Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

ГИГАНТЪТ, КОЙТО ТЪЧЕШЕ 36 МИЛИОНА МЕТРА ПЛАТ ГОДИШНО

През 1962 г. Благоевград вече не е само град на тютюна.

В Южната промишлена зона започва работа памукотекстилният комбинат „Гоце Делчев“ – един от големите индустриални обекти на града.

Проектът започва още през 1958 г., а в първите години предприятието постепенно се разраства. От около 120 души в началото, производството стига до около 1200 работници само няколко години по-късно.

Мащабът е впечатляващ.

Комбинатът е проектиран за годишен капацитет от около 36 милиона метра тъкани.

Тук не просто се произвежда плат. Създава се цяла индустрия – предачество, тъкачество, огромни производствени зали, машини, складове и стотици работници, повечето от които хора, започнали професионалния си живот именно там.

През 1965 г. Народното събрание посочва „Гоце Делчев“ – Благоевград сред новите модерни текстилни комбинати, с които България разширява леката си промишленост.

Днес онзи комбинат вече не съществува в същия вид.

Името, машините и хората, които са превръщали памука в десетки милиони метри плат, останаха в индустриалната история на Благоевград.

А снимките от онова време показват не просто завод.

Показват град, в който една фабрика можеше да определя живота на хиляди семейства.

Някой от вас работил ли е в „Гоце Делчев“ – Благоевград? Какво си спомняте от комбината?

Files.fm
No image preview

png: 2026-09-14_09-19.png

Visit this link to download: 2026-09-14_09-19.png
  • Отговори 45,9k
  • Прегледи 1,5m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

• @dimy Не знам в кой град си живял, но  в моят малък, провинциален бе така: След училище ходих да се редя за хляб, даваха максимум 2 бр. или средно по половин хляб на член семейство. За месо бе су

Публикувани изображения

преди 2 часа, ох боже! написа:

В смисъл, че сега опитваме някаква форма на съпротива срещу този фашистки режим? Т.е. и срещу такива като тебе - дето го фалят?

Иска се малко четене с разбиране когато цитираш :

image.png

Първото е, че фашистките режим (социализма) го хвалиш ти, а не аз. И второто, че чехите се опитаха да се надигнат срещу него, но неуспешно след като големият брат (СССР) заедно с такива като нас изпратиха войска да потушат тези усилия.

Докато у нас нищо подобно не се случи, или поне не знам за някаква значителна съпротива срещу режима през тези 45 години. При нас 10 ноември и падането на комунистите дойде като подарък, без особенни напъни ако изобщо сме имали някаква опоция на БКП. Самите управляващи свалиха Тодор Живков, предполагам с някакви очаквания да продължат да управляват с леки промени на върха. За разлика от други държави като Полша, ГДР и т.н. у нас някакви сериозни протести аз не си спомням да е имало преди 10 ноември. Може би такъва ни е народопсихологията, очакваме някой "отгоре" все да оправи нещата 🤣

преди 45 минути, Gencho 123 написа:
преди 3 часа, ох боже! написа:

В смисъл, че сега опитваме някаква форма на съпротива срещу този фашистки режим? Т.е. и срещу такива като тебе - дето го фалят?

Иска се малко четене с разбиране когато цитираш :

image.png

Първото е, че фашистките режим (социализма) го хвалиш ти, а не аз.

Тая идея, за четенето с разбиране е много добра! Браво за което.

Пробвай следователно да разбереш, че този фашистки режим го хвалиш ти, а не аз. Мене можеш да ме заподозреш, че хваля онзи фашистки режим - въпреки че хем не го смятам за фашисти, хем не го хваля а го анализирам обективно. Или поне се опитвам.

преди 51 минути, Gencho 123 написа:

Може би такъва ни е народопсихологията, очакваме някой "отгоре" все да оправи нещата

Конкретно твоята народопсихология е да хвалиш тоя/сегашния фашистки режим. Но моята не е такава - аз съм дисидент. И следователно не виждам, как ще ме вкараш и мене, в кочинята при тебе.

на 12.09.2026 г. в 15:55, Бохемеца написа:

Не. Казах че управляваща по конституция комунистическа партия е построила България и не е чак толкова лоша, колкото се опитваш да я изкараш.

