Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Палестина

Featured Replies

Едно от сторитата в Инстаграм показва как жители на град Грозни приемат с радост палестинци, напуснали Газа. Викове Инш Аллах и Маш Аллах  посрещат захилените пристигащи- 200 на брой от които 90 чаавета. Браво на жителите на Грозни! Браво, примера им трябва да бъде последван и от феновете на палестинците   в България.  Само да им напомним, че палестинците не са 200, а 2 милиона. Да направят добро и да ги вземат всичките да се разселят из Чечня и да я напълнят. Който ги поиска  веднага ги получава. И Исраел и Египет ще отворят границите си веднага. Гарантирано след по-малко от пет години, Грозни ще бъде опасан с тунели и грозничани , ще имат метро по-бързо отколкото може да им го построи Кадиров, а софиянци ще пътуват до морето под земята .   Само и единствено, когато някой започне да живее с людоеди като съседи , ще види какво означава това. Да са им  честити палестинците. Амин.

----------------Израелският посланик в ООН Гилад Ердан потвърждава доклада, че генералният секретар на ООН Антонио Гутериш е гледал 47-минутния филм на IDF за зверствата на Хамас, прожектиран като част от кампанията на Йерусалим за международна подкрепа.Ердан казва, че Гутериш го е нарекъл „човечество в най-лошия му вид“. Сега ще видим дали публичните му изявления ще се променят и дали той наистина разбира мисията на Израел да изкорени това зло от лицето на земята и да върне у дома заложниците“, пише той. „Ако ООН се придържаше към своите основополагащи принципи, щяхме да чуем това в първия ден на войната".

• Отговори 2,8k
  • Прегледи 164,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Другарката Урсула се изказа в X, но един ирландски член на Европейския парламент много добре я затапи:      

• Основаването на Хамас дискутирахме в частта му, когато ти написа, че е създаден от евреите. Не. Не е. И няма смисъл да се дискутира повече. Но, ясно посочих грешките на Нетаняху. Той се предовери на Х

Публикувани изображения

на 19.12.2023 г. в 1:39, valkiria1 написа:

Благодаря ти за  за обективността, благодаря ти за съпричастието, благодаря ти за човечността, проявени  в тези тежки и трудни времена на изпитания и непрежалими жертви.

Привет скъпа ми принцесо. Прощавай, може би не съм схванал правилно, но ако позволиш да попитам:

Следният текст ли съдържа цитираната обективност, човечност, съпричастност?

на 18.12.2023 г. в 21:10, Profruit написа:

Колхозните ви душици надигнаха мощи, за да яхнат случая. Да изпуснете клапана на мизерния си интериор и насочите срещу евреите, масоните, Зеленский, Шорош. Гответе се тогава! Купете си вазелин и зубрете курана!

Марш шествие в Испания под наслов: "Испания е християнска държава, а не мюсюлманска1".
Днес министърката на външните работи на Италия каза, че Европа е християнска и такава ще остане. На когото не му изнася, да си прави таклите из пясъците и там да си крещи аллах акбар.
Крайно десен спечели изборите в Холандия, заради недоволството на етническите от рязкото циганизиране на Ниската земя.
Дания - страната с най-много изгорени книги куран в Европа, следвана от Швеция.
Днес ултра-дясна партия спечели изборите в Саксония. Недоволството от ислямската радикализация на тази област издигна тази екстремистка партия в Германия. Всяка седмица в Франция ново клане на бял от камилар.

Баба Ванга видя една от възможната вероятност за развитие на Европа. Война в Европа през 2037г срещу исляма и окончателно заличаване на тази човеконенавистна религия. Пазете евреите, пазете ги, защото, ако не ги бъде, вие ще сте на ред.  А до 37-ма цели 14 години!

И тъй като сме на тема обективност, ти споменаваш и историческа литература, което на свой ред ме подтикна да се обърна към нея, но там открих нещо странно.Не е същата тази Европа, тази която именно преследва евреите.Не бягат ли именно от нея.Не съдържа ли същата литература безкрайно много свидетелства именно  как евреи са били обявавани за слуги на дявола за да бъде заграбено тяхното имущество.Не е ли същата Испания, която се отличава с "особено високи достижения" в тази област.Световно и печално известни.Не са ли именно представителите на "човеконенавистната" религия тези при които същите преследвани намират прием и подкрепа.

А накрая след като намираш подобни обръщения за обективни все пак ще те помоля( да си спомниш просто ей така за себе си, някъде, някога, случай в който от моя страна, към теб е имало обидно, непристойно, подло или подобно на тия отношение.

Няма ли да е висша степен несправедливо такова твърдение.Е аз съм представител на "човеконенавистната религия."

Но заклевам се в името на Аллах(уа Аллах) и той ми е свидетел, малцина, ама съвсем малцина в този свят са ти пожелавали пред и от самия  Него, толкова добро колкото аз.

От мен ли ще трябва да те пазят, принцесо ??

преди 50 минути, badr написа:

.

А накрая след като намираш подобни обръщения за обективни все пак ще те помоля( да си спомниш просто ей така за себе си, някъде, някога, случай в който от моя страна, към теб е имало обидно, непристойно, подло или подобно на тия отношение.

