Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Психология на насилника

Featured Replies

• Автор
преди 19 минути, sky1 написа:

Според мен идеята е била насилника да обезобрази момичето. 

Насилникът е постигнал идеята си.

Момичето е имало красива дълга коса, която е обръсната насилствено, носът и е счупен ... не знаем още в какво състояние е лицето й от ударите, което говори, че насилникът е искал да я обезобрази. 

Възможно е жертвата да е предизвикала насилника, да е засегнала неговото мъжко его, за да се стигне до този безжалостен побой, рязане и остригване на косата.

Обикновено мъже с такива патриотски статуси и татуси по тялото, са слаби психически. Зад напомпаните мускули, доста често се крият комплекси свързани с мъжествеността. Слабият характер, се компенсира зад внушителна фасада, която за капак е изрисувана с различни религиозни или патриотични символи.

Силният и психически стабилен мъж, няма нужда от допълнителни лозунги по тялото.

• Отговори 307
  • Прегледи 26,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Сама да  си направи 400 разреза с макетно ножче?! Сама да си счупи носа и да си обръсне главата?! Та това е едно дете едва навършило 18 години!

• Раните не представляват опасност за живота и от тази гледна точка е заключението. Но то не отчита болката, а тя може да е огромна и без животозастрашаващи увреждания, а още по-малко психичните травми.

• Търсещ истини
    Търсещ истини

Ако съдебният лекар е преценил, че телесната повреда е лека, а не средна, както казват журналиистите, то някой е за порицание. А ако той, като експерт е сгрешил, значи не е никакъв експерт и към пробл

Публикувани изображения

• Автор

Известният пловдивски адвокат Тодор Кръстев също коментира казуса с нараненото в Стара Загора 18-годишно момиче. Във фейсбук той сподели мнение, въз основа на опита, който има през годините, видя Plovdiv24.bg. Ето какво написа той:

Оказа се, че без намесата на медиите в България справедливост не може да има. Цял месец човекоподобното от Стара Загора, накълцал с макетно ножче 18-годишното момиче, като ѝ е направил 400 разреза, счупил й е носа, и обръснал главата до голо, е бил на свобода.

И чак сега, месец по-късно, след репортаж по една национална телевизия, институциите се задействаха. Тези, които са се порязвали с макетно ножче знаят, че болката е жестока, многократно по-голяма отколкото с обикновен нож.

Това е тотален садизъм; това е изродщина - осъзната, целенасочена, умишлена. Този примат, не само, че е разбирал какво прави, но се е наслаждавал и забавлявал. Не знам, потресен съм.

Обаче знам от юридическата си практика на такива какво им се случва в затвора, където неминуемо ще попадне. Защото там има всякакви, но си имат свой кодекс на честта. И в него за посегналите на деца, а това 18-годишно момиче е дете, става страшно.

Страшно ли? Нещо много повече от страшно го очаква. Да не изпадам в подробности, но ще му се иска просто да не се е раждал. Но това е малка утеха за пострадалата и близките й.

И е окончателна диагноза за обществото ни, в което деградацията е повсевместна, а институциите формални.

И пак ще повторя - добре, че са медиите. Хубави, лоши - без тях няма да видим и малкото справедливост, за която отчаяно да се хванем.

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Advokat-Krustev-za-nasilnika-ot-Stara-Zagora-Shte-mu-se-iska-prosto-da-ne-se-e-razhdal-1770827?fbclid=IwAR0bZvbg4IrtO9mcopmLZ5zT992Nm0_z9GiHzyeBdPU9E1u0ttNK3ICEvEQ

преди 5 часа, Гражданин написа:

@_Aumi_, този с който спориш е копейка путинист. Намира оправдание на насилието, както виждаш е от тия дето стъпват на опорките "тя си го е заслужила" и "сама си го е причинила". Досущ като путинистите, които оправдават войната в Украйна. Как тя сама (Украйна) си го била заслужила и как тя сама си го инсценирала (геноцида в Буча). Няма да може му обясниш какво става. В тиквата му има "Да живее България" и първосигнално си защитава своя приятел мутричка със страшните татуси с революционерски надписи. Подобни неща те ги намират като "атаки срещу тях" и се сплотяват. Вече гледах такива бабаити как обвиняват жертвата, че сама си е виновна и сама се била рязала. И все като им видиш профилите са на копейки, и те с лоши погледи, къси прически...

