Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Говорилнята на Иван

Featured Replies

преди 36 минути, dioib написа:

Какво забелязвам: Нямаш пол, нямаш интереси, и единственото което имаш е самочувствието, че си кадърен. 

Все едно кучето на комшиите да ми анализира интересите. Кво значи нямам пол?

Как не те домързява да си съчиняваш чак толкоз простотии? Сутрин с кафето ли се правиш на интелектуалец?

Ама много ли сме лоши, че не щем да ви слугуваме? Че не ви щем тъпия експлоататорски соц. Уж експлоатацията заклеймява, пък ни гърбеха с години безплатен труд.

Много ли те е яд, че не всички млади са наркомани и безделници?

Да ти пусна клипчета, интервю за работа. 99 % от нещата, дето ги разправят децата, няма да имаш хабер какво са. Като теле у шарена врата ще гледаш. Сори, за туй плащат днес, не за малоумните ви идеологии и кир.

Затуй на пазара на труд сте кръгла нула, и квичите, че баничката вече не е 20 стотинки. Като ви е хубаво соц образованието, как сте били номер 1... Що се редите за пъдари, шофьори и общаци? Големите мъже сте станали - голям мъж квичи ли от всички поколения след него? Само той убав, те не щели да му се въртят на пета за 1600 лева и то в София. Следователно никаквици и загубено поколение. 

1600 лева са на половина на надника на нужникарчето. А изминават по 10 километра на смяна, ако някоя баба е решила да си направи 70 годишния юбилей, при Ристу.

• Отговори 760
  • Прегледи 41,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Най накрая се намери един добър човек да направи тема за Иванчо - обожателя на казармата и всичко останало свързано с нея. Иванчо!   Не забравяй да благодариш на човека.

• Колев 74
    Колев 74

Няма ли тук с кого да се дърляш бре? Излиза, че не някой от нас те вика из темите, а ти сам си ни търсиш. Така личи от горе написаното от теб.

• То една тема му е малко ти за един пост говориш  

Публикувани изображения

преди 3 минути, IvanKirov написа:

Ама много ли сме лоши, че не щем да ви слугуваме?

Не знам в какъв кюп ме слагаш, но на мен слуги не ми трябват. :) 

Лош си, защото вместо да се занимаваш с хубавите неща, то ставаш проводник на лошото което пък виждаш в хипотетичното ни нас. 

Ай по твоему:

Ама много ли сме лоши, че не щем да ви даваме? 

Малък, хм, авторитет по този начин не се изгражда. ОК, бъди си Санчо и обслужвай своя си Дон Кихот който се бори с вятърните си мелници. = Слугувай си на инфанта. 

Успех!  

преди 3 минути, dioib написа:

Не знам в какъв кюп ме слагаш, но на мен слуги не ми трябват. :) 

Лош си, защото вместо да се занимаваш с хубавите неща, то ставаш проводник на лошото което пък виждаш в хипотетичното ни нас. 

Всеобщото лаене срещу младите, е именно защото не сте доволни, че не щат да ви слугуват.

Теточков рева, че ЕС им плащали по-добре, и не си намирал чираци да си погребват младостта в ремонтния му канал.

Ристу заклейми внучка си, че не ще да се върти на пета, за 25 лева дневно, след като си плати наема. С тия трябва да си поеме тока, телефон, и хранителни продукти. Щото чорбаджиите като него им продават храна от кръчмата на цена като за клиенти. Днес ако излезе на друга кръчма с приятелки, после 3 дни трябва да седи като в пещера, да събира за ново излизане.

Кво да ми давате вие на мене бе, занаятът ми няма грам досег с вас. Какво имаш ти, че да ми даваш. Ни чирак в сервиза ще отида, ни в кухня.

Не щем да ви видим и на снимка! Дядките на Копейкин! Айде бе, укрите умаляват, отивайте при Путин да ги довършвате!

преди 2 минути, IvanKirov написа:

Всеобщото лаене срещу младите, е именно защото не сте доволни, че не щат да ви слугуват.

Теточков рева, че ЕС им плащали по-добре, и не си намирал чираци да си погребват младостта в ремонтния му канал.

Ристу заклейми внучка си, че не ще да се върти на пета, за 25 лева дневно, след като си плати наема. С тия трябва да си поеме тока, телефон, и хранителни продукти. Щото чорбаджиите като него им продават храна от кръчмата на цена като за клиенти. Днес ако излезе на друга кръчма с приятелки, после 3 дни трябва да седи като в пещера, да събира за ново излизане.

