Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

преди 12 минути, ivottoshev написа:

Ми според мен не може да се поставят на едно ниво Сълюшън и Пармобила от една страна и хора Дзверо, БаалБукащата простотии, Ванката и Цоцко1 (да ме прощава някой, ако се чувства пренебрегнат) от друга.

С едните може да се води интелигентна дискусия, въпреки че мненията ни се различават, докато другите са с такава степен на интелигентност, че ми е чудно как улучват правилните бутони на клавиатурата...

Така е , аз не ги и поставям и все още не са ми у фризера.  

За първият нямам почти никакви наблюдения , освен от днес , но забелязах , че умее поне да си държи юздите на коня .

Вторият ме дразни понякога с тъпи въпроси , но знам , че просто иска да си комуникира точно с мен и затова ми звъни на ника . 

Но забелязах и че знае кога да спре . Това го оцених и затова е все още в  обсега на погледа ми и не зимува у фризера. :D

• Отговори 45,9k
  • Прегледи 1,5m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

• @dimy Не знам в кой град си живял, но  в моят малък, провинциален бе така: След училище ходих да се редя за хляб, даваха максимум 2 бр. или средно по половин хляб на член семейство. За месо бе су

Публикувани изображения

преди 11 минути, andiay написа:

Както казах, официално не е....

И както аз казах - и на децата в детската градина е ясно кое как е :)

преди 11 минути, чуши написа:

Да минат пред официален съд? Преди малко Тръмп наложи санкции на Международния съд.

Да, щото си е позволил да съди еврейски високопоставени евреи, барабар с баш шеф-диригента им. Обаче нямат нищо против присъдата на същият този съд срещу Путин и сигурно ще искат да налагат санкции на държавата, която не го арестува при стъпване на територията ѝ.

Когато им изнася подкрепят този съд и вярват в решенията му, когато не им изнася не го подкрепят и не вярват в решеният му.

Демокрация, сър, в най-висша форма.

преди 15 минути, ivottoshev написа:

И както аз казах - и на децата в детската градина е ясно кое как е :)

Да, но какво смятат децата в детската градина е без значение...

Едни деца смятат едно, други друго...

Едни, че НАТО е участвало, други, че това е било реакция срещу геноцид....

Прочети устава на НАТО и ще разбереш, че реално тези държави са нарушили устава на НАТО....

Но... това вече е друга тема....

преди 41 минути, ivottoshev написа:

Демокрация, сър, в най-висша форма.

Политика, сър, политика и умение да отстояваш собствените си интереси....

Не обвинявай силния, че е силен, а себе си, че си слаб....

Така или ще станеш и ти силен, или ще се примириш с факта, чв не е по възможностите ти да си силен....

Демокрацията е спряла да съществува във възможно най-чистата си форма, доколкото може да се каже, още преди близо 2500 години....

преди 3 минути, andiay написа:

Демокрацията е спряла да съществува във възможно най-чистата си форма, доколкото може да се каже, още преди близо 2500 години....

Демек "евроатлантическите ценности", които включват в себе си на първо място демокрацията, и причината за всички краварски намеси по света - "доставяне на демокрация" са гола кука за шаранчета.

Аз това го знам, но половината форум вярва в това, което само по себе си е жалко. Все едно да вярваш в Дядо Мраз/Коледа...

преди 3 минути, ivottoshev написа:

Демек "евроатлантическите ценности", които включват в себе си на първо място демокрацията, и причината за всички краварски намеси по света - "доставяне на демокрация" са гола кука за шаранчета.

Аз това го знам, но половината форум вярва в това, което само по себе си е жалко. Все едно да вярваш в Дядо Мраз/Коледа...

"Евроатлантически ценности" е изключително тъпо клише...

Такива не само не съществуват, а и е невъзможно да съществуват...

Ценностите на един американец не са същите като на един германец, нито пък на германеца са същите като на италианеца и т.н....

Всеки е в пълното си право да вярва в каквото си иска....

преди 11 минути, andiay написа:

Да, но трябва да се ловят шаранчета...

преди 4 часа, andiay написа:

В Украйна няма да има такива на НАТО със сигурност....

ако украйна се  обърне срещу европа  и сащ пасува

какво ще стане както е оголила гз

преди 3 часа, andiay написа:

Ценностите на един американец не са същите като на един германец, нито пък на германеца са същите като на италианеца и т.н....