А бре, вие в тая Тролска централа и в тема за живота на дивите мравки ще търсите как да плювнете по Русия и Путин

Толкова ли си изгладнял, че си принуден заради жълтите стотинчици които получаваш за всеки пост, да ставаш за смях във всички възможни теми?

преди 8 часа, Клонинга написа:

Ти и аверите ти не заслужавате да се наричате българи, нито сте представители на България. Просто без желание изписвам думите от партията, които не са свойствени за вас. Трябваше да напиша с малки букви "доносническа българия"

Наистина си жалък. Копейка защитава друга копейка. Това си ти в темата срещу този изрод обезобразил младо момиче за цял живот. Затова искате Белене, черни души и т.н.. Все такъв отпадък се събира в тия среди. Толкова гнус от човек, който чета тук във форума скоро не ме е било. Буквално си му застана да го защитаваш тоя психопат просто щото сте от един от отбор: с лоши погледи, къси коси, мутренски стойки, с необосновано желание за маймунска проява на агресия върху всеки, включително и с проявата на жесток садизъм върху млади жени.  

преди 3 часа, ivottoshev написа:

А бре, вие в тая Тролска централа и в тема за живота на дивите мравки ще търсите как да плювнете по Русия и Путин

Толкова ли си изгладнял, че си принуден заради жълтите стотинчици които получаваш за всеки пост, да ставаш за смях във всички възможни теми?

Ето още една копейка дето не схваща, че това че одобрява насилието в темата е пряко свързано с това, че харесва и Путин и това че смята, че не е имало геноид в Буча. Питам те директно @ivottoshev, смяташ ли че е имало генодиц в Буча?

Наблюдавайте драги потребители, как този човек ще отговори, за да видите, че съм безкрайно прав!

преди 6 часа, Bubbles написа:

С риск да прозвучи като защита на младежа, хич не е изключено, идея нямаш на какво са способни хората когато са в депресия, дано и никога да не разбереш.
За всеки случай ако този от снимката е отговорен за случилото се, закона тряба да се стовари върху него с цялата си сила и тежест.

Аха, само "за всеки случай". Тук няма или-или.Този маймун е типичния възрожденец, виж му татусите, виж му късата прическа, интересите са му ясни. Мутренски и садистични. Отново най-ярка проява на ценности.

преди 9 минути, Гражданин написа:

Аха, само "за всеки случай". Тук няма или-или.Този маймун е типичния възрожденец, виж му татусите, виж му късата прическа, интересите са му ясни. Мутренски и садистични. Отново най-ярка проява на ценности.

Айде пак политиката...
Ама ти си кат' другаря Ким ве, навсякъде политика завираш.😁

преди 1 минута, Bubbles написа:

Айде пак политиката...
Ама ти си кат' другаря Ким ве, навсякъде политика завираш.😁

Политика си има в случая, защото както виждаш, определени типове имат определени мнения и по други теми извън политика. Тези които одобряват насилието често се оказват копейки както се видя в два от случаите по-горе. Ти си на кантар.

преди 1 минута, Гражданин написа:

Политика си има в случая, защото както виждаш, определени типове имат определени мнения и по други теми извън политика. Тези които одобряват насилието често се оказват копейки както се видя в два от случаите по-горе. Ти си на кантар.

Що да съм на кантар?
Ти човек в депресия виждал ли си? Имаш ли идея на какво е способен?
Просто изразих предположение, другото е ясно в случай че този от снимката или който и да е друг е виновен, няма две мнения по въпроса.

