Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

https://cdn.bg-mamma.com/EPJl/ko289.png

• Отговори 45,9k
  • Прегледи 1,5m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

• @dimy Не знам в кой град си живял, но  в моят малък, провинциален бе така: След училище ходих да се редя за хляб, даваха максимум 2 бр. или средно по половин хляб на член семейство. За месо бе су

Публикувани изображения

преди 5 минути, attj написа:

Тогава се сееше много тютюн и можеше сам да си го подбираш. Необработен и от низата за изсушаване. Ама го нямаше обработения мирис и аромат при Кент и Ротманс. 3 лв тогава струваха над 10 хряба Добруджа (по 26 стотинки).

истинския, ферментирал добре тютюн „на село“ беше по-ароматен от всичко по магазините. Сигурно никога не сте били при хората, които приготвят готовите листа за рязане, самото има „оваряне, нразделяне е страшно ароматно

току-що, laplandetza написа:

истинския, ферментирал добре тютюн „на село“ беше по-ароматен от всичко по магазините. Сигурно никога не сте били при хората, които приготвят готовите листа за рязане, самото има „оваряне, нразделяне е страшно ароматно

Ротманса имаше аромат като на парфюм. Като го усетиш, знаеш че някой наоколо пуши скъпи цигари.

Естественият тютюн си мирише на тютюн. Друг аромат.

току-що, AAUUXX написа:

Хубави години бяха D

Работил съм с такива😁

току-що, Волен написа:

Ротманса имаше аромат като на парфюм. Като го усетиш, знаеш че някой наоколо пуши скъпи цигари.

Като assus? Въднъж бях си купил и не ги харесах.

току-що, AAUUXX написа:

Като assus? Въднъж бях си купил и не ги харесах.

Не знам, не съм ги пушил.

преди 47 минути, nerazbral написа:

НЕ феникса беше 1 лв БТ беше 1.2

Когато бях млад и наивен пушех МАРЛБОРО по 1,20 , правеха го в Пловдив - уникални цигари, най-доброто което съм опитвал!

Работил съм с такива😁

През 90-те бяхме по бедни от сега ,но по свободни ,сега всеки се е пренатегнал.

преди 1 минута, Волен написа:

аха, в тоя смисъл. Не съм пушил от оня ротманс ........................ нямах пари , като дете джобните ми бяха само за баничка и истинска боза , а и кой по онова време ще продаде цигари на 12-14 годишни деца? На село всички се познавахме, никой от „нхоремага“ не би ми продал-не върви да кажеш за „татко“

преди 47 минути, nerazbral написа:
  преди 44 минути, Волен написа:

Добре. Феникса не беше ли 1,20. Но Ардата беше 60 стотинки. Така е.

НЕ феникса беше 1 лв БТ беше 1.2

Моите спомени (айде без да питам некой, вкл. и ИИ) са, че Феникс имаше само пакет. И трябва да беше колкото Стюардесата (голямата, защото имаше и малка). Т.е. 80 ст. БТ пакет беше 90. Но имаше и БТ кутия. Не спомням си колко беше. Обаче Булгартабак - 100 мм. беше доколкото помня 1.40.

преди 4 минути, Волен написа:

Само по аромата познавахме кой какво пуши!

преди 3 минути, laplandetza написа:

Като ученик съм ставал в 5 часа сутринта да берем тютюн. После го нижехме на сянка за да се изсушава. В ТКЗС ни плащаха надник за трудоден в размер 2,30 лв. Тогава баничката е била 10 стотинки.

преди 1 минута, AAUUXX написа:

През 90-те бяхме по бедни от сега ,но по свободни ,сега всеки се е пренатегнал.

ЪхЪ, ма аз скинах приЖуната!, вече не работя! , поне за сега............тва кат оня виц с бея и юнака Иванчо - отпусни, отпусни.................. ай ся та натегнем !, ма тука наобратно!😁

преди 3 минути, Волен написа:

Не знам, не съм ги пушил.

