Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Спомнят ли си някои от вас за Бай Тошо и социализЪма?

232 гласували потребители

1. 1. Какъв беше животът преди "демокрацията" ?

• По-скоро беше хубав
      33%
      77
    • По-скоро не беше хубав
      7%
      18
    • Всичко беше наред, де и сега да живеехме така
      16%
      38
    • Нищо не беше наред !
      17%
      40
    • Малък(а) съм и не помня какво е било
      13%
      32
    • Абе, защо ме занимавате с глупости ?Каквото било-било.
      11%
      26

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Я...

Миро, напълно ясно ми е че троловете си адвокатствате помежду си и дори и на коментари строго насочени към конкретна личност, ми отговарят в някои случаи всички други тролове и тролинки, но не и който съм цитирал...Това беше преди някое време, също ме мързи да търся. Не се чуствай задължен да отговаряш на такива мои коментари.

• Отговори 3,5k
  • Прегледи 243,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Глупости, пълни, Мога да ти посоча десетки примери как умишлено бяха съсипвани ПЕЧЕЛИВШИ и  НА СВЕТОВНО ТЕХНИЧЕСКО НИВО производства. Всъщност, давал съм ги вече много пъти. Селското ни стопанство и г

• Позволи ми да ти отговоря с няколко въпроса: Дефицитът на стоки за широко потребление смята ли се за кризисен елемент? - Беше почти невъзможно да си купиш някои артикули(дрехи, обувки, бяла и черна т

• Има си чисто обективни критерии за сравнение. Не смятам, че бананите в магазините са били най-важното нещо. Нищо не е само черно или само бяло. Колко сме по-свободни оттогава, става все по-спорен въпр

Публикувани изображения

Демокрацията пък какво общо има с текущата ситуация? 

Има общо – изминахме някъв „преход“ от тоталитаризъм – към народно управление. Няма такова народно и никога не е имало

Виждаш ли в цялата ситуация – кое е най- тъжно? Децата ни (2 -ро  място )  се изкачиха на 45-то място по интелект„“отзат напред. Затъпяването е внедрено..., но ние не сме хамериканци, руси и там квото си мислите...

Ще има управление от народа!

(

Човек промит с утопизъм и детски спомени , няма как да направи "обективно сравнение" .

Кой е с промит мозък ?(въпросът е риторичен)

Без коментар и към двама ви .

Само ви маркирам пътьом.....както кучето припикава дървото.....  :)

"Интелигенти" ! Даже Супер !  :lol6:

...последният ми пост не е нито единствен , нито първи , че да му подменяте смисъла както ви иде от вътре.....!

Социализмът фалира ! Факт .

Фалира не за друго , а защото се пилееше (мързел) безконтролно и безнаказано    и не можеше да се краде (лакомия) безконтролно и безнаказано !

В пълно противоречие със :

Закон Божи или "божи"(както ви се иска!) е :

"В човека съществуват две екзистенциални изходни категории на Его-то !

Какво искам ?

Причината е вродена (начин на съществуване)   -    потребност за усвояване на околната среда (лакомия) с възможно най-малък разход на средства (мързел) !      :) "

За това фалира !

Сега перманентно си живеем във фалит......

Краде се от народ и държава , бе ! 

Все по-мащабно се краде !

Безконтролно и безнаказано !

Благо за едно е прав неоспоримо -

Социализъм ли , Демокрация ли , Колониализъм ли ....все банани !

Никой не ни пита !

Докато не се спре все по-голямото Крадене (лакомия) , все по-зле ще живеем !

А мързела - превърнал се е в начин на оцеляване !

Това казвам и показвам в поста си.....

Решението е : 

1. Възможна печалба за всеки ;

2. Ограничаване на максималната печалба .

Ха сега си понапънете мозъчетата !

Кажете ми !

Като един обикновен "маймун" , как само с честен труд , да направя къща и да отгледам семейство ?

Или като обикновен "маймун" , нямам право на нормален живот ?

