Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Спомнят ли си някои от вас за Бай Тошо и социализЪма?

232 гласували потребители

1. 1. Какъв беше животът преди "демокрацията" ?

• По-скоро беше хубав
      33%
      77
    • По-скоро не беше хубав
      7%
      18
    • Всичко беше наред, де и сега да живеехме така
      16%
      38
    • Нищо не беше наред !
      17%
      40
    • Малък(а) съм и не помня какво е било
      13%
      32
    • Абе, защо ме занимавате с глупости ?Каквото било-било.
      11%
      26

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

.....

Петте решения на капиталистическия експеримент:

1. Колкото си по- богат, толкова си повече над закона.

2. Ако някой получава без да се труди - на следващите избори пак се кандидатира.

3. Правителството на никого нищо не дава - само взема, от когото, каквото докопа.

4. Увеличавай богатството, като не даваш никому.

5. Когато тесен кръг от хора т.е. държавниците стигнат до идеята, че не е нужно да се трудят, защото народа ще се погрижи за тях, и когато народа стигне до идеята, че не искат да се трудят, защото политиците ще се ползва от постиженията на труда им, това е началото на гибелта на нацията.

Защо се получава така:

1. Заради неограниченият стимул и поощрение за полагащите усилия да просперират, без оглед на обстоятелствата.

2. Липсата на санкции спрямо онези които само чакат на готово и не желаят да дадат своя принос в обществото - сиреч политическата класа и лакеите й.

• Отговори 3,5k
  • Прегледи 243,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Глупости, пълни, Мога да ти посоча десетки примери как умишлено бяха съсипвани ПЕЧЕЛИВШИ и  НА СВЕТОВНО ТЕХНИЧЕСКО НИВО производства. Всъщност, давал съм ги вече много пъти. Селското ни стопанство и г

• Позволи ми да ти отговоря с няколко въпроса: Дефицитът на стоки за широко потребление смята ли се за кризисен елемент? - Беше почти невъзможно да си купиш някои артикули(дрехи, обувки, бяла и черна т

• Има си чисто обективни критерии за сравнение. Не смятам, че бананите в магазините са били най-важното нещо. Нищо не е само черно или само бяло. Колко сме по-свободни оттогава, става все по-спорен въпр

Публикувани изображения

Точно те обаче станаха символ на социализма - връзкарския, шуробаджанашки , прецаквански режим.

я не говори глупости - това го има и днес

Killing me softly… Убийствената меланхолия, която ме облива навръх рождения ден на Живков

http://ulicata-news.eu/?p=77418

ЧРД

"...Виновни за безпътицата, която ще завещаем на децата си.

Истината е, че няколко поколения българи се провалихме в опита да съградим нормална държава. И сега се спасяваме поединично – някои в чужбина, някои в духовна емиграция, повечето – с конформизъм."

Редактирано от haidukpikaso (преглед на промените)

Бъркаш контролни органи със монопол. 

Точно !

Въпросът на колегата Николов е поставен некоректно -

свойствата и качествата на едно нещо се приписват автоматично на съвсем друго нещо.

В случаят със студентите примерът е пак некоректен .

Кой и какво в същност е професора ?

Какво се случва с числата "останали" от занижаване/увеличаване на оценките ?

Тях кой ги "прибира" ?

Значи !

1. Имаме общ продукт - Знания . В случая , както за студентите , така и за професора . Оценките са и за неговата работа , как и до колко е обучил студентите !

2. Устройство за разпределяне на продукта в определени граници

(най-общо отворено/затворено - права връзка )

3. Контролен механизъм върху границите на разпределяне

(най-общо повече/по-малко отворено - обратна връзка).

Т.е. механизмът за контрол поддържа системата в динамично равновесие , в стационарно състояние.

И реагира според това състояние . 

Иначе системата се саморазпада , т.е. не работи както трябва .

В случаят със студентите , те трябва да имат контрол върху професора .

Но не както на студентите им се иска !(системата пак блокира)

Контрол , професорът да ги обучава добре и да им поставя обективни оценки (стационарно състояние) , а не както той си иска !

Това е "магията" от хилядолетия на сам !

И тя отдавна е решена !

Но никога не е прилагана като система за обществено устройство !

Защо? Това е друг въпрос !

В други постове съм давал пример - вдигнете капака на тоалетните си казанчета у дома и се позагледайте в устройството му........пък и поекспериментирайте с него - кога има вода в казанчето , кога водата изтича от него и кога никак я няма ! ..... :)

Другото се видя в писаното по-горе....