Всеки е в пълното си право да вярва в каквото си иска....

е как граждани за европейско развитие

и кметицата се оплаква  горката гербажиика 

преди 12 часа, M.Николов написа:

"Бащата на Мирчев е бил партиен секретар на БКП в община Крушари. Бащата на съпредседателя на коалицията Владислав Панев е агент от ДС с псевдоним Роза. Христо Иванов произхожда от болшевишко коминтерновско семейство. Радан Кънев мълчи, че има тъст, агент на Държавна сигурност с псевдоним Смирнов. А Атанас Атанасов бил член на БКП и е работил като прокурор по време на Възродителния процес."

Ти за това и си умираш да ги цитираш. Именно наследниците от БКП.

преди 12 часа, andiay написа:

И ти с готовност се "аргументираш" точно чрез техните мнения?

Лесно, защото манипулацията им е елементарна...

Скарахте ми се, че съм цитирала комунистически наследници. Че те от кого са се учили и копирали?

А баш комунягите мога ли да цитирам, че те са започнали първи да плюват по "развития" социализъм?

Тодор Живков:

Цитат

Всичко, което ви говорихме за социализма, все едно църния дявол ви го е казвал!

Тодор Христов Живков, управлявал България 35 години (1954 - 1989). Речта, която ще чуете, е произнесена преди 10 ноември 1989 г., но в нея е очертан моделът, по който ще протече преходът в България, както и трансформацията на политическата власт на БКП в икономическа. Живков откровено се отрича от социализма и го нарича недоносче.

Документален запис

И Петър Младенов:

Цитат

Когато говорим за сериозна кризисна си­туация ние имаме предвид следните явления и тенденции, оказващи силно социално, икономическо, политическо и морално влияние върху общото състояние на нашето общество:

– дълбоки деформации в обществото и системата на управление,

– стагнация в икономическото ни развитие, застрашително изоставане в структурно­то и технологичното обновяване на икономиката вследствие на груби грешки в стопан­ската и инвестиционната политика, застрашително нарастване на външния дълг,

– увеличаване на инфлацията, тежки трудности на вътрешния пазар и в крайна сметка влошаване на жизненото равнище, наличие на широко разпространена корупция,

– сериозни поражения в духовния и интелектуалния живот на нацията и упадък на основни морални принципи и ценности,

– достигане на уродлива стенен в развитието на режима на лична власт на Тодор Живков – и като резултат от всичко това сериозно намаляване на доверието към пар­тията.

С две думи. Двамата се изходихте по главите на Живков и Младенов, а в същото време скачате на амбразурата да ги защитавате.

Това шизофрения ли е? Или ви плащат да играете ролята на шизофреници? 

:popcorn2:

преди 10 часа, andiay написа:

Спряла е да съществува във формата която е означавала тая дума тогава. Сега същата дума означава нещо друго. А причината е, че е започнал процес. Всъщност, процесът никога не е спирал. Но според конституционното право, началото което е номинирано за репер на въпросния процес е 13 век. Когато бароните в Англия написали един закон. Законът се казва Магна харта.

И тъй като не е изключено, ти да имаш желание да изясниш наистина и докрай, какво значи демокрация, ти предлагам ако искаш да отговориш на следните въпроси (като за начало вероятно - щото това е и по-дълъг път на самоусъвършенстване):

1. Какво е означавала думата "демокрация" в древна Гърция?

2. Какво означава същата дума днес?

3. Каква е разликата между Конституцията и останалите закони по същество?

преди 14 часа, NovakJ написа:

За парада сме имали, за друго не! 😂

Ооо - дай документи! Може и заедно с документите, че слънцето изгрява от запад.

Аз ти давам две филмчета:

Между другото, във връзка ако не греша на ето това събитие, преди пет години, един пенсиониран генерал във фейса го коментира, че е извършено по особено съкратена процедура и реално няма да свърши работа по време на реални събития. Въпросният генерал разказа, че е участвал в разпъването на лазарет през соца и ни даде "секретна" информация, как става тоя номер, дето явно не е много ясен на днешната българска, по презумпция НАТОвска армия.

https://pik.bg/тренировка-разпъват-лазарет-в-колодрума-в-пловдив-news915518.html

преди 14 часа, БаалБек написа:

Това не важи. Дай официални данни и статистики на Варшавския договор, на НАТО и на независими от двете организации анализатори.

