Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Спомнят ли си някои от вас за Бай Тошо и социализЪма?

232 гласували потребители

1. 1. Какъв беше животът преди "демокрацията" ?

• По-скоро беше хубав
      33%
      77
    • По-скоро не беше хубав
      7%
      18
    • Всичко беше наред, де и сега да живеехме така
      16%
      38
    • Нищо не беше наред !
      17%
      40
    • Малък(а) съм и не помня какво е било
      13%
      32
    • Абе, защо ме занимавате с глупости ?Каквото било-било.
      11%
      26

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

....

Искаш да кажеш, че комунизма не ни е бил наложен - ние сами сме си го направили?

Ами не сори - това, което казваш са изтъркани клишета. Интелигенцията бе избутана от властта още в началото на 90- те години и ако искаш да разбереш, какво може да му се случи на честолюбив и добронамерен човек, бидейки във властта - то иди и виж. Но си направи и план Б - щото боравят с едни методи, които меко казано не са никак приятни. Колкото време и усилия съм потрошил да променя някои неща в тази държава - не на мен с розовите приказки за разнообразните средства, знам от личен опит за какви свински черва иде реч и какво ще си намериш в крайна сметка, ако не се откажеш да променяш.

Бедна ви е фантазията и въображението, какво беззаконие и престъпност е в държавността  - ама наистина ви е бедна, имайки предвид наивитета на приказките ви.

• Отговори 3,5k
  • Прегледи 249,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Глупости, пълни, Мога да ти посоча десетки примери как умишлено бяха съсипвани ПЕЧЕЛИВШИ и  НА СВЕТОВНО ТЕХНИЧЕСКО НИВО производства. Всъщност, давал съм ги вече много пъти. Селското ни стопанство и г

• Позволи ми да ти отговоря с няколко въпроса: Дефицитът на стоки за широко потребление смята ли се за кризисен елемент? - Беше почти невъзможно да си купиш някои артикули(дрехи, обувки, бяла и черна т

• Има си чисто обективни критерии за сравнение. Не смятам, че бананите в магазините са били най-важното нещо. Нищо не е само черно или само бяло. Колко сме по-свободни оттогава, става все по-спорен въпр

Публикувани изображения

Интелигенцията бе избутана от властта още в началото на 90- те години ...

Бедна ви е фантазията и въображението, какво беззаконие и престъпност е в държавността  - ама наистина ви е бедна, имайки предвид наивитета на приказките ви.

А пък през 50-те -  разгонена по чужбина или най-откровено избита .

За това сега от къде интелигенция ? Още не сме се оправили....! :(

Въх , пък елита ни - бах ти елита !... :lol6:

Законът е заКон ! Прощавай - за кокошки ! Ама то - все тая !....

Ти на стопанина кокоши закони ли ще му налагаш ?!!!  :)

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

Искаш да кажеш, че комунизма не ни е бил наложен - ние сами сме си го направили?

Ами не сори - това, което казваш са изтъркани клишета. Интелигенцията бе избутана от властта още в началото на 90- те години и ако искаш да разбереш, какво може да му се случи на честолюбив и добронамерен човек, бидейки във властта - то иди и виж. Но си направи и план Б - щото боравят с едни методи, които меко казано не са никак приятни. Колкото време и усилия съм потрошил да променя някои неща в тази държава - не на мен с розовите приказки за разнообразните средства, знам от личен опит за какви свински черва иде реч и какво ще си намериш в крайна сметка, ако не се откажеш да променяш.

Като няма лустрация, ще ни управляват комунистическите кланове със средновековни средства. 

Като няма лустрация, ще ни управляват комунистическите кланове със средновековни средства. 

Ти на себе си лустрация някога прилагала ли си ?!  :)

Освен да си изрежеш ноктите на краката и подрежеш косата....аз пък да се избръсна в допълнение , че много косъм - много нещо (виж ми аватара! :) ) ... :lol6:

Нещо все не се разбираме : http://rechnik.info/%D0%BB%D1%83%D1%81%D1%82%D1%80%D0%BE

Излъскване до блясък ! :nono: 

Е , излъскаха се !  :yanim:

Значи , има лустрация ! :lol6:

Ти какво искаш ?!   :angry:

Управляват ни.....лустрирани все повече и повече !   

Ама още 25 години не стигат , да се излъскат до интелигенти !  

Ще страдаме (ако доживеем да видим щастливи кокошки) !  :(

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

Защото ФАЩ се тоталитаризираха. Явно това е причината у нас да не последва...това което може би си мислиш, че е следвало да стане.

Иначе пътищата са два, след като изтървахме лустрацията. Естествен и кървава революция с неизвестен край.

Естественият е - с течение на времето, когато поизмрат кръстниците и се поотслаби влиянието на клановете им, нови хора по естествен начин ще започнат да запълват пространството и да въвеждат промени, които да не срещат солиден отпор от октопода, чиито пипала са се съсухрили с времето и са загубили силата на първоначалната хватка. За един период от 100 -150 години, по естествен път нещата може да започнат да се оправят. Ние няма да доживеем, но нашите пра-пра-внуци…

Ние няма да доживеем, но нашите пра-пра-внуци…

Те ще живеят в чужбина, защото в България животът на българите ще стане непоносим.

Редактирано от Мойра (преглед на промените)

...

