКП го били натиснали, да отиде на мача във Враца, та той бил разбрал в последният момент и прочее глупости... Жалка история общо-взето, но и неговата вдовица бая простотии изприказва през годините, та наливаше доста вода в пропагандната мелница.

преди 1 час, communismatic написа:

Изгледах го. Беше ми наистина интересно, за какво става дума... нали чупел всякакви рекорди а-у. Сценарият е адски банален, едно момче от бедно семейство се влюбва в едно момиче от "голямото добрутру", родителите й не разрешават, забраняват й да се вижда с него, дори двамата стигат до там, че да се венчаят тайно... Типичната американска простотия, дето сме я гледали сума ти пъти. Силно се съмнявам, че това се е случило и в действителност, а факта, че сценаристът е писал сценарият няколко години (по собствените му думи), говори красноречиво, за това колко "талант" има у него. Имаше естествено и антикомунистически препратки още в началото на филма - вицове срещу бай Тошо, иронични подмятания относно качеството на съветското кино и прочее. Та... естествено, оказа се, че ДС искали да вербуват Гунди, но той толкова много се опъвал, че накрая го убили. Извинявайте, ама... факта, че толкова много баламурници кълват на тая евтина простотия, не говори изобщо добре за психичното здраве на българите в днешно време.
6533O2R.jpg
И сега сериозно... Гунди е бил един изключителен български футболист... по-скоро един от многото както Зума, Петър Жеков, Митата Якимов, Чико, Жоро Денев, Начко Михайлов и прочее. Просто едновремешният строй раждаше велики спортисти, един от основните оръжия на пропагандата срещу Запада е бил спорта и те са го използвали по най-добрият начин. Имаме четири поредни класирания на световно първенство (от 1962-ра до 1974-та), и то при положение, че едно време са играели само по 24 отбора. Сега... особено откакто Перуката оглави БФС, при 32 отбора, ние още след третата среща знаем, че нямаме дори и теоретични шансове. През 1986-та със Стойчо Младенов и Гибона даже излизаме и от групата.
Все тая... Та... Гунди е бил един феноменален футболист, но той не е бил изобщо репресиран от социалистическият режим. Няма как един репресиран човек, да кара ултраскъпо западно возило като "Алфа Ромео", това е пълен абсурд. Да не говорим, че той е имал и безкрайно много привилегии в ония години, те спортистите даже са били най-добре от всички в държавата. Докато на него му дават премии за всяка победа с екипа на Левски-Спартак, той се води на работа и в Кремиковци (примерно), та и от там получава заплата. Той не е отказвал на Милан, понеже много обича родината, а просто защото в ония години е било абсолютно невъзможно, да се подпише със западен отбор преди футболиста, да навърши 30 години. Идеята е естествено, да се използват качествата му на родна земя, докато той е в своят апогей. Андрей Желязков отива във Фейенорд на 29 години, и то след като вече малко се е поразтворила Желязната завеса.
Гунди загива в автомобилна катастрофа, понеже просто е карал бързо... щом е имало към 30 метра спирачен път, просто няма никакво друго обяснение. 30 метра спирачен път и се забива в резервоара на ЗИЛ-а, т.е. дори не са били достатъчни да спре Алфа-та. Нищо чудно и да е бил нетолкова добър шофьор, имаше някакви такива податки от Петър Курдов и други негови съотборници. В момента се мъчат дори да оправдаят факта, че е карал бързо, понеже БКП го били натиснали, да отиде на мача във Враца, та той бил разбрал в последният момент и прочее глупости... Жалка история общо-взето, но и неговата вдовица бая простотии изприказва през годините, та наливаше доста вода в пропагандната мелница.

+1

преди 9 часа, communismatic написа:

6533O2R.jpg

Няма да обсъждам качествата на картината. Само махни Петър Курдов, защото е бил в невръстна възраст, когато е катастрофата и едва ли е давал податки за шофьорските умения на Гунди. 

Че Гунди (светла му памет) наистина беше (за мен беше, а не е бил) чудесен футболист - беше! Че поне част от ореола му се дължи и на трагичната му смърт... според мен се дължи. Такъв е живота, такава е смъртта... Но ми се ще да попитам... някой от вас замислял ли се е, какво би станало, ако тая трагедия не се беше случила.  Аз съм се замислял през годините. С някаква периодика, която ще стане по-ясна след малко. Замислям се обикновено при поредната смяна на поредния национален треньор... Често съм си казвал: "Ако Гунди беше жив, досега щеше да е бил поне 2-3 пъти национален треньор, щеше да е постигнал същите (с тия футболисти - толкова) резултати и... и по стар наш си обичай, щяха да са го напсували всички". Което си е тъжно отсекъде. Както и успехите ни. Но 'се пак, струва ми се, че е по-добре да те псуват и да си жив.