преди 1 минута, Bubbles написа:

Що да съм на кантар?
Ти човек в депресия виждал ли си? Имаш ли идея на какво е способен?
Просто изразих предположение, другото е ясно в случай че този от снимката или който и да е друг е виновен, няма две мнения по въпроса.

Защото пак го каза, че момичето било в депресия и се било самонаранило. Е, очевидно случаят не е такъв! И не е "който и да е друг е виновен". Този е виновникът очевидно!

преди 1 минута, Гражданин написа:

Защото пак го каза, че момичето било в депресия. Очевидно случаят не е такъв!

Не, изразих препдположение, на база шпървия коментар в темата, че Е възможно човек в депресия да направи подобно нещо.
Кое точно не ти е ясно?

Интересно ми е дали ако този на снимката беше член на ГЕРБППДБДПС щеше да обръщаш посоката към политика.

преди 15 минути, Bubbles написа:

Не, изразих препдположение, на база шпървия коментар в темата, че Е възможно човек в депресия да направи подобно нещо.
Кое точно не ти е ясно?

Интересно ми е дали ако този на снимката беше член на ГЕРБППДБДПС щеше да обръщаш посоката към политика.

Изразил си предположение? Предположението ти беше как "този от снимката или който и да е друг е виновен". Е, как няма "две мнения" по въпроса като казваш, че едва ли не може да не е този от снимката? А и очевидно съд го е осъдил, че е точно той, но просто не бил осъден, защото това било "лека телесна повреда" и трябвало да се води като частен характер. Тук съмнения дали тя си го е причинала сама и дали е бил някой друг няма. Онзи примат по-горе си защитаваше приятелчесто по-горе буквално обяснявайки, че тя самата да си била виновна. А ти подгласяш в тази дезинформация като каза, че можело да бъде и някой друг, а даже стигна в хипотезите си и до там, че да казваш, че тя може да си го е самопричинила и по този начин пак казвайки, че тя сама си е виновна и по този начин ставаш третия в темата, който смята, че насилието тук има някакви оправдания (твоето, че тя била в депресия). А то си личи от километри, че тая гнусна копейка мутра е насилник. И няма значение коя е партията, но тук си личи коя е. И затова онзи примат по-горе почна да си мисли, че пак става въпрос за политика и тръгна да храни нещо по мен използвайки думите на вожда си, че тука "доносническа България" нещо си била намесена. Само заради това, че си личи, че приматът извършил престъплението е от неговия отбор и се втурна да го защитава. Това показва, че мутрите се пазят взаимно и си приличат много по мненията и една голяма група от българите си приличат на примата от по-горе. Големи патриоти, а пишат името България с малка буква като тръгнат да пишат нечленоразделните си тъпотии в текст. Това само маймуните и някои други видове са готови на такъв садизъм. Има научно популярни клипчета как в стадото с маймуни няколко мъжки обикалят женската и в продължения на дни я бият, ако се опитва да им бяга и я ползват за да се задоволяват с нея. Ето на такива неща ми прилича цялата тази сцена и все едно някой оправдава маймуните насилници. Затова не искат да приемат по-строги закони за насилието! За да може на такива копейки мутрички да им се разминават золумите. Държава в държавата! Мутри гнусни! Малко се разпалих ама ми кипна кръвта!

Дали ще може да познаете от коя книга е този цитат?

"Мнозина сред живите заслужават смърт. А някои сред мъртвите заслужават живот. Можеш ли да им го върнеш? Тогава не бързай да раздаваш смърт в името на правосъдието, зад което криеш собствения си страх. И най-мъдрите не виждат всички нишки на съдбата."

преди 6 минути, Гражданин написа:

Е, как няма "две мнения" по въпроса като казваш, че едва ли не може да не е този от снимката?

Има ли доказателства че е той?
Намерено ли е оръжието, свалени ли са отпечатъци, има ли свидетели...?
До тук от всичко което съм изчел по темата, цялата информация е от типа "Една лелка на пазара казала".
На базата на някакви твърдения никой съд няма да го осъди дори и да е виновен.

