Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За паметника на Съветската армия

Трябва ли да се премести паметника? 83 гласували потребители

1. 1. Трябва ли да се премести паметника на Съветската армия?

• Да, защото това централно място позволява на политиците, които не харесвам да си правят пропагандите и се дразня
      18%
    • Не, харесва ми символиката му, тя е символ а на признателност към освободителите
      46%
    • Уж все ми е тая ама ако ме питат обяснявам, че паметници не трябва да се пипат
      8%
    • Имам позиция, но ме е страх да си я кажа, защото не се знае кой може да дойде за ново освобождение и да ми търси сметка за мнението
      1%
    • Аз съм голям идеалист и живея без да имам мнение по тази тема
      0%
      0
    • Бутай като Мавзолея!
      19%
    • Отивам на живата верига да го пазя!
      1%
    • Крия си мнението и искам само да видя резултатите
      4%

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

току-що, AAUUXX написа:

А защо не беше попитан народа ?

Защото по същия начин не беше попитан народа когато ги строиха. Тогава не питаха хората дали ги искат, защо сега да го правят?

• Отговори 3,9k
  • Прегледи 175,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Паметниците ни са част от историята, премахването на който и да е паметник не я променя . Народ който не познава  историята си е обречен да я повтори.

• Армията, на която е този паметник, не е убила нито един българин и не е разрушила нито една сграда. На ул. Козяк обаче има един паметник на летците избили над 3000 ЦИВИЛНИ българи и разрушили безброй

• Историята е таква каквато е, няма правилна или не, историята е поредица от събития които са се случили и не можеш да ги промениш.

Публикувани изображения

преди 9 минути, Old_story написа:

Тия дето го построиха вече не са сред живите!

Тогава те са управлявали държавата и са решили да ги построят, не ги е интересувало народа иска ли ги.

И сега е така!

Ти го каза "И сега е така". тогава за какво по-точно ревете?

току-що, IvanKirov написа:

Разбрахме, точно като окупатори се държите. 

Зеленския ли ще качите на празното място? 

Не, обмисляме госпожа Митрофанова да качим там горе, съгласен ли си?

току-що, Bubbles написа:

Ти го каза "И сега е така". тогава за какво по-точно ревете?

Аз не съм този дето реве!

Тези паметници нямат работа в градовете!

преди 3 минути, Old_story написа:

Аз не съм този дето реве!

Тези паметници нямат работа в градовете!

Напротив плачете че преди било кофти а тия ся били големите демократи и всичко цъвти.

ПАметниците са си паметници и не трябва да се пипат харесват ни или не, толкова.

преди 24 минути, Old_story написа:

Ванчо, излагаш се!

Тези Паметници са държавна собственност, държавата ги е построила и тя решава дали да ги премахне или да си останат.

Държавата сме всички ние, тоест беше редно и логично да беше попитан народа какво иска да се случи с този паметник и каквото реши това след като е държавана собственост този паметник.

преди 21 минути, Old_story написа:

Всеки Съд в България е държавна институция!

Правителството решава, една институция се мръщи. :D Много и здраве!

Викаш съдебна реформа ко да правиш ?

преди 17 минути, Bubbles написа:

Напротив плачете че преди било кофти а тия ся били големите демократи и всичко цъвти.

ПАметниците са си паметници и не трябва да се пипат харесват ни или не, толкова.

На теб може и да ти харесва да гледаш някакви чужди войници със шмайзери на центъра. Питаш ли жените и децата дето ги гледат, дали им е приятно? :angry:

Едно да има паметник на Васил Левски и да го покажеш на детето, да му кажеш кой е този и какво е направил. За тези съветски войници със тези шмайзери какво ще му кажеш на детето?

преди 15 минути, AAUUXX написа:

Държавата сме всички ние, тоест беше редно и логично да беше попитан народа какво иска да се случи с този паметник и каквото реши това след като е държавана собственост този паметник.

Да, било е редно по същия начин да ни попитат дали ги искаме преди да ги построят, но не са го направили.

Редактирано от Old_story (преглед на промените)

преди 12 минути, Old_story написа:

Защото по същия начин не беше попитан народа когато ги строиха. Тогава не питаха хората дали ги искат, защо сега да го правят?

Защото сега сме в уж демокрация ,а тогава сме били под диктатура ,виждаш ли разликата ?

преди 1 минута, AAUUXX написа:

Защото сега сме в уж демокрация ,а тогава сме били под диктатура ,виждаш ли разликата ?