Няма ли да е висша степен несправедливо такова твърдение.Е аз съм представител на "човеконенавистната религия."

Но заклевам се в името на Аллах(уа Аллах) и той ми е свидетел, малцина, ама съвсем малцина в този свят са ти пожелавали пред и от самия  Него, толкова добро колкото аз.

От мен ли ще трябва да те пазят, принцесо ??

Драги Бадр, не бъркай отношението ми към хората на чистия Ислям с извергите, които са срам не само за вярата, но и за човечеството. Знаеш много добре отношението ми към хората от различните религии и те /религиите/ никога не са били в основата на отношенията ми с тях. Една арабска поговорка казва "Край бреговете на една река, никога не тече една и съща вода" Войната на Исраел с терористичната организация Хамас не е религиозна война. Исраел не убива, не обезглавява, не отвлича,  не изнасилва деца и жени с името на бог на устата. Преди време един българин, завършил университета в Каир, и издигнал се до дипломатическа кариера ни разказа следния случай. Било на прием при йорданския крал. В изпълнение на прочутото арабско гостоприемство , кралят раздавал подаръци, което било обаче извън протокола. Когато дошъл ред на този българин християнин, кралят му подарил уникален бедуински меч чийто връх бил натопен в неостаряваща черна отрова. На острието на ножа пишело " Аллах саадни"-знаеш какво означава това на арабски, нали? На учудения поглед на дипломата кралят отвърнал " На жена се подарява копринена кърпа напоена с вода от рози, за да бърше сълзите си, докато чака мъжа си да се върне жив от битка. На мъжа се дава нож, за да брани жена си, децата си, семейството , родината си".

И, драги Бадр,  не ми връщай отговор с броя на пропорционални жертви. Това ще продължи до тогава, докато злото не бъде отсечено от корен.  Преди векове, пророка Моше, жертва цяло едно поколение, за да изкове нов народ. В този смисъл, всеки един исраелтянин знае повече от теб.  Ти можеш спокойно да изпиеш една чашка финджан гахуа с арабин, исраелтянин или християнин,  но никога няма да можеш да го направиш  по този начин с един палестинец .Бъди здрав.

преди 1 час, badr написа:

...

С това си обръщение към мен те асоциирам с онези ученици-мюслимчета, които заплашили учителя си с мъст. Според учебната програма дошло ред на картините на Рубенс. Той им отговорил, че това е Франция и ако не ви изнася, в гумените лодки и нахер в Алжир или Тунис.

Но наглостта на същите прелива в Германия. Вчера 53 годишен мъж се преоблякъл като Санта Клаус и имал нещастието да мине през квартал заселен от "чедата на Меркел". Те го пресрещнали и му спретнали линч. Под аплодисменти на родителите. Крясъците били, че "това е наша земя и никакви Клауси". Онзи, художника от Австрия се върти на шиш долу. Германия преди 30 години бе аптека, днес е цигански кенеф. Той се е родил. Неизбежно и затова по цяла западна Европа ултра десните печелят избори. Но този път под удара ще попаднат ахбарчовците.

Като си решил да ме връщаш в тъмните векове избирам цар Калоян или хан Крум. Те са цепели тикви и от тях бокали, а пешките са заравяли живи с очите надолу. Това са моите предци, които признавам. И внуците им на Шипка!

Сега сме 21 век, 2023г. И за милионен път ще се повторя. Аз съм българин! Покръстен в църквата "Света Мария". В седми клас. Помня, как мрънкалото ме топи в един леген и претупа ритуала с думите "взех те еврейче, връщам те християнче". И да, спрях да боледувам. Дотогова бях вечно болнав и баба Цана Реджепова наговори майка ми, член на БКП, да ме покръстят. Край на болестите. След завръщането ми от Москва започнах собствен бизнес. Три нови автомобила, построих триетажен дом. Но започнаха да ми случват нелепи неща. Хайде ново 20, на врачка. Тя ме посъветва да дам курбан за здраве. Събрах всичките ми зависливи роднини. Напоих ги, нахраних ги с едно агне. Кокалите и хляба зарових в двора с свещите от ритуала. Край на нелепите събития. Това ме замисли и започнах да чета книги по психология, саморазвитие. Това привлече и баба Ванга към моя кругозор. Какви исторически книги, какви 5лв? Имам Танах, Тора, Талмуд, Библия на български и на иврит. Просто от куртоазия. Нямам време да ги чета.

Но не мога да ви разбера, вие читатлите на курана. Вечно сте надървени, ако ви засегнат на тази книга. Бил съм в Йордания, Египет и ОАЕ. Първите две са тотал кенеф, докато емиратите космос. Нали един и същи куран четете. И не ми разправяй, че емиратите продават нефт. Преди 40 години са се били и клали за вода, и са си бърсали гъзовете с пясък. Днес по улиците им висят климатици над пешеходните алеи. Мерседесите ги имат за москвичи и на тях се учат за шофьорски курсове. Има хотели с наем на апартамент за $10 000 на денонощие и не е факт, че ще те пуснат да преспиш, ако си платежноспособен. И забележи, и курви има, и алкохол също. Станаха арена на световни изложби по какво ли не. За архитектурните изгъзици на Дубай нянам думи. 800м сграда. Същия език, същите камилски мутри или те някакъв update на курана следват. Направи го това в Иран? Ще ти сцепат ануса с бичове нравствена полиция. Именно джуджета на Иран са си втълпили, че света трябва да живее с техните черги на главата. Износ на ислямска революция се нарича това.