"Построила" я е не партията, а трудът на няколко поколения българи, работещи за жълти стотинки, за да не ги развратят парите, особено валутата, в условия на държавен монопол. Резултатът от това "построяване" е кристално ясен в цифри: три фалита за 45 години (1960, 1977 и 1990 г.), разпродаден златен резерв на БНБ за покриване на дългове към Москва, окончателен фалит през март 1990 г. с над $10,7 млрд. външен дълг и купонна (талонна) система.

преди 2 часа, Gencho 123 написа:

Първото е, че фашистките режим (социализма) го хвалиш ти, а не аз. И второто, че чехите се опитаха да се надигнат срещу него, но неуспешно след като големият брат (СССР) заедно с такива като нас изпратиха войска да потушат тези усилия.

Чул си някъде че е модерно да се плюе по фашизма и сега за теб всеки, който не ти харесва е "фашист". Сигурно и аятоласите са фашисти, палестинците също... А Радев? Той "фашист" ли е?

Естествено че СССР няма да допусне чехи, унгарци или който и да е да избяга от сферата им на влияние, също както и САЩ не допуснаха промяна на режима в Чили, Никарагуа... Това вече трети път ти го пиша:

на 3.09.2026 г. в 19:00, Бохемеца написа:

Нали ти написах? Ти не чете ли? Освободили са чехи и унгарци от зараждащият се там капитализъм. По същото време САЩ са освобождавали Чили, Панама, Гренада, Никарагуа и др. от комунизма. Такива са били времената.

Защо това те учудва, че даже и го правиш на въпрос?

на 2.09.2026 г. в 20:14, Бохемеца написа:

Всеки от двамата големи си пази сферите на влияние по време на студената война. Русия не допуска капитализма в Чехия и Унгария, САЩ не допускат комунизма в Чили, Панама, Никарагуа, Гранада...

Защо това те учудва?

Ти кое точно не разбра предишните два пъти?

на 12.09.2026 г. в 16:17, Бохемеца написа:

Е, и? Комунизмът се е променил. Това не означава че не е комунизъм. Примерно европейските монархии също са претърпяли промени, но това не означава че страни като Норвегия, Швеция, Дания, Испания и тн. не са монархии.

Изглежда за основни понятия имаме различни представи - тука говорим уж основно колко хубаво е било по времето на социализма спрямо днес. Като съвсем ясно става дума за това което беше у нас като социализъм. Същото нещо което ни го наложиха другарите от СССР. Ние съвсем доброволно и с огромно желание на целия народ скочихме в него - всички бяха съгласни да се национализира частната собственост. Всяка част от икономиката включително търговия, селско стопанство, производство, транспорт, банки и т.н. всичко е изключително само собственост на държавата. Медиите, образованието, медицината - също. Това е очедивното за което става дума, та като каже някой - комунизма се бил променил. Какво е точно комунизма, че да се промени, имаме ли някъде нещо да посочим, че е това ? Аз се сещам само за Камбоджа, където червените кхмери го направиха буквално по книгите, махнаха и парите в обръщение включително, но след като бяха избити около 20-25% от населението и там приключи този експеримент.

Та кой, къде е този комунизъм който се е изменил ?

преди 13 минути, Gencho 123 написа:

Изглежда за основни понятия имаме различни представи - тука говорим уж основно колко хубаво е било по времето на социализма спрямо днес. Като съвсем ясно става дума за това което беше у нас като социализъм. Същото нещо което ни го наложиха другарите от СССР. Ние съвсем доброволно и с огромно желание на целия народ скочихме в него - всички бяха съгласни да се национализира частната собственост. Всяка част от икономиката включително търговия, селско стопанство, производство, транспорт, банки и т.н. всичко е изключително само собственост на държавата. Медиите, образованието, медицината - също. Това е очедивното за което става дума, та като каже някой - комунизма се бил променил. Какво е точно комунизма, че да се промени, имаме ли някъде нещо да посочим, че е това ? Аз се сещам само за Камбоджа, където червените кхмери го направиха буквално по книгите, махнаха и парите в обръщение включително, но след като бяха избити около 20-25% от населението и там приключи този експеримент.

Що тогава се плюе по комунизма, след като никъде и никога не е имало такъв?

преди 8 минути, Бохемеца написа:

Що тогава се плюе по комунизма, след като никъде и никога не е имало такъв?

Ти сам започна да си противоречиш - първо казваш, че се бил изменил, пък сега нямало комунизъм. Изясни си за тебе понятията и кажи какво мислиш тогава.

