Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Палестина

Featured Replies

Ден 66 от геноцида в Газа: 24 142 МЪРТВИ; 9420 Деца!

11 декември 2023 г. е ден 66 от конфликта Израел-Хамас и броят на жертвите сред цивилните е потресаващ. 24 142 са загинали, включително изчезналите и предполагаемите загинали под развалините на бомбардираните сгради. 9420 от загиналите са деца.

Освен загиналите има потвърдени ранени - 48 901.

От населението на Газа, което беше 2,3 милиона в началото на военните действия, 1 840 000 сега са „разселени“.

От жилищата в Газа 62 840 жилища сега са унищожени. Други 171 220 жилищни единици са частично разрушени.

От училищата в Газа 282 са повредени.

От търговските или промишлени сгради в Газа (магазини, складове, фабрики), 1312 сега са напълно унищожени.

От молитвените домове в Газа 134 джамии и 3 църкви вече са повредени или унищожени

От болниците и клиниките в Газа 131 са били мишена на Израел и са или частично повредени, или напълно унищожени.

От медиите 163 офиса или студия на медии са повредени или унищожени и 81 журналисти са убити.

Маската най-накрая се свали! ТОВА е истинското лице на държавата Израел. Варвари!Самата държава, която беше създадена чрез твърдения, че нейният народ е претърпял „Холокост“, сега извършва истински геноцид.Да, Израел има право да се ЗАЩИТАВА. Но това, което се случва в момента, не е "самозащита", а масово избиване на цял народ.

• Отговори 2,8k
  • Прегледи 164,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Другарката Урсула се изказа в X, но един ирландски член на Европейския парламент много добре я затапи:      

• Основаването на Хамас дискутирахме в частта му, когато ти написа, че е създаден от евреите. Не. Не е. И няма смисъл да се дискутира повече. Но, ясно посочих грешките на Нетаняху. Той се предовери на Х

Публикувани изображения

преди 53 минути, glen написа:

Маската най-накрая се свали! ТОВА е истинското лице на държавата Израел. Варвари!Самата държава, която беше създадена чрез твърдения, че нейният народ е претърпял „Холокост“, сега извършва истински геноцид.Да, Израел има право да се ЗАЩИТАВА. Но това, което се случва в момента, не е "самозащита", а масово избиване на цял народ.

Мъчителните ти поредни напъни за политически оценки и преценка на ситуацията. Не си на терен, езици не знаеш. Този ти пост е някакъв вид  представителен довод да ни напомниш, че като те хване дрисъка и влизаш в Калдейта. Това е отдавна доказано  силен армент, съответстващ на възможностите ти. Не ме предизвиквай  да споделя как те преценявам като полиглот експерт по въпросите на  Близкия изток  с моите критерии за оценка, че ще ти увисне чейнето и ще забравиш да снасяш пропагадата на Хамас ,като вярно отражение на действителността, а модераторите ще имат доста работа.  Загиват исраелски войници, точно защото се води бавно настъпление, от къща на къща и от обект на обект, за да се запази възможно в най-голяма степен живота на мангалите от анклава. Ето ти на два езика за какво се използват джамиите в анклава. За какво служат болниците, училищата и частните домове вече видяхме. Ти си гугълполиглот, ще разбереш. Всичко се случва в реално време, никой няма време за мизансцени. И личното ми мнение, живота на нито един палестински мангал не струва и пукната пара в сравнение с този дори на един исраелски войник. Силно се моли в живота да срещнеш някой който ти казва "шалом" , а не " Аллаху акбар"- в повечето случаи това е последното което ще чуеш в живота си.  Има и друг вариант-да станеш не мистър , а  мис Аза, ако попаднеш в ръчичките на хамасовците. Градските новини разнасят ,че вече в Европа нямало да се пие, защото Аллах им забранявал

преди 2 часа, valkiria1 написа:

Това е отдавна доказано  силен армент, съответстващ на възможностите ти. Не ме предизвиквай  да споделя как те преценявам като полиглот експерт по въпросите на  Близкия изток...