Естественият е - с течение на времето, когато поизмрат кръстниците и се поотслаби влиянието на клановете им, нови хора по естествен начин ще започнат да запълват пространството и да въвеждат промени, които да не срещат солиден отпор от октопода, чиито пипала са се съсухрили с времето и са загубили силата на първоначалната хватка. За един период от 100 -150 години, по естествен път нещата може да започнат да се оправят. Ние няма да доживеем, но нашите пра-пра-внуци…

Доста добро повторение на историята на Моше и евреите в пустинята :)

"не може да бъде свободен родения в робство"

.....

Добро видео, но хората, за които се говори в него ...... нямаше как да стане лустрация, няма кой да допусне да се случи - а народа тогава бе изпаднал в достатъчен възторг, за да не се усети, какво се случва по високите етажи. Двама- трима, няколко си там - не бе никак трудно да им се запуши устата.

Съветската КГБ е вербувала хора в България по времето на комунизма без да иска разрешение от никого, а управляващата 45 години БКП и острието й Държавна сигурност не са знаели кои са в родината ни съветските шпиони. КГБ е имала свои щатни агенти в ДС, комунистическата партия и земеделския съюз, министерствата, по всички учреждения на държавата.

http://frognews.bg/news_19282/spriano_interviu_s_jivkov_v_svobodna_evropa_vazkrasva_vav_frognews_bg/

Имаше и видеоклип само със звук, но не го намирам, но принципа е ясен..... 

чудя се, какво ли правят тези щатни кадрови служители на КГБ/ФСБ сега ? 

Кои ли поредни политически ГМО-та конструират, и кои ли политици са техни верни стълбове ?

Защото робството не е свършило и е и сега. Имаше само 2 временни прекъсване в периодите  Период 1: 1878  до към 1918г. и Период 2 от 1944 до 1989г. Преди, между и след тези периоди, е все робство.

И така може да се каже. Аз си мислех за панта рей, докато пишех поста.

Имаме си и хубава българска поговорка в тази връзка: "Няма зло, което да трае вечно, както и добро, което да не свършва."

Период 2 от 1944 до 1989г.

Преди да напишеш това недомислие, би ли погледнал какво написах точно над теб ?

Не си погледнал и видеото от репортажа на БТВ малко по горе също... особенно накрая...

Забравил си и дребната подробност че с декларация на НС , режима е обявен за престъпен .. наравно с нацисткия... ама не.. за теб всичко останало е робство , само това - не.

Колко добро олицетворение си на поговорката цитирана по горе 

Лошото е че няма оправия това.. преди са се опитвали с лоботомия.. и разни такива нехуманни методи .. тц.. няма оттърване... 

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

Защото робството не е свършило и е и сега. Имаше само 2 временни прекъсване в периодите Период 1: 1878 до към 1918г. и Период 2 от 1944 до 1989г. Преди, между и след тези периоди, е все робство.

Дзън-дзън, може ли по-сериозно?

Няма да си изкарате парите - това и децата и старците го знаят как е било.

Конвертитуеми. Левове. Мръсни, капиталистически хартишки.

Конвертитуеми. Левове. Мръсни, капиталистически хартишки.

Давай, приемам всякакви. Само че не връщам! Нито с лихви, нито никак.

А, не, не, не. Парите са капиталистическа измислица. Може само натурални подаръци - рАкия, компоти и туршии, всичко гордо собствено производство (на дЕдото, аз съм по таблиците).

Недей, че Благо и компания ще трябва да посетят зъболекарите си от скърцане на зъби!

Много добър зъболекар имам, прекрасно, по капиталистически лекува зъби ;)

Има най-невероятния кабинет, който съм виждал в България. Работи винаги с увеличително стъкло (под формата на специални очила).

Капиталистическа му работа.

Мисля, че е точно по темата:https://www.youtube.com/watch?v=lSAXvQoKWOg

Ми да бе прочел първия коментар отдолу... 

Или да четеш между редовете ? За Чехия и др бивши соц страни ? - там се казва това което и аз твърдя.

Че тези държави които по бързо са се оттървали от престъпния комунистически режим, които по бързо и навременно проведоха лустрация на всички нива, те сега са в пъти по добре, реформирали са старото производство с нови мощности,  не са разграбени в такава степен, и нямат такова тежко мутренско наследство.

КАзано още по простичко - имаш лустрация - просперираща държава. Нямаш лустрация - имаш  същите соц муцуни в управлението и безогледно грабене.

Така че.. айде мислете преди да се радвате на нещо което дори цитирайки го , не го разбирате и осмисляте.

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

Ми да бе прочел първия коментар отдолу... 

Или да четеш между редовете ? За Чехия и др бивши соц страни ? - там се казва това което и аз твърдя.

Че тези държави които по бързо са се оттървали от престъпния комунистически режим, които по бързо и навременно проведоха лустрация на всички нива, те сега са в пъти по добре, реформирали са старото производство с нови мощности,  не са разграбени в такава степен, и нямат такова тежко мутренско наследство.

КАзано още по простичко - имаш лустрация - просперираща държава. Нямаш лустрация - имаш  същите соц муцуни в управлението и безогледно грабене.

Така че.. айде мислете преди да се радвате на нещо което дори цитирайки го , не го разбирате и осмисляте.

А ти прочете ли заглавието на темата?В предложеното от мен видео се прави сравнение на икономическите показатели по времето на социализма и по времето когато е снимано видеото, описани са и причините за състоянието днес!Да си прочел някъде да оспорвам, тези причини?Оспорвам опитите да се отричат постиженията от времето на социализма в тази тема!Причините за състоянието днес мога да коментирам в друга посветена на това тема!А, по въпроса с мисленето, разбирането и осмислянето, не се надценявай! ;)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.