Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

преди 1 час, Волен написа:

Същото и с ЕС. На някои ни е добре, а на жалките и бедни русороби все някой им е виновен. Те при соца бяха много добре. Получаваха пари без да бачкат и искат това време да се върне. Само че тая свърши вече.

Разликата е, че тогава не си давахме gz. за да ни е добре.

• Отговори 45,9k
  • Прегледи 1,5m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

• @dimy Не знам в кой град си живял, но  в моят малък, провинциален бе така: След училище ходих да се редя за хляб, даваха максимум 2 бр. или средно по половин хляб на член семейство. За месо бе су

Публикувани изображения

преди 7 минути, Sliderum2 написа:

Разликата е, че тогава не си давахме gz. за да ни е добре.

Нали се сещаме, че точно затова държавата фалира.

80-те години вече никой никъде не работеше. Хората получаваха пари без да работят. Видяхме това докъде води.

преди 10 минути, Волен написа:

80-те години вече никой никъде не работеше. Хората получаваха пари без да работят. Видяхме това докъде води.

Кой ли тогава е работил в заводите и фабрики ohmy

преди 1 минута, AAUUXX написа:

Кой ли тогава е работил в заводите и фабрики ohmy

Не бъди буквалист. Работеше се айляшки; това се има предвид като се каже, че никой не е работил.

За сведение, ти не ми приличаш да си работил нещо по времето на соца. Седял си в къщи май.

Където и да беше работил, щеше да имаш някакви впечатления - а ти нямаш такива.

преди 37 минути, Gencho 123 написа:

Сериозно ли така го виждаш ? Преди 10-ти ноември кои бяха частните предприятия в България. Това, че се прие прословутия указ 56 от 1987 беше реално отстъпка от принципите на социализма (ние комунизъм не успяхме да достигнем, нищо, че партията така се наричаше) и не доведе до някаква драматична промяна в икономиката. Та нали днес всеки соц носталгик се бие в гърдите какво е построила държавата тогава, а ти сега го оприличи на Китай.. къде са били тези частни фирми, за които никой не знаеше преди 1989 година. Какво са изградили частните фирми за 45 години социализъм у нас ?

Диктатурата на пролетарията е толкова смешно като понятия, че по-добре да го пропуснем. Но щом смяташ, че ако една партия има в името комунизъм, то значи и държавата която управлява е комунистическа, това обяснява много неща 🤣При комунизма имаме безкласово общество, а в Китай както сам видя има огромно количество (над 500) милиардера, милионерите не ги броя дори. Не мислиш ли, че тези хора не са на същото ниво в социалната стълбица като чистача на гарата.

При положение че ти казах че в Китай имат собствено виждане и са развили техният комунизъм по собствен начин, ти пак ми говориш за комунизмът от книгите на Карл Маркс. Нищо не е както в момента на създаването си. Нито монархията, нито демокрацията... при всеки строй има промени.

Значи последно какво имаме в Китай? Диктатура? И кой е диктаторът? Или вече не поддържаш тази теза?

преди 3 минути, Бохемеца написа:

Значи последно какво имаме в Китай? Диктатура? И кой е диктаторът? Или вече не поддържаш тази теза?

В Китай има диктатура на комунистическата партия, а Си все повече си устройва лична диктатура като Путьото.

преди 18 минути, Волен написа:

Не бъди буквалист. Работеше се айляшки; това се има предвид като се каже, че никой не е работил.

Тоест както сега ли?

преди 13 минути, Волен написа:

В Китай има диктатура на комунистическата партия, а Си все повече си устройва лична диктатура като Путьото.

Ще ти се скара отново topsecret

на 13.09.2026 г. в 16:47, Звяра! написа:

В Китай е демокрация!

Тоест както сега ли?

Ти явно продължаваш да си седиш в къщи още от соц време.

Сега се бачка яко. Не като при соца.

преди 39 минути, Волен написа:

Държавата била фалирала само в тролските ви глави

току-що, Волен написа:

Ти явно продължаваш да си седиш в къщи още от соц време.

За това фейса и форумите се пукат по шевовете от постове щот народа бачка яко във фабриките и заводите lock

преди 2 минути, Волен написа:

Ти не си бил роден по времето на соца откъде знаеш как се е работило по време на соца

току-що, AAUUXX написа:

За това фейса и форумите се пукат по шевовете от постове щот народа бачка яко във фабриките и заводите lock

Хората не знаят как беше по соца. Сега работят яко по цял ден и го приемат за нормално. Никой не се оплаква.

А тогава отиваш на работа, свършваш нещо за половин час и това е за деня. Останалото време е кафета, цигари, вестници и лаф с колегите.