Дай архивни документи, по въпроса кой уби Георги Марков?

преди 12 часа, Inana.. написа:

Така е , аз не ги и поставям и все още не са ми у фризера.  

За първият нямам почти никакви наблюдения , освен от днес , но забелязах , че умее поне да си държи юздите на коня .

Вторият ме дразни понякога с тъпи въпроси , но знам , че просто иска да си комуникира точно с мен и затова ми звъни на ника . 

Но забелязах и че знае кога да спре . Това го оцених и затова е все още в  обсега на погледа ми и не зимува у фризера. :D

Не знам за какви фризери и юзди на коня говориш, нито за това кой знае и кой не знае кога да спре. За мен Калдата е било и ще бъде технологичен форум и не съм се регистрирал да пиша (хвърлям по някой поглед от време на време) в политическите теми.

НО, първият път се включих, когато прочетох глупостта за 18млрд. дефицит, което е около 9%. Тогава писах, че такъв няма и е абсурдно да се говори за какъвто и да е дефицит (или излишък) при положение, че не е приет още бюджет, това беше преди месец. Е, оказах се прав, за миналата година дефицита се оказа 3% и предстои да бъде гласуван отново бюджет с 3% дефицит за 2025.

Вторият път прочетох още по-голяма глупост и отново се включих. Беше направен жалък опит за манипулиране на общественото мнение, че видиш ли имало възможност НАТО да увеличи целта държавите членки да инвестират за отбрана от 2% на 5% от БВП и страните, които не могат или изпитват трудности, да пращат жива сила на фронта в Украйна. Това е не просто глупост, това застрашава националната сигурност. Застрашава, защото подобни манипулации влияят пряко на общественото мнение щрез подобни меко казано абсурни статии и косвено с подобни "полезни" незапознати потребители (не това словосъчетание искам да напиша, но ще се въздържа :) ), които косвено подпомагат дезинформацията. А твоя "неутралния" ако не бях аз щеше и да подмине с лека ръка.

Та за това се включих и за момента приключвам отново с тази тема, но не защото съм загубил спора, а защото нямам интерес да участвам в такива. Не ми е интересно, пиша в другите теми. Разбира се ще хвърлям по някое око и ако пак видя да се леят глупости и манипулации може би пак ще се включа.

Редактирано от Gaming_Solutions (преглед на промените)

преди 14 минути, чуши написа:

слънцето изгрява от запад.

Щом го твърдиш, значи трябва да го докажеш. Иначе излизаш лъжец и трол.

преди 16 минути, чуши написа:

Кога в темата съм споменвала за убийство на Георги Марков ?

Който пише, трябва да го доказва или опровергава! Иначе излизаш манипулатор и трол.

преди 2 часа, БаалБек написа:

С две думи. Двамата се изходихте по главите на Живков и Младенов, а в същото време скачате на амбразурата да ги защитавате.

Кога в темата съм споменавал за Живков или Младенов?

преди 4 минути, БаалБек написа:

Който пише, трябва да го доказва или опровергава! Иначе излизаш манипулатор и трол.

преди 6 минути, Gaming_Solutions написа:

Това е не просто глупост, това застрашава националната сигурност. Застрашава, защото подобни манипулации влияят пряко на общественото мнение щрез подобни меко казано абсурни статии и косвено с подобни "полезни" незапознати потребители (не това словосъчетание искам да напиша, но ще се въздържа :) ), които косвено подпомагат дезинформацията. А твоя "неутралния" ако не бях аз щеше и да подмине с лека ръка.

"Неутралния" го прави редовно, но иначе твърди, че пишел само, когато забележи глупост, но явно от определни потребители. Това автоматично го прави от "неутрален" на "НЕОПРЕДЕЛЕН"!

преди 4 минути, M.Николов написа:
преди 2 часа, БаалБек написа:

Кога в темата съм споменавал за Живков или Младенов

Форума има една хубава опция. Скролваш и си четеш глупостите за социализма. А сега и аз да попитам във твой стил? 