Кво да ми давате вие на мене бе, занаятът ми няма грам досег с вас. Какво имаш ти, че да ми даваш. Ни чирак в сервиза ще отида, ни в кухня.

Не щем да ви видим и на снимка! Дядките на Копейкин! Айде бе, укрите умаляват, отивайте при Путин да ги довършвате!

Ти си по голяма латерна и от него.

преди 17 минути, IvanKirov написа:

занаятът ми няма грам досег с вас.

Ти, ако имаше занаят сега нямаше да си в този момент из тоя форум. :) 

В коя гилдия си??? = Определено не си занаятчия. :) Занаятчиите са еснафи, т.е. на тях им е все тая кой им купува сътвореното. 

Ей, малиш .... видя се, че си некадърен, щото ако си такъв сега щеше да се занимаваш със занаята си.

Един занаятчия не сяда на "маса" с некадърници!!! Един занаятчия посещава специализирани форуми, а не свободни. 

Седнал тук сред свободните да си декламира колко е велик. :laughing5: 

преди 17 минути, dioib написа:

Ти, ако имаше занаят сега нямаше да си в този момент из тоя форум. :) 

В коя гилдия си??? = Определено не си занаятчия. :) Занаятчиите са еснафи, т.е. на тях им е все тая кой им купува сътвореното. 

Ей, малиш .... видя се, че си некадърен, щото ако си такъв сега щеше да се занимаваш със занаята си.

Един занаятчия не сяда на "маса" с некадърници!!! Един занаятчия посещава специализирани форуми, а не свободни. 

Седнал тук сред свободните да си декламира колко е велик. :laughing5: 

Не съм велик.

Никога няма да разбереш занаята ни.

Има някаква причина за ит да поддържат отделни раздели у форумите като този, и за работа.

Вие с Ристу само  клечите на дувара, и злобеете. Щом имам време да погледна в страни, да пиша тук - значи не работя правилно и съм некадърен. Според вас. Ако му се наложи да плаща на истински инженери - ще получи инфаркт, и ще мърмори и на оня свят. Как за нищо не ставаме, и толкоз много пари искаме. На всичко отгоре не си бръснем главите, ходим цивилни, и се къпем, представи си. Понякога и месо ядем.

Не сме сервитьори, набийте си го под фуражките!

В някои фирми имат ден за самообучение. Плащат на персонала официално в работно време, да учи нови технологии. Соц лумпен никога няма да разбере това, още по-малко да го направи.

Другарите ви юркаха народа на работа дори в събота. Като минахме на 5 дневна седмица, ни правеха ленински съботници. Шапкарите пък, дори в неделя не ни даваха мира.

Набито им е в съзнанието, че сме им вечни слуги. Без почивен ден.

Кое ви е толкоз смешно бе соц чугуни? Освен да се хилите май друго не умеете. Под всеки пост цвъкате хилещи се емотиконки. И вие не знаете за кво.

преди 49 минути, IvanKirov написа:

Не съм велик.

Егати великана се направи. :) 

ОК, разбрах, че си бедна душа. НО, защо си хабиш потенциала, като обръщаш внимание на "Ристо"??? 

С тоя маниер на дух не напредваш или по-точно като Марийка: "Щрак Марийка с Д напред!? :) 

Младеж, твоя начин на мислене е анархичен. Живееш още в 20-ти век. Ни на йота не виждам да си от 21-ви век.

преди 49 минути, IvanKirov написа:

Никога няма да разбереш занаята ни.

Нямаш такъв!!! Не ме интересува професията ти. Тук си със задание. Също не ме интересува. Определено обаче като ти гледам "гнева", то не си и професионалист даже. Което от своя страна говори, че не само си посредствен, че не само си аматьор, а и се превръщаш в това което най-мразиш, т.е. некадърник, мизерник и т.н.  

Отделно считам, че не принадлежиш и на гилдия. Тук си само и единствено да се оплакваш колко ти пречи някой или някои. = Ревящ си!!! Толкова ли ти е скучно в момента??? И какво искаш??? Да те чуят всички, че си  по "голямата работа" ли??? :) 

Бъдещето принадлежи на "Генерация Я", а ти в момента обслужваш "Генерация Z". :) 

Твоя воля малък. Ти се излагаш, а не "Ристо". ;) 

Успех!!!