Това което хамас-игил извърши на 7 октомври няма прошка. Зъб за чене, око за две. Това е моята еврейска интерпретация. Палестинец, приел християнството и емигирирал в САЩ каза с прости думи. хамас унищожи Аза. хамас консолидира евреите в един народ. Етиопец, мароканец, йеменец, украинец, грузинец - това са евреите в Израел. Днес погребаха войник-самотник. Без семейство, без роднини. На погребението го изпратиха над 5000 гражданина на Израел. Хора стекли се от цялата страна, без да го познават. Откликнали на призива, че това е нов репатриант от Русия и си няма никого.

Това което ти се опитваш да ми вмениш е това, което аз прокламирам към мижавите душици. Не минаха теста за цивилизованост, а използваха случая на жалки хамелеончета, да изпуснат наволя плювалките срещу евреите. Какви палестинци, каква Палестина ги грее, това е примитивен декор на диванните експерти.

139 невинни отвлечени над два месеца ги държат в къртичните на "твоите братя". Предложиха им обмен, но гордия хамас отказа. 139 за 3600 терористи. Да им построят отново жилища и да подпишат мир. Ха-ха-ха! Нетаняху отгледа камилчета, а те му се изплюха на челото, че и на диригиенти се правят. Погледни Саджая и Джабалия днес какво представлява. В 10:00ч днес те погълнаха динамит колкото подземните рудници за железисти кварцити в Кривой Рог за една година добив. Там ни квадроцикъл, ни луноход може да мине. Кратери и дюни. Мариупол и Бахмут пред тях са като Монако и Монте Карло. Това го чака и насралата. Две от пипалата на хидрата ще бъдат отсечени. Биби трябва да продаде нещо на евреите ... затова е застинал в позата на джуджи ботокса ...

И за финал. В последните няколко години нещата около мен свършат ли хепи финализирам с думите аллах акбар! Честно!
Изгърмя ми телевизора и пералнята в един ден. Олекнах с над 2000$. Близо три седмици чаках и вчера ги докараха. Онези гащници - хутите думкат по корабите и ситуацията се сговни. Не знам и те ли са ти братя, но скоро ще ги сурвакат много яко. Да чупиш сметките на евреите е мега тъпо!

...

Жидските разказвачи на приказки пак са пропуснали да научат историята на ционизма и фашисткия ИзСраел..😏

Видно как са им промили закостенелите тикви злобни, а някои са отишли там с болка в задника и комплекси още от БГ...

Наглостта жидофашистка граници не знае ,високотехнологичните ми уж те 😁

Смешкото чакал да му докарат тв и хладилника импорт,и се зъби с чужда пита по хуситите да удари 😏

Ех,жид да си злобен си е цяло проклятие... 

П.С...

Полезно за идиотите в ООН, начело с Гутериш, които твърдят, че в анклава има глад и няма безопасно място. Полезно за палестинските оплаквачки, фашизоиди и дебили.

Пазара в лагера Нусейрат/21 декември 2023/ -помощите, които пристигат  от света се продават, а не разпределят между "гладното" население. Това в добавка към онзи клип, който показва  как камионите с помощи се завземат от въоръжени мъже.

https://www.instagram.com/p/C1JeeoeoF3m/

какви "мили и възпитани" деца са палестинските:

https://www.instagram.com/p/C1HXs34ISnc/

на какво учат палестинските деца

https://www.instagram.com/p/C09DL9joPkJ/

защо ражда много деца палестинката-обяснено от една палестинка. Какво е палестинска матка?!!!

https://www.instagram.com/p/C04ZIWGIEl-/

Ясер Арафат за Хамас-много интересно мнение

https://www.instagram.com/p/C06_ITDoYyT/

"Моят съвет към Исраел, към Цахал, към Биби-убийте всеки един насилник, убийте убийците на деца, убийте изнасилвачите, убийте ги. Бог да благослови Исраел"- американски дипломат, след като е изгледал нецензурираното видео от боди камерите на терористите на 7-ми октомври:

https://www.instagram.com/p/C01EaIDI6xK/

Разбор полётов

Първият YouTube-видеоматериал представя трима хамасовци как подготвят капан. На тялото на един тях е монтирана камера, чието съдържание трябваше да бъде излъчено в поредния пропаганден клип. Това се размина, защото бяха ликвидирани и ЦАХАЛ реализира техния замисъл. Никаква хамас-военна униформа. Такава отдавна няма и те ще бъдат обявени от рупора на хамас за поредните "убити мирни граждани".

На следите на терористите попада отделение на ЦАХАЛ.
И това е началото на техния земен край.

В първите кадри започва престрелка по прозорците на апартамента, в когото са се барикадирали терористите. Да, това е монтаж от камерите на участващите, затова ракурса и последователността се мени.