Обективно !.... :)

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

След този задълбочен извод, моля те отговори ми на следния въпрос:

Защо едно семейство, в което двамата родители са учители (с университетско образование), трябва да "преживява" с общ доход около 1000 лв.?

Делегирани бюджети, намаляване броя на учениците по демографски причини, и т.н. глупости.

Няма пари???

Ами тогава кой ще учи децата ви?Нали за да се развива една държава са необходими образовани хора.

В същото време (с пари от субсидията на управляващата партия) строим спортни площадки в някои селски училища, и правим скъпи митинги да се покажем колко сме велики!

А колко нови завода построихте?

Не знам защо едно семейство да трябва да преживява с толко пари?! Според мен, ако караш такси, ще изкарваш повече. Просто сега няма кой да ти гарантира дохода - сам си отговаряш за него.

Да, не на всеки това се харесва. Много хора предпочитат....да бъдат канализирани.

Нямаме никаква нужда от заводи, а от продукти с висока добавена стойност. Нека китайците се занимават с асемблирането, а ние да вземем дизайна.

Нямаме никаква нужда от заводи

То не, че нямаме - ала многото пари са в хора, които не могат. То не става цял живот да си крал пари и изведнъж да почнеш да строиш заводи.

Има общо – изминахме някъв „преход“ от тоталитаризъм – към народно управление. Няма такова народно и никога не е имало

Виждаш ли в цялата ситуация – кое е най- тъжно? Децата ни (2 -ро място ) се изкачиха на 45-то място по интелект„“отзат напред. Затъпяването е внедрено..., но ние не сме хамериканци, руси и там квото си мислите...

Ще има управление от народа!

(

Не знам, за ок. 6000 години писана история не се е случвало нито веднъж.

По ясни причини - ако сте малко на брой, силният взема нещата в свой ръце.

Ако сте повече - организацията и принудата, свързани с нея правят съвместното Ви съществуване по-добро - повишава се ефективността.

Отделно, в още по-сложните общества, малката добре мотивирана група винаги ще надделява над слабо мотивираната маса без общи цели.

То не, че нямаме - ала многото пари са в хора, които не могат. То не става цял живот да си крал пари и изведнъж да почнеш да строиш заводи.

Да, точно така. Същото се е случило и на 09.09. - собствеността е преминала по насилствен начин в ръцете на хора, които не са знаели как.

Резултатите са очаквани и класически. Докато обществото, по естествен еволюционен път или чрез външна принуда не се намести по ефективен начин, няма да стане.

Аз съм песимист, че ще имаме време да еволюираме като общество, в съвременния динамичен свят.

Ха сега си понапънете мозъчетата !

Кажете ми !

Като един обикновен "маймун" , как само с честен труд , да направя къща и да отгледам семейство ?

Или като обикновен "маймун" , нямам право на нормален живот ?

Обективно !.... :)

Мога да помогна със собствен опит, не съм единствен успял така. Но, важно условие, за съжаление е, да не сте над определени години - за програмирането трябва свежи мозъци, иначе и аз програмист да съм станал :)

За нас разликата е, че ако бяхме в Пало Алто, щяхме да караме вместо стар Мерцедес, ново Мазерати ;)

@ Форс - ти не го чети това, отнася се само за заблудени империало-капитали-смукачи, с тотално деградирали ценности. Зер, за Мерцедеси деца живи ядем.

Мога да помогна със собствен опит, не съм единствен успял така. Но, важно условие, за съжаление е, да не сте над определени години - за програмирането трябва свежи мозъци, иначе и аз програмист да съм станал :)

За нас разликата е, че ако бяхме в Пало Алто, щяхме да караме вместо стар Мерцедес, ново Мазерати ;)

@ Форс - ти не го чети това, отнася се само за заблудени империало-капитали-смукачи, с тотално деградирали ценности. Зер, за Мерцедеси деца живи ядем.

Може и в мен да е причината , че не си ме разбрал както трябва !

А е по-вероятно е да не броиш себе си за обикновен "маймун".... :)

Къщата не е само стени и покрив .

Къщата съвместява общност , държава с обща цел и Разум !