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

Понятието за социализъм най-много се доближава до определението държавен капитализъм .

Просто следствие на системата (идеологията може да бъде всякаква !)  :

Абсолютен монопол на Партията в Държавата , а всички останали са еднакво бедни.....

А следствието на всеки монопол е (относително) бързо саморазпадане .

В социализма можем ли да приемем партията като монополен контролен орган?

Честит празник на всички фенове на античовешката забранена някъде със закон, у нас със декларация, идеология.

На днешния ден все си спомням някогашния виц: „ – Докторе бе, имам проблем с очите и ушите. Това дето го чувам, не го виждам. А това, дето го виждам, не го чувам… – Моля, моля! Аз от социализъм не лекувам! “

На днешния ден все си спомням някогашния виц: „ – Докторе бе, имам проблем с очите и ушите. Това дето го чувам, не го виждам. А това, дето го виждам, не го чувам… – Моля, моля! Аз от социализъм не лекувам! “

Трябвало е да го кажеш на първия секретар на партията в Плевен. Или на тогавашния шеф на ДС.

Трябвало е да го кажеш на първия секретар на партията в Плевен. Или на тогавашния шеф на ДС.

Това бях все още ученик.

Ама бившия Първия секретар на първичната пар­тийна организация на БКП в Плевен - Цецка Цачева Данговска сега е Председател на Парламента.

В момента пък кмет на града е Димитър Стойков - комсомолски секретар на МУ- Плевен, чийто баща пък е бил Първи партиен секретар на Горна Оряховица и велик депутат от БКП.

Тъй че Секретари от онова време да търсиш - все ще ги видиш на управляващи позиции.

Редактирано от Trichocephalus (преглед на промените)

Това бях все още ученик.

Ама бившия Първия секретар на първичната пар­тийна организация на БКП в Плевен - Цецка Цачева Данговска сега е Председател на Парламента.

В момента пък кмет на града е Димитър Стойков - комсомолски секретар на МУ- Плевен, чийто баща пък е бил Първи партиен секретар на Горна Оряховица и велик депутат от БКП.

Тъй че Секретари от онова време да търсиш - все ще ги видиш на управляващи позиции.

Може, може. Но моят въпрос не е Кои и колко са били секретарите, а защо не си им разказал вица! А е можело и на другият - директорът на ДС. Или не ти е стискало да им го разкажеш?

Може, може. Но моят въпрос не е Кои и колко са били секретарите, а защо не си им разказал вица! А е можело и на другият - директорът на ДС. Или не ти е стискало да им го разкажеш?

Както вече казах - бях ученик и нямах достъп до подбно лица. А и вицовете тогава се разправяха само в семейството . Кой би посмял да каже политически виц на обществено място или да критикува някой партиец ? Нали щеше да бъде самоубийство ?

А ти - разказвал ли си им подобни вицове ?

Редактирано от Trichocephalus (преглед на промените)

Той и сега да каже обратното на това, на някой като Боко, ще го разглобят биячите от НСО-то.

Да бе.. от толкова плювачи и в интернет и в медии и в парламент,  направо НСО нямат друга работа само бият ли бият... :)

Това бях все още ученик.

Браво за добрия пример.

После се чудите защо в страните с лустрация имат далеч по добър стандарт, а ние 25 г кретаме в дъното на всички дъна.... 

Ми няма как да стане бре.. със стари к..ви нов бардак... :)

Честит празник, съфорумци!!!    ГЕРБ  като цяло си е нова БКП с други надежди.   Да му мислят наивните избиратели - ама те не могат да мислят и избират за президент посмешище като Плевнокио...     Лично аз не кретам 25 години в дъното - ама то е заради качества за приспособяване като хамелеон...  Пълен хаос е нашата демокрация...

Да бе.. от толкова плювачи и в интернет и в медии и в парламент,  направо НСО нямат друга работа само бият ли бият... :)

Ами общо взето нямат друга работа. Може на хартия да е разписано кой знае какво друго предназначение, като допълнение, но в крайна сметка не са нищо друго, освен  момчетата с ниско чело, свински оченца и врат с по-толям диаметър от главата.

Ами общо взето нямат друга работа. Може на хартия да е разписано кой знае какво друго предназначение, като допълнение, но в крайна сметка не са нищо друго, освен  момчетата с ниско чело, свински оченца и врат с по-толям диаметър от главата.

Ами общо взето да бе дал пример как някой е набит от НСО заради виц към ББ

:)

Разбираш ли че просто плямпаш лъжи ?