преди 27 минути, IvanKirov написа:

Направо си ви представям, да си затресете шкембаците по такива сборища:

large.(2).jpg.3c46fb550b5fbff5169c6274e07253ab.jpglarge.(4).jpg.46e0ada5d79e8689d508ef3d7bda48cc.jpg

Малък, това, че си гнуслив, не те прави член на Гностицизъма. :) 

По-започваш да приличаш на Путлер. :) Щото не си Курникова, а Киров, т.е все си кирлив в помислите си. :) 

преди 5 часа, mariasimova81 написа:

И къде да го намеря Ванката?

Предполагам, че е има в предвид този Иван, но той в момента е ангажиран с казармата.

Успех!

преди 21 часа, dioib написа:

Егати великана се направи. :) 

ОК, разбрах, че си бедна душа. НО, защо си хабиш потенциала, като обръщаш внимание на "Ристо"??? 

С тоя маниер на дух не напредваш или по-точно като Марийка: "Щрак Марийка с Д напред!? :) 

Младеж, твоя начин на мислене е анархичен. Живееш още в 20-ти век. Ни на йота не виждам да си от 21-ви век.

Нямаш такъв!!! Не ме интересува професията ти. Тук си със задание. Също не ме интересува. Определено обаче като ти гледам "гнева", то не си и професионалист даже. Което от своя страна говори, че не само си посредствен, че не само си аматьор, а и се превръщаш в това което най-мразиш, т.е. некадърник, мизерник и т.н.  

Отделно считам, че не принадлежиш и на гилдия. Тук си само и единствено да се оплакваш колко ти пречи някой или някои. = Ревящ си!!! Толкова ли ти е скучно в момента??? И какво искаш??? Да те чуят всички, че си  по "голямата работа" ли??? :) 

Бъдещето принадлежи на "Генерация Я", а ти в момента обслужваш "Генерация Z". :) 

Твоя воля малък. Ти се излагаш, а не "Ристо". ;) 

Успех!!!

Явно всяка сутрин с кафето изсипваш половин тон екскременти, в прекия и косвения смисъл.

С какво задание съм според тебе? Да кажа на тия, дето ми щракат макарови и ТТ-та насреща, че не съм им лична слуга?

Някога е имало служба ординарец. На всеки офицер са зачислявали по един войник, в ролята на лична слуга. Лъска му ботушите, отсервира му, мъкне го у тях като се напие.

И тия клетници са ги карали да се кълнат в това, на всичко отгоре в името на Всемогъщия Бог. Смятай какво издевателство е да заклеват в слугинство, истински вярващи!

преди 12 минути, IvanKirov написа:

С какво задание съм според тебе?

С партийно. :) 

преди 31 минути, dioib написа:

С партийно. :) 

Искаш да кажеш, че не мразя искрено дивия шапкар, дядовщината в казармата, и тоталната липса на дисциплина. Че не съм кибичил с дни за виза до Франция. Че не съм получавал 60 % от заплатата под форма на социални, или  в плик. После ако си болничен или като напускаш, получаваш от трите най-дългия.

Бесен патриот тип II съм, с другите бабишкери крещя като изоглавен да живеела България. Ежа се на украинците, че ще ходя да им събарям градовете. Искам да набутвате младите с циг аните карашик, под формата на малцинство. Две вишки на рота 20 ман гала пандизчии, моя случай беше точно такъв. Аз се откачих, ама тия дето останаха ги направиха самИ да си приказват.

Искаш да ми кажеш, че ми харесват гореописаните неща, но ми плащат да ги плюя. Можеш ли да си представиш едно месечна кир в най-горещото лято, като почти целия ден си на открито. Дори вие не сте виждали чак такава мизерия. Пипнали сте все пак някаква военна техника. Един мангал дори ни донесе краста... за щастие не окраставяхме всички останали.

За акането пред очите на всички останали, да речем се свиква. Първия път им е интересно да ти киризят висулките, после им е все тая. Обаче с мизерията без баня няма как да се свикне. Всичко почва да сърби постоянно, и нещо като обриви се появиха. И хемороиди.

Велик е нашият войник. Не знам какво чак толкова се провинихме пред тая Родина, че да ни третира чак като такива омразни врагове. Дори кубинките отдолу бяха с открит текстилен шев. Оригинално това е проектирано постоянно да са ти мокри краката. Е, само ако вали навън.