Това им е проблемът на някои полиглоти - знаят много езици, но нито един не владеят... :question:

преди 7 минути, Sargon III написа:

Това им е проблемът на някои полиглоти - знаят много езици, но нито един не владеят... :question:

Неее бе цървул , ти не знаеш етимологията на думата, за латински да не говорим.

https://en.wiktionary.org/wiki/arment

на 11.12.2023 г. в 19:18, valkiria1 написа:

Това е отдавна доказано  силен армент, съответстващ на възможностите ти. Не ме предизвиквай  да споделя как те преценявам като полиглот експерт по въпросите на  Близкия изток...

преди 23 часа, Sargon III написа:

преди 23 часа, valkiria1 написа:

Неее бе цървул , ти не знаеш етимологията на думата, за латински да не говорим.

https://en.wiktionary.org/wiki/arment

Неграмотна си като Курчо Куролацията!

Първо, в българския език няма дума "армент". Намери някъде литературен източник, където присъства подобна дума, ще ме изненадаш.

Второ, ако използваш някакъв чуждоезиков израз, който не е широко навлезнал и познат на българите, е редно да го напишеш със съответната азбука, да му сложиш кавички или нещо подобно. Но, нейсе... Щом не си го направила, би трябвало да се предполага, че е от английски и аз си помислих, че е "armament", който си съкратила поради неграмотност. Дори тогава не пасваше съвсем в смислово отношение, но все пак...

Трето, нека е дума от латински, както сякаш твърдиш. Но, в указания от теб източник това е някаква форма на глагол. Как се връзва това с текста, когото си написала, съвсем не е ясно, защото се очаква съществително. В латинския има съществително "armentum", но то също не се връзва с написаното от теб. Би прозвучало така:

Това е отдавна доказано силен едър добитък, съответстващ на възможностите ти.

С една дума, въобще не е ясно какво искаш да кажеш. Може би, ти също не знаеш какво искаш да кажеш. Искала си да се направиш на по-интелигентна, но простотията се побеждава трудно... Винаги съм твърдял, че езиковата култура се изгражда с четене на книги, а не с някакви специални упражнения. Ако ме послушаш, дори в началото да не разбираш прочетеното, с времето може би ще придобиеш някаква базова грамотност. :wink12:

Както обикновено, САЩ и клиентските им държави се "въздържаха" (гласуваха "против" индиректно) за поредната резолюция, която е за постигане на мир в Палестина.

На по-ранен етап, САЩ блокираха предложения пред ООН за постигане на мир в Палестина.

Актуална информация относно поредните опити за предотвратяване на постигането на мир в Палестина от страна на САЩ и разузнавателния им център в Средниа Изток (Израел):

"UNGA passes resolution on Palestine demanding immediate ceasefire

As many as 153 member nations, including Russia and China voted in favor of the resolution, while ten countries were against

UNITED NATIONS, December 13. /TASS/. The United Nations General Assembly has passed an Egypt and Mauritania-initiated resolution demanding an immediate ceasefire in the zone of the Palestinian-Israeli conflict.

As many as 153 member nations, including Russia, China, Brazil, Iran, Spain, Canada, Cuba, the United Arab Emirates, Saudi Arabia, France, Switzerland, and Sweden, voted in favor of the resolution, ten countries, including Austria, Israel, the United States, and the Czech Republic, were against, while twenty-three, including the United Kingdom, Germany, and Ukraine, abstained.

Earlier, the UN General Assembly voted down the US-initiated amendment condemning Hamas’ actions. It also turned down Austria’s amendment specifying that the hostages are being held by Hams and other groups.