И за последен път, просто изразих предположение, понеже човек в депресия е способен на всичко, това е, пък с кого и какви любезности сте си разменяли, това си е ваша работа. :)

преди 13 минути, Bubbles написа:

Има ли доказателства че е той?
Намерено ли е оръжието, свалени ли са отпечатъци, има ли свидетели...?
До тук от всичко което съм изчел по темата, цялата информация е от типа "Една лелка на пазара казала".
На базата на някакви твърдения никой съд няма да го осъди дори и да е виновен.

И за последен път, просто изразих предположение, понеже човек в депресия е способен на всичко, това е, пък с кого и какви любезности сте си разменяли, това си е ваша работа. :)

Има доказателства че е той и не е "една лелка на пазара" ама кой да чете. Ти си казваш предположенията ама те са съвсем излишни при фактите. Родителите ѝ много добре го знаят кой е, тя също, той е бил и са го пуснали. Е, как тия да не ги е страх ми кажи? Оная мутричка не се показа пред камера, следователно е виновен! Дори от заведението където работи казали, че много добре знаят за какво става въпрос и го гонят заради случая. Обаче тук копейките с татуирани революционери си го защитават и добре им е дошло да има цяла база от нечули и непрочели като теб докрай (а още по зле, ако си запознат с всичко от репортажите и новите и въпреки това да разпускаш в толкова тежка тема като казваш някаква алтернативна версия нямаща нищо общо към случая), които да хвърлят съмнения въху момичето. Просто това ме хвана в коментара ти, а по отношение на ония маймуни над мен вече го казах.

преди 13 минути, bioid написа:

Дали ще може да познаете от коя книга е този цитат?

"Мнозина сред живите заслужават смърт. А някои сред мъртвите заслужават живот. Можеш ли да им го върнеш? Тогава не бързай да раздаваш смърт в името на правосъдието, зад което криеш собствения си страх. И най-мъдрите не виждат всички нишки на съдбата."

Никой не раздава смърт, но се вижда, че има някакъв боклук насилник и разни копейки му подгласят как момичето само си било виновно. Тия са най-противните.

преди 2 минути, Гражданин написа:

Никой не раздава смърт, но се вижда, че има някакъв боклук насилник и разни копейки му подгласят как момичето само си било виновно. Тия са най-противните. Знам че ти си копейка, надявам се не мислиш като тях и ще ги отсрамиш поне малко.

Няма какво да отсрамвам. Всеки отговаря за себе си. Що се отнася до копейките. Гласувам за Възраждане, но не получавам пари за това. По-скоро съм от полезните идиоти. Мога само да ти кажа, че  не разбираш нищо от психология, поведенческо поведение и въобще тази материя не ти е ясна.

преди 10 минути, Bubbles написа:

И за последен път, просто изразих предположение, понеже човек в депресия е способен на всичко.....

Пожелавам ти да се срещнеш с бащата на това момиче и да му споделиш предположенията си в очите. А инак не само човек в депресия, ами който и да е било човек, няма как да си самонанесе такива поражения, което на теб ти е пределно ясно, с което на други ни става ясно, какъв извратеняк си. Както и онзи другия боклук, който пък вече съвсем открито защитава тая татуирана биомаса.

преди 3 минути, bioid написа:

По-скоро съм от полезните идиоти. 

Ето че най-накрая си призна нещо.

преди 33 минути, Гражданин написа:

Наистина си жалък. Копейка защитава друга копейка. Това си ти в темата срещу този изрод обезобразил младо момиче за цял живот. Затова искате Белене, черни души и т.н.. Все такъв отпадък се събира в тия среди. Толкова гнус от човек, който чета тук във форума скоро не ме е било.

Правиш нелеп опит да бъде пренесен в/у други, напълно невинни хора, вина от конкретен казус.

Твърде много спекулации има в меийното пространство и е нормално човек да си задава въпроси.

Например защо 400 разреза са квалифицирани като лека телесна повреда??.Как кръвта на жертвата не е изтекла през тези 400 разреза.Да е успяла жертавата да ги затвори ми изглежда нереално.Този съдебен лекар не знае ли че толкова разрези поставят жертвата в опасност за живота, а в такъв случай това не е лека телесна повреда.