Припомням ти приказката точно от теб, че се бил изменил. Как се е променило нещо за което сега твърдиш, че го няма 🤣

image.png

преди 2 часа, attj написа:

Преди соца в Царство България Може да бъде изображение с текст, който гласи 'на „Българският парламент не е сбор от мъдреци, на най-големите умове на на България, а сборице на най-болните амбиции, най-злощастните зловредни хора, влюбени само В себе си, в кесиите си, в славата си, нО не и в България.“ И Атанас Буров'

И след соца е така.

За да не бъда зле разбран, по време на соца не беше чак така, просто защото парламентът беше за парлама... демек тесен за "техната душа" беше, и сборището се вихреше извън него. Идеалистите ли? Който от тях доживя, сборището го "разкулти" и низвергна, а някои и ликвидира. Пречеха 'збийш ли, неудобни беха заедно (а понякога и повече, щото им се чуваше думата) с останалите, дето виждайки утайката, която се надига, се съмняваха и питаха разни неща гадовете.

преди 2 часа, ох боже! написа:

Конкретно твоята народопсихология е да хвалиш тоя/сегашния фашистки режим. Но моята не е такава - аз съм дисидент. И следователно не виждам, как ще ме вкараш и мене, в кочинята при тебе.

Съвсем се оплете в приказките - отговаряш на нещо което изобщо не схващаш и не беше адресирано към теб, но важното е да върви приказката 😂 За да няма неразбиране ще ти повторя аз какво имам в предвид, пък ти кажи къде аз съм подкрепял някъде изобщо фашистки режим. Защото аз такава публикация нямам и никога не съм подкрепял такава идеология.

Да ти припомня, че реши да отговориш (не знайно защо), на публикацията относно нахлуването на армиите от варшавския договор да спасяват социализма в Чехия през 1968 година. Защото чехите решиха, че имат право на глас, че могат да се надигнат след наложеният им от СССР фашистки режим. Това е което аз подкрепям е желанието на хората да се откъснат от орбитата на Москва, да имат свободата да избират бъдещето си. Затова и наричам наложеният със сила социализъм - фашистки режим.

Дано така ти стане ясно за какво говоря, а ти какви изводи правиш е вече съвсем друга бира 🤣

на 12.09.2026 г. в 9:35, communismatic написа:

Тоя е направо някакъв уникален, над 250 твърдения и нито едно от тях не излезе истина. Сега вече стигна до там да пляска постоянно лъжи по нечий адрес.

Тежко е положението...

Вярно, е, като гледам си добавил още няколко - можем да ги заглъглим на 257 лъжи от комунизматичния 🤣 Предполагам си минал вече през кварталина хоремаг и можеш да дадеш нови насоки за международното положение. Като му стане скучно на човек, винаги е опция да види тези безкрайни проникновения, блясъка на чистия ум. Само чистокръвен комунист го може това :

communismatic.png

преди 18 минути, Gencho 123 написа:

Ти сам започна да си противоречиш - първо казваш, че се бил изменил, пък сега нямало комунизъм. Изясни си за тебе понятията и кажи какво мислиш тогава.

Припомням ти приказката точно от теб, че се бил изменил. Как се е променило нещо за което сега твърдиш, че го няма 🤣

image.png

Да, аз твърдя че комунизъм има, но видоизменен. Китайски.

Ти си този, който твърди че комунизъм няма, или по-точно имало е, но само в Камбоджа:

преди 47 минути, Gencho 123 написа:

Какво е точно комунизма, че да се промени, имаме ли някъде нещо да посочим, че е това ? Аз се сещам само за Камбоджа, където червените кхмери го направиха буквално по книгите, махнаха и парите в обръщение включително, но след като бяха избити около 20-25% от населението и там приключи този експеримент.

Как пък един от вас, поддръжниците а Украйна, Урсула, либерастията и тн.,не се оказа функционално грамотен? То Звяра, то Волен, то Баал Бек, то Paul, то Миро20, всички сте един дол дренки. Никаква дискусия не е възможна с вас. Само търсите провокации и мятате фейкове с лопати, а когато някой ви обори, няма "извинявай", няма "прав беше", акъла ви стига само колкото да поставите една усмихната емотиконка и до там се изчерпват възможностите ви.

Това дали е било хубаво или не през социализма е изцяло лично усещане. Гейпросащесср трололинка няма как да го е усещало хубаво.

преди 2 минути, Sliderum2 написа:

Това дали е било хубаво или не през социализма е изцяло лично усещане.