Да, виждам! Сега е много по-добре!

Едно време е било хубаво за тези, които сега ревете, тоест за вас комунетата. Сега е хубаво за нас! :grimace:

А бе що големите евроатлантици ходите да се кланяте на ученика на Георги Димитров?

@Old_story е един от новите/стари профили на "УЖ изтрилият се" Дзвер. Нищо ново под слънцето... :grimace:

image.png.707dbb63c6dea6c2c147c770c7663a40.png

image.png.fc8eeb582883af0e6813d1b9e4f2a8cb.png

преди 22 минути, Old_story написа:

Да, виждам! Сега е много по-добре!

Едно време е било хубаво за тези, които сега ревете, тоест за вас комунетата. Сега е хубаво за нас! :grimace:

Само по чуждия флаг ви различавам. Тогава са вяли червени байраци. Сега веят бяло-синьо-червено. Вие веете синьо и жълто. 

Нещо не виждам нашия трибагреник да веят, освен като го горят демонстративно, в Украйна. 

преди 3 минути, IvanKirov написа:

Само по чуждия флаг ви различавам. Тогава са вяли червени байраци. Сега веят бяло-синьо-червено. Вие веете синьо и жълто. 

Нещо не виждам нашия трибагреник да веят, освен като го горят демонстративно, в Украйна. 

Нашия трибагреник Сърбите съм виждал да го горят, Украйна не съм виждал. Но това нищо не значи. Нямам нищо против нито към Сърбия, нито към Украйна или Русия!

преди 1 час, Old_story написа:

Тия дето го построиха вече не са сред живите!

Тогава те са управлявали държавата и са решили да ги построят, не ги е интересувало народа иска ли ги.

И сега е така!

По горе го написах на Реджеш, но и на теб ще го напиша за да го асимилира кухата ти кратуна!

Още много години ще има да чакате и да си бършите сополите, докато се оправят(ако, естествено) работите в държавата. От как те напусна жена ти, ти хептен изкукурига бре младеж!

Твой цитат от по горен пост. ПОДЧЕРТАВАМ категорично!

"Не, обмисляме госпожа Митрофанова да качим там горе, съгласен ли си?"

Мислиш ли че  с тези си думи можеш да си навлечеш сериозни неприятности. Да триеш можеш, но то си остава на сървара а и при някои хора, които наблюдават темата.! Посолството на една страна, която и да била тя, и имуществото принадлежащо към това посолство е неприкосновена територия както и неговия посланик и антуража с него.  Даваш ли си сметка  какво можеш да очакваш след такъв доклад?

Много от Вас мислят, че тук могат да си пишат каквото им дойде на ум. Много грешите , момчета!

Искаш ли да ти задоволя любопитството?

преди 18 минути, Колев 74 написа:

По горе го написах на Реджеш, но и на теб ще го напиша за да го асимилира кухата ти кратуна!

Още много години ще има да чакате и да си бършите сополите, докато се оправят(ако, естествено) работите в държавата. От как те напусна жена ти, ти хептен изкукурига бре младеж!

Твой цитат от по горен пост. ПОДЧЕРТАВАМ категорично!

"Не, обмисляме госпожа Митрофанова да качим там горе, съгласен ли си?"

Мислиш ли че  с тези си думи можеш да си навлечеш сериозни неприятности. Да триеш можеш, но то си остава на сървара а и при някои хора, които наблюдават темата.! Посолството на една страна, която и да била тя, и имуществото принадлежащо към това посолство е неприкосновена територия както и неговия посланик и антуража с него.  Даваш ли си сметка  какво можеш да очакваш след такъв доклад?

Много от Вас мислят, че тук могат да си пишат каквото им дойде на ум. Много грешите , момчета!

Искаш ли да ти задоволя любопитството?

Задоволи моето, другарю.

преди 2 минути, N1K17Y написа:

Задоволи моето, другарю.

Твоето ми е най лесно да го задоволя, но ще го оставя за времето, когато прескоча към Варна!

току-що, Колев 74 написа:

Твоето ми е най лесно да го задоволя, но ще го оставя за времето, когато прескоча към Варна!

Дано имат добра психиатрия във Варненск, че много откачени се навъдихте. 

2.png.1c4daeb00e5b6f6a47396579235eccf8.png

Виж кво, каквото искаш на който си казвай, все ми е едно!