В ЦАХАЛ с закон е забранена автоматична стрелба (следване на Женевски конвенции), затова всички стрелят на единична стрелба. Дори в рискови ситуации, никой не си позволява да превключи на автомат. Има военни адвокати, военни съдилища, които стриктно следят подобно поведение.

М-16 е масовото армейско оръжие на пехотата, но то е претърпяло две израелски модификации (за което в друга среща). М-16 е автоматчина винтовка, отстъпва на АК-47 като огнева мощ и е по-капризна. Всеки армеец е екипиран с три магазина + един в автомата, но 29 патрона. В САЩ са 31. Жалене на пружината, докато американците не се кахърят по този въпрос и не се отчитат за изразходван/занемарен/захвърлен  празен пълнител. Икономиката икономична - дело на всеки армеец!

Забранено е използване на щик. М-16 има пазове за монтиране, но отново женевски конвенции. В ръкопашен бой ползваш ствола или приклада. М-16 е евтин, натовско оръжие и затова е масов в ЦАХАЛ. Израел има свое производство аналог на М-16 или АК-47. Това е Тавор. Ползва същия 5.56мм патрон, много удобен, много удачен, но 7 пъти по-скъп от M-16. С Тавор воюват армейски подразделения, обучени за война в градски условия.

Разбира се, към всяко отделение е прикрепен картечар. Той води автоматична стрелба. На служба е израелска лека картченица Негев.

Назад към втория клип.
На 12 секунда се чува разпореждане на командира на отделението. Той е майор по звание. Познава се по "зелката". Жаргон на  отличителния знак на пагона. БНА ползваше звездички, в ЦАХАЛ са щита на Давид. В ЦАХАЛ офицерите вървят пред подчинените си, за да дават личен пример.

Разпореждането му е да се концентрират в направлението на удара. Ще атакуват етаж по етаж. Предполага се много гранати у терористите. Когато влезем, ние също ще атакуваме с много гранати. Ясно!

На 33сек и 46сек се мярка куче от отделение "Копие". Породата е malinois dog - белгийска овчарка. Тези кучета са разделени на три групи. Сапьори и минотърсачи, срещу терористи и за тела на свои. Последните са водени от женски батальон. Всички кучета са екипирани с камери. Картата на убито куче  от хамас-снайпер , даде светлина за фаталния разстрел на тримата израелски заложници от дружествен огън на 15 декември.

В 56сек майорът се включва към оператор и чрез жестове, и указания се обръща за помощ - "терористи на третия етаж". Отдава заповед за изтегляне. Останалото свършва танк меркава, сниман от няколко ракурса.

Финал - на всеки участник от третия етаж по 72 девствени.

Мдаааа... Изсраел въобще, ама въобще, не желае нова земя. Случващото се там няма нищо общо, ама наистина нищо общо, с териториално разширение:

https://otupor.com/израелска-компания-рекламира-проект/

преди 31 минути, Sargon III написа:

Мдаааа... Изсраел въобще, ама въобще, не желае нова земя. Случващото се там няма нищо общо, ама наистина нищо общо, с териториално разширение:

Към това трябва да се добави и че Израел иска Ивицата Газа, за да могат да построят канала Бен Гурион, като конкурент на Суецкия канал, и по този начин да грабнат част от милиардите приходи, които в момента отиват в Египет.Но съществуването на ивицата Газа е истински проблем за изграждането на този канал; и единственото решение на този проблем е палестинците да бъдат изведени.

Освен това има и целия природен газ и петрол, открити точно край бреговете на Газа.Буквално стотици милиарди долари в газ и нефт, просто стоят там, чакащи да бъдат сондирани и продадени. Но отново, тези досадни палестинци са там и ТЕ са тези, които получават приходите от целия този газ и петрол.

И така, с два гигантски финансови стимула, канала и нефтеното/газовото поле, ми се струва ясно, че определени интереси в Израел са решили да извършат фалшива „ терористична атака“, да позволят на група израелски „безполезни ядящи“ да бъдат убити, след това използвайте това като извинение да унищожите палестинците и да завладеете Газа завинаги. В крайна сметка, на кого му пука, ако няколко израелци да бъдат убити, заложени са милиарди долари!

Избиване на мъже, жени и деца с изтребители, хвърлящи еднотонови бомби върху болници, училища, колежи, църкви, джамии, конвои с линейки и други.Те твърдят, че това е "самозащита", но не е така.Не е. Това е масово клане на невинни хора.

преди 2 минути, teo-glavata написа:

Невинен "палестинец" няма! Както няма невинен расснак

Особено пък хамериканец.

преди 1 час, Sargon III написа:

...

otupor.com цитира obektivno.bg те пък цитират express.co.uk. Синджир от web-антисемити мятат биберони за кълвачи.

Хайде по-сериозно.
Онзи ден имаше вечеринка на руската блят. Киркоров, Собчак и прочие шлака срещу космически рубли си спретнали еротично шоу.Колко му е да добавиш ботокса по кожени гащи и каскет, и да изтипосаш снимка как чеченския баран го плющи на сцената. Photoshop не е труден.