Това, което четеш осмисляш ли го? Гледам си цитирал нещо, но освен още повече да ти избива шизофренията или се правиш, но така ставаш за посмешиште на форума!

преди 21 минути, БаалБек написа:

"Неутралния" го прави редовно, но иначе твърди, че пишел само, когато забележи глупост, но явно от определни потребители. Това автоматично го прави от "неутрален" на "НЕОПРЕДЕЛЕН"!

Те са две лица на една и съща монета, но имат различни роли. Едните мобилизират хората с дефицит на критично мислене, като ги стимулират да вярват, че не те са виновни за ситуацията в която са изпаднали, а някой друг отвън им е виновен, т.е. колективния запад от който ние не сме част и който вечно иска да ни прецака. Другите като "неутралния" целят да влияят на другата група, демократично настроената за да посеят семенцето на съмнението. Тяхната работа е по-трудна. Видиш ли аз съм демократ, но съм малко разочарован и комунизма май не беше толкова лош. Та не случайно го провокирах да се включи :)

преди 12 минути, БаалБек написа:

Форума има една хубава опция. Скролваш и си четеш глупостите за социализма. А сега и аз да попитам във твой стил? 

Това, което четеш осмисляш ли го? Гледам си цитирал нещо, но освен още повече да ти избива шизофренията или се правиш, но така ставаш за посмешиште на форума!

Посмешище се пише със "щ", Бъбрече.

Нещо не ти харесва собственото ти предложение, а?

преди 20 минути, БаалБек написа:

😄

А да, и още едно уточнение шизофрения не е това, което ти си мислиш, че е.

😄

преди 13 минути, M.Николов написа:

Нещо не ти харесва собственото ти предложение, а?

😄

А да, и още едно уточнение шизофрения не е това, което ти си мислиш, че е.

😄

Нещо не ти хареса, че се самозатапи в опита да бъдеш "умен" и интересен, м?

преди 3 часа, БаалБек написа:
преди 15 часа, M.Николов написа:

"Бащата на Мирчев е бил партиен секретар на БКП в община Крушари. Бащата на съпредседателя на коалицията Владислав Панев е агент от ДС с псевдоним Роза. Христо Иванов произхожда от болшевишко коминтерновско семейство. Радан Кънев мълчи, че има тъст, агент на Държавна сигурност с псевдоним Смирнов. А Атанас Атанасов бил член на БКП и е работил като прокурор по време на Възродителния процес."

Ти за това и си умираш да ги цитираш. Именно наследниците от БКП.

Засегна се за бай Тошо и Пепи Младенов. Ама ти постоянно се изхождаш по техните глави, когато цитирам техни наследници, а ти се присмиваш и правиш неуспешни опити да ги осмиваш.

преди 1 час, чуши написа:

Ооо - дай документи! Може и заедно с документите, че слънцето изгрява от запад.

Аз ти давам две филмчета:

Между другото, във връзка ако не греша на ето това събитие, преди пет години, един пенсиониран генерал във фейса го коментира, че е извършено по особено съкратена процедура и реално няма да свърши работа по време на реални събития. Въпросният генерал разказа, че е участвал в разпъването на лазарет през соца и ни даде "секретна" информация, как става тоя номер, дето явно не е много ясен на днешната българска, по презумпция НАТОвска армия.

https://pik.bg/тренировка-разпъват-лазарет-в-колодрума-в-пловдив-news915518.html

Защо ме разсмиваш? 😂

преди 3 часа, Gaming_Solutions написа:

Не знам за какви фризери и юзди на коня говориш, нито за това кой знае и кой не знае кога да спре. За мен Калдата е било и ще бъде технологичен форум и не съм се регистрирал да пиша (хвърлям по някой поглед от време на време) в политическите теми.

НО, първият път се включих, когато прочетох глупостта за 18млрд. дефицит, което е около 9%. Тогава писах, че такъв няма и е абсурдно да се говори за какъвто и да е дефицит (или излишък) при положение, че не е приет още бюджет, това беше преди месец. Е, оказах се прав, за миналата година дефицита се оказа 3% и предстои да бъде гласуван отново бюджет с 3% дефицит за 2025.