Никоой не си прави илюзии че има политически рекет

Да, за съжаление това е факт.

Особенно за по големите фирми, винаги така е стоял въпроса, и то за ВСЯКА партия.

Вчера са плащали на БСП, днес на ГЕРБ.

Недоказуемо , но пък си е факт за бизнесреалитито в България.

Но да се върна на НСО и твоята спекулация/лъжа -  айде ако дойдат да те набият че си писал нещо за ББ , сподели :)

В социализма можем ли да приемем партията като монополен контролен орган?

Че е монополен - такъв е !

Но няма да е точно казано контролен орган , защото в цялата тази система , управляващите се самоконтролират по между си и контролиращите управляват по между си  , на принципа гарга на гарга око не вади !  :)

Буламач ! :) 

Контролен е този орган (механизъм) , който контролира (задава и регулира) параметрите на управляващото устройство (изпълнява зададени параметри). 

Но .

Политбюро на Партията е тъкмо такъв контролен орган .

Контролира всичко - Държавен съвет (президентство , болярски съвет) , Народно събрание , Народен съд , Прокуратура , Министерски съвет са с функция на изпълнителни (управляващи) органи....

Каквото Политбюро каже - това става ! И респективно надолу .

Също съвместява длъжности - ген.секретар на Партията и по съвместителство Председател на Държавния съвет Др.Т.Живков ; Др.Станко Тодоров - член на Политбюро и председател на Народното събрание ; Др.Добри Джуров член на Политбюро и Главнокомандващ БНА и т.н. :)

Всъщност основната борба за власт е вътре в Политбюро , а от вън контрол никакъв...

Така , че не си ли член на Партията - забрави за всичко останало !

В същност винаги и на всякъде е едно и също от как свят светува......само формите на собственост се сменят , поощрявайки стремежът към печалба (лакомия  :) ).

Днес наблюдаваме върховни постижения на лакомия ! :) 

Следва да се наложи контрол върху печалбата !

заб.: При социализмът пари "няма" ! Печалбата се изразяваше само във власт!  :) .

Власт , власт ...ама без пари ?!....Кофти ! :( 

Бах ти колко е просто !  :lol6:

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

Ами общо взето да бе дал пример как някой е набит от НСО заради виц към ББ

:)

Разбираш ли че просто плямпаш лъжи ?

Никоой не си прави илюзии че има политически рекет

Да, за съжаление това е факт.

Особенно за по големите фирми, винаги така е стоял въпроса, и то за ВСЯКА партия.

Вчера са плащали на БСП, днес на ГЕРБ.

Недоказуемо , но пък си е факт за бизнесреалитито в България.

Но да се върна на НСО и твоята спекулация/лъжа -  айде ако дойдат да те набият че си писал нещо за ББ , сподели :)

Ми не съм написал, че ходят по къщите да бият за виц за ББ, май ти си тоя който спекулираш. Ама я срещни Боко заедно с охраната му, при това той да не да се развява с фалкона на предизборно гости до някое село, когато той е дал съответните инструкции да не барат електората, освен при изключителни обстоятелства и му пусни някоя нелицеприятна орална диария за Него. Еле пък наоколо няма свидетели.

Във връзка със светлия празник - представянето на новите продукти на Епъл, си спомних с умиление за целите проводници догодина.

Наздраве, за светлото и необратимо минало.

Във връзка със светлия празник - представянето на новите продукти на Епъл, си спомних с умиление за целите проводници догодина.

Не знаех, че представянето на новите продукти на Епъл е светъл празник, но...всеки с идеалите си! :)

Бях ти препоръчал да прочетеш една книга за българската електроника, но явно не си чел нищо.Защото, след като съм работил в тая област 40 години, аз наистина си спомням с умиление.

И разбира се, псувам, но не млади присмехулници като тебе, а тия, които разсипаха всичко.

хаха

аз поне не съм от страхливците

„Харесва ми“ сигурността, която получихме след 10-ти ноември. Преди това бяхме като „разграден двор“: нямаше аларми по автомобили, апартаменти и магазини – пълна небрежност. Сега хората са „защитени“, особено тези, които живеят на първия етаж в блока. Дори и да не са били в затвор, имат ясна представа как изглежда отвътре, нищо, че решетките по блоковете са само за „красота“.

П.П. Относно заплатите: баща ми получаваше около 800 лева (като шлосер в радиозавода във Варна), виждал съм фиш за заплата на докер, на който пише: 2700 лева! Дали в любимата ви „демокрация“, някой хамалин получава толкова пари?

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.