Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Свободен е само този, който...

Featured Replies

преди 5 минути, laplandetza написа:

Да бе......... в тъмните балкани как е наложено- къде с благо, къде с балтия. Като се родиш в християнско семейство, койте пита искаш или неискаш.

Не ме карай да бъда вулгарен!!! = В Балкана действат други закони!!! = Нечитав го оставаш сам да умре и да се нахранят хищникът!!  ;) = Хищникът е този който чисти от смрад, а не от смърт!!! ;) 

• Отговори 211
  • Прегледи 13k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• В мисълта, че свободен е само този, който владее себе си, не е уточнено точно в какъв смисъл и в какви граници е тази свобода.  А ако имаме предвид пълната свобода според Будизма, това е свобо

• И аз съм на подобно мнение: Абсолютна свобода не съществува. Човек винаги е бил и завинаги ще е зависим от нещо, следователно никога няма да е абсолютно свободен. Основният въпрос е: какви са

• Търсещ истини
    Търсещ истини

Бих подходил механицистично, което не е научно. Ще оприлича на електрон човека. Когато той придобие повече енергия (доходи, сили, мотиви, храна, подгони го хормона), той напуска орбитата си и има своб

току-що, dioib написа:

Не ме карай да бъда вулгарен!!! = В Балкана действат други закони!!! = Не читав го оставаш сам да умре и да се нахранят хищникът!!  ;) = Хищникът е този който чисти от смрад, а не от смърт!!! ;) 

То нямаше да остане <чистокръвен> българин над 45 годишен, вси са болни...................

преди 4 минути, laplandetza написа:

То нямаше да остане <чистокръвен> българин над 45 годишен, вси са болни...................

Ти да не би да не си пускал "първа кръв"???  :) = Лесно е!!! Никога не е късно!!! :) 

п.п. Съвет: Прави го с крайник, а не с оръжие!!! :) = Т.е. со физиологичен накрайник ....  :) 

току-що, dioib написа:

Ти да не би да си пускал "първа кръв"???  :) = Лесно е!!! Никога не е късно!!! :) 

Отдавна съм в климактериума, не ми идва............. и все ми е топло........за тва спа гол  , от време на времд се покривам с  младо ярешко🙂

преди 1 минута, laplandetza написа:

Отдавна съм в климактериума, не ми идва............. и все ми е топло........за тва спа гол  , от време на времд се покривам с  младо ярешко🙂

Моите съболезнования!!! = По-важно е да виждаш и да се радваш!!! = Като станеш над 90 - обади се!!! Ке те заместя!!! :) 

на 20.09.2023 г. в 3:38, dioib написа:

Бъркаш!!! Християните не си слагат окови. Насила християнин не може да станеш!!! ->

:lol6: Смешки! Колко хора сами избират религията си?!

Още от деца им втълпяват: ти си християнин, ти си мюсюлманин, ти си юдеин, ти си индуист и т.н.

Християните кръщават още невръстни дечицата, които изобщо не осъзнават какво се прави с тях. Нямат избор, никой не ги пита искат или не искат тази религия. 

Свободен избор на религия е, да си я избереш сам след като навършиш поне пълнолетие. 

преди 58 минути, _Aumi_ написа:

Свободен избор на религия е, да си я избереш сам след като навършиш поне пълнолетие

Да, но като се отчете закона за кармата, тя поставя човек в съответните условия - да се роди в съответната държава и семейство със съответните възгледи и степен на религиозност. Човекът се ражда с предразположенията и нагласите си, не към конкретна религия, а към религиозността общо. Тези нагласи ще го направят (а той всъщност вече си е) силно-религиозен, не толкова семейството.

преди 2 минути, Just a Stranger написа:

Да, но като се отчете закона за кармата, тя поставя човек в съответните условия - да се роди в съответната държава и семейство със съответните възгледи и степен на религиозност. Човекът се ражда с предразположенията и нагласите си, не към конкретна религия, а към религиозността общо. Тези нагласи ще го направят (а той всъщност вече си е) силно-религиозен, не толкова семейството.

Детето се ражда в определена среда и семейство, но то не осъзнава действията си и изборите си. В случая, то няма избор, а налагане волята на родителите. След като навърши пълнолетие, то може да осъзнава действията си и да прави разумни избори и да носи отговорност за тези избори. Под опеката на родителите си, детето няма възможност да избира. Повечето неща в живота му се налагат насила. Изборите се правят в повечето случаи от родителите.

преди 48 минути, Just a Stranger написа:

да се роди в съответната държава и семейство със съответните възгледи и степен на религиозност.

ми да бе - тя "кармата " си няма друга работа, ми най-вече определя къде да се родил някой, и най-вече възгледите и религиозността...

Е, та къде без тия - къв живот ще е, ако не са те... И много й е важен "закона". Без "закон", няма как да е "карма", демек... 

Може би - законът - като карма. И кармата - като закон. Сигурно пак те кефи...

Папагалиш си популярните народни клишенца и си играеш с тях от тема в тема. Може би - защото няма с кого и какво  друго - да си играеш.

Изразяването с клишета, говори много за вътрешната празнота... и липса на пълнеж. Всъщност - те клишенцата са именно с тази цел, заради такива "потребители"...

преди 42 минути, _Aumi_ написа:

Детето се ражда в определена среда и семейство, но то не осъзнава действията си и изборите си. В случая, то няма избор, а налагане волята на родителите

Ами той вече е направил избора в предишен живот и сега изпитва част от последствията. С това не отричам ролята на родителите, нито оправдавам действията им - те също имат избор и действат според възгледите и нагласите си. Просто допълвам общата картина, която в действителност е много по-сложна от това, което виждаме.

преди 12 минути, Just a Stranger написа:

Ами той вече е направил избора в предишен живот и сега изпитва част от последствията. С това не отричам ролята на родителите, нито оправдавам действията им - те също имат избор и действат според възгледите и нагласите си. Просто допълвам общата картина, която в действителност е много по-сложна от това, което виждаме.

Може да има причини да се родиш в дадено семейство, с хората от което имаш да обработваш кармични връзки от предишни животи и раждането ти в точно определена среда и семейство, е следствие от породени причини от предишни животи. Но ти се дава свобода на избора в какво да вярваш или не вярваш, когато пораснеш достатъчно, за да правиш разумни избори.

преди 11 часа, _Aumi_ написа:

Свободен избор на религия е, да си я избереш сам след като навършиш поне пълнолетие. 

И не мислиш, че много покръстени го правят ли? :) 

Отново да ви припомня, че в християнството има много Църкви. Отделно, че не сте запознати по отношение на православните. И, не отчитате, че в България сме по известни, че не сме чак толкова вярващи, поради факта, че религиите в миналото не са били "мода", т.е. повечето българи са атеисти, независимо, че са покръстени. 

п.п. Иначе, имам познати, които след пълнолетието си са избрали да са православни християни, а преди това не са били покръстени. 

Ауми ... благодаря, че и ти ме разсмиваш с глупости .... :) 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.