Вторият път прочетох още по-голяма глупост и отново се включих. Беше направен жалък опит за манипулиране на общественото мнение, че видиш ли имало възможност НАТО да увеличи целта държавите членки да инвестират за отбрана от 2% на 5% от БВП и страните, които не могат или изпитват трудности, да пращат жива сила на фронта в Украйна. Това е не просто глупост, това застрашава националната сигурност. Застрашава, защото подобни манипулации влияят пряко на общественото мнение щрез подобни меко казано абсурни статии и косвено с подобни "полезни" незапознати потребители (не това словосъчетание искам да напиша, но ще се въздържа :) ), които косвено подпомагат дезинформацията. А твоя "неутралния" ако не бях аз щеше и да подмине с лека ръка.

Та за това се включих и за момента приключвам отново с тази тема, но не защото съм загубил спора, а защото нямам интерес да участвам в такива. Не ми е интересно, пиша в другите теми. Разбира се ще хвърлям по някое око и ако пак видя да се леят глупости и манипулации може би пак ще се включа.

Благодаря за изчерпателната Изповед , Трогната съм ! 

Честолюбив човек си , разбирам от маниера и акцентът , който си заложил при построяването на изповедта си .

За съжаление мнението ти по първият казус е абсолютно Наивно и по-скоро желано в личната ти камбанария .

Вероятно си добър  в това , с което се занимаваш , но в политическият сектор си аутсайдер , понеже ограничението , в което циркулираш са каузалните медии .  Там манипулациите и Наративите обслужват единствено заповедите на ръкавицата , която подхвърля банкнотите !   Слугинажът е с брутален образ и размери !

По вторият казус си прав .

Няма как да изпратят жива сила в Украйна понеже ги чака Гражданска Война ! Това е ПРИЧИНАТА .

Не , че им пука на някои за вътрешната гражданска война в малка България , НО !  Колкото и да им се иска  на Дълбоката Държава да ни заличат - няма как да им се случат нещата без нашият конфликт да не прерасне в нещо още по-голямо на Балканите ! 

Нашите продажни копелета го знаят това и затова своеволничат ! 

Ако нямахме ресурси - никой нямаше да му пука и да си мърда задника за нас , но за щастие не е така ! 

За разлика от "демократичният запад " на който ти си фен и който те смята за роб и 3-то качество биологична единица - Русия помни Историята ! 

Знае Какво сме Били , Какво сме дали на този Свят и Какво сме можели в миналото и най-важното какво Причиниха на народа Български ! 

Ако ни вкарат в Гражданска Война - Русия ще скочи ! ЩЕ СКОЧИ , не заради това , което сме били ! Ще скочи защото ние Притежаваме Общи ресурси в Черно море , които биха Ощетили и Техният Интерес ! 

В момента ние сме неспособни да вадим този Ресурс и не им бъркаме в интересите ! 

Нооооо запада Може !  А Путин не може да го позволи това ! 

Сега разбираш , че и зад нашият гръб волю-неволю стои Сила , която защитавайки собствените си интереси ще запази и нашата идентичност ? 

Ама това отборчето , в което си избрал да пригласяш не го разбира и плюе гаменски евентуалните си спасители .

Аз не защитавам социализма ! 

Не мога да защитавам нещо , в което нито съм живяла , нито видяла .

Осланям се на Факти и история и на положението , което сега виждам и в което Живея !

Специално ти си в таргета на онези , които защитават "демокрацията " , която изобщо не разбират - Поради Личен Интерес ! 

Какво имам предвид ? 

Имат сносно Битие , материално задоволяване , малък бизнес , който осигурява прилични блага и Битие !

Важно им е да пътешестват , да имат възможност за международни бизнес отношения , да се чувстват свободни да излизат зад граница .

Тези , като теб ги слагам в графа " Интересчии " , те са по малък % , често имат интелигентна визия и поне знаят защо скачат - Не искат да им спрат благата и материалният просперитет ! 

Голяма картина нямат Изобщо в главата си !   Животът , който водят им е Приоритет и са кон с капаци за останалият свят ! 

Не ги осъждам , но не мога да ги сложа в графа " интелигентни " , понеже за да бъдеш там , трябва да имаш интелект да Прозреш Голямата Световна картина !    Да Осъзнаваш как се движи Света и какви са Механизмите , които го задвижват .

Ако имаше този "орлов поглед" щеше да Прозреш в каква "локва" са те поставили Глобалният Елит Чудовища и как си играят със съществуването ти и каква малка биологична единица си , непотребна в техните очи ! 