The draft UNGA resolution initiated by Egypt and Mauritania generally repeats the text of a document initiated by the United Arab Emirates at the UN Security Council last week, which was vetoed by the United States. Several dozen states, including Russia, Belarus, Chiina, Malta, Portugal, were among the co-authors. The resolution demands an immediate humanitarian ceasefire and the release of all hostages. Apart from that, the document urges all parties to the conflict to observe international humanitarian law."

Източник: https://tass.com/world/1719891

преди 11 часа, Sargon III написа:

Това е отдавна доказано силен едър добитък, съответстващ на възможностите ти.

Това се получава, когато неграмотен цървул се опитва  да ти обяснява, какво си искал да "кажеш", прилагайки дословно превода на думите. Припикавай постовете ми за да се ограмотиш и разкършиш малко относно други езици . Като например, "не те ритам по яйцата", само ти показвам къде ти е мястото. Може  и така "обущарю, не по високо от обувките /в твоя случай цървулите".

----------------------

Намериха и върнаха в Исраел телата на двама убити от Хамас заложници. Една жена и един мъж. Кой отвлича, изнасилва, измъчва и убива невинни граждани? Кой убива заложници-отговора всеки сам да си го даде.

Заложниците са били упоявани с кетамин-резултатите са излезли при изследванията направени на освободените. Психиатър цитира „физическо, сексуално, умствено, психологическо“ мъчение. Посочва се ,че един освободен пленник на Хамас е бил държан в пълен мрак в продължение на дни, други все още изпитват дисоциативни състояния-това за сведение на хилещия се емотикон, който пишеше за "приятелските" отношения между заложници и терористи.„Никога не съм виждала подобно нещо“ за 20 години лечение на жертви на травми", казва доктор  Ренана Ейтан, директор на психиатричното отделение на Тел Авив към  Медицинския център-Ичилов.„Физическото, сексуалното, психическото, психологическото насилие над тези заложници, които се върнаха, е просто ужасно“, добави тя Заложниците, завлечени в Газа по време на ужасната атака на Хамас срещу Израел на 7 октомври, са били упоявани, за да останат послушни в плен и подложени на психологическо и сексуално насилие, каза специалиста .На едно от малките деца е  даван кетамин в продължение на няколко седмици“, казва още доктор  Ейтан, имайки предвид мощен дисоциативен анестетик, известен с това, че дава на реципиента чувство на откъснатост от околната среда."Това е безчовечно да упояваш малки деца"  На друго дете 13 годишния Ягил Яков, е прилаган психологически тормоз   като са му казвали ,че родителите му са убити и той ще остане в плен завинаги. При освобождаването детето видя майка си  , която смяташе за мъртва. Днес то  е психотично и има халюцинации инатрапчиви  мисли за самоубийство.Болницата лекува 14 бивши заложници, държани от Хамас, някои от които съобщават, че са били дрогирани, включително с това, което лекарите наричат  бензодиазепини, клас депресанти със седативен ефект, който включва лекарства като валиум.Това са те палестински лекари помагали за такова отношение към заложници, повечето от които деца. Никаква медицинска помощ на нуждаещите се. В същото време,докато помагаха на терористите да измъчват  деца в тунелите,  лицемерно лъжеха света за палестински бебета умиращи в кувьози. Това е то-лицето на терора.

Исраел започна да наводнява тунелите в северната част на анклава.

На вниманието на палестинските оплаквачки в темата-който иска войната в Аза  да спре, да позвъни на телефона на Яхя Синуар-+ 970 599373765.

Кажете му да спаси народа си и децата му, щом толкова са му мили. В най-добрия случай, го помолете да освободи палестинския народ и  анклава от себе си. Да видим, колко ви е мила Палестина и колко ви стиска.

Телефона е даден и на кукуригу Гутериш от исраелския представител в ООН.

Източник:- от  3,14

Двамата нефелни ционисти във форума сигурно много се радват докъде докараха свещения град Витлеем. Гнус просто! И имате нахалството  днес да празнувате Ханука и целия държавен апарат на България да ви дойде на крака в синагогата в София! Просто нямам думи!