Семейството не е сбор от случайни индивиди , срещнали се в гората .

Семейството е род , народ с общи стремежи и Дух !

А Разум и Дух , с обща цел и стремежи прави Съзнание.... ! 

Съзнанието остава , дори когато вече те няма...!

Твоето е дърво без корен - спасяване по единично !

Хайде да те пожаля - сам юнак на коня срещу Бездната.

Сдъвкан и изплют от Бездната , след което червеи.

Мерцедес , Мазерати на прах става .....

Не знам, за ок. 6000 години писана история не се е случвало нито веднъж.

По ясни причини - ако сте малко на брой, силният взема нещата в свой ръце.

Ако сте повече - организацията и принудата...

"Si, si(Да, да)! Организацията и принудата, това е решението", каза пъдсмръквайки дон Корлеоне, докато палеше със  $1000 банкнота, току що подрязаната Хавана спешъл.

Редактирано от 1Force1 (преглед на промените)

Може и в мен да е причината , че не си ме разбрал както трябва !

А е по-вероятно е да не броиш себе си за обикновен "маймун".... :)

Къщата не е само стени и покрив .

Къщата съвместява общност , държава с обща цел и Разум !

Семейството не е сбор от случайни индивиди , срещнали се в гората .

Семейството е род , народ с общи стремежи и Дух !

А Разум и Дух , с обща цел и стремежи прави Съзнание.... !

Съзнанието остава , дори когато вече те няма...!

Твоето е дърво без корен - спасяване по единично !

Хайде да те пожаля - сам юнак на коня срещу Бездната.

Сдъвкан и изплют от Бездната , след което червеи.

Мерцедес , Мазерати на прах става .....

Уви, всичко става на прах. Мисловни игри.

Общите стремежи споделяме всички в семейството, и те са свързани с най-базовите неща - да се трудим, да се развиваме и да сме по-добре. Не забелязвам да имаме сериозни проблеми с финансовото благополучие, освен факта, че ме виждат по-рядко.

Ама то има много такива семейства, пък не са добре финансово. Съседите, и те не са добре финансово, не работят много, пък се цепят да се карат. Не знам. Нещо не е според очакванията, за които говориш.

Много ми е сложно на този етап, ще видим като остарея какво ще бъде. Осмелявам се да си мисля, че ще ме интересува как са децата и внуците ми - вече съм направил немалко и нямам комплекси с какво съм бил полезен. Надявам се, да имам сили за още.

В България е гадно, добре, ще гласуваме с краката си. Не съм убеден, че живот изкаран в омраза и борба за някаква промяна, която така и не се случва, е за предпочитане.

"Si, si(Да, да)! Организацията и принудата, това е решението", каза пъдсмръквайки дон Корлеоне, докато палеше със $1000 банкнота, току що подрязаната Хавана спешъл.

Напредваш. Звучиш направо добре, чак ми се допуши пура (нямам на разположение подходяща банкнота, но ще използвам тривиален Франклин), безсмислена и неразвиваща дейност, присъща за безмозъчни изсмукватели-капиталисти :D

Мисля да добавя и чаша сингъл малц, че по него си падам. Морялният ми упадък трябва да стимулира твоята духовна чистота, обаче :)

Не знам за вас, но за мен разликата е, че по времето на бай Тошо харесвах Джордж Оруел като писател фантаст, а сега- като пророк .

Редактирано от upili (преглед на промените)

Не знам за вас, но за мен разликата е, че по времето на бай Тошо харесвах Джордж Оруел като писател фантаст, а сега- като пророк .

Винаги си е бил пълен реалист :)

Винаги си е бил пълен реалист :)

Вече го осъзнах, но едно време никой не можеше да си представи такава реалност  :D

Вече го осъзнах, но едно време никой не можеше да си представи такава реалност  :D

Отвътре е трудно. :P

Кой е с промит мозък ?(въпросът е риторичен)

Без коментар и към двама ви .

Само ви маркирам пътьом.....както кучето припикава дървото.....  :)

"Интелигенти" ! Даже Супер !  :lol6:

...последният ми пост не е нито единствен , нито първи , че да му подменяте смисъла както ви иде от вътре.....!