преди 1 минута, Old_story написа:

2.png.1c4daeb00e5b6f6a47396579235eccf8.png

Все ти е едно, но в този момент. Когато ми отговаряш. Мисли, че има и по следващи. Сещаш се, нали?

преди 24 минути, Колев 74 написа:

докато се оправят(ако, естествено) работите в държавата

А вие от какъв зор викате за Русия и пречите ?

Няма ли да е по добре и за вас, ако се оправят работите в държавата ?

преди 2 минути, Old_story написа:

Смелия събарящ паметници, много бързо напълни гащите бре! :grimace:

преди 2 минути, Реджеп Иведик написа:

Поредния неразбрал, защо той бяга в посока, от която другите се връщат...

преди 2 минути, Joss Bomon написа:

Поредния неразбрал

И какво не съм разбрал. Има комунисти в управлението по високите етажи, иначе досега да сме ги взривили всичките Альоши.

И все пак МОЧА бутнахме. Няма значение, срамежливо ли, нощя ли, незаконно ли.

Вие да не би законно да го дигнахте ?

преди 13 минути, Реджеп Иведик написа:

На тях им пука за държавата, ама друга държава.

Искат диктатура и тук така както в нея има "твърда ръка", затворени граници и на такива като тях се раздават оръжия да пазят режима от хората и срещу това да имат привилегии каквито не могат и да си мечтаят да получат срещу това, което биха могли да предложат с ума си. Справедливостта за тази според тях "несправедливост" да са натикани "незаслужено" толкова ниско в обществото ще получат само с такава болна диктатура.

Тези хора са опасни и най-вероятно не с всичкия си, не виждам друг вариант за такъв фанатизъм. Вижда се по това как лично се грижат да слагат имената на пишещите в темата в някакви списъци. Дали тия списъци ще са полезни само в болните им глави, или ги предават на нечие посолство остава загадка, която ДАНС трябва да провери. Има ли как да сигнализираме някъде за тях и ще приемат ли сигнала ни сериозно? 

преди 23 минути, Реджеп Иведик написа:

Разбира се, че ще е по добре.  Не можете ли да бъдете по толерантни един към друг? Ти си един от хората, които подклаждат огъня във форума със всички сили. Още от 2014-15 година. ако е трябвали да се роптае а то го е имало във народа, да бяха скокнали родителите Ви и да се оправи положението. А то, какво е ставало? Всеки си мълчи и се радва на това, че има какво да яде и няма какво да работи. Естествено, това е неправилния метод, но защо някой от Вас не попита майка си и баща си защо са търпяли такова положение десетки години. Попитайте ги ако са живи и здрави, за да разберете. Или какво? Мислите, че вече не бият? Бият много по вече , докато мърдаш. Голям мъж си. На теб ли трябва да ги разправям тези приказки? Или си мислиш, че не те уважавам или не искам да те разбера?  Давайте го по кротко, щото накрая не се знае кои ще останат, ние, вие, те. Какво стана на мача? Помниш ли? Както казва Киров, група талибани нарушават обществения ред. Щом кмета не може да се справи, полицията е на среша и раздава правда на ляво и на дясно. Какво си мислиш? Че някой ще ти цепи басма кой си ти? Събрали сте се само лапетии и си мечтаете, мечтаете, дорде осъмните пак отново на страниците на Калдата. А там на улицата хич ви няма!

преди 10 минути, Гражданин написа:

На тях им пука за държавата, ама друга държава.

Искат диктатура и тук така както в нея има "твърда ръка", затворени граници и на такива като тях се раздават оръжия да пазят режима от хората и срещу това да имат привилегии каквито не могат и да си мечтаят да получат срещу това, което биха могли да предложат с ума си. Справедливостта за тази според тях "несправедливост" да са натикани "незаслужено" толкова ниско в обществото ще получат само с такава болна диктатура.

Тези хора са опасни и най-вероятно не с всичкия си, не виждам друг вариант за такъв фанатизъм. Вижда се по това как лично се грижат да слагат имената на пишещите в темата в някакви списъци. Дали тия списъци ще са полезни само в болните им глави, или ги предават на нечие посолство остава загадка, която ДАНС трябва да провери. Има ли как да сигнализираме някъде за тях и ще приемат ли сигнала ни сериозно? 

Защо не опиташ ами само питаш ? Винаги ли някой трябва да ти дава отговори. Я прескочи до ДАНС да те видя как ще го направиш. Жив селтак си, а се пишеш на гражданин.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.