Такива не - същества като вас никога няма да разберат значението и смисъла  на празниците Рождество Христово и Коледа, нито ще разберете изобщо християнската философия, нито можете да вникнете в духа и смисъла на коледните песни и особено на песента "Тиха нощ, свята нощ"!

Вие празнувате, докато избивате невинни и провеждате геноцид.................Отвратително! Нямате нито срам, нито морал................

И, разбира се, днес ще сте първа новина в централните емисии на новините, а нашите християнски празници отдавна вече са последни в новинарските емисии. Лично аз съм отвратена!:vomit:

https://www.dnes.bg/blizak-iztok/2023/12/13/koledata-nevyzmojna-bez-tyrjestva-za-rojdestvo-vyv-vitleem.591930

преди 10 часа, valkiria1 написа:

Исраел започна да наводнява тунелите в северната част на анклава.

На вниманието на палестинските оплаквачки в темата-който иска войната в Аза  да спре, да позвъни на телефона на Яхя Синуар-+ 970 599373765.

Кажете му да спаси народа си и децата му, щом толкова са му мили. В най-добрия случай, го помолете да освободи палестинския народ и  анклава от себе си. Да видим, колко ви е мила Палестина и колко ви стиска.

Телефона е даден и на кукуригу Гутериш от исраелския представител в ООН.

Източник:- от  3,14

Ти си абсолютно ненормална и истинско куку! Не знам на какви наркотици си. Накрая ще си го получите и силно ще ревете! Но този път никой няма да бъде на ваша страна! Надявам се да дойде ден, в който да няма къде да си празнувате идиотските празници и на кой да се правите на жертви и важни.....................

Ами не се сдържам... 

БТВ, студиото днес...разглеждат се проблемите в Израел и околовръст.

Участници:

1.Израелски войник, защищаващ къщата си в кибуц, построен на...абе, на палестинска (засега) земя.Разправя страхотии за зверствата на онези варвари, разбира се...които стреляли по него, жена му и децата, докато се опитвали да сменят позициите...вероятно за повишаване ефективността на ответния огън....

2.Председател на съюза на ционистите у нас.

3.Висш представител на еврейската общност...

4.Двамата "водещи"...чиято задача е да поддакват и се възмущават от разказваното...

Най-общо казано...

1.Палестинците са терористи отвсякъде, които трябва да се трепят, ама от немай къде...не по друга причина.Щото пречат на прогреса на региона...Обаче се трепят, както каза единият от участниците, по план. А не хаотично, както може да си помисли някой.И никакви зверства, разбира се.А интелигентно, с грижа за хората...Израелските жертви се преповтарят точно, за палестинските - ни дума. Камо ли за някакви неуместни сравнения...и подли подмятания за адекватност на отговора...

Правозащитните организации по света бяха разделени от тези участници на истински и неистински.Истинските са тези, които осъждат решително палестинците. А неистинските - тези, които осъждат И израелските действия.Участниците бяха възмутени от броя на неистинските правозащитни организации...които досега са били предимно истински... Даже ООН бе приковано на позорния стълб по тази причина.

Е, БТВ е между истинските организации...тя с цялото си сърце подкрепи нещастния израелски народ, воюващ с болка в сърцето, но правомерно за разширение на територията си в историческите граници...дадени им от не кой да е, нали...

Представител на палестинската( че и арабската) общност тук, разбира се, нямаше. Нямаше и човек, който поне да се опита да погледне на казуса и от друга страна. Не, не от ДРУГАТА...а въобще от някаква друга страна. Типично за "българските" телевизии. Пълна концентрация, значи, на сили и средства в една точка.

Ами какво очакваш, американското посолство купи и контролира почти всичките ни телевизии, а заради Холокоста евреите и до днес са третирани като жертви, въпреки, че истинските жертви вече са в гробищата.................