Същото и с ЕС. На някои ни е добре, а на жалките и бедни русороби все някой им е виновен. Те при соца бяха много добре. Получаваха пари без да бачкат и искат това време да се върне. Само че тая свърши вече.

преди 1 минута, Бохемеца написа:

Да, аз твърдя че комунизъм има, но видоизменен. Китайски.

Ти си този, който твърди че комунизъм няма, или по-точно имало е, но само в Камбоджа:

Как пък един от вас, поддръжниците на Украйна, Урсула, либерастията и тн.,не се оказа функционално грамотен. То Дзверо, то Волен, то Баал Бек, то Paul, то Миро20, всички сте един дол дренки. Никаква дискусия не е възможна с вас. Само търсите провокации и мятате фейкове с лопати, а когато някой ви обори, няма "извинявай", няма "прав беше", акъла ви стига само колкото да поставите една усмихната емотиконка и до там се изчерпват възможностите ви.

Когато се държиш арогантно, лъжите ти не стават истина. Това обикновенно човек или го научава в детството или си остава простак за цял живот. Изглежда ти си втория случай, след като се стараеш всеки ден да го напомняш 🤣 Като оставим емоционалното ти ниво настрана да видим за комунизма който така упорито защитаваш.

Значи според твоите представи това което строят в Китай било комунизъм, който се изменя. Това няма никаква връзка с написаното от мен, но ти така и не можеш да го схванеш, заобиколил си се от либерастията и друга сбирщина, но човек има свобода, ти това си избрал, твоя воля 🤣Уж говорим колко "хубаво" било у нас през социализма, пък скачаме към Китай, та ако още не си разбрал една от основните концепции на социализма наложен насила от СССР беше държавната собственост върху икономиката, медиите, банките и т.н. Като погледнеш положението в Китай - те дори имат списък с 500-те най-големи частни фирми. Една от най-големите от тях има приходи за миналата година 150 милиарда евро.. Интересна версия на комунизма бих казал 😂 Безработицата е достигнала 5,2%.. и това при комунизъм ? https://tradingeconomics.com/china/unemployment-rate

Много хора бъркат базови неща за Китай - управлявана от комунистическата им партия държава, но с частна собственост в бизнеса. По какъв критерий точно това може да се нарече комунизъм ?

Важното е че при социализма всички предприятия бяха български, произвеждаха за народа и цялата печалба оставаше в държавата.

А сега тук-там по някое предприятие, основно шивашки и експлоатират труда на българите и изнасят печалбата в чужбина. Също и за ЧЗИ-тата. Всичко изнасят навън. А за златото да не говорим. Скоро един каза че в Африка вземали до 17% печалба, а тук 0,5%. Няма един % даже. По-зле сме експлоатирани от африканците.

И това е такак защото е капитализъм, а не социализъм.

"... и твоите електрически глобуси

всуе тъй празнично блестят..."

Демек, какво като карате лъскави Мерцедеси, когато народа рови в кофите з боклук. И не ми казвайте, че който е кадърен изкарва. Сега печелят схемаджиите, кяраджиите, лъжците и подобни. При социализма такива не вирееха. Сега строи къща за 1 милион и никой не го пита откъде са му парите. А при социализма 10 лева да имаш повече и те търсеха откъде ги имаш.

Изобщо и изобщо...

преди 5 минути, Gencho 123 написа:

Когато се държиш арогантно, лъжите ти не стават истина. Това обикновенно човек или го научава в детството или си остава простак за цял живот. Изглежда ти си втория случай, след като се стараеш всеки ден да го напомняш 🤣 Като оставим емоционалното ти ниво настрана да видим за комунизма който така упорито защитаваш.

Значи според твоите представи това което строят в Китай било комунизъм, който се изменя. Това няма никаква връзка с написаното от мен, но ти така и не можеш да го схванеш, заобиколил си се от либерастията и друга сбирщина, но човек има свобода, ти това си избрал, твоя воля 🤣Уж говорим колко "хубаво" било у нас през социализма, пък скачаме към Китай, та ако още не си разбрал една от основните концепции на социализма наложен насила от СССР беше държавната собственост върху икономиката, медиите, банките и т.н. Като погледнеш положението в Китай - те дори имат списък с 500-те най-големи частни фирми. Една от най-големите от тях има приходи за миналата година 150 милиарда евро.. Интересна версия на комунизма бих казал 😂 Безработицата е достигнала 5,2%.. и това при комунизъм ? https://tradingeconomics.com/china/unemployment-rate

Много хора бъркат базови неща за Китай - управлявана от комунистическата им партия държава, но с частна собственост в бизнеса. По какъв критерий точно това може да се нарече комунизъм ?