Assos леко съм им сбъркал името покрай дънните платки Asus асоциация няква съм направил.

image.png

преди 2 минути, AAUUXX написа:

Assos леко съм им сбъркал името покрай дънните платки Asus асоциация няква съм направил.

Не съм ги пушил.

След Фенкс и Арда минах на по-леки цигари. Средец или лекото Виктори. После минах на женски цигари и накрая ги отказах.

преди 2 минути, attj написа:

Като ученик съм ставал в 5 часа сутринта да берем тютюн. После го нижехме на сянка за да се изсушава. В ТКЗС ни плащаха надник за трудоден в размер 2,30 лв. Тогава баничката е била 10 стотинки.

Никога не съм брал тютюн, тогаз бяхме от „интИлИгенцията„ , други вършеха тая работа. Иначе при нас, около нашите земи пълно с тютюне.

току-що, Волен написа:

Не съм ги пушил.

След Фенкс и Арда минах на по-леки цигари. Средец или лекото Виктори. После минаха на женски цигари и накрая ги отказах.

Имаше едни ментови средец ,от тях също пушех понякога.

преди 49 минути, Волен написа:
преди 52 минути, AAUUXX написа:

... бях на 100% в реала.

Не знак как си бил в реала, след като не знаеш кой колко е работил по соца и сега.

То тия жилища, дето ги било нямало и дето се било чакало за тях, и в които и до днес живеят 90% от българите, административни сгради, вкл. НДК... плюс паметника 1300 години България, плюс паметникът на Червената Армия (дето също го бутнаха), плюс Мавзолеят на Георги Димитров (направн за една седмица), дето не можаха да го бутнат за една седмица, плюс Панорама Плевенска епопея, плюс Кремиковци, плюс АЕЦ, плюс вецове, тецове, плюс огромните динозвари-заводи против които ревете като говеда, плюс шест хиляди язовири (дватрийсет от които огромни), плюс огромните плантации, които бяха под път и над път. Плюс още много други неща, които не мога сега да ти ги преподам всичките, но остатаците от тях се мотаят наоколо.

– Всичките тия неща не са ги направили мързеливите българи. А са ги направили марсианците. И тебе са те направили марсианците, защото и баща ти беше един мързел, та го мързеше и да те направи.

преди 5 минути, laplandetza написа:

ЪхЪ, ма аз скинах приЖуната!, вече не работя! , поне за сега............тва кат оня виц с бея и юнака Иванчо - отпусни, отпусни.................. ай ся та натегнем !, ма тука наобратно!😁

Аз също ,но не мисля да я навивам пружината отново.

Спомням си старото кметство-стара сграда от преди балканските войни ,там беше и пивницата на „площада“ = лимонада, мастика, мента и ..................... качак, чат-пат привечер некой носи карпуза и каунйе...........

преди 1 минута, laplandetza написа:

Никога не съм брал тютюн, тогаз бяхме от „интИлИгенцията„ , други вършеха тая работа. Иначе при нас, около нашите земи пълно с тютюне.

Бил съм дете на 12-14 години. Буташ се с батковците и с какичките заради надник от ТКЗС. 23 банички можеш да си купиш със същия. Вече почти не се сее тютюн.

азпък мисля, ако оживея смятам да приключа и като действащ „зъболекар“

азпък мисля, ако оживея смятам да приключа и като действащ „зъболекар“

Имаш мечта да бъдеш инквизитор?

преди 2 минути, attj написа:

Бил съм дете на 12-14 години. Буташ се с батковците и с какичките заради надник от ТКЗС. 23 банички можеш да си купиш със същия. Вече почти не се сее тютюн.

има ,но е рядко, сега е възможно да си намериш от някой , който си гледа за него-тръгваш поисточнородопските села и все се намират „пушачи“

току-що, AAUUXX написа:

Имаш мечта да бъдеш инквизитор?

имам желание, не мечта да си замина като „активен лекар-зъболекар“ - това е най-смисленната част от живота ми, струва си да се напънеш на финала..........

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.