Сега ще попиташ сигурно - какво ме интересува мен това ? 

А би трябвало ! Защото от техният Избор зависи - ТВОЯТ ВЪЗДУХ , ХРАНА , ВОДА ! 

Онова , което определя съществуването ти е техен , Заграбен РЕСУРС ! 

Защото те замърсяват въздуха , който дишаш ! 

Защото те владеят суровините , който купуваш и правиш храна ! 

Защото те ти пускат водата и качеството зависи от ТЯХ ! 

Защото когато се Разболееш - пак те ти продават  Лекарствата и добавките , в които ти Не знаеш какво Има ! 

Ти Живееш Наивно и на Доверие ! 

ТОВА СЕ НАРИЧА ДЕФИЦИТ НА КРИТИЧНО МИСЛЕНЕ ! 

ТОВА ! 

Ти си една социална биологична единичка , което си обитава собствената клетка и си мижитурства там - Животът не е ядене , пиене , нови дрешки , разходки и пищна женица ! 

И преди да си помислиш , че описвам всичките тези неща , вероятно от липса на материален престиж - Да ти кажа !

Презадоволена съм в материален аспект !   Плащам данъци на 4 жилищни имота . Заеми нямам ! 

Тока си го произвеждам сама , водата от собствен водоизточник , зеленчуците си ги отглеждам на собствена земя и работя !

И това всичкото го правя защото не искам да им ям ГМО-тата , с които са залели пазара .

Ами много работата ми отвориха тези Изроди ! 

Въздуха у дома мога да го пречистя , но от стерилна среда като излизам навън пак не е ОК ! 

За да се храня здравословно , трябва да стоя с часове из градината !

Трябва да търся производители , от които да си купувам месо , яйца сирене , кашкавал , млеко ! 

Трябва да избера от кого да си взема брашно , за да си направя хляб ! Щото аз този талаш  , която продават за хляб няма как да го ям !

Трябва да си направя сладките сама , понеже не знам какво са сложили като съставки в онези , които продават навън .

Трябва и да Работя ! За да си поддържам стандарта и да ползвам качествени суровини за Физическият си носител !

И какво стана сега ? За да бъда НЕЗАВИСИМА - 12 часа от деня ми костват усилията и положеният труд ! 

Амиии @@ @@ @@@ @@@@@@....... За да не се чудиш какво е - Българско Наричане е ... :D

Сега разбра ли , колко работа има , когато имаш Интелект да Виждаш и Осъзнаваш ГОЛЯМАТА КАРТИНА ? !

Факта , че нямаш интерес да пишеш в политически теми , затвърждава и оценката , която ти дадох относно капацитетът ти , който сам си ограничил , като излишен разход и липса в приоритетната ти графика .

Жал ми е за тебе, ограмотила си се по Фейсбука за световната конспирация срещу трудолюбивия и мъдър народ на 1300 години. Браво, отвори ми очите. Не ти ли идва на ум, че ние сме НАТО, ние сме ЕС и за нашите партньори е важно да имат силен такъв в наше лице, а не пробита дупка, каквато сме?

преди 1 минута, Gaming_Solutions написа:

Жал ми е за тебе, ограмотила си се по Фейсбука за световната конспирация срещу трудолюбивия и мъдър народ на 1300 години. Браво, отвори ми очите. Не ти ли идва на ум, че ние сме НАТО, ние сме ЕС и за нашите партньори е важно да имат силен партньор, а не пробита дупка, каквато сме?

Мен не ме жал за теб , понеже виждам , че имаш капацитет и Знам , че ще дойде време да го Развиеш .

Аз съм Защитник на Слабите и на слепите , а ти не си сред тях . Имаш потенциал , възможности , просто следваш само материалните си приоритети .

Вибрацията ти е на честолюбив и добър човек , вярващ в добротата и добрите намерения . 

преди 13 минути, Inana.. написа:

Русия помни Историята ! 

Помнят я и други!

Из речта на Доналд Туск при откриването на българското европредседателство:

Цитат

Добре е, че един от приоритетите на Българското председателство е бъдещето на Западните Балкани. Кой друг, ако не вие, потомците на Спартак, наследниците на най-старата държава в Европа, вие, които никога не сте загубили бойно знаме в битка, кой друг би бил на висотата на тази важна и изключително трудна задача – да се поднови Европейската перспектива за целия регион.

