Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

преди 3 минути, Волен написа:

Ти ми кажи. Как е възможно да си пенсионер, а съвсем очевидно да не си работил един ден в живота си.

Ти ми кажи как това е възможно ? Аз не знам как е възможно човек да е пенсионер без трудов стаж.

• Отговори 45,9k
  • Прегледи 1,5m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

• @dimy Не знам в кой град си живял, но  в моят малък, провинциален бе така: След училище ходих да се редя за хляб, даваха максимум 2 бр. или средно по половин хляб на член семейство. За месо бе су

Публикувани изображения

току-що, Волен написа:

Добре. Феникса не беше ли 1,20. Но Ардата беше 60 стотинки. Така е.

НЕ феникса беше 1 лв БТ беше 1.2

преди 3 минути, AAUUXX написа:

... бях на 100% в реала.

Не знак как си бил в реала, след като не знаеш кой колко е работил по соца и сега.

преди 10 минути, AAUUXX написа:

Честито в Пловдив пуснали ел. автобуси по линия 20.

Едни индийци ги карат. Не сварих днес да ги снимам.

преди 2 минути, nerazbral написа:

НЕ феникса беше 1 лв БТ беше 1.2

На времето редувах Феникс и Арда, но съм забравил.

току-що, Волен написа:

Не знак как си бил в реала, след като не знаеш кой колко е работил по соца и сега.

Че да не съм бил тогава началник смяна във всеки завод че да знам кой колко е работил. Плащаше се на надница ,която се водеше от началник смяната по ведомост. Имаше норма за деня която трябва да се изпълни според производството и цеха ,ако изпълниш нормата си до обяд ,следобяд почиваш ,но не се получаваше така щото този който е писал нормата за деня не е бил глупав, но пък имаше почивки в 10:30ч в 12:00 и в 15:30ч. Работеше се на три смени ,тоест имаше заводи в които процеса не се прекъсваше, ако не си покрил своята норма прецакваш колегата си който е следваща смяна ,а тогава прецакай другарче не беше популярно.

преди 9 минути, Волен написа:

Добре. Феникса не беше ли 1,20. Но Ардата беше 60 стотинки. Така е.

Феникс пакет 80ст, Фемина - 90ст. А това помня. 1,20 май бяха Средец, щото бяха по-дълги

преди 8 минути, Волен написа:

На времето редувах Феникс и Арда, но съм забравил.

@attj и Волен изглежда ще се окаже набор на Путин ,но са пушили различни цигари topsecret2

На „село“ често пушех кълцан истински тютюн , до де бяха живи дядовците комшии -пушеха такова. Иначе като ученик -арда и други боклуци- защо не ги помня?, пропуших на 14 г.

преди 6 минути, AAUUXX написа:

@attj и Волен изглежда ще се окаже набор на Путин ,но са пушили различни цигари topsecret2

Имаше Стюардеса - 12 цигари за 32 стотинки. За които не им стигаха стотинките, И Слънце без филтър за 45 стотинки. Преди около 50 години.

преди 1 минута, attj написа:

Имаше Стюардеса - 12 цигари за 32 стотинки. За които не им стигаха стотинките, И Слънце без филтър за 45 стотинки. Преди около 50 години.

Аз започнах да пуша когато вече имаше виктори, след това парламент беше 2лв след това минах на марлборо и преди десетилетие може дори повече ги спрях.

преди 3 минути, attj написа:

е, през 1987 -примерно , кои бяха „на мода“? , помня боклуците без филтър и тогава баща ми още пушеше и другите -имаше някакви „по-така“ , а пък едни от роднините пушеха „луксозни“ български-бяха едни такива лъскави.

преди 2 минути, AAUUXX написа:

Аз започнах да пуша когато вече имаше виктори, след това парламент беше 2лв след това минах на марлборо и преди десетилетие може дори повече ги спрях.

Кога беше „БТ„ ?

Кент бе върхът при соца - 3 лв за кутия с филтър или 1 USD. През 1987 година Кралският Ротманс беше най-добър. Кокич дали е с блокиран интернет или санитари пак са го арестували?

............ най -хубави -ароматни ,бяха на дедовците-качака-кълцан тютюн -с едни „резалки“ подобни на тея дето едно време дробиха в копаните -на дравника или на „дъската“ и в торбичката

преди 1 минута, laplandetza написа:

Кога беше „БТ„ ?

Имах колега който ги пушеше ,но аз тогава не пушех и от тях впечатление нямам.

преди 4 минути, AAUUXX написа:

Викторито излезе 90-те години. Ако тогава си ги почнал, ще излезе, че си млад.

преди 2 минути, attj написа:

Кент бе върхът при соца - 3 лв за кутия с филтър или 1 USD. През 1987 година Кралският Ротманс беше най-добър. Кокич дали е с блокиран интернет или санитари пак са го арестували?

санитарите са минали ................. отнесли са го заедно с оня от Пловдив ..................... като Шишков-магистрала!😁

преди 3 минути, attj написа:

Кент бе върхът при соца ...

Много добре си ги спомням.

преди 1 минута, Волен написа:

Кои бяха цигарите на авиопревозвача=„Балкан“ и на БалканТурист?

току-що, Волен написа:

Така е ,не съм казвал че съм джедай. Около средата на 90-те започнах да паля по цигара ,уж с компанията на по чаша водка ,после почнах да си купувам всеки ден и така се започна.

току-що, laplandetza написа:

Кои бяха цигарите на авиопревозвача=„Балкан“ и на БалканТурист?

Не знам.

току-що, AAUUXX написа:

Така е ,не съм казвал че съм джедай. Около средата на 90-те започнах да паля по цигара ,уж с компанията на по чаша водка ,после почнах да си купувам всеки ден и така се започна.

Значи ще се окаже, че ни си работил по соца. Затова нямаш впечатления.

Върхът на тарикатлъка през 80-те години беше да ти плащат без да работиш. Това сега го няма. Трябва да се бачка.

преди 2 минути, laplandetza написа:

............ най -хубави -ароматни ,бяха на дедовците-качака-кълцан тютюн -с едни „резалки“ подобни на тея дето едно време дробиха в копаните -на дравника или на „дъската“ и в торбичката

Тогава се сееше много тютюн и можеше сам да си го подбираш. Необработен и от низата за изсушаване. Ама го нямаше обработения мирис и аромат при Кент и Ротманс. 3 лв тогава струваха над 10 хряба Добруджа (по 26 стотинки).

току-що, attj написа:

Ама го нямаше обработения мирис и аромат при Кент и Ротманс ...

Да, този аромат още си го спомням. Даже наскоро се бях сетил за него.

преди 2 минути, Волен написа:

Върхът на тарикатлъка през 80-те години беше да ти плащат без да работиш. Това сега го няма. Трябва да се бачка.

Имах един колега тарикат с който работихме заедно през демокрацията вземаше от цеха на бояджиите бака миеше я и пълнеше с вода ,а вътре редяхме бутилки водка и баката стеше зад вратата в цеха ни , шефа никога не разбра че пием по време на работа hush

преди 1 минута, AAUUXX написа:

Имах един колега тарикат с който работихме заедно през демокрацията вземаше от цеха на бояджиите бака миеше я и пълнеше с вода ,а вътре редяхме бутилки водка и баката стеше зад вратата в цеха ни , шефа никога не разбра че пием по време на работа hush

Явно някои традиции не умират. 😄

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.