преди 18 минути, IvanKirov написа:

Искаш да кажеш, че не мразя искрено дивия шапкар, дядовщината в казармата, и тоталната липса на дисциплина. Че не съм кибичил с дни за виза до Франция. Че не съм получавал 60 % от заплатата под форма на социални, или  в плик. После ако си болничен или като напускаш, получаваш от трите най-дългия.

Бесен патриот тип II съм, с другите бабишкери крещя като изоглавен да живеела България. Ежа се на украинците, че ще ходя да им събарям градовете. Искам да набутвате младите с циг аните карашик, под формата на малцинство. Две вишки на рота 20 ман гала пандизчии, моя случай беше точно такъв. Аз се откачих, ама тия дето останаха ги направиха самИ да си приказват.

Искаш да ми кажеш, че ми харесват гореописаните неща, но ми плащат да ги плюя. Можеш ли да си представиш едно месечна кир в най-горещото лято, като почти целия ден си на открито. Дори вие не сте виждали чак такава мизерия. Пипнали сте все пак някаква военна техника. Един мангал дори ни донесе краста... за щастие не окраставяхме всички останали.

За акането пред очите на всички останали, да речем се свиква. Първия път им е интересно да ти киризят висулките, после им е все тая. Обаче с мизерията без баня няма как да се свикне. Всичко почва да сърби постоянно, и нещо като обриви се появиха. И хемороиди.

Велик е нашият войник. Не знам какво чак толкова се провинихме пред тая Родина, че да ни третира чак като такива омразни врагове. Дори кубинките отдолу бяха с открит текстилен шев. Оригинално това е проектирано постоянно да са ти мокри краката. Е, само ако вали навън.

Това се е случило след социализма .... Във времена на демокрация.

преди 5 минути, АСПЕКТ написа:

След социализма ....

Аз пак бях щастливец бе мой! Само 4-5 месеца я гледах тая сган.

По соца е било на порядъци по-зле. Първата година запрян като добиче, дори ГСП не са ги пускали. Засилвали ги през цяла България, да не могат да си виждат семействата. Жена му с деца на ръце, самА, засилили я по разпределение в някое зачукано село, да ги държали живи.

2 години казарма, още 3 месеца задръжка. Уволняваш се, хвърляш камък повече да не ги виждаш, обръщаш се и отиваш да учиш. След 2 месеца пак повиквателна, да се връщаш в поделението!

Излизаш от тоя обор, кандидатстваш в университет, лятото пак в такъв обор. Месец бригада, в лагер сред гората, и там някои нямали баня. Всяко лято.

5 години учиш марксизъм, после 2 години по разпределение. Селата, нали. Със 105 лева заплата, дето няма де да я харчиш.

Цял живот те юркат побъркани фуражки и партийци. Много хубаво било.

Аз пак бях щастливец бе мой! Само 4-5 месеца я гледах тая сган.

По соца е било на порядъци по-зле. Първата година запрян като добиче, дори ГСП не са ги пускали. Засилвали ги през цяла България, да не могат да си виждат семействата. Жена му с деца на ръце, самА, засилили я по разпределение в някое зачукано село, да ги държали живи.

2 години казарма, още 3 месеца задръжка. Уволняваш се, хвърляш камък повече да не ги виждаш, обръщаш се и отиваш да учиш. След 2 месеца пак повиквателна, да се връщаш в поделението!

Излизаш от тоя обор, кандидатстваш в университет, лятото пак в такъв обор. Месец бригада, в лагер сред гората, и там някои нямали баня. Всяко лято.

5 години учиш марксизъм, после 2 години по разпределение. Селата, нали. Със 105 лева заплата, дето няма де да я харчиш.

Цял живот те юркат побъркани фуражки и партийци. Много хубаво било.

Не си бил роден и не знаеш това.

току-що, АСПЕКТ написа:

Не си бил роден и не знаеш това.

Не бе, измисляме си ги тия неща, като за лагерите, за лайкчета в тубата.

Нужникар!

преди 2 минути, IvanKirov написа:

Измисляме си ги тия неща, като за лагерите, за лайкчета в тубата.

Нужникар!

И ти си чистил, колеги сме. Ми, време е да не си измисляш, а да пишеш реално. Но едва ли, защото не си живял тогава. Освен да скокнеш до селската библиотека. Или да попиташ някоя бабичка съседка. Твоята съселянка.