Ами в Китай има само една партия (Китайската комунистическа партия), дори и частните компании нямат пълна свобода... Това до кой строй се доближава най-много? На капитализъм ли ти прилича? Или може би е "фашизъм", "диктатура"?

ПП: не се чувствай длъжен да отговаряш, само защото казах онова за емотиконката. Изключението само потвърждава правилото...

преди 1 минута, Miusuka написа:

Важното е че при социализма всички предприятия бяха български, произвеждаха за народа и цялата печалба оставаше в държавата.

А сега тук-там по някое предприятие, основно шивашки и експлоатират труда на българите и изнасят печалбата в чужбина. Също и за ЧЗИ-тата. Всичко изнасят навън. А за златото да не говорим. Скоро един каза че в Африка вземали до 17% печалба, а тук 0,5%. Няма един % даже. По-зле сме експлоатирани от африканците.

И това е такак защото е капитализъм, а не социализъм.

"... и твоите електрически глобуси

всуе тъй празнично блестят..."

Демек, какво като карате лъскави Мерцедеси, когато народа рови в кофите з боклук. И не ми казвайте, че който е кадърен изкарва. Сега печелят схемаджиите, кяраджиите, лъжците и подобни. При социализма такива не вирееха. Сега строи къща за 1 милион и никой не го пита откъде са му парите. А при социализма 10 лева да имаш повече и те търсеха откъде ги имаш.

Изобщо и изобщо...

Представям си само ако имаха шанс още 30 години да управляват комунистите, до къде ли щяхме да стигнем - и ние, и цялата източна Европа. Вероятно щяхме да караме с някаква форма на "интранет" като в С.Корея т.е. само за вътрешна употреба, а определени заслужили другари щяха да имат достъп до световната мрежа. Благодарения на "западните" технологии (след като източните поизостанаха, понеже работят само за народа, дори и на загуба), контрола на информацията щеше да бъде като в Китай. Медиите щяха да говорят само за невероятните постижения на социалистическото стопанство, народа спокоен, нямаше да знаем, че има убийства, че умират хора по пътищата. Западната пропаганда щеше да бъде ограничена до минимум, а в петък - програма Время. Пълната идилия и промиване на мозъците щеше да продължи с пълна сила 🤣Всички доволни щяха да ходят веднъж в месеца на ленински съботник, наесен/напролет според културите бригади да помагаме на селското стопанство и всякакви други общественополезни неща. Изпуснахме уникален шанс, а сега само гледаме и завиждаме на тези които не предадоха социалистическата идея, държави за пример като С.Корея и Куба.

преди 20 минути, Miusuka написа:

И не ми казвайте, че който е кадърен изкарва.

Хубаво си беше при соца. Държавата те хранеше. Получаваш пари без да бачкаш.

А сега се иска бачакане, за да си добре. Тъпо.

преди 1 минута, Волен написа:

Хубаво си беше при соца. Държавата те хранеше. Получаваш пари без да бачкаш.

А сега се иска бачакане, за да си добре. Тъпо.

Не, сега се иска да умееш да крадеш и да вършиш далавери. Иначе нямаш шанс.

Питай Драгона ако не вярваш.

преди 8 минути, Бохемеца написа:

Ами в Китай има само една партия (Китайската комунистическа партия), дори и частните компании нямат пълна свобода... Това до кой строй се доближава най-много? На капитализъм ли ти прилича? Или може би е "фашизъм", "диктатура"?

Погледнато от към политическа система на управление е диктатура - имаш една единствена партия която управлява в страната. Това което пише за т.н. социална система, означава, че държавата контролира доста сериозно народа, чрез системата на социален рейтинг т.е. ако пишеш против партията или някакви други такива нарушения, могат да ти блокират възможността да пътуваш или напускаш града в който живееш. До каква степен е този контрол не знам, но изглежда е доста сериозен big brother там т.е. гледат ти всичко и може да си наказан доста ефективно за съответни нарушения. Това са само базови примери за диктатурата която стои за иначе видимия блясък и технологично развитие по което всички възклицаваме.