...............................

Виж ся... Моя израз го приеми обобщаващо, каквато ми бе целта и акцента.

Приеми че не визирам никого тук, и че си го прочел в примерно вестник "якутски делник" ... 

Не съм ли прав ? 

Останалото няма да го коментирам, защото е наивност, граничеща с глупост.

"краденето" не можело при соца.. айде бе.. именно в система с размита отговорност най много се краде.

Пробвай в частна фирма , или такава с пряка лична отговорност , да крадеш по същия начин.

и т.нн и т.н.. 

Частта ти "решение" пък граничи отново с детински утопизъм.

"краденето" не можело при соца.. айде бе.. именно в система с размита отговорност най много се краде.

Пробвай в частна фирма , или такава с пряка лична отговорност , да крадеш по същия начин.

и т.нн и т.н.. 

Явно отговорността в момента е най-размита... Почти не остана нещо за крадене. В частните фирми се краде още по-лесно.!

В момента  всеки плюе предишните и никой не поема отговорност. Ако някой се опълчи срещу „демокрацията“, то това е: политическа поръчка... Не желая да живея в такава „демокрация“, в която народът няма право на глас!

Приеми че не визирам никого тук, и че си го прочел в примерно вестник "якутски делник" ... 

Не съм ли прав ? 

и т.нн и т.н.. 

Ами пак да попитам : "Кой е с промит мозък ?"

Май се опитваш да сравняваш Бай Пешо Авантата , дето задигнал от завода шепа гайки ,  с  днес КТБ ?  :lol6:

`Ма ти сериозно ли си толкова задръстен....?

Не съм ли прав ? 

и т.нн и т.н.. 

В частните ни фирми, повечето, айде нека не са всичките, роботодателите крадат от труда на робите си, като заплащат по-малък процент от стойността на изработената продукция, отколкото в другите европейски страни. Крадат и от социални и здравни осигуровки, понеже най-често ги осигуряват на минималния осигурителен доход, дори и на половин работен ден, когато последните работят дори повече часове от нормалните 8...Още нещо умно да добавиш на теория?

В частните ни фирми, повечето, айде нека не са всичките, роботодателите крадат от труда на робите си, като заплащат по-малък процент от стойността на изработената продукция, отколкото в другите европейски страни. Крадат и от социални и здравни осигуровки, понеже най-често ги осигуряват на минималния осигурителен доход, дори и на половин работен ден, когато последните работят дори повече часове от нормалните 8...Още нещо умно да добавиш на теория?

:) отново си блестящ със стари соц вицове за "злия имеприалзиъм и капитализъм" :) :) 

Ами пак да попитам : "Кой е с промит мозък ?"

Май се опитваш да сравняваш Бай Пешо Авантата , дето задигнал от завода шепа гайки ,  с  днес КТБ ?  :lol6:

`Ма ти сериозно ли си толкова задръстен....?

Не знам ти сам в каква графа се визираш, не рзбирам и защо обиждаш на "задръстен" ... но пак ти казвам, прочети хубаво какво съм казал 

https://www.kaldata.com/forums/topic/31404-спомнят-ли-си-някои-от-вас-за-бай-тошо-и-социализъ/?p=3202131

:) отново си блестящ със стари соц вицове за "злия имеприалзиъм и капитализъм" :) :)

Не, просто това е истината. Ако истината не ти отърва, оплачи се на арменския поп

Да се "оплаквам ли" ?? хехе.. забавлявам се бре :) 

НЯма как по друг начин да отговоря когато някой приказва абсолютни вицове, и то вицове от стария соц реализъм :) :) Тогава им викахме "лозунги" 

Ах тези зли частници ! ах тези империалисти, експлоатиращи робския труд на  работещите ! 

Да се "оплаквам ли" ?? хехе.. забавлявам се бре :)

НЯма как по друг начин да отговоря когато някой приказва абсолютни вицове, и то вицове от стария соц реализъм :) :) Тогава им викахме "лозунги" 

Ах тези зли частници ! ах тези империалисти, експлоатиращи робския труд на  работещите ! 