Прокуратурата не го ли знае това?? Не знае ли прокуратурата съдебно минало на обвиняемия, защо тогава не е посочила рецидивите му пред окръжния съдия, защото не вярвам да съществува жена, която с лека ръка да пусне насилник особено рецидивист  при налични всички юридически основания за задържането му.Това е изключително странно.

Твърде много подобни въпроси изникват, твърде много алогични предоставки.Некомпетентен лекар, незапознат с правото окръжен съдия все въпроси с труден отговор и много неиювестни.Боя се че водещият мотив са емоционалните пристрастия а не издирване на обективната истина.

Разрезите разбира се е трудно да се припишат на жертвата.Каквато и депресия да е налице тези разрези са болезнени, а това задейства инстинките и главно този за оцеляване, който не мисля че може да бъде преодолян от депресия.Болката е налице, а при суицидните постъпки тя настъпва след конкретните действия и макар инстинкта да е задействн, то той не може да възпретяства вече извършеното.Докато тук случая е явно различен, но и достатъчно неясен. 

преди 10 минути, Гражданин написа:

Има доказателства че е той и не е "една лелка на пазара" ама кой да чете. Ти си казваш предположенията ама те са съвсем излишни при фактите. Родителите ѝ много добре го знаят кой е, тя също, той е бил и са го пуснали. Е, как тия да не ги е страх ми кажи? Оная мутричка не се показа пред камера, следователно е виновен! Дори от заведението където работи казали, че много добре знаят за какво става въпрос и го гонят заради случая. Обаче тук копейките с татуирани революционери си го защитават и добре им е дошло да има цяла база от нечули и непрочели като теб докрай (а още по зле, ако си запознат с всичко от репортажите и новите и въпреки това да разпускаш в толкова тежка тема като казваш някаква алтернативна версия нямаща нищо общо към случая), които да хвърлят съмнения въху момичето. Просто това ме хвана в коментара ти, а по отношение на ония маймуни над мен вече го казах.

Добре, щом има доказателства, да го осъдят тогава поне на два-тридесет години и така, такива нямат място в обществото.
Не знам какво имаш предвид под "Няма кой да чете" апропо, в информацията пише горе долу това което и ти казваш, че жертвата и семейството й го сочат за извършител, само че предвид емоционалното им състояние, съда няма да вземем предви показанията им, защото всеки адвокат ще се хване точно за това и ще го оспори за нхула време, понеже без доказателства става тяхната дума срещу неговата, тоест в момента на ход са разследващите органи които трябва да допкажат че този е изрода и да си носи последствията.
А това работодателите, не беше ли по адрес на онзи дето писал във фейсбук че добрее направил авера му?

преди 2 минути, badr написа:

Правиш нелеп опит да бъде пренесен в/у други, напълно невинни хора, вина от конкретен казус.

Твърде много спекулации има в меийното пространство и е нормално човек да си задава въпроси.

Например защо 400 разреза са квалифицирани като лека телесна повреда??.Как кръвта на жертвата не е изтекла през тези 400 разреза.Да е успяла жертавата да ги затвори ми изглежда нереално.Този съдебен лекар не знае ли че толкова разрези поставят жертвата в опасност за живота, а в такъв случай това не е лека телесна повреда.

Прокуратурата не го ли знае това?? Не знае ли прокуратурата съдебно минало на обвиняемия, защо тогава не е посочила рецидивите му пред окръжния съдия, защото не вярвам да съществува жена, която с лека ръка да пусне насилник особено рецидивист  при налични всички юридически основания за задържането му.Това е изключително странно.

Твърде много подобни въпроси изникват, твърде много алогични предоставки.Некомпетентен лекар, незапознат с правото окръжен съдия все въпроси с труден отговор и много неиювестни.Боя се че водещият мотив са емоционалните пристрастия а не издирване на обективната истина.