преди 1 час, АСПЕКТ написа:

Но едва ли, защото не си живял тогава.

Казах ти да измислите някой документ, да го кача, и да спрете да ми разправяте, как мразя нещата дето описвам, само по картинки.

Тоя дето не е живял тогава, си ти.

Язък ти, дето си се родил в най-хубавото време, от как има човечество. Не са те юркали по безплатен труд, чак не може да го повярваш. Не си ходил с едномесечен кир. Не си гладувал. Не си кибичил 2 часа бодра смяна, 2 караул, 2 сън. На практика не може да заспиш. Като те изритат за караул в 4 през нощта, чак е нереално. Хвърлят те с камиона насред някаква гора, не знаеш де се намираш.

Не ги оценяваш тия неща, до някъде са прави тия де ми дрънкат пищови у муцуната, като не ща да им слугувам. Такива като тебе наистина заслужават най-долния, мизерен, казармен обор. За такива като тебе е имало КЕЧ. Там пращаха неграмотните.

преди 17 минути, IvanKirov написа:

Казах ти да измислите някой документ, да го кача, и да спрете да ми разправяте, как мразя нещата дето описвам, само по картинки.

Тоя дето не е живял тогава, си ти.

Язък ти, дето си се родил в най-хубавото време, от как има човечество. Не са те юркали по безплатен труд, чак не може да го повярваш. Не си ходил с едномесечен кир. Не си гладувал. Не си кибичил 2 часа бодра смяна, 2 караул, 2 сън. На практика не може да заспиш. Като те изритат за караул в 4 през нощта, чак е нереално. Хвърлят те с камиона насред някаква гора, не знаеш де се намираш.

Не ги оценяваш тия неща, до някъде са прави тия де ми дрънкат пищови у муцуната, като не ща да им слугувам. Такива като тебе наистина заслужават най-долния, мизерен, казармен обор. За такива като тебе е имало КЕЧ. Там пращаха неграмотните.

Това време е след социализма. Когато си бил в летния лагер. Колко пъти ще го напиша това? След 1989 година е било.

Това в офиса ли го научи, докато си го чистил безплатно? 

преди 5 минути, АСПЕКТ написа:

Това време е след социализма. Когато си бил в летния лагер. Колко пъти ще го напиша това? След 1989 година е било.

Това в офиса ли го научи, докато си го чистил безплатно? 

Мойта казарма в голяма степен е била по-мизерна и от соца. Бат ви Сашо са го къпали едва на втората седмица. Вмирисано пърчовско месо, но все пак са имали нещо за ядене. За нужника не спомена нищо за вратите, явно са имали.

Кое да съм научил в офиса? На една бригада ходих, за 2 седмици. Пак като по соца, макар 4 години, след като падна.

Изобщо - дето е соц - там е мизерията, и обратно. Ако е мизерно значи е организирано от соц бетонни кратуни. Чак е станало нарицателно.

преди 26 минути, IvanKirov написа:

Мойта казарма в голяма степен е била по-мизерна и от соца.

Бат ви Сашо са го къпали едва на втората седмица. Вмирисано пърчовско месо, но все пак са имали нещо за ядене. За нужника не спомена нищо за вратите, явно са имали.

Кое да съм научил в офиса? На една бригада ходих, за 2 седмици. Пак като по соца, макар 4 години, след като падна.

Изобщо - дето е соц - там е мизерията, и обратно. Ако е мизерно значи е организирано от соц бетонни кратуни. Чак е станало нарицателно.

Това, няма как да го знаеш. Защото не си живял тогава.

преди 1 минута, АСПЕКТ написа:

Това, няма как да го знаеш. Защото не си живял тогава.

Кое и кога? Повтаряш като малоумник - не знаеш, не можеш.

Дай да видим ти кво знаеш и можеш!

Представям си твойто портфолио, какво би качил ти, да опишеш кариерата си.

После ме напушва на смях!

Кое и кога? Повтаряш като малоумник - не знаеш, не можеш.

Дай да видим ти кво знаеш и можеш!

Представям си твойто портфолио, какво би качил ти, да опишеш кариерата си.

После ме напушва на смях!

Ми, повтарям като малоумник, защото явно говоря с малоумник. Не си живял по време на социализма. И това е. Това са фактите.  Факт е, че комунизъм няма повече от 40 години.

Не си живял тогава. Нямаш никакви спомени от тогава.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.