Миро, аз не говоря празни приказки, ето една малко стара статия, която е показателна. Роботодателите не само че мамят с размера, някои въобще на плащат. Ти си пускай празните общи приказки де, форума е свободен за всякакви тролове.

Това е проблем на контролните органи.

При почти едни и същи закони в България и в Германия, или която искаш друга нормална бяла държава , едните спазват закона , другите НЕ.

Така че  - спекулираш

В този дух - ето докъде я докара соца - едната система фалира тотално и безвъзвратно, другите "зли имеприалисти експлоатиращи робски труд " постигнаха много повече в социалната сфера , в правата на работещите , социалните придобивки и т.н. .ако искаш и така го разбирай, отколкото соц системата.

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

Това е проблем на контролните органи.

При почти едни и същи закони в България и в Германия, или която искаш друга нормална бяла държава , едните спазват закона , другите НЕ.

Така че  - спекулираш

В този дух - ето докъде я докара соца - едната система фалира тотално и безвъзвратно, другите "зли имеприалисти експлоатиращи робски труд " постигнаха много повече в социалната сфера , в правата на работещите , социалните придобивки и т.н. .ако искаш и така го разбирай, отколкото соц системата.

А, дали и на кой е проблем. Проблем е за всички, най-вече ощетени са самите роби. Не е в това въпроса. Ти дори преди малко не признаваше такъв проблем. Ама сега от няма накъде.

Не знам ти сам в каква графа се визираш, не рзбирам и защо обиждаш на "задръстен" ... но пак ти казвам, прочети хубаво какво съм казал 

https://www.kaldata.com/forums/topic/31404-спомнят-ли-си-някои-от-вас-за-бай-тошо-и-социализъ/?p=3202131

Подменяш собствените си постове бе , задръстен !

Не само моите !

Както ти се изпражни мозъчето !

Очеизвадна истина !

Тези тъпи номера вървят само на такива като теб.... :nono:

Съвсем малко повече от тъпота се иска , за да те изхвърлят автоматично и без прочит в коша за боклук....

Ето къде обявявам съмненията си , че си задръстен :

https://www.kaldata.com/forums/topic/31404-%D1%81%D0%BF%D0%BE%D0%BC%D0%BD%D1%8F%D1%82-%D0%BB%D0%B8-%D1%81%D0%B8-%D0%BD%D1%8F%D0%BA%D0%BE%D0%B8-%D0%BE%D1%82-%D0%B2%D0%B0%D1%81-%D0%B7%D0%B0-%D0%B1%D0%B0%D0%B9-%D1%82%D0%BE%D1%88%D0%BE-%D0%B8-%D1%81%D0%BE%D1%86%D0%B8%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D0%B7%D1%8A/page-96#entry3203778

Сега вече съм сигурен , че си ! :)

И ако има изобщо нещо в твоите "умотворения" , 

не обиждам , а само посочвам очеизвадни истини с техните истински названия !  :)

Ето го и другия ми пост за който изразяваш претенции : 

https://www.kaldata.com/forums/topic/31404-%D1%81%D0%BF%D0%BE%D0%BC%D0%BD%D1%8F%D1%82-%D0%BB%D0%B8-%D1%81%D0%B8-%D0%BD%D1%8F%D0%BA%D0%BE%D0%B8-%D0%BE%D1%82-%D0%B2%D0%B0%D1%81-%D0%B7%D0%B0-%D0%B1%D0%B0%D0%B9-%D1%82%D0%BE%D1%88%D0%BE-%D0%B8-%D1%81%D0%BE%D1%86%D0%B8%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D0%B7%D1%8A/page-96#entry3202556

Тук не става дума , че си задръстен (все още !  :) ) !

Изразявам отношение към степента ти на интелигентност .

Ама то както се оказа , каква интелигентност в задръстен ?!  :)

Споко ! Има и още по-ниски степени на умствен дефицит !

Но ако им дойде времето...... :)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.