Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Говорилнята на Иван

Featured Replies

преди 29 минути, superiority написа:

Какво бих направил аз ако притежавам лаптопа: Веднага пъхам флашката с качен на нея МИНТ, пълен формат на диска и сменям файловата система на ext4. Инсталирам за 7-8 минути и забравям за каквото и да са проблеми!

Експлоатация на макс без да мисля за вруси, лицензи, денонощни ъпдейти и един милион още неща които има Прозореца!!!

Драги ми разсилен, виждам, че си по-як, отколкото с ментално здраве. 

Затова и ти показвам къде ти е говорилнята. 

Твой избор е дали си ме разбрал или не, но определено ще ти влоша менталното здраве!!!

• Отговори 760
  • Прегледи 41,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Най накрая се намери един добър човек да направи тема за Иванчо - обожателя на казармата и всичко останало свързано с нея. Иванчо!   Не забравяй да благодариш на човека.

• Колев 74
    Колев 74

Няма ли тук с кого да се дърляш бре? Излиза, че не някой от нас те вика из темите, а ти сам си ни търсиш. Така личи от горе написаното от теб.

• То една тема му е малко ти за един пост говориш  

Публикувани изображения

преди 11 минути, superiority написа:

Еми като гледам джамаджийските работи положението е плачевно, че и пари е дал.:giggle1:

Не аз да дам, а на мен да дадат няма да го допусна този вирус на мой лаптоп.:cool:

Продължавайте да си пишете, аз само споделих какво щях да направя ако бях на мястото на автора.🙂

Аз също харесвам Linux ,но защо го предлагаш в тема която автора е задал като въпрос за Windows ,конкретен проблем и търсене на решение по него? С какво ще помогнеш на автора когато напишеш какво би направил ти? С Офтопик не нужен ,едва ли е помощ за автора ? Ако той би искал Linux да инсталира нима мислиш ,че нямаше да го напише в поста си като вероятност?

PS:имаш правата да се самопоправиш като изтриеш офтопика си, ако желаеш.

току-що, superiority написа:

Не е точно офтопик, давам идея на автора и изказвам мнение по темата! Това тук не е чат а форум, знаеш ли каква е разликата?

Когат идеш на пазара да си купиш домати ,застанеш пред сергията и започне продавача да ти обяснява че е по добре да си купиш картофи ти пак ше си направш салата ,но ше е картофена ,намираш ли разлика?

преди 5 минути, superiority написа:

При чата двама души си пишат, във форум всеки си казва мнението! Е,  аз точно това направих.🙂

Ако всички започнем да си изказваме мнението си в тема което не е по темата ,но все пак ние решаваме че имаме мнение нема да е никакъв форум ,а говорилня и четящия след нас ше треа да води ИИ за преводач. Ти което направи е офтопик и ако не си научил за всички си години в интернет какво е офтопик и какво гласят правилата на форума за офтопик не знам с какво мога да бъда полезен повече.

преди 10 минути, superiority написа:

давам идея

Тук не даваме идеи, а помагаме, за да може другия да си реши проблема. 

Къде точно видя, че проблема му е в ОС и мисли за друга??? 

преди 1 минута, superiority написа:

:lol6:

Ши ме убиеш от смях!

Поне в ментално отношение от мен имаш гаранция!!! :)

преди 17 минути, Дзвяра! написа:

Аре и двамата у лево!

Ти пък в десну. :) 

И в момента имам компютър с XP, който с браузер от трета стана работи нормално. :) 

п.п. От дзяра, човек е по-звяр. ;) 

преди 19 минути, Дзвяра! написа:

И последно, ти като какъв ми казваш какво гласят правилата? Защо не вземеш да ги прочетеш, прочети ги няколко пъти та поне да разбереш нещо и да спреш да се заяждаш с мен. Нещо неясно има ли?

Като потребител ти ги казвам ,има ли правило което да забранява това ?

Прочел съм ги и затова ти написах по горните постове ,жалко че не разбра написаното.

Не се заяждам с теб, защо да го правя ,кое от написаното от мен счете за заяждане ? Ревеш за спазване  на правилата във форума ,а сам нарушаваш същите правила ,ей за тва написах постовете си не че ми е важно колко безстойностни постове ше изпишеш.

преди 19 минути, Дзвяра! написа:

Аз си изказах мнението, какво бих направил за да работи нормално този лаптоп и да си го ползва дълги години със здраве. Аре и двамата у лево!

Всеки има мнение ,но какаво би направил ти ,аз или диода на автора не му пука. Темата е с недвусмилено име не знам иак се обърка?! ? Защо да не ползва дълго и със здраве компютъра с Windows?

преди 29 минути, superiority написа:

Твоите коментари мислиш ли, че имат някаква стойност?

Аз не съм писал в онази тема за да имат стойност мои коментари там ,а когато и да съм писал в техническата част на форума съм се старал коментарите ми да бъдат стойностни за автора на темата.

преди 10 минути, superiority написа:

Защо мислиш, че аз не съм се постарал моя коментар в онази тема да има стойност?