преди 2 часа, lebel написа:

Че Гунди (светла му памет) наистина беше (за мен беше, а не е бил) чудесен футболист - беше! Че поне част от ореола му се дължи и на трагичната му смърт... според мен се дължи. Такъв е живота, такава е смъртта... Но ми се ще да попитам... някой от вас замислял ли се е, какво би станало, ако тая трагедия не се беше случила.  Аз съм се замислял през годините. С някаква периодика, която ще стане по-ясна след малко. Замислям се обикновено при поредната смяна на поредния национален треньор... Често съм си казвал: "Ако Гунди беше жив, досега щеше да е бил поне 2-3 пъти национален треньор, щеше да е постигнал същите (с тия футболисти - толкова) резултати и... и по стар наш си обичай, щяха да са го напсували всички". Което си е тъжно отсекъде. Както и успехите ни. Но 'се пак, струва ми се, че е по-добре да те псуват и да си жив.

off На пръсти се броят големите футболисти, които са станали големи треньори.

преди 25 минути, parmobil написа:

off На пръсти се броят големите футболисти, които са станали големи треньори.

Че е така, така е. Че ние българите сме извели тая... закономерност, да речем, до почти непостижими висини, сме. Ние не признаваме авторитети. "Он че ми кае на мене". Без значение дали е треньор, проектант... и прочее. "Аре бегай ве"

Едно добро четиво, как работи капитализмът 

https://duma.bg/?go=news&p=detail&nodeId=152325

Преди да дойде бай Тошо и неговата пасмина от неуки шумкари и да разрушат построеното, както сега се опитват да направят изрожденци по същия пример.

bay-tosho.png

Ебати смешничката си Балбекова :)

за 18$ на ден няма да си мръдна пръста

Мангалите при мен взимат 150 лева на ръка

преди 4 минути, nikolov2020 написа:

Е, тя може и от Калин да си докарва някоя и друга стотинчица, все пак заедно с Мирчолина са от най-видните форумни клоуни. Аз ако бях на нейно място, щях да пробвам да капитализирам това си постижение :D

преди 12 минути, nikolov2020 написа:

Бива ли така? Договор, осигуровки?

преди 23 минути, БаалБек написа:

Преди да дойде бай Тошо и неговата пасмина от неуки шумкари и да разрушат построеното, както сега се опитват да направят изрожденци по същия пример.

Айде бе? И какво неуките шумкари са разрушили от построеното преди тях? Конкретно...

преди 14 минути, nikolov2020 написа:

Е, тя и Баалбек може да взима толкова. Че и повече. Аз вече веднъж го писах - единственото спасение за нея в живота е да е много красива.

преди 2 минути, communismatic написа:

Конкретно...

Какво става с бетона по черноморието изграден след 1990г.? Има или няма?

Какво става с курорта Банско, изграден след 1990г.? Има или няма?

Конкретно...?

преди 2 минути, БаалБек написа:

Какво става с бетона по черноморието изграден след 1990г.? Има или няма?

Какво става с курорта Банско, изграден след 1990г.? Има или няма?

Конкретно...?

Т.е. ти продължаваш, да си поддържаш мантрата, че бетоновите джунгли, които се строят след падането на соца са...

1/ добро решение
2/ добър пример за просперитет след рухването на "лошия" социализъм...

Пак да повторя... Единственият вариант, да живееш добър живот е... да си просто много красива. И дори и тогава не е особено надеждно, щото красотата е до време и след това няма да изкарваш нищо. Ако си намериш богат чичак... той трябва много да мрази родителите си, че да се хване с теб. Изобщо... трудна работа ще е.

преди 2 минути, communismatic написа:

. Изобщо... трудна работа ще е.

В местни условия такива ядат редовно шамари - после има секс за сдобряване ...

Съседа над мене прилага схемата редовно

преди 1 минута, nikolov2020 написа:

В местни условия такива ядат редовно шамари - после има секс за сдобряване ...

Съседа над мене прилага схемата редовно

Аз с моята съм от 2012-та насам... още от университета. Имахме бая тежки периоди, временно трябваше да се разделим и т.н. но никога не сме имали подобни "сдобрявания". Никога не бих посегнал на жена, ние даже и много рядко се караме...

Ееееее - къде си седнал да се сравняваш с екземпляра

Такива като Бълбучката съм срещал в селата около Девин

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.