Естествено за шофьорите в градския транспорт и подобни професии това не важи. Те за са плътно заети. Говоря за учреждения, предприятия, строителството и т.н..

преди 4 минути, nerazbral написа:

Ти не си бил роден по времето на соца откъде знаеш как се е работило по време на соца

Като ти гледам постингите, ти си този, който не е бил роден по време на соца. Аз имам трудов стаж по време на соца.

преди 1 минута, Волен написа:

Хората не знаят как беше по соца. Сега работят яко по цял ден и го приемат за нормално. Никой не се оплаква.

А тогава отиваш на работа, свършваш нещо за половин час и това е за деня. Останалото време е кафета, цигари, вестници и лаф с колегите.

Естествено за шофьорите в градския транспорт и подобни професии това не важи. Те за са плътно заети. Говоря за учреждения, предприятия, строителството и т.н..

Виж какво пише дойче зеле

Приблизително всеки десети млад човек между 20 и 24 години в Германия нито работи, нито учи. Този дял расте от години, но все още е под средната стойност за ЕС. В България например това важи за над 17% от младите хора.

https://www.dw.com/bg/mladite-koito-nito-rabotat-nito-ucat-kolko-sa-v-evropa/a-78401675

преди 4 минути, Волен написа:

Като ти гледам постингите, ти си този, който не е бил роден по време на соца. Аз имам трудов стаж по време на соца.

Като те гледам имал си трудов стаж в гащите на баща ти защото още не е бил направил

Виж какво пише дойче зеле

Тези, които днес ходят на работа, бачкат здраво.

А това. че има хора, които някак се оправят без да работят, не е никакъв показател. Тези хора не са на държавна издръжка, за да ги мислим.

преди 8 минути, nerazbral написа:

По възрастните са му казвали когато идваха виетнамците да работят в нашите заводи ,той помислил че заводите са били на автопилот ,а работниците получавали заплата за да четат вестник работническо дело до обяд ,а следобяд да пощипват колежките до края на работния ден.

току-що, nerazbral написа:

Като те гледам имал си трудов стаж в гащите на баща ти защото още не е бил направил

Като те слушам си абсолютен пикльо с празна главица. 🤣😂

току-що, Волен написа:

Тези, които днес ходят на работа, бачкат здраво.

А това. че има хора, които някак се оправят без да работят, не е никакъв показател. Тези хора не са на държавна издръжка, за да ги мислим или жалим.

Тогава тези във фейса и форумите от къде са ,безработни и пенсионери ли ?

По възрастните са му казвали ...

Според мен ти си инвалид, който цял живот е бил на държавна пенсия. Очевидно един ден не си работил в живота си.

току-що, AAUUXX написа:

Тогава тези във фейса и форумите от къде са ,безработни и пенсионери ли ?

В демокрацията всеки се оправя както може. Откъде знаеш, че не съм богат по наследство.

преди 1 минута, Волен написа:

Честито в Пловдив пуснали ел. автобуси по линия 20.

Според мен ти си инвалид, който цял живот е бил на държавна пенсия. Очевидно един ден не си работил в живота си.

Каква е тази държавна пенсия, изненадваш ме всеки път ohmy

преди 3 минути, Волен написа:

За разлика от теб съм живял по времето на соца и не се информирал какво е било тогава от фейсбук

преди 2 минути, AAUUXX написа:

Каква е тази държавна пенсия, изненадваш ме всеки път ohmy

Ти ми кажи. Как е възможно да си пенсионер, а съвсем очевидно да не си работил един ден в живота си.

За разлика от теб съм живял по времето на соца и не се информирал какво е било тогава от фейсбук

Кажи колко струваха цигарите Феникс през 1985г и колко струваха Арда.

Ама бързо, без да търсиш на Гугъл.

Ти ми кажи. Как е възможно да си пенсионер, а съвсем очевидно да не си работил един ден в живота си.

Кажи колко струваха цигарите Феникс през 1985г и колко струваха Арда.

Ама бързо, без да търсиш на Гугъл.

Феникса беше 1 лев ардата 60 стотинки

преди 4 минути, Волен написа:

В демокрацията всеки се оправя както може. Откъде знаеш, че не съм богат по наследство.

Богат спамер аз през живота си не съм видял. Когато имах пари поввюече от нужните на човвк ,преди да се пенсионирам щот масовите пенсии не са достатъчно за да съм заможен ,не съм имал за цел да драскам из форуми постове а бях на 100% в реала.

Феникса беше 1 лев ардата 60 стотинки

Добре. Феникса не беше ли 1,20. Но Ардата беше 60 стотинки. Така е.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.