Жалко, че затриха БСТВ, там със сигурност щеше да се види и чуе и другата гледна точка.

Всичките ни телевизии са пропагандни, за нещастие................

Аз се надявам Бог да им обърка плановете на тия сбърканяци израелците и американците и те най - сетне да си получат заслуженото. Надявам се скоро да доживеем деня, в който във Витлеем отново ще прозвучат коледни песни, ще има коледни елхи и тържества.............. а евреите................дано да са натирени някъде далеч от очите и ушите на нормалните цивилизовани народи! Да ги заточат в Гренландия най - добре.

Сега празнуват и се радват те, но после ще празнуваме и ще се радваме ние християните! Непризналите Исус Христос са едни мижави, дребни, прости и завистливи души!

Днес смятам да наводня форума с видеоклипове с коледни песни, та да им вгорчим хануката на тия двамцата нещастници! Направете го и вие! Украсете си коледно профилите и пускайте видеоклипове с коледни песни. Нека се видят какви нещастници са, защото нито имат песни като нашите, нито празненствата им са като нашите. Техните са в стил 1 век преди Христа.

Давам тон с една прекрасна коледна песен, каквато никой евреин не може да измисли. Освен може би образованият и цивилизован Феликс Менделсон!

преди 29 минути, Anneliese написа:

Да ги заточат в Гренландия най - добре.

Нема ми пипаш пигвините бе

Аз сериозно започвам да мисля, че профилът на Анчето е някакъв та*ак, нещо като профила на Данчо Полицая във Фейсбук, нарочно да пише глупости и да гледа сеир... :giggle1:

преди 11 минути, WhiteHart написа:

Аз сериозно започвам да мисля, че профилът на Анчето е някакъв та*ак, нещо като профила на Данчо Полицая във Фейсбук, нарочно да пише глупости и да гледа сеир... :giggle1:

Ами за жалост Анолф Франлер не е та8ак наистина си верва в глупостите дет шари

преди 1 час, WhiteHart написа:

Почти сигурен съм. Пак си е шизофрения, ама различна. 

преди 1 час, petie1 написа:

Нема ми пипаш пигвините бе

Те живеят на Южния полюс, споко. В Гренландия май няма друго освен сняг, скали и студ.Те само това заслужават!

преди 5 часа, WhiteHart написа:

Пълно   кукуригу и социопат, ако изобщо е това което се мъчи да внуши. Оцветените и в черно постове са като некролог. Аз въобще не я чета и отдавна съм я наритала, подобно на няколко други  тук. Да подскачат, да крякат и да препикават около постовете ми , колкото си искат. Пазя хигиена на личното си пространство в този форум.

----------------

Плъховете от Хамас, взеха за изпълзяват на повърхността и да се предават.

https://www.timesofisrael.com/liveblog-december-14-2023/

Министърът на отбраната Йоав Галант се срещна с гостуващия съветник по националната сигурност на САЩ Джейк Съливан, като му заяви в прав текст , че войната срещу Хамас в Газа ще отнеме „повече от няколко месеца“. Да е ясно...Исраел ще прекрати войната тогава, когато унищожи военното ръководство и структура на Хамас в анклава. Яхя Синуар, или мъртъв или пленен-това означава и край на военните действия. Има избор, въпроса е :колко е мъж за да понесе последствията от действията си, а именно, по негово лично нареждане е извършено масовото клане на невинни граждани, отвличане на граждански лица , което заповяда на 7.

За седем години в анклава са влезли 17 милиарда долара помощи. Целия свят  храни един палестински Факултето. За тези пари  , Аза можеше да стане втори  Сингапур. Вместо това-тонове оръжия, боеприпаси и подземни тунели. На повърхността-смрад, мизерия, безработица и тероризъм.

преди 3 часа, Anneliese написа:

Те живеят на Южния полюс, споко. В Гренландия май няма друго освен сняг, скали и студ.Те само това заслужават!

Аа значи Африка била на Южния полюс :)  А между другото Гренландия се оказа доста богата  страна/ земя хихи

https://goarctic.ru/news/mineralnye-resursy-grenlandii-unikalnye-rudnye-rayony-i-krupnye-mestorozhdeniya/

Браво на теб хубава земя им намери хихи

Някои много обиждат.:angry:

Валкирия, я виж на какво  попаднах. Не съм учудена, че си се вкиснала като лимон. В здраво нарушение сте!!! Мдааааааааааааа, много лесно могат да ви осъдят цялата нация за геноцид над палестинците. Нещо ви замина ореола на мъченици и жертви.:giggle1:

Цитат
Член 2

В тази конвенция геноцид е всяко от следните действия, извършени с намерение да бъде унищожена изцяло или отчасти една национална, етническа, расова или религиозна група като такава:

а) убиване на членове на групата;

b) причиняване на тежки телесни или душевни повреди на членове на групата;

c) умишлено налагане на групата на условия на живот, целящи нейното пълно или частично физическо унищожение;

d) налагане на мерки за предотвратяване на ражданията в групата;

e) насилствено предаване на деца от групата на друга група.

https://bg.wikisource.org/wiki/Конвенция_за_предотвратяване_и_наказване_на_престъплението_геноцид_от_1948_година

После защо тази лае и обижда ООН. :popcorn2:

преди 1 час, Anneliese написа:

Някои много обиждат.:angry:

Валкирия, я виж на какво  попаднах. Не съм учудена, че си се вкиснала като лимон. В здраво нарушение сте!!! Мдааааааааааааа, много лесно могат да ви осъдят цялата нация за геноцид над палестинците. Нещо ви замина ореола на мъченици и жертви.:giggle1:

https://bg.wikisource.org/wiki/Конвенция_за_предотвратяване_и_наказване_на_престъплението_геноцид_от_1948_година

После защо тази лае и обижда ООН. :popcorn2:

ей заради подоибни бълвания на злоба към хората - ТИ и потребителката Мойра - дет вече е няма - си заслужавате тези страдания от разни болести

има една поговорка - който гроб копае другимо, сам пада в него

щом те кефи да те боли - продължавай да бълваш змии и гущери

Как така я няма Мойра?:no-no::no-no::no-no:

преди 6 минути, Anneliese написа:

Как така я няма Мойра?:no-no::no-no::no-no:

няма физическа възможност да пише - и тя обичаше да се радва на лошите неща, кълнеше наред и подобни

преди 10 минути, Без умствен капацитет написа:

няма физическа възможност да пише - и тя обичаше да се радва на лошите неща, кълнеше наред и подобни

Да се подиграваш, че някой е починал от ковид, е мега гнусно и долно. То пък щото козилата Валкирия е мнооого възпитана и мила. Обижда на поразия палестинците и ги дехуманизира с грозни думи, на всичкото отгоре не дава и дума да се издума за истинските евреи, реформистите. Не, само тя има право да казва какви са евреите. Точно днес, на уж светъл празник, си позволи отвратителни думи към мен, иначе го раздава вярваща в Йехова и спазваща всички 10 Божи заповеди и религиозни правила............Взех, че повярвах................

Има една приказка "Прекаленият светец Богу не е драг". Е, аз пък никога не съм казвала, че съм ангел, но и не се оставям да ме обиждат, подиграват и принизяват, особено пък злобни ционистки и невъзпитани и неграмотни идиоти с комплекси.

Подигравай се, ама се моли да не те стигне съдбата на госпожата от детската ми градина, от втора група. От баба с изненада научих, че има внуче с увреждания.............Вече сигурно е голямо.............. Тя се държеше лошо с мен и толерираше само здравите и красиви деца, особено момичета. Едно трио от арогантни и нахални момичета, които не съм срещала оттогава.

преди 9 минути, Без умствен капацитет написа:

Стига лъга бре!

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.