Защото не е по темата ,не разбираш ли защо ?

преди 11 минути, superiority написа:

Ти от къде знаеш на автора какво му пука и какво не, врачка ли си?

Защото го е написал ясно в заглавието си и описал в първи пост какво е запитването ,аз питане за Linux не прочетох да има.

Защо реши, че трябва да се заяждаш?

Защо реши ,че се заяждам :eek:

Защо не използваш бутона "докладвай" щом виждаш нередност и грубо нарушаване на правилата на форума? Не мислиш ли, че това е по-правилното от колкото да да ме цитираш тук и да ми държиш реч?

Така е ,прав си по правилно е ,но те цитирах за да разбера ,защо дерзаеш за спазване на правилата във форума пък самият ти не ги спазваш същите , за това че търсиш сметка защо някой си били правили много профили като ти самият правиш същото, защото се оплакваш от пропагандата в темата с войната пък ти самият правиш си профил и заливаш темата с такава? Извинявам се за любопитсвтото си ,затова те запитах в предните си постове.

Я, най-накрая изплю камъчето, абе ще си кажеш ти всичко.:biggrin:

Правя ти предложение!

Искаш ли да продължим в тема където ще сме под погледите на Екипа на форума, ще ти цитирам и ще се преместим там да говорим? Съгласен ли си, така ще разбереш защо ти не си прав, а аз съм? 

След това да не се разсърдиш на мен, затова те питам?

Съгласен съм ,защо да се разсърдя ,пренеси всички постове от тук там ,ако има още какво да дискутираме по темата ще продължим там.

преди 34 минути, superiority написа:

Защо реши, че трябва да се заяждаш?

Защо не използваш бутона "докладвай" щом виждаш нередност и грубо нарушаване на правилата на форума? Не мислиш ли, че това е по-правилното от колкото да да ме цитираш тук и да ми държиш реч? 

Сега аз оставам с впечатление, че съм направил нещо много лошо, не знам тази вечер как ще спя. Въй, дано не ме вкарат в затвора заради тези мои тежки, груби, нарушаващи правилата думи. 

"Че аз ако съм на неговото място ще си инсталирам линукс!"

П.П. Браво, залови престъпника.:yanim:

Направо да си купи макбуук. Apple Laptop GIF by Mediamodifier

преди 2 минути, AAUUXX написа:

И да му инсталира Linux :D

Аха, Puppy Linux или SLAX.

Slax Linux - your pocket operating system

Laptop-with-on-screen.png

преди 1 час, superiority написа:

много лошо

Лошо е, защото:

Цитат

пълен формат на диска и сменям файловата система на ext4.

това е много лош съвет!!!

Съжалявам, но модератор е премахнал твоя пост и се наложи да цитирам от поставеното от мен в тази тема. 

преди 1 час, superiority написа:

Правя ти предложение!

Какво и е на:

image.png.44880e853522b87573f8fbbbd651767d.png

на 29.10.2023 г. в 15:52, Just a Stranger написа:

Виждаме фотони. Някой да е видял неподвижен фотон? Колко пъти се "ражда" и "умира" фотонът докато стигне до окото?

Ако видиш фотон, то ще ослепееш. 

Незрящият или слепият виждат неподвижни фотони, а нормалният вижда отблясъка в следствие на удара на фотона върху обекта. Отделно, че човек може да различава различните отблясъци и ги наименува цветове. 

Светлината по различен начин навлиза в материята, т.е. именно там където има поглъщане на светлина отчитаме, че виждаме материята.

И друг път съм ти казвал -> Поговори с един сляп или незрящ, за да разбереш какво е светлина. 

п.п. Принципно и теб ще те коментирам тук.  

п.п.2 Принципно погледни към Слънцето. После отклони ;поглед и премигвай. Ще видиш и ти неподвижните фотони. ;) 

п.п.3 Интересното е: При удар по главата ти как ще видиш неподвижните фотони под формата на звезди. Те обаче не ще са както на небето. 

преди 14 минути, Teemo написа:

Темата си е дрън - дрън - соц.

Щом казваш две... Аз чета 448 страници, с кенефи и амеби. Видя се че няма аргументи.

Така е , написах две страници тъй като из другите страници все има по някоя дума из постовете за соца. Колкото до това с кенефите ,амеби ,нужникари, копейки и т.н. е липса на форумна култура ,не намират подходящата дума за да се изкажт и употребяват квалификация в заключение е техния изходен код.

преди 15 минути, superiority написа:

Значи си чел само тези две страници, ако се върнеш малко по-назад ще видиш много твои коментари в същата тема, които не са свързани с темата!

Защо да се връщам назад когато знам каво съм писал , какво не раазбра от което написах :eek:

преди 40 минути, superiority написа:

Не е колегиално да правиш забележка на останалите потребители за нещо което ти правиш повече от тях. В случая, че не пишат по темата!

А на този коментар искам да му обърнеш специално внимание!

И кое от тези постове които си направи труда да извадиш не са свързани със соца ?