Ето го реалния сайт и страницата му с проекти:
https://hzahav.co.il/project/

Kъде е въпросното предложение? Мечтан дом на плажа?

instagram е реагирал и изтрил фалша.

DeepFake.

преди 3 часа, Sargon III написа:

Николооф, пак ли даваш линк към идиотски фейкове. Затвърждава се убеждението  , че не можеш да разпознаеш факт, дори да ти скочи с гол задник в лицето.Нямаш ли критично мислене, или незнаенето на езици ти пречи да намериш сайта на строителната компания. Тъй да се каже, да пиеш вода от извора, а не от кална локва.

преди 2 часа, glen написа:

Към това трябва да се добави

Какво трябва да се добави е посочено в линка, който е дал Профрут. Понеже си виден полиглот, като едното нищо ще разбереш на иврит, къде се предлагат фамилни домове. Остава да разгърнеш най-накрая картата на Исраел и да видиш къде се намира Самария, резервата Нахал Кана-тази оферта е много съблазнителна. Офроуд в планината , предполагам ще направят и маунтин байк училище. Е, няма нищо общо с Газа като местоположение, но ти какво му мислиш. И без това не мислиш като пуснеш няколко реда примитивни лозунги и разсъждения и цитираш източници, които цитират  турската преса. Няма никаква пречка за създаването на такъв коридор понеже и днес той си съществува в голямата част Става въпрос за изграждането на корабен канал между пристанището Ейлат -Червено море и пристанището Ашдод Средиземно море с дължина около 300 км. Тел Авив предложи този проект още през 1968 г., по време на блокадата на Суецкия канал, която продължи почти до края на  1975 г. Въпроса не е да се изселят палестинците, а да се заобиколи Иран/отвори я най-накрая тази карта , неграмотнико/ и да се изключи Русия,която беше готова да строи нови пристанища. При това,  Ашкелон е географски по-близо до европейския бряг на Средиземно море, отколкото Порт Саид, разположен на изхода на Суецкия канал в Средиземно море. Това  е и желанието на арабските емирства, които както се знае не се долюбват с аятоласите. Точно такъв договор между Исраел и СА беше прекъснат от нападението на Хамас. Това коментирахме тук още в началото на темата.Пак не откри откритата вече топла вода.  Обединете се няколкото функционални неграмотници тук- все ще го докарате до един мозък, който да мисли и разсъждава.

преди 1 час, Profruit написа:

otupor.com цитира obektivno.bg те пък цитират express.co.uk. Синджир от web-антисемити мятат биберони за кълвачи.

Хайде по-сериозно.
Онзи ден имаше вечеринка на руската блят. Киркоров, Собчак и прочие шлака срещу космически рубли си спретнали еротично шоу.Колко му е да добавиш ботокса по кожени гащи и каскет, и да изтипосаш снимка как чеченския баран го плющи на сцената. Photoshop не е труден.

Ето го реалния сайт и страницата му с проекти:
https://hzahav.co.il/project/

Kъде е въпросното предложение? Мечтан дом на плажа?

instagram е реагирал и изтрил фалша.

DeepFake.

Хайде, ама наистина - по-сериозно. Тъпи чифутски номерца на мен лично не ми минават. Ето сайта на Хаарец:

https://www.haaretz.com/israel-news/2023-12-20/ty-article/.premium/no-an-israeli-real-estate-company-is-not-selling-beachfront-homes-in-gaza/0000018c-86d1-d60e-afdf-e6df243a0000

"The real estate company's ads for 'presale' lots in Gaza and plans to 'prepare the groundwork for a return' to the enclave were meant to be 'a joke' for its followers, but inadvertently caused an international scandal"

"Harey Zahav, an Israeli real estate company that primarily works on projects in the West Bank, caused an international social media storm when it uploaded an advertisement to its social media pages saying that it is "laying the groundwork for a return to Gush Katif," the settlements Israel evacuated from Gaza in 2005."

Значи, имало е подобна публикация на Harey Zahav, в която са показани планове за застрояване на Газа. Вече може да са я изтрили, при това е била в социалните мрежи, а не на сайта на компанията, когото показваш. Сериозно, не очаквах толкова плоска реакция от теб.

Е, Harey Zahav може да си разправя, че това е само шега или да отрича, но трябва ли да вярваме?! Фактите са, че са предлагали да строят нови жилища за чифути в Газа. Или пък - Хаарец лъже. Чифутска му работа...

преди 23 минути, valkiria1 написа:

Николооф, пак ли даваш линк към идиотски фейкове. Затвърждава се убеждението  , че не можеш да разпознаеш факт, дори да ти скочи с гол задник в лицето.Нямаш ли критично мислене, или незнаенето на езици ти пречи да намериш сайта на строителната компания. Тъй да се каже, да пиеш вода от извора, а не от кална локва.