Пълния текст по БНТ

И се питам? Кога руснаците така ще говорят за България и българите? Директно без заобикалки! Защото помним изказването на главния нацист(рашист) на Федерацията:

Цитат

Путин: Азбуката ни дойде от македонските земи

Руският президент Владимир Путин забърка поредния скандал като обяви по време на аудиенцията си за македонския си колега Георги Иванов, че "писмеността е дошла от македонската земя".

преди 7 минути, Gaming_Solutions написа:

срещу трудолюбивия и мъдър народ на 1300

Коренът на съвременният Българин е посят в Началото на тази Цивилизация .

И това да знаеш и да се гордееш ! 🙂

преди 3 часа, Gaming_Solutions написа:

Е, оказах се прав, за миналата година дефицита се оказа 3% и предстои да бъде гласуван отново бюджет с 3% дефицит за 2025.

Наивник на средна възраст! Приличаш ми на оная баба дето смело заявила: "Верно е! Казаха го по телевизията."

преди 13 минути, Inana.. написа:

Специално ти си в таргета на онези , които защитават "демокрацията " , която изобщо не разбират - Поради Личен Интерес ! 

Какво имам предвид ? 

Имат сносно Битие , материално задоволяване , малък бизнес , който осигурява прилични блага и Битие !

Важно им да пътешестват , да имат възможност за международни бизнес отношения , да се чувстват свободни да излизат зад граница .

Тези , като теб ги слагам в графа " Интересчии " , те са по малък % , често имат интелигентна визия и поне знаят защо скачат - не искат да им спрат благата и материалният просперитет ! 

Голяма картина нямат Изобщо в главата си !   Животът , който водят им е Приоритет и са кон с капаци за останалият свят ! 

Залезът или немотията в една държава се дължи на такива люде споменати от теб. В крайна сметка излиза че режат клона на който седят. Само за себе си мислят и не хаят за състоянието на държавата си, т.е. за останалите. 

Няма да споменавам тук имена, но се възхищавам на хора-бизнесмени, които са разбрали че за да са добре трябва повечето около тях да са добре и държавата като цяло да е добре. Та те са разбрали че така даже ще печелят още повече и ще стават още по-богати. 

С една дума - трябва винаги да мислим и да правим така че държавата и народа да е добре. Така ставаме още по-богати - материално, а защо и не духовно.

преди 23 минути, Inana.. написа:

Презадоволена съм в материален аспект !   Плащам данъци на 4 жилищни имота . Заеми нямам ! 

Тока си го произвеждам сама , водата от собствен водоизточник , зеленчуците си ги отглеждам на собствена земя и работя !

И това всичкото го правя защото не искам да им ям ГМО-тата , с които са залели пазара .

Ами много работата ми отвориха тези Изроди ! 

Въздуха у дома мога да го пречистя , но от стерилна среда като излизам навън пак не е ОК ! 

За да се храня здравословно , трябва да стоя с часове из градината !

Трябва да търся производители , от които да си купувам месо , яйца сирене , кашкавал , млеко ! 

Трябва да избера от кого да си взема брашно , за да си направя хляб ! Щото аз този талаш  , която продават за хляб няма как да го ям !

Трябва да си направя сладките сама , понеже не знам какво са сложили като съставки в онези , които продават навън .

Ето до това се стига когато държавата ни не е "подредена". Ние сме една шепа народ, много бързо можем да се оправим и да имаме всичко натурално, екологично и без ета. Само че както стана приказка по-горе, всеки (почти) в държават мисли само за себе си и как да забогатее и то за сметка на другите. Не знае че това е остаряла тактика от времето на ранния капитализъм. 

По-богат се става, когато живееш или направиш околните богати. Цялата държава да е богата.

преди 8 минути, БаалБек написа:

Руският президент Владимир Путин забърка поредния скандал като обяви по време на аудиенцията си за македонския си колега Георги Иванов, че "писмеността е дошла от македонската земя".

Напълно е прав Путин! Кирилицата е създадена в Охридската книжовна школа. Все български земи. Също като да се каже "добруджанските земи, тракийските земи..."

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.