Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

Едно време к'ви кИФтета имаше .... с лук ... , а сега са без :bbq:

Едно време баламите бачкаха за мен .... сега аз за тях ... Я толкова и бачкам де :ski4:

• Отговори 41,4k
  • Прегледи 1,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

Публикувани изображения

преди 9 минути, цър-вул написа:

2-2.50-2.70
В 4. клас пазарувах сефте в Корекома на Лайното.

Толкова вървеше $, да! До 5 лв съм продавал 88-а, като тук включвах и"услугата" - покупка от кореком

преди 2 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Едно време к'ви кИФтета имаше .... с лук ... , а сега са без :bbq:

То малко смешно, ама....по официалния рецептурник на "БалканТурист", за кИфтета пишеше на кило кайма - 300 гр лук :) 

А червената каста купуваше по 0,8 лева долара, като заплатите им почваха от 700 лева стартова. 

Тях и Ристу ги разбирам, колко хубаво им било. И връзкарщина беше, познат шапкар да имаш, да ти върне чадото живо, след 2-3 години. 

току-що, В. Велев написа:

Това ми звучи познато от друг ник.

Аз пиша с един ник, и тука и в Гейбука, и в Тубата, и в партизанските сайтове за видео. 

Обмислям да изкарам втори ник, ИванКиров1, щото по-лесно да ви пускам картинките. 

Нямам причина да си изоставя търговската марка. 

преди 2 минути, IvanKirov написа:

Нямам причина да си изоставя търговската марка. 

Би трябвало да се срамуваш от нея, ама както си решиш.

преди 2 минути, В. Велев написа:

Би трябвало да се срамуваш от нея, ама както си решиш.

Малко бърка в ГЗ на изкукалите пенсии, ама то и Спасителят са Го разпнали, с квалифицирано мнозинство!

Никой човек не е съвършен. 

преди 1 час, цър-вул написа:

Лъжец!
В БНБ беше 0,76 лв

Виж мой! 

Изплющя цена на луканка, 2-3 ПЪТИ различаваща се от цената. 12 лева беше "петало", подкова. Ама не знам дали е имало кило. Повечето хора бачкаха за 3 лева надница. Значи кажи речи една седмица, работиш за кило луканка. 

Не ми се заяждай за стотинки. Долар на ден, е всепризнатата граница, за гладната смърт. Само на заплата ако разчиташ по соца, си жив умрял. Като на войнишката заплата в Ристувия коптор. 

Те тука - кой се похвали пооткраднал. Кой бил от псетата на режима, с фуражка и безплатни апартаменти. Кой бил ченчаджия, кой магазинер. 

Само бедния пролетарий, беше зле. Ако е имал нещастието да е селянин - беше И закрепостен. Именно феодално закрепостяване, е жителството. 

Простия народ, дето бил роден на пъпа на София, много му харесал соца. Ама същите тия дето го хрантутиха - избиха предните, дето са родени на пъпа на София. Ристу на практика изяде залъка на предните банкери, инженери и учители. 

Червените изверги избиха някогашната буржоазия, и се насадиха на нейно място. 

Затуй още ехти, вече трето поколение квичат по Тато. Те крадяха, Ристу ги пазеше, нас ни ритаха в 5.30 сутринта, да полагаме каторжен, безплатен труд. Затуй ме плаши сега, с пистолета, пак да му работя без пари, че сегашните работници много си позволяват да искат. Само до презрения ЕС ходи, не му стигат за Малдивите.

https://ru.wikipedia.org/wiki/Бронштейн,_Матвей_Петрович

Цитат

Вклад Бронштейна в создание квантовой теории гравитации и популяризацию науки высоко оценивали физики и литераторы[7][8].

Цитат

Арест и расстрел
В ночь на 1 августа 1937 сотрудники НКВД пришли с ордером на его арест в ленинградскую квартиру. Арестован 6 августа 1937 года в Киеве, в доме родителей, и перевезён в Ленинград. Включён в расстрельный список «Ленинградская область» от 3 февраля 1938 года, утверждённый подписями Сталина, Ворошилова, Молотова, Кагановича[9][10].

преди 4 минути, miro20 написа:

413866638_2088193141516902_2436960287836

Колко "качествено " сме се хранили

:giggle1:

Има логика, да. Съюза купува палмово масло в несвест, следователно по туй време и ние сме праскали яко палмово масло....

преди 7 минути, Toto2 написа:

Има логика, да. Съюза купува палмово масло в несвест, следователно по туй време и ние сме праскали яко палмово масло....

Пак ли да ти цитирам хидрогенираните мазнини в пастите? Поне 10 пъти съм го пускал.

преди 1 минута, IvanKirov написа:

Пак ли да ти цитирам хидрогенираните мазнини в пастите? Поне 10 пъти съм го пускал.

Онея години искаш да кажеш, че е нямало крави и мляко в несвест? Туй палмово масло нал знаеш за кво и къде се праска? По онуй време ти е по ефтино оригинално сиренце от оригинална кравичка, отколкото да внасяш палмово масло. Ма как да е, вярвайте си кво съм ял като млад. Аз не знам, вие младежите знаете по-добре.....Развеселихте ме, благодаря!

преди 1 минута, IvanKirov написа:

В 100-те концлагери, са били много по-зле.

Я ги изброй тея лагери. И правилно - идеологическите врагове требе да се държат на топло и под контрол. По туй време в Щатите как е било? Същото за комунетата. Ма не са ги пращали в лагери, направо в гроба. 

преди 12 минути, Toto2 написа:

Онея години искаш да кажеш, че е нямало крави и мляко в несвест? Туй палмово масло нал знаеш за кво и къде се праска? По онуй време ти е по ефтино оригинално сиренце от оригинална кравичка, отколкото да внасяш палмово масло. Ма как да е, вярвайте си кво съм ял като млад. Аз не знам, вие младежите знаете по-добре.....Развеселихте ме, благодаря!

J7I5C42.md.jpg

преди 1 минута, Гражданин написа:

Е това го видехме вече бре! Така де, щом русия е купувала палмово масло, следователно ни го е подарявала на нас и сме яли заместващи продукти. Има логика, да.

преди 2 минути, IvanKirov написа:

Моля!

large.888(16).jpg.f6dd986549a6e15a7a6b1a6fc1dfb105.jpglarge.888(14).jpg.2d49691a94bd3909f50832d3f371f7ce.jpglarge.888(7).jpg.d562a5eabe183a6bfd760b397a222f6b.jpglarge.888(9).jpg.a7c8a73620b82b28ee6bf0b74c6f33c9.jpglarge.444(2).jpg.5a065fd43ca2fdc9c9b9db0fbe869e6d.jpglarge.3(2).jpg.c8d6b2fa7c5fdc498dc098ef29ab0108.jpglarge.3(1).jpg.db6f043b502fffef5b2dbe0a4de3223a.jpglarge.(27).jpg.4a1a9940aa371b000405d1d4adbc13af.jpg

Знаеш ли колко републики има в съвременна русия? Татарстан примерно и доста други. Те па що си седят с русия, интересна работа. Па са и мюсулмани , ти да видиш. А има и едни, дето приличат на китайци.  И те, завалиите си седят с русия...

преди 4 минути, Toto2 написа:

Е това го видехме вече бре! Така де, щом русия е купувала палмово масло, следователно ни го е подарявала на нас и сме яли заместващи продукти. Има логика, да.

А обичаш ли пломбир?

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.