Разрезите разбира се е трудно да се припишат на жертвата.Каквато и депресия да е налице тези разрези са болезнени, а това задейства инстинките и главно този за оцеляване, който не мисля че може да бъде преодолян от депресия.Болката е налице, а при суицидните постъпки тя настъпва след конкретните действия и макар инстинкта да е задействн, то той не може да възпретяства вече извършеното.Докато тук случая е явно различен, но и достатъчно неясен. 

Не е 400 разреза, а 400 шева! Останалото е отново опит да оневиниш насилника и не си с нищо по-различен от всички други дето се изредиха и показаха, че не са чели и слушали нищо от новините, но се впускат в защита на копейките! 

преди 3 минути, Bubbles написа:

А това работодателите, не беше ли по адрес на онзи дето писал във фейсбук че добрее направил авера му?

Отнася се и за тоя татуирания нещастник копейка. Някаква символична "справедливост", но това е най-малкото дето трябва да му се случи.

преди 4 минути, insec написа:

Пожелавам ти да се срещнеш с бащата на това момиче и да му споделиш предположенията си в очите. А инак не само човек в депресия, ами който и да е било човек, няма как да си самонанесе такива поражения, което на теб ти е пределно ясно, с което на други ни става ясно, какъв извратеняк си. Както и онзи другия боклук, който пък вече съвсем открито защитава тая татуирана биомаса.

Мда, сигур много хора в депресия си виждал. Не говори/пиши за неща от които очевидно си нямаш понятие.
Коя част от думичката предположение не ви е ясна?
Защо ми извъртате думите?
Като нямате акъл да мислите, а реагирате емоционално и на база полит възгледи мислите ли че сте обективни?

За 1658-и път - Ако този е виновния или който и да е друг е виновен/замесен, да си носи последствията.

току-що, Гражданин написа:

Отнася се и за тоя татуирания нещастник копейка. Някаква символична "справедливост", но това е най-малкото дето трябва да му се случи.

Това не го знаех, ок.

преди 11 минути, insec написа:

Пожелавам ти да се срещнеш с бащата на това момиче и да му споделиш предположенията си в очите.

Колкото този, който ме нарича копейка ще ми го каже в лицето. :)

преди 10 минути, Гражданин написа:

Останалото е отново опит да оневиниш насилника и не си с нищо по-различен от всички други дето се изредиха и показаха, че не са чели и слушали нищо от новините, но се впускат в защита на копейките! 

Глупости на търкалета.Точно защото видях твърде много медийни залитаия и опити за политическо зиагравне с трагедията се съмнявам в новинарските изложения.

И научи се да критикуваш смислено.Лош закон, ама закон.Да ти харесва или не пак си е закон.Може много да изпишем, но назначено от съда компетентно медицинско лице се е произнесло.Съдия се е произнесъл по мярката за неотклонение.Въпросите са именно към очевидното разминаване м/у техните заключения и информацията от новините

Трудно ще да е съдията да не е бил запознат.Той не се информира от новините.Затова са нужни повече основания от медийния отзвук. 

преди 1 час, Гражданин написа:

Ето още една копейка дето не схваща, че това че одобрява насилието в темата е пряко свързано с това, че харесва и Путин и това че смята, че не е имало геноид в Буча. Питам те директно @ivottoshev, смяташ ли че е имало генодиц в Буча?

Как успя да вкараш цирка с мърдащите трупове от онази уличка в Буча в тема за малтретирано момиче в България - това за мен ще си остане загадка и пример за върховна простотия.

ПП: Пожелавам на всички потребители във форума, на които им се плаща за постовете тук - цялата печалба за лекарства да дадат.

Ти нали нямаш притеснения относно тази клетва, щото не си такъв, м?

преди 59 минути, badr написа:

защото не вярвам да съществува жена, която с лека ръка да пусне насилник особено рецидивист  при налични всички юридически основания за задържането му.Това е изключително странно.

Има варианти. Ръката ѝ може да е "натежала" от получени пачки.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.