Пак ще се повторя ,зная какво съм писал.

преди 17 минути, superiority написа:

Предлагам ти да спрем и двамата като големи хора, които се познават от дълго време. Можем да си продължим по стария начин да пишем в темите без да се закачаме, съгласен ли си?

Нямам нищо лично към теб или друг от форума ,темата я повдигам с цел да се замислите и спрете обиждането един друг ,възрастни хора сме всички и това предполага да знаем как да се държим един към друг. Върни се отново в темата за соца ,прочети какво сте писали днес и кажи честно харесва ли ти това което четеш?

преди 21 минути, IvanKirov написа:

@аспект, като как се побират в нужникарската ти главица, хем да не съм живял по соца, хем да са ми дипломите от соца? Двете едновременно ги твърди един и същи двуличник нужникар.

Га ще одиш при нужниците на Ристу, га ще си идеш на село? Нали туй ви е най-мило!

Или ви е мило кражбите по соца и Ристувцуте да имат безплатна работна ръка. Робски труд, без неудобството да са го купували. Роб е струвал цяло състояние, нас им ги водеха без пари. Дори си платих дебело да съм роб.

Имал си дал си!!! = Балък си, а сега гледаш и други да станат балъци. 

Се седнал туа да ръси акъл. :laughing5:

Абе .... какви нужници ти се привиждат все??? .... :) Гледай си твоя си нужник!!! Чувай го, а на Ристу има кой да му чува нужникът!!! :) 

К'во толкова му завиждаш??? К'во, с права лопата ли си тръгнал да му чистиш нужника? :laughing5:

Ай, разбирам те, размътил ти е мозъка, но ходи на психиатър бе момче .... да ти сгъсти биполярното разстройство и да се оправиш, че си заприличал къ чуек без ръчна спирачка на надолнище .... :) и де се вика со "Паааай сеееее" не ке спреш, а ще утидиш у дирету бе момко. :) 

Информация на уху: Едно голямо Д се чуди кой да утеши. ;) Ползвай го!!! Туку виж си се разтовари и от мислите ти ще изчезне и казарма и соц и Ристу и прочие нужниците на тез гадни людя и ша намериш покой и щастие.... :) 

преди 9 минути, dioib написа:

Имал си дал си!!! = Балък си, а сега гледаш и други да станат балъци. 

Се седнал туа да ръси акъл. :laughing5:

Абе .... какви нужници ти се привиждат все??? .... :) Гледай си твоя си нужник!!! Чувай го, а на Ристу има кой да му чува нужникът!!! :) 

К'во толкова му завиждаш??? К'во, с права лопата ли си тръгнал да му чистиш нужника? :laughing5:

Ай, разбирам те, размътил ти е мозъка, но ходи на психиатър бе момче .... да ти сгъсти биполярното разстройство и да се оправиш, че си заприличал къ чуек без ръчна спирачка на надолнище .... :) и де се вика со "Паааай сеееее" не ке спреш, а ще утидиш у дирету бе момко. :) 

Информация на уху: Едно голямо Д се чуди кой да утеши. ;) Ползвай го!!! Туку виж си се разтовари и от мислите ти ще изчезне и казарма и соц и Ристу и прочие нужниците на тез гадни людя и ша намериш покой и щастие.... :) 

Трябваше да си купуваме храната при Ристу. Изнудване. И нужниците при него нямат врати. Сега по-ясно ли е? При соц дядките ни държаха като добитък.

Наздраве! :cheers:

п.п. Отделно, че в региона има етническа буря. ;) 

Това е клевета, според теб сега трябва и на теб да ти издадът заповед за арест в Украйна.:D

В момента друго ме вълнува!!! ;) 

преди 11 минути, parmobil написа:

1. Ще сравняваш България и Китай като пазар и мерак за чужди инвестиции ???

2. Костов ли събори всевластната партия и държавата? Не си сериозен.

3. Как се сваля "могъщата" икономика на СССР и васалите и? Явно не е била толкова силна, колкото се опитват някои да я изкарат тук.

Вашите нужди се обслужват тук.

1. Защото Китай е взела модела от България.

2. Да, но най-вече жена му.

3. С капитали на ЦРУ.

преди 16 минути, IvanKirov написа:

2. Къв си ти да казваш бе охлю... ъъъ, на петела долната джука!

Нещо не се сещам кое му е добрето, да не може да продадеш дори твоя си апартамент, без одобрението на партсека. Да не може да живееш дето искаш, а в казармата дори не може да сер еш когато искаш, това съсем буквално!

Казал бил. 

1407418063_4.jpg.356b986e714ba659cd189c7b815f09cb.jpg 1.

1.Това не подхожда на новия ти нужник ли???

2. Някой който не се нуждае от вашите услуги. 

п.п. Гледай си нужника!!! Той е важен за теб!!!

преди 1 минута, IvanKirov написа:

Еми що ни забранявахте да се къпем, по един месец, жегата лятото и нонстоп юркане?

Шапкар бесен! 

Иване, там не ти е казармата!!!

Тук си свободен!!!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.