От гледна точка на икономика, там си е брутален капитализъм с частна собственост и т.н. Не мисля, че тази комбинация може да се нарече комунизъм (или социализъм). Примерно списъка им със 100-те най-богати хора, на последното място е човек с 4,6 милиарда ! https://www.forbes.com/lists/china-billionaires/

преди 2 минути, Miusuka написа:

Не, сега се иска да умееш да крадеш и да вършиш далавери. Иначе нямаш шанс.

Държавата вече не храни. Всеки да се оправя както може.

Тия дето не се оправят мрънкат. Мрън, мрън, колко ми беше хубаво когато не работех, а ми плащаха.

преди 6 минути, Gencho 123 написа:

Погледнато от към политическа система на управление е диктатура - имаш една единствена партия която управлява в страната. Това което пише за т.н. социална система, означава, че държавата контролира доста сериозно народа...

Това удивително ми прилича на положението у нас преди 10-ти ноември. В този смисъл, защо това да не е "комунизъм"? Още повече че партията се казва "комунистическа".

И ако е диктатура, кой е диктаторът? Си? Защото ако не е Си, а партията, тогава имаме класическа "диктатура на пролетариата", нещо също много познато по нашите географски ширини от преди '89-та.

преди 6 минути, Бохемеца написа:

Това удивително ми прилича на положението у нас преди 10-ти ноември. В този смисъл, защо това да не е "комунизъм"? Още повече че партията се казва "комунистическа".

И ако е диктатура, кой е диктаторът? Си? Защото ако не е Си, а партията, тогава имаме класическа "диктатура на пролетариата", нещо също много познато по нашите географски ширини от преди '89-та.

Сериозно ли така го виждаш ? Преди 10-ти ноември кои бяха частните предприятия в България. Това, че се прие прословутия указ 56 от 1987 беше реално отстъпка от принципите на социализма (ние комунизъм не успяхме да достигнем, нищо, че партията така се наричаше) и не доведе до някаква драматична промяна в икономиката. Та нали днес всеки соц носталгик се бие в гърдите какво е построила държавата тогава, а ти сега го оприличи на Китай.. къде са били тези частни фирми, за които никой не знаеше преди 1989 година. Какво са изградили частните фирми за 45 години социализъм у нас ?

Диктатурата на пролетарията е толкова смешно като понятия, че по-добре да го пропуснем. Но щом смяташ, че ако една партия има в името комунизъм, то значи и държавата която управлява е комунистическа, това обяснява много неща 🤣При комунизма имаме безкласово общество, а в Китай както сам видя има огромно количество (над 500) милиардера, милионерите не ги броя дори. Не мислиш ли, че тези хора не са на същото ниво в социалната стълбица като чистача на гарата.

преди 1 час, Gencho 123 написа:

Да ти припомня, че реши да отговориш (не знайно защо),

Незнайно е за Незнайко на Луната. За хората е ясно - тука е форум със свободен достъп. Всеки може да се включи във всяка тема. Незнайното е, как така Незнайко от Луната си е втълпил, че публичен форум си е само за него.

нахлуването на армиите от варшавския договор да спасяват социализма в Чехия през 1968 година. Защото чехите решиха, че имат право на глас, че могат да се надигнат след наложеният им от СССР фашистки режим.

Много е незнайно, как така реши, че социализма в Чехия е фашистки режим? И е още по-незнайно, как така си си отново втълпил, че аз или който и да е от участващите в тоя форум и под тая тема, не го можем тоя номер, още повече, че ако опре въпросът до аргументи, предшествани разбира се от анализи и дефиниция на това какво е фашизъм, ти ще се фанеш за гьобелсовата пропаганда (т.е. днешната), като за полата на майка си, мислейки че си фанал Бога за рога.

Но ти разбира се си фанал и здраво стискаш нещо съвсем друго.

Това е което аз подкрепям е желанието на хората да се откъснат от орбитата на Москва, да имат свободата да избират бъдещето си.

Ма сега не сме в орбитата на Москва. Не подкрепяш ли желанието на хората да избират свободно бъдещето си? Примерно в Донбас, кога направиха референдум, и изразиха желанието си, да се откъснат от орбитата на превратаджиите, подкрепяни от Рим, Белин, Париж... Брюксел, Лондно, Вашинготон?

Поне Каталуния подкрепяш ли я в желанието й свободно да избира и да премахне диктаторския режим, който управлява държавата?

Ма защо си се наврял все да вадиш нож на умрели кучета, а не щеш да вадиш и на живите?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.