Какво трябва да се добави е посочено в линка, който е дал Профрут. Понеже си виден полиглот, като едното нищо ще разбереш на иврит, къде се предлагат фамилни домове. Остава да разгърнеш най-накрая картата на Исраел и да видиш къде се намира Самария, резервата Нахал Кана-тази оферта е много съблазнителна. Офроуд в планината , предполагам ще направят и маунтин байк училище. Е, няма нищо общо с Газа като местоположение, но ти какво му мислиш. И без това не мислиш като пуснеш няколко реда примитивни лозунги и разсъждения. Обединете се няколкото функционални неграмотници тук- все ще го докарате до един мозък, който да мисли и разсъждава.

Не съм "Николооф", неграмотна псевдожидке! Иначе, виж какво отговорих на другия чифутски ибрикчия. Факт е, че изсраелската фирма е пуснала публикация, че ще строи в Газа. Дали е било тъпа шега, дали е било сериозно предложение - това е тълкувателно. Но, го е направила!

Респектиращо неграмотни сте и двамата, че наистина ми се повдига от вас. Толкова ли ще ви заболи да си признаете, че казвам истината в този случай?!

преди 12 минути, Sargon III написа:

Хайде, ама наистина - по-сериозно. Тъпи чифутски номерца на мен лично не ми минават.

Ама много ясно им проличават чифутските носове и ушища.
Веднага!

Една от характерните черти на чифутите е коренна липса на чувство за мярка.

преди 18 минути, Sargon III написа:

Сериозно, не очаквах толкова плоска реакция от теб.

С твоите думи в твоите уши.
Цитат от коментарите под плоската шега:

Цитат

"Poe's law is an adage of internet culture which says that, without a clear indicator of the author's intent, any parodic or sarcastic expression of extreme views can be mistaken by some readers for a sincere expression of those views.”

И той се отнася точно за тебе.
Онзи ден имаше подобна тъпня в Ейлат. Двама "хути" в рибарска лодка с йеменско знаме се появяват на плажа и хвърли почиващите в ужас. Намеса на полиция и маг-аф разми шока. Оказа се двама известни комици, които снимали скеч за вечерното ТВ шоу.

Войната не е свършила. синуар  и дейф не са заловени. Заложниците, днес 129 на брой - застой. Байден натиска до Нова Година, а после да минат на полицейски режим. И първата лястовичка е, че започнаха разформиране на скъпите запасняци. Например, инженерите от филиалите на nVidia, Microsoft, Аpple, Cisco, Intel получават месечна заплата от 45000лв и нагоре. Тази заплата тече в пълен обем. 100млн лв е дневната издръжка на армията. После Биби или в кауша, или на пенсия, а той се изживява като непотопяем кораб. По-интересно е, че израелския шекел продължава да се укрепва. 1 United States Dollar equals 3.61 Israeli New Shekel 23 Dec, 16:38 UTC. Обяснението е, че западните партньори искат тупурдията по-скоро да свърши и отново да се завърнат към сериозния бизнес.

Да, има крайнодесни, които крещят за възстановяване на Гуш Катиф, но само луд би се съгласил, да живее там.
Никой тук няма ясна представа какво точно ще е победата. Какви ще са първите 6часа след като бъде обявена.
хамас се е разтворил сред "мирните" и това, че голяма част от командирите са мъртви не прави хамас труп. хамас това са новите нео-болшевики. Ислям омесен с идеология - евреите в морето, а това сред 2млн заразени няма как да изтриеш.

В Израел нищо не се крие.
Навремето един руснак ми го представи като малко село на брега на морето. Те не замазаха гафа с заложниците. Те не крият броя убитите в Аза - вече 139.
В момента тече клане в Судан. Ислямският пак коли християнския. Но ни нота, ни намек. Китай редовно гърби угурийците. Същата нямка. 2млн афганци бяха натирени от Пакистан. Мюсли гърби мюсли. Тишина. Но, Израел, евреите те винаги са на фокус. И кълвачите разнасят партенката, която Хаарец публикува. Тази война сплоти евреите както в Израел, така и зад граница. А там живеят повече. 1млрд и 600млн е събрала диаспората зад граница за ЦАХАЛ. Те искат Израел да победи, защото така ще са по-спокойни както където са или ако се наложи завръщане.

Избий тази фикс идея, че е хвърлен мерак на анклава. Ще им създадат държава насила. 75 години не искаха. КГБ-то постоянно ги подкукуросваше за реванши и само загуби и набити гъзове. Блинкен и Остин се въртят в кръг по региона и водят преговори най-накрая да се финализира завинаги камиларския въпрос.

преди 3 часа, glen написа:

...

Абе glenчо, тебе съм те блокирал и затова те подминах, но гледам, че пак си налапал микрофона. Накратко:
Египет е адски бедна страна. Слава на аллаха, че ас-Сиси спечели. Суецкият канал носи годишни приходи от 9.8млрд долара. Скромна сума, която е 1/3 (една трета) от годишната икономика на Египет. За 107млн население това са жълти стотинки, затова Сиси прави сватбарска снимка с ботокса в очакване на евтино жито. Египтянин без хляб на масата е готов на бунт и това е кошмара на Сиси. Устието между Египет и Йемен е едва 26км и е в обсега на обикновенна артилерия. Египетското ПВО прихваща скапаните ирански дронове от хутите в посока Израел. Факт!

В шелфа на Леванта няма нефт! Израел купува от Азербйаджан, който минава през турски тръби. Онзи ден един турски катил крещя срещу Израел и като изрече аллах получи инфаркт. На другия ден пукна. Мистика. Никакъв канал през сектора. Егаси плоската земя. Договорена е жп линия от ОАЕ до Ашдод. Газа на сектора си е техен. Газа на Ливан си е техен. Регламентирано е от самото начало. Да си търсят инвестори и да си го експлоатират.

Бомби се хвърлят въху хамас. Това е първата подземна война. "Мирните" са на палатки. Тях никой не коли, избива. И от днес им разрешиха да се завърнат вкъщи. Болници, училища, колежи, църкви, джамии, конвои с линейки е инфраструктура на терора. За това се жалвай на Гутериш, че се крият твоите герои зад цивилно население.

Най-добре си дрънкай в темата за МОЧА-та  или скърби в темата за соца.
Как си смучел лукчета по 1ст, пил боза по 6ст и си карал с 85км/ч мечтата на всеки бай-тошовски бачкатор по пътя за Хаинбоаз.
1ECaRtO.jpg

преди 1 час, Sargon III написа:

Не съм "Николооф", неграмотна псевдожидке!

Очевидно сте множество  тук, които имате склонността да се изразявате солидарно несвързано.

Както и да е, възпитанието изисква да се извиня на Николов, все пак при него еволюцията в много отношения се е случила. Ти си я проспал.

преди 26 минути, Profruit написа:

Прав си. Те, гугъл  "полиглотите" са така. Още от времето на Йвайло Бърдоквата, свинарите искат да вземат връх. Даже не разбират какво значи пряко и преносно значение на думата.

на 19.12.2023 г. в 16:02, petie1 написа:

Аа значи вземамето на заложници било борба за свобода хм?

Вземането на заложници се използва като разменна монета за получаване на преговори с некомпетентните политици в Израел, които нямат идея как се води война, без да се избиват над 20,000 цивилни за по-малко от 2 месеца.

И имай предвид, че Израел също държат заложници, но има и манипулация на термини; израелските пропагандисти наричат заложниците, "prisoners of war", или нещо такова.

Заложниците на Хамас са заложници, а заложниците на Израел са "затворници".

И обърни внимание на това, колко много израелски заложници (хора от Израел) бяха избити от армията на Израел. Колко хора бяха убити от Хамас просто ей така?

"Ако Исус се беше родил днес, щеше да се роди под развалините": Витлеем се готви за отчаяната Коледа!

‘If Jesus was born today, he’d be born under the rubble’: Bethlehem set for forlorn Christmas | Israel-Gaza war | The Guardian

Обикновено пълен с туристи, площад Мангер сега е тъжен и празен, а бебето на Рождество Христово лежи наблизо в развалини

christmasgaza-s.jpg

Във Витлеемската лутеранска евангелска църква, сцената на Рождество Христово изглежда много различно тази Коледа. Вместо креватче в пълна със сено ясла, куклата е увита в известния черно-бял кефийех, свързан с Палестина, и лежи сред счупени бризови блокове и тротоарни плочи.

Коледните тържества бяха отменени в Светите земи тази година, тъй като регионът скърби за палестинците - сега повече от 20 000, според здравното министерство в управляваната от Хамас Ивица Газа - убити в новата война между Израел и войнствената група. Мунтер Исак, пасторът на лутеранската църква, заяви, че иска да изпрати на света послание с тазгодишната рождествена сцена. "Това е реалността на Коледа за палестинските деца", каза той. "Ако Исус беше роден днес, щеше да се роди под развалините на Газа."

Миналата седмица Латинската патриаршия в Ерусалим заяви, че Израелските отбранителни сили (ИОС) са поставили църквата под обсада, а снайперисти са застреляли и убили две християнки, майка и дъщеря, които са се осмелили да излязат навън за храна и вода. Папа Франциск осъди нападението, за което израелските сили за отбрана отрекоха да са знаели.

преди 19 часа, Profruit написа:

Онзи ден имаше подобна тъпня в Ейлат. Двама "хути" в рибарска лодка с йеменско знаме се появяват на плажа и хвърли почиващите в ужас. Намеса на полиция и маг-аф разми шока. Оказа се двама известни комици, които снимали скеч за вечерното ТВ шоу.

Войната не е свършила. синуар  и дейф не са заловени. Заложниците, днес 129 на брой - застой. Байден натиска до Нова Година, а после да минат на полицейски режим. И първата лястовичка е, че започнаха разформиране на скъпите запасняци. Например, инженерите от филиалите на nVidia, Microsoft, Аpple, Cisco, Intel получават месечна заплата от 45000лв и нагоре. Тази заплата тече в пълен обем. 100млн лв е дневната издръжка на армията. После Биби или в кауша, или на пенсия, а той се изживява като непотопяем кораб. По-интересно е, че израелския шекел продължава да се укрепва. 1 United States Dollar equals 3.61 Israeli New Shekel 23 Dec, 16:38 UTC. Обяснението е, че западните партньори искат тупурдията по-скоро да свърши и отново да се завърнат към сериозния бизнес.

Да, има крайнодесни, които крещят за възстановяване на Гуш Катиф, но само луд би се съгласил, да живее там.
Никой тук няма ясна представа какво точно ще е победата. Какви ще са първите 6часа след като бъде обявена.
хамас се е разтворил сред "мирните" и това, че голяма част от командирите са мъртви не прави хамас труп. хамас това са новите нео-болшевики. Ислям омесен с идеология - евреите в морето, а това сред 2млн заразени няма как да изтриеш.

В Израел нищо не се крие.
Навремето един руснак ми го представи като малко село на брега на морето. Те не замазаха гафа с заложниците. Те не крият броя убитите в Аза - вече 139.
В момента тече клане в Судан. Ислямският пак коли християнския. Но ни нота, ни намек. Китай редовно гърби угурийците. Същата нямка. 2млн афганци бяха натирени от Пакистан. Мюсли гърби мюсли. Тишина. Но, Израел, евреите те винаги са на фокус. И кълвачите разнасят партенката, която Хаарец публикува. Тази война сплоти евреите както в Израел, така и зад граница. А там живеят повече. 1млрд и 600млн е събрала диаспората зад граница за ЦАХАЛ. Те искат Израел да победи, защото така ще са по-спокойни както където са или ако се наложи завръщане.

Избий тази фикс идея, че е хвърлен мерак на анклава. Ще им създадат държава насила. 75 години не искаха. КГБ-то постоянно ги подкукуросваше за реванши и само загуби и набити гъзове. Блинкен и Остин се въртят в кръг по региона и водят преговори най-накрая да се финализира завинаги камиларския въпрос.

Е, значи признаваш, че е имало истинска публикация на Harey Zahav за строеж на еврейски жилища върху развалините на Газа. Може да е било майтап, доста нескопосан, ама кой знае - може да е било и пазарно проучване - зер, ще има ли клиенти...

Със сигурност, една от целите, пък дори и второстепенна, е да се ограничи територията на палестинците, респективно да се открадне от нея. Когато нещата приключат, пак ще поговорим по този въпрос.

Създаването на независима палестинска държава би било началото на края на Изсраел. И политически край на Нетаняху. И със сигурност няма да се възприеме за победа на Изсраел. Много е малко вероятно да бъде допуснато. Подобна независима държава с каква територия ще е? Ще върне ли Изсраел вече завзети територии, включително част от Йерусалим? Как ще се свържат Газа и Западният бряг в една държава, като нямат сухопътна връзка? Ако подобна държава се създаде, тя веднага ще започне да предявява претенции към отнети палестински територии, ще постави въпроса за геноцида, извършван от Изсраел и т.н. Така че, ако Изсраел иска да съществува, няма да допусне създаването на независима палестинска държава. Но, това няма да го спаси...

преди 19 часа, valkiria1 написа:

Очевидно сте множество  тук, които имате склонността да се изразявате солидарно несвързано.

Както и да е, възпитанието изисква да се извиня на Николов, все пак при него еволюцията в много отношения се е случила. Ти си я проспал.

Прав си. Те, гугъл  "полиглотите" са така. Още от времето на Йвайло Бърдоквата, свинарите искат да вземат връх. Даже не разбират какво значи пряко и преносно значение на думата.

Кажи сега, наши хора сме, за колко шекелчета си продаде сливата? :giggle1:

преди 18 часа, royalpiggy написа:

Вземането на заложници се използва като разменна монета за получаване на преговори с некомпетентните политици в Израел, които нямат идея как се води война, без да се избиват над 20,000 цивилни за по-малко от 2 месеца.

И имай предвид, че Израел също държат заложници, но има и манипулация на термини; израелските пропагандисти наричат заложниците, "prisoners of war", или нещо такова.

Заложниците на Хамас са заложници, а заложниците на Израел са "затворници".

И обърни внимание на това, колко много израелски заложници (хора от Израел) бяха избити от армията на Израел. Колко хора бяха убити от Хамас просто ей така?

На Грухи Биоса смешките :)

Както казах всички в Сектор тежки диагнози сте избрали на коя пропаганда да вярвате ама нема  как иначе да е все пак САЩ и Русия имат цели отдели затова :)

преди 2 часа, Филипов написа:

Филипов, този Лазаров едва ли е наясно, когато папагали Крис Хеджис, че няма  и понятие какви глупости цитира. Само една от тях, относно младите американски евреи. Не само ,че не се отчуждават, ами и по-силно се обединиха около Исраел след случилото се. Възпитаваме децата си като евреи и това ще бъде винаги така. Силно отдадени на историческата родина, където и да се намират по света. Милиард долара се събраха за Исраел, за по-малко от две седмици и продължаваме да даваме приноса си без изобщо да се замисляме, хиляди американски евреи се включиха директно във войната. При това, богати, образовани. "Погребват" Исраел от векове, но както виждаш , нещата не се получават и той съществува. Поне гледаш ли клиповете които пускаш, или в дискусиите разчиташ само на фейкове от любимите те ти идиоти, а ти си глътнал една голяма слива.

преди 8 часа, valkiria1 написа:

когато папагали

ми да фил' няма мнение -= каклто казваше една ялова